• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

şimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.

benim önerim yıllık hedeflerimizi sayfa şeklinde belirlesek. mesela ben ayda ortalama 1500 sayfa okuyorsam yıllık 18000 sayfa hedef koyarım. günde 100 sayfa okuyan biri 36500 sayfa hedef koyar. nasılsa kitapların puntoları ortalama aynı büyüklükte. daha gaza getirici olur kalın ince istediğimiz kitabı okuruz he? ne dersiniz? :rolleyes:

Çoğunluk uyarsa olabilir

şimdik biz yıllık kitap hedeflerimizi belirliyoruz ya. ona ulaşmak istiyoruz incecik kitaplarla dolduruyoruz falan. şimdi ben mesela suç ve ceza'yı okudum, iki haftadan fazla süremi ayırdım, nerdeyse 700 sayfa, sonuç: 1 kitap. bu yüzden kalın kitap okumaya korkar oldum, hani burda gaza geliyoruz falan ya o açıdan. yoksa haset fesat durumlarından değil yani.

benim önerim yıllık hedeflerimizi sayfa şeklinde belirlesek. mesela ben ayda ortalama 1500 sayfa okuyorsam yıllık 18000 sayfa hedef koyarım. günde 100 sayfa okuyan biri 36500 sayfa hedef koyar. nasılsa kitapların puntoları ortalama aynı büyüklükte. daha gaza getirici olur kalın ince istediğimiz kitabı okuruz he? ne dersiniz? :rolleyes:
Kitap sayısı için bahanesi benim açımdan. Önemli olan kitapsız gün geçirmemek. Sayfa hedefinin benim için cezbedici kısmı yok. Çünkü kalın kitaplar daha çekici ince kitapları sevmiyorum. Sonuç olarak benim hedefim kitap kalır ama çoğunluk isterse uyum sağlarım.

Sayfa sayısı benim için çok önemli değil açıkçası. Önemli olan kitap okumuş olmak. Zaten hedef belirlemek de çok önemli bir yarış değil, işin eğlencesi.
Ama çoğunluk isterse sayfa sayısı olarak da hesaplamaya çalışırım.

bunu bende düşünmüştüm ince kitap okuyup hedef geçiliyor falan diye:KK48: ama asıl hedef kitapsız kalmamak sürekli okumak yoksa burda listede birinci olunmuş hedef geçilmiş önemli değil benim açımdan yani ben burda listede olmak için falan bulunmuyorum amacım sürekli kitap okumak.. ama çoğunluk olur derse neden olmasın sayfa sayısı hedef gösteririz:KK48:

Skosnob Skosnob nice yıllara yaşlara canım :)
@gurudaguruda gerçek bir yarış olsaydı ince kitap kalın kitap olayı haksızlığa neden olurdu evet.
ama öyle bir durum yok ki :) amaç buraya devamlılık ve kitapsız kalmamak, lütfen korkmadan kalın kitap oku.
onun dışında çoğunluk uyarsa ben de kabul ederim ;)

Skosnob Skosnob nice yıllara yaşlara canım :)
@gurudaguruda gerçek bir yarış olsaydı ince kitap kalın kitap olayı haksızlığa neden olurdu evet.
ama öyle bir durum yok ki :) amaç buraya devamlılık ve kitapsız kalmamak, lütfen korkmadan kalın kitap oku.
onun dışında çoğunluk uyarsa ben de kabul ederim :KK66:

Sağol tatlım

Kitap sayısı için bahanesi benim açımdan. Önemli olan kitapsız gün geçirmemek. Sayfa hedefinin benim için cezbedici kısmı yok. Çünkü kalın kitaplar daha çekici ince kitapları sevmiyorum. Sonuç olarak benim hedefim kitap kalır ama çoğunluk isterse uyum sağlarım.

Sayfa sayısı benim için çok önemli değil açıkçası. Önemli olan kitap okumuş olmak. Zaten hedef belirlemek de çok önemli bir yarış değil, işin eğlencesi.
Ama çoğunluk isterse sayfa sayısı olarak da hesaplamaya çalışırım.
Nicelik cok da onemli degil sayfa sayisi bana cok mantikli gelmiyor soyle ki bahsettigimiz ,yorumladigimiz, onerdigimiz ya da onermedigimiz sey sonucta kitap ben bu dogru uzerinde devam ederek niceligi degil niteligi on planda tutmaya calisalim derim.

Bir idam mahkumunun son gunu bitti. Gecen hafta hic konsantre olamamistim yogunluktan. Guzel kitap. Ne kadar cani olursa olsun birini oldurmek dogru mu? Yoksa toplumun ve yarginin sorumlulugu mu?

Gözümü çok fena e-book reader lara diktim.
Ben de kitap kokusu sayfalar elimde tutucam hissedicem falan diye düşünenlerdendim
amaaa birkaç gündür arkadaşınki elimde, müthiş birşey ya 3000 tane kitap alıyor üstelik vikitap gibi kaç tane okudun istatistiklerin ne hepsini tutuyor :))

Tamam kızlar ben sadece fikrimi söylemek istedim. Bir de yanlış anlaşılmayayım tekrar belirtmek istiyorum, ben de sizinle rekabet olduğundan değil, sadece kendi hedefime ulaşma konusunda kalın kitaplar gözümü korkutmaya başladığından böyle bir öneri sundum. Yoksa işin ucunda bir resmiyet ceza ödül vs yok neden rekabet edeyim. Yanlış anlamayın :KK73:

Bir idam mahkumunun son gunu bitti. Gecen hafta hic konsantre olamamistim yogunluktan. Guzel kitap. Ne kadar cani olursa olsun birini oldurmek dogru mu? Yoksa toplumun ve yarginin sorumlulugu mu?
Suçunun ne olduğu da belli değildi. Hatta ben zamanına göre sanat sınıfına yakın biri olduğunu düşünmüştüm mahkumun. Ne harika bir kitaptı. Tekrar okumak istediklerim arasında.
Ya yanlış yargılar :/

Suçunun ne olduğu da belli değildi. Hatta ben zamanına göre sanat sınıfına yakın biri olduğunu düşünmüştüm mahkumun. Ne harika bir kitaptı. Tekrar okumak istediklerim arasında.
Ya yanlış yargılar :/
Okurken ben de merak ettim sucunu ama ozellikle yazmamis gibi geldi bana. Idami kim icin olursa olsun elestiriyor.

Okurken ben de merak ettim sucunu ama ozellikle yazmamis gibi geldi bana. Idami kim icin olursa olsun elestiriyor.
Aynen amacı bencede idamı eleştirmekti. O yüzden mahkum bize yakın geldi muhtemelen. Suçsuzmuş gibi.
Sonucunda da idam kesinleşti mi bilinmiyor aslında.

kızlar biz burda birbirimizle yarışmıyoruz ki, o ince kitap okuyup hedefini geçiyor vs diye kimsenin kimseyi eleştirdiğini düşünmüyorum açıkçası
kim nasıl isterse öyle okusun
çok da yarışa döndürmeye gerek yok bence
ben sayfa sayısı hiç saymadım hayatımda, sayamam da sanırım
ince, kalın karışık okur giderim

Ben her türlü hedefimin çok çok gerisinde kaldığım için sayfa hedefi koymak da kitap hedefi koymak da benim için fark etmez.

HIRSsız bir insanım ben, hedeflerimi bile tutturamıyorum ki hırslanıp da... Amacım sürekli burada olmak , kitap okumadan gün bitirmemek... :oops: Hedef medef işin motivasyon kısmı ve gırgırı :oops:

Tabii sizinki de öylesine bir fikir @gurudaguruda eleştirmiyorum yanlış anlamayın. Sadece kendimden bahsettim naçizane :KK28:

Okumak var okumak var..
Ben buraya daimi okuma aşkımın devam etmesi için katıldım.
Sayfa saymak benim için akıl işi değil.
Ben zaten hedefimi KENDİME göre koydum. Burada sizlerle yarışma için değil. Neticede neleri okuduğum ve kaç tane okuduğum beni donanımlı hale getirecek.
En üst limitim 2017 için 50 .. bebeğim ve maruzatlarım neticesinde şekillendirdim.
Okunan kitaplar nitelik açısından beni tatmin etmeli...
Aylık birinci olma durumu evet keyifli ama 30 kitap okuyup yarısı "CİN ALİ" tarzı olacaksa okur olarak o kişinin kendini ciddi anlamda sorgulaması gerekir.

Okumak var okumak var..
Ben buraya daimi okuma aşkımın devam etmesi için katıldım.
Sayfa saymak benim için akıl işi değil.
Ben zaten hedefimi KENDİME göre koydum. Burada sizlerle yarışma için değil. Neticede neleri okuduğum ve kaç tane okuduğum beni donanımlı hale getirecek.
En üst limitim 2017 için 50 .. bebeğim ve maruzatlarım neticesinde şekillendirdim.
Okunan kitaplar nitelik açısından beni tatmin etmeli...
Aylık birinci olma durumu evet keyifli ama 30 kitap okuyup yarısı "CİN ALİ" tarzı olacaksa okur olarak o kişinin kendini ciddi anlamda sorgulaması gerekir.
Ben de bunu kastettim PUDRA'cım dile getirmiş.
Sizlerle yarışmayı bırak o kadar hırssız bir insanım ki kendi hedefime bile bakmıyorum. Okuyabildiğim kadar okuyorum, okurken keyif almaya çalışıyorum. Amacım bu...
Yoksa evli barklı çoluklu çocuklu PUDRA ile aynı sayıda hedef koymuş olmam hiç normal değil :skandal:

:-) :-) :-)

Back
X