- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.515
- 88
- 44
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #18.901
Bqk gene nerden cikti yahu. Yok tanimiyorum canim.Ahaha canimsin :) şu anda da seminer başlamak üzere sana laf yetistiyorum . Tahir ozakkasi tanıyor musun ? Onun enstitüsünün kapsamında
Ahgqhahaah ya sen beni hep gulduruyorsun.Ben otobüse binip para vermek istemiyorum bensiz de gidecek:)) çok zekiyim yine
aslinda seviyorum ama arada boyle seyler olunca bir de ustuste gelince enerjim dusuyor. Cok tesekkur ederim.MerhabaCicoretti senin de sağlikçi olduğunu bilmiyordum, sağlikli insanla uğraşmak dertken sağliği bozulan insanla uğraşmak ayrı bir yetenek. Kolayliklar diliyorum.
Cok hesteyim burnuma tampon yapip tiktimyarina duzelirim insallah.
Yaxyzt-5544 izin mi aldi ders calisacakti gormuyorum hic!
Dirilis syf 553teyim. En sevdigim kisimlara geldik humanizm, esitlik, sosyalizm :))
Bqk gene nerden cikti yahu. Yok tanimiyorum canim.
Ahgqhahaah ya sen beni hep gulduruyorsun.
aslinda seviyorum ama arada boyle seyler olunca bir de ustuste gelince enerjim dusuyor. Cok tesekkur ederim.sen de mi yoksa ?
Baya bir ekran goruntusu aldim. Ilgimi ceken cok kitap var iclerinde. Yillardir da Carl Gustav JUNG okuyacagim deyip savsakliyorum. Belki senin yonlendirmenle baslarim artik.Kendime 2018 okunacaklar listesi yaptıım ehehe,Cicoretti hanımdan özendim :) Benimki el yazısı değil ama Word üzerinden, buraya da kopyalayayım belki yararlanmak isteyenler, katkıda bulunmak isteyenler olur. :)
2018 Okunacaklar Listesi
1. Zor Bir Ailede Büyümek - Craig Buck, Susan Forward
2. İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon: Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek - Pascale Chapaux-Morelli, Pascal Couderc
3. Çiftlerde Tükenmişlik - Ayala Malach Pines
4. Aşık Olmak: Sevgililerimizi Neye Göre Seçeriz? - Ayala Malach Pines
5. Manevi Taciz: Gündelik Hayatta Sapkın Şiddet - Marie-France Hirigoyen
6. Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri - Gabor Mate
7. Üzerime Giyecek Hiçbir Şeyim Yok! - Elise Ricadat, Lydia Taieb
8. Bitik Erkekler: Teknoloji Erkekliği Nasıl Sabote Etti - Philip G. Zimbardo, Nikita D. Coulombe
9. Kırmızı Kitap - Carl G. Jung (Bunu üniversitedeyken okumuştum tekrar sindirerek okumak istiyorum.)
10. Ruhumuzdaki Fırtınalar: Mani, Depresyon, Öfke, Çılgınlık - Mehmet Kerem Doksat
11. Kurt Adam Vakası - Sigmund Freud
12. Günlük Yaşamın Psikoterapisi - Nossrat Peseschkian
13. Şeytan Etkisi: Kötülüğün Psikolojisi - Philip G. Zimbardo
14. Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları - Lindsay C. Gibson
15. Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak - Alp Karaosmanoğlu
16. Kör Uçuş - Gültekin Yazgan
17. Seninle Başlamadı: Kalıtsal Aile Travmaları - Mark Wolynn
18. Günübirlik Hayatlar - Irvin D. Yalom
19. Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri - Irvin D. Yalom
20. Çocuk Psikanalizi - Melanie Klein
21. Bulantı - Jean-Paul Sartre
22. Yabancı - Albert Camus
23. Körlük - Jose Saramago (@bibliophile 'a teşekkürler sayesinde keşfettim :) )
24. Çağımızın Nevrotik Kişiliği - Karen Horney (bunun için de sevgili @kirmizi oje 'ye teşekkür ederim :) )
25. Varoluşun Keşfi - Rollo May
26. Psikoterapist ve Mitlere Yolculuk - Rollo May
27. Kusursuz Kadının Peşinde - Vamık D. Volkan, J. Christopher Fowler
28. Kayıptan Sonra Yaşam: Komplike Yas ve Tedavisi - Vamık D. Volkan
29. Ebeveynin Ölümü: Yeni Bir Yetişkin Kimliğine Geçiş - Debra Umberson
30. Sadakatsiz Aşklar: Aldatmanın Psikolojisi Üzerine - Willy Pasini
31. Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım? - Bengi Semerci
32. Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor? - Yankı Yazgan, Şule Yazgan
33. Bülbülü Öldürmek - Harper Lee
34. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari
35. Damızlık Kızın Öyküsü - Margaret Atwood
36. Outliers (Çizginin Dışındakiler)-Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? - Malcolm Gladwell
37. Masallar ve Toplumsal Cinsiyet - Melek Ö. Sezer
38. Müslüman Toplumlarda Kadın ve Cinsellik - Pınar İlkkaracan (der.)
Astoria aralarında merak ettiklerim de var. sana eşlik etmek isterim sırası gelince. Körlük de cidden güzel bir kitap. senin benden daha iyi anlayacağını düşünüyorum. ben çoğu yerde "Allah'ım ne yapacaklar bu pisliğin içinde" demekten fenalık geçirdim
Baya bir ekran goruntusu aldim. Ilgimi ceken cok kitap var iclerinde. Yillardir da Carl Gustav JUNG okuyacagim deyip savsakliyorum. Belki senin yonlendirmenle baslarim artik.
insaAllah findik güzeliyaaa inşallah yüzyüze de tanışırız sarılırız
harika olurYaa etsen keşke, ne güzel olur. Ben de sayende çok merak ettim kitabı. :)
Jung kraldır ya, vallahi başlayın bence de birlikte okuyalım hatta aynen tartışa tartışa ilerleyelim.
benimki alisveris listesiydi. Tum yil icin kitap secmeyi birak aylik liste bile yapmam onceden. Dedigin gibi kafama gore seciyorum ben de genelde kitapligimin karsisina cöküp elime alinca karar veririm. Ama sayi hedefi guzel birsey bence. Okuma duzeninin bozulmasini önlüyor bence.Ben bir hedef koymadım. Gerçi diğer senelerde koymamıştım.
Yıl içerisinde okuyacağım kitapların listesini yapsam da ben o listeye hayatta uymam. Kendimi bilirim.
Anlık gelişir benim okumalarım.
Ruh halime bağlıdır.
O dönem neyi merak ettiysem onu okumak isterim.
Evet birlikte okuyalım. Canım sen neleri ne amana okuyacaksan planla eşlik etmek isterim. Ya iyi ko geldin konumuzaYaa etsen keşke, ne güzel olur. Ben de sayende çok merak ettim kitabı. :)
Jung kraldır ya, vallahi başlayın bence de birlikte okuyalım hatta aynen tartışa tartışa ilerleyelim.
Aynen sayıyi yakalama isteği uyanıyorharika olur
benimki alisveris listesiydi. Tum yil icin kitap secmeyi birak aylik liste bile yapmam onceden. Dedigin gibi kafama gore seciyorum ben de genelde kitapligimin karsisina cöküp elime alinca karar veririm. Ama sayi hedefi guzel birsey bence. Okuma duzeninin bozulmasini önlüyor bence.
Evet birlikte okuyalım. Canım sen neleri ne amana okuyacaksan planla eşlik etmek isterim. Ya iyi ko geldin konumuza
harika olur
benimki alisveris listesiydi. Tum yil icin kitap secmeyi birak aylik liste bile yapmam onceden. Dedigin gibi kafama gore seciyorum ben de genelde kitapligimin karsisina cöküp elime alinca karar veririm. Ama sayi hedefi guzel birsey bence. Okuma duzeninin bozulmasini önlüyor bence.
Şundan dolayı sordum canım ona göre ben de edinirim ilgimi çekenleri:)YaaBen de iyi ki sizleri tanıdım çok teşekkür ederim. :) Şimdilik belli bir planım yok açıkçası ama okuyacaklarımı bu liste üzerinden seçip okudukça üstüne çizgi çekicem.
Evet öyleymiş
Çok zaman oldu izleyeli tam hatırlamıyorum açıkçası ama kitabı okursam(o gün en zaman gelir kim bilir ) tekrar izlemek istiyorum
Şundan dolayı sordum canım ona göre ben de edinirim ilgimi çekenleri:)
Cok hesteyim burnuma tampon yapip tiktimyarina duzelirim insallah.
Yaxyzt-5544 izin mi aldi ders calisacakti gormuyorum hic!
Dirilis syf 553teyim. En sevdigim kisimlara geldik humanizm, esitlik, sosyalizm :)
Anladım canım ben tam bir ikizler olarak her şeye ağız akıtıyorum:) ilerleyen zamanlarda bakalim tekrar .İlgini çekenler olursa bu listeden bakıp edindiğin, ben sana uyarım :) Liste yapıyorum da o sıraya göre gidemiyorum çünkü, ha mesela şeyle başlayacağım bu listeden o ilk merak ettiğim. Zimbardo'nun Bitik Erkekler'iyle. Gerisini bilmiyorum ama. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?