Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

ÇPÇ çok hoş bir kitap gerçekten. onu da seveceksin

Kirmizi Zaman bitti. Mine Söğüt'ün kalemine hayranim zaten. Kelimelerle bu denli guzel oynamasi ve kurgusu.
Istanbulun dehlizleri, cellat ve kimsesizler mezarligi .. Kesisen noktalar. Yine bir solukta okuttu.
Yazarin (instagramda takip ediyorum)ozel hayatindaki durusu ve yasantisi ile kitaplarinin ortusmesini de ayri seviyorum. Boyle bir kadindan boyle eserler cikar elbet dedirtiyor kapak tasarimlari ve resimli kitaplarindaki cizimler karikaturist esine ait.
Bes sevim apartmani
Kirmizi zaman
Deli kadin hikayeleri benim top 3'um...

Son düzenleme:
Moda sahnede en kısa gecenin oyununa gittim bugün bayıldım. 145 dakika sürdü ama bir saniye bile sıkılmadım. Mert fırat sahaneydi. Tiyatro seven kızlar öneririrm mutlaka . Şehir tiyatrosu biletleri gecikmeli olarak dün net satışına başladı . Güzel oyunlar var ben kasima 2 adet oyuna bilet aldım:)

Ben Bir Gürgen Dalıyım, ismini bile görünce içimde hafif bir sızıya sebep olan mükemmel bir kitap.. Hele ki sonu...
Ve kitap bittiğinden beri ağaç görünce daha bir başka bakıyorum, sarılmak istiyorum onlara, ve bazen ne kadar vahşi olduğumuzu düşünüyorum onlara bakıp..

Gülün adını okurken birşey farkettim eskiden hemen her rahibin bir bilimde olan uzmanligi varmiş. Kimisi minyatür de kimisi Yunanca da kimisi bitkiler üzerinde vs... Hem rahip hem bilim adamı aynı şekilde bizde de ibn rüşt , hrezmi , ibni Sina hem bilim adamı hemde din adamları

Şimdi düşünüyorum da hangi din adamımız bir bilim adamı hadi bilim adamini geçtim kaç tane tıp okumuş , biyoloji , fizik , arkeoloji , antropoloji okumuş din adamımız var??? Mahallemizin imamının aynı zamanda nükleer fizik alanında yüksek lisans yaptığını düşünüyorum ne muhteşem birşey olurdu saygım kat kat artardı heralde her camide güzel bir kütüphane olsa mesela hatta şehir kütüphanesinde cami yan yana olsa , cami cemaati boş vakitlerinde okusa , arastirsa ki örneği Amasya da var tabi okuyan falan yok şu zamanda...

Din adamlarımız lise mezunu olmasa mesela her yıl en az 40 kitap okusa , her önüne gelen imam müezzin yapılmasa , imamların eşleri de aynı zamanda kültürlü olsa yaşadıkları yerdeki kadınlara öncü olsalar okuma yazma bilmeyenleri tesbit etse ve okullara kaydettirse , yaşı küçük evliliklerin önüne geçse , kadınlara meslek edinmeleri için çalışmalarda bulunsa , okula gitmeyen cocuklarin ailelerini ikna etse , üretime destek verici çalışmalar yapsa , köylere , kasabalara, ilçelere konuşmacı , yazar, doktor , avukat çağırıp gerekli gördüğü konularda toplantılar duzenlese , köy okulunu tamir etmek için örgütlese köyü mesela

Mesela diyanet işleri başkanımız aynı zamanda bir tip doktoru olsa ve aşılar üzerinde uzman olsa bilimsel araştırma yaptığı bir ekibi olsa , yada maden mühendisi olsa ve bu konuda uzman olsa bir laboratuvar ekibi olsa falan 600 yıl önceye göre hem çok ilerideyiz hem çok gerideyiz...

Çok mu şey istiyorum??

kalinkaselin dediğin gibi olsa muhteşem olurdu gerçekten. Ama maalesef babamdan dolayı cami eşrafını ve imamları da biraz tanımak ve haklarında Bilgi sahibi olmak durumunda kaldım. Babamın deyişiyle “sırf bedava çay var diye caminin çay ocağına gelip sabahtan akşama kadar dedikodu yapıyorlar” mış. Babam dernek odasına kendi kitaplarından oluşan küçük bir kütüphane de yaptı aslında. Ama kendisinden başka uğrayan yokmuş maalesef. Biz de en son çay ocağına gidip de oradaki İnsanlarla muhattap olmak zorunda kalmasın diye su ısıtıcısı aldık ona. Dernek odasında kendi kahvesini yapıp kitabını gazetesini okuyor. Ve bu imkanı herkese söylemesine rağmen günün büyük bölümünü orada yalnız geçiriyormuş. Bu durum kimsenin ilgisini çekmemiş yani. Halbuki din adamlığı ne kadar önemli bir meslek. Ülkemizde son zamanlarda iyice değerini kaybetmiş olsa da.
Neyse sabah sabah iyi kafa ütüledim :) bildirimimi yapayım.
Kardeşimin nişanı atlattık. Uzun bir süre bir hareketimiz olmayacak umarım. Bugün gerçi eşimin ailesi bizde ama yarından itibaren artık ders çalışmaya ve kitap okumaya odaklanabileceğim umarım. Havalar da soğumaya başlayacakmış zaten. Momo da dün elime ulaştı şükür. Bugün ya da yarımin başlarım.
Herkese mutlu pazarlar

Çok nadir de olsa böyle örnekler var . En yakın arkadaşımın babası imam ve kişisel gelişim, psikoloji , roman vs türünde çok fazla okur . Her görüştüğümüzde saatlerce sohbet ederiz . Aofden şu anda 2. Ünisini okuyor eşi de hafız o da aynı şekilde . Klasik bir imam değil fazlasıyla moderndir

Hoş geldiniz. Keyifli okumalar dilerim.

Çizgili Pijamalı Çocuk syf 93

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…