- 24 Mart 2010
- 452
- 2.297
- 313
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #17.141
Günaydın Kitapsever Baykuşlar...
Mutlu Haftalar diliyorum.
TESS GERRITSEN - CERRAH / SAYFA 166
Yooo! Gayet olması gereken şeyler bence.
Allah tamamına erdirsin.
Ne güzel.
Konumuzun ilk mesajını okudunuz mu?
Mutlu Haftalar diliyorum.
TESS GERRITSEN - CERRAH / SAYFA 166
Natsume geçmiş olsun.Bademciklerim iltihaplanma ve vücudu yataklara düşürme sezonunu açmış durumda. Eve geldiğimde küt diye dalıyorum o yüzden. Dün de hastanye gittik gece serumlar falan anca ayağa kalkabildim.
Aramıza hoş geldiniz. Konumuzun ilk mesajını okur musunuz? Birkaç basit kuralımız var.Herkese merhaba, nasılsınız? Almodovar Teoremi bitmek üzere bakalım sıradaki şanslı kitap hangisi olacak :)
Kırmızı Oje, profil foton şahaneMerhaba hanımlar,
Dün malesef okuyamadım hiç, misafirlerle geçti günüm, bugün inşallah kitaplı güzel bir gün geçirmeyi umut ediyorum
@Geveze_kelebek, hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün
@Natsume, Ben Bir Gürgen Dalıyım kitabını bayılarak okudum.. Çok ama çok güzel bir kitap
Gülün adını okurken birşey farkettim eskiden hemen her rahibin bir bilimde olan uzmanligi varmiş. Kimisi minyatür de kimisi Yunanca da kimisi bitkiler üzerinde vs... Hem rahip hem bilim adamı aynı şekilde bizde de ibn rüşt , hrezmi , ibni Sina hem bilim adamı hemde din adamları
Şimdi düşünüyorum da hangi din adamımız bir bilim adamı hadi bilim adamini geçtim kaç tane tıp okumuş , biyoloji , fizik , arkeoloji , antropoloji okumuş din adamımız var??? Mahallemizin imamının aynı zamanda nükleer fizik alanında yüksek lisans yaptığını düşünüyorum ne muhteşem birşey olurdu saygım kat kat artardı heralde her camide güzel bir kütüphane olsa mesela hatta şehir kütüphanesinde cami yan yana olsa , cami cemaati boş vakitlerinde okusa , arastirsa ki örneği Amasya da var tabi okuyan falan yok şu zamanda...
Din adamlarımız lise mezunu olmasa mesela her yıl en az 40 kitap okusa , her önüne gelen imam müezzin yapılmasa , imamların eşleri de aynı zamanda kültürlü olsa yaşadıkları yerdeki kadınlara öncü olsalar okuma yazma bilmeyenleri tesbit etse ve okullara kaydettirse , yaşı küçük evliliklerin önüne geçse , kadınlara meslek edinmeleri için çalışmalarda bulunsa , okula gitmeyen cocuklarin ailelerini ikna etse , üretime destek verici çalışmalar yapsa , köylere , kasabalara, ilçelere konuşmacı , yazar, doktor , avukat çağırıp gerekli gördüğü konularda toplantılar duzenlese , köy okulunu tamir etmek için örgütlese köyü mesela
Mesela diyanet işleri başkanımız aynı zamanda bir tip doktoru olsa ve aşılar üzerinde uzman olsa bilimsel araştırma yaptığı bir ekibi olsa , yada maden mühendisi olsa ve bu konuda uzman olsa bir laboratuvar ekibi olsa falan 600 yıl önceye göre hem çok ilerideyiz hem çok gerideyiz...
Çok mu şey istiyorum??
Cesminaz kardeşine mutluluklar dilerim.@kalinkaselin dediğin gibi olsa muhteşem olurdu gerçekten. Ama maalesef babamdan dolayı cami eşrafını ve imamları da biraz tanımak ve haklarında Bilgi sahibi olmak durumunda kaldım. Babamın deyişiyle “sırf bedava çay var diye caminin çay ocağına gelip sabahtan akşama kadar dedikodu yapıyorlar” mış. Babam dernek odasına kendi kitaplarından oluşan küçük bir kütüphane de yaptı aslında. Ama kendisinden başka uğrayan yokmuş maalesef. Biz de en son çay ocağına gidip de oradaki İnsanlarla muhattap olmak zorunda kalmasın diye su ısıtıcısı aldık ona. Dernek odasında kendi kahvesini yapıp kitabını gazetesini okuyor. Ve bu imkanı herkese söylemesine rağmen günün büyük bölümünü orada yalnız geçiriyormuş. Bu durum kimsenin ilgisini çekmemiş yani. Halbuki din adamlığı ne kadar önemli bir meslek. Ülkemizde son zamanlarda iyice değerini kaybetmiş olsa da.
Neyse sabah sabah iyi kafa ütüledim :) bildirimimi yapayım.
Kardeşimin nişanı atlattık. Uzun bir süre bir hareketimiz olmayacak umarım. Bugün gerçi eşimin ailesi bizde ama yarından itibaren artık ders çalışmaya ve kitap okumaya odaklanabileceğim umarım. Havalar da soğumaya başlayacakmış zaten. Momo da dün elime ulaştı şükür. Bugün ya da yarımin başlarım.
Herkese mutlu pazarlar
Çok nadir de olsa böyle örnekler var . En yakın arkadaşımın babası imam ve kişisel gelişim, psikoloji , roman vs türünde çok fazla okur . Her görüştüğümüzde saatlerce sohbet ederiz . Aofden şu anda 2. Ünisini okuyor eşi de hafız o da aynı şekilde . Klasik bir imam değil fazlasıyla moderndir
Aramıza hoş geldiniz.Merhaba arkadaşlar
Bu topiği yeni keşfettim Kitap okumayı evlendikten sonra epeyce azaltmışım bu yüzden kendime kızıyorum
Ama artık eski günlere dönme vakti..
Azra Kohen - Fi adlı kitaba üç gün önce başladım 140.sayfadayım
Konumuzun ilk mesajını okudunuz mu?