- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #17.101
ÇPÇ çok hoş bir kitap gerçekten. onu da seveceksinBen Bir Gürgen Dalıyım bitti. Kitabı sizlerin yorumlarında görüp okumaya karar vermiştim bunun için ne kadar teşekkür etsem az. Sayenizde böyle güzel bir kitapla tanıştım, okudum. Hasan Ali Toptaş’ın anlatımını çok sevdim yazarın diğer kitaplarını da alıp okuyacağım.
Yeni kitabım: Çizgili Pijamalı Çocuk
Filmi de var sanırım. Önce kitabını okumak için izlemiyorum bir süredir. İkinci dünya savaşı konu olarak da ilgimi çeker hep beğeneceğime eminim.ÇPÇ çok hoş bir kitap gerçekten. onu da seveceksin
Ben Bir Gürgen Dalıyım bitti. Kitabı sizlerin yorumlarında görüp okumaya karar vermiştim bunun için ne kadar teşekkür etsem az. Sayenizde böyle güzel bir kitapla tanıştım, okudum. Hasan Ali Toptaş’ın anlatımını çok sevdim yazarın diğer kitaplarını da alıp okuyacağım.
Yeni kitabım: Çizgili Pijamalı Çocuk
Çok nadir de olsa böyle örnekler var . En yakın arkadaşımın babası imam ve kişisel gelişim, psikoloji , roman vs türünde çok fazla okur . Her görüştüğümüzde saatlerce sohbet ederiz . Aofden şu anda 2. Ünisini okuyor eşi de hafız o da aynı şekilde . Klasik bir imam değil fazlasıyla moderndirGülün adını okurken birşey farkettim eskiden hemen her rahibin bir bilimde olan uzmanligi varmiş. Kimisi minyatür de kimisi Yunanca da kimisi bitkiler üzerinde vs... Hem rahip hem bilim adamı aynı şekilde bizde de ibn rüşt , hrezmi , ibni Sina hem bilim adamı hemde din adamları
Şimdi düşünüyorum da hangi din adamımız bir bilim adamı hadi bilim adamini geçtim kaç tane tıp okumuş , biyoloji , fizik , arkeoloji , antropoloji okumuş din adamımız var??? Mahallemizin imamının aynı zamanda nükleer fizik alanında yüksek lisans yaptığını düşünüyorum ne muhteşem birşey olurdu saygım kat kat artardı heralde her camide güzel bir kütüphane olsa mesela hatta şehir kütüphanesinde cami yan yana olsa , cami cemaati boş vakitlerinde okusa , arastirsa ki örneği Amasya da var tabi okuyan falan yok şu zamanda...
Din adamlarımız lise mezunu olmasa mesela her yıl en az 40 kitap okusa , her önüne gelen imam müezzin yapılmasa , imamların eşleri de aynı zamanda kültürlü olsa yaşadıkları yerdeki kadınlara öncü olsalar okuma yazma bilmeyenleri tesbit etse ve okullara kaydettirse , yaşı küçük evliliklerin önüne geçse , kadınlara meslek edinmeleri için çalışmalarda bulunsa , okula gitmeyen cocuklarin ailelerini ikna etse , üretime destek verici çalışmalar yapsa , köylere , kasabalara, ilçelere konuşmacı , yazar, doktor , avukat çağırıp gerekli gördüğü konularda toplantılar duzenlese , köy okulunu tamir etmek için örgütlese köyü mesela
Mesela diyanet işleri başkanımız aynı zamanda bir tip doktoru olsa ve aşılar üzerinde uzman olsa bilimsel araştırma yaptığı bir ekibi olsa , yada maden mühendisi olsa ve bu konuda uzman olsa bir laboratuvar ekibi olsa falan 600 yıl önceye göre hem çok ilerideyiz hem çok gerideyiz...
Çok mu şey istiyorum??
Hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim.Merhaba arkadaşlar
Bu topiği yeni keşfettim Kitap okumayı evlendikten sonra epeyce azaltmışım bu yüzden kendime kızıyorum
Ama artık eski günlere dönme vakti..
Azra Kohen - Fi adlı kitaba üç gün önce başladım 140.sayfadayım
hoşgeldin :)Merhaba arkadaşlar
Bu topiği yeni keşfettim Kitap okumayı evlendikten sonra epeyce azaltmışım bu yüzden kendime kızıyorum
Ama artık eski günlere dönme vakti..
Azra Kohen - Fi adlı kitaba üç gün önce başladım 140.sayfadayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?