Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

insanlar hic empati kurmayip hep ben be. ben dedikce ( ki diyecek) bu malesef devam eder. Allah sana da sabirlar versin canim.

Cicoretti _meLinDa_ Allah ikinize de kolaylık versin. her işin zor tarafı var ama özellikle doktorların işi daha zor bence.
ben avukat ile doktor kıyaslaması yapmadım sadece cico örnek verince ben de kendimden örnek vermek istedim
işi insanlarla olan herkesin işi zor bence

tesekkur ederim. Insallah guz3l paylasimlar olur.

Ben de bazen yetisemeyecegim icin hayiflaniyorum.
ilginc bir adammis vesselam.

dedikoduya tv a naail vakit bulunuyorsa oyle bence.

bir seminerden de cikmaaa

insallah severek okuruz canim.
Ahaha canimsin :) şu anda da seminer başlamak üzere sana laf yetistiyorum . Tahir ozakkasi tanıyor musun ? Onun enstitüsünün kapsamında

Ben otobüse binip para vermek istemiyorum bensiz de gidecek:)) çok zekiyim yine

Merhaba Cicoretti senin de sağlikçi olduğunu bilmiyordum, sağlikli insanla uğraşmak dertken sağliği bozulan insanla uğraşmak ayrı bir yetenek. Kolayliklar diliyorum.

Er Ryan'ı Kurtarmak bu kitaptan mı esinlenilerek yapılmış?

Ben çok ama çok fena oldum, hayatımda beni sarsan sayılı filmlerden biri oldu..
Evet öyleymiş
Çok zaman oldu izleyeli tam hatırlamıyorum açıkçası ama kitabı okursam(o gün en zaman gelir kim bilir ) tekrar izlemek istiyorum

Incir kuslari bitti. Az gittik uz gittik kitabinda da 132. Sayfadayim. Yeni bir kitaba daha baslamak istiyorum ama ihtiyar balikci ve deniz ya da milan kunderanin bilmemek.. Iki kitap arasinda kararsiz kaldim:)
Boşnak biri olarak İncir kuşları ben de bu konu ile yazılmış diğer kitaplar gibi yaradır..

Kitap yıllardır listemde ama alıp okumak nasip olmadı bir türlü
Filmi yıllar önce izlemiştim tekrar izleyemiyorum da okuyayım diye

*Kitabın adı Batı Cephesinde Yeni Birşey Yok
Bu kitabı 13 sene önce okumuştum.
Dramatik bir konusu vardı.
Karakterlerin ruhsal betimlemeleri beni o yaşta çok etkilemişti.
Listeme ekleyeyim. Bir ara tine okumak isterim.

Boşnak biri olarak İncir kuşları ben de bu konu ile yazılmış diğer kitaplar gibi yaradır..
Bu tur kitaplari okurken insanin yuregi parcalaniyor sanki. Kurgu kitaplarda bile okurken kahramana aciyoruz, uzuluyoruz, yeri geliyor gozlerimiz yasariyor. Hele ki bunlarin gercekten yasanmis oldugunu bilerek o bilincle okumak... Insana kendini bile sorgulatiyor, acaba o ortamda kacimiz taraflardan biri olsaydik insanligimizi koruyarak cikabilirdik.

Herkese merhaba,
kac gündür yazdiklarinizi takip ediyorum ama yazmaya pek vakit bulamadim. Ben gecen yil 100 kitap hedeflemisim,neyime güvendiysemüstelik Nisan ayinda bu topige üye olmusum
pek emin olmamakla beraber 40`a yakin kitap okumusum. Ama boyumun ölcüsünü aldim önümüzdeki sene hedefim 50 kitap. Cünkü 4 cocukla düzenli okumak bazen mümkün olmuyor.
Ben bu topige katilmadan önce de kitap okumaya gayret ediyordum ama buraya katilmakla daha bir düzen olusturdum. Ayrica sizler vesilesiyle yeni yazarlar, yeni kitaplar; dolayisiyla da yeni dünyalar kesfettim. Kimbilir belki bir gün sizlerden bazilariyla yüzyüze tanismak da kismet olur. Sizlere cok tesekkür ederim, hepinize yürekten selamlar,sevgiler

yaaa inşallah yüzyüze de tanışırız sarılırız

Kendime 2018 okunacaklar listesi yaptıım ehehe, Cicoretti hanımdan özendim :) Benimki el yazısı değil ama Word üzerinden, buraya da kopyalayayım belki yararlanmak isteyenler, katkıda bulunmak isteyenler olur. :)

2018 Okunacaklar Listesi

1. Zor Bir Ailede Büyümek - Craig Buck, Susan Forward
2. İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon: Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek - Pascale Chapaux-Morelli, Pascal Couderc
3. Çiftlerde Tükenmişlik - Ayala Malach Pines
4. Aşık Olmak: Sevgililerimizi Neye Göre Seçeriz? - Ayala Malach Pines
5. Manevi Taciz: Gündelik Hayatta Sapkın Şiddet - Marie-France Hirigoyen
6. Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri - Gabor Mate
7. Üzerime Giyecek Hiçbir Şeyim Yok! - Elise Ricadat, Lydia Taieb
8. Bitik Erkekler: Teknoloji Erkekliği Nasıl Sabote Etti - Philip G. Zimbardo, Nikita D. Coulombe
9. Kırmızı Kitap - Carl G. Jung (Bunu üniversitedeyken okumuştum tekrar sindirerek okumak istiyorum.)
10. Ruhumuzdaki Fırtınalar: Mani, Depresyon, Öfke, Çılgınlık - Mehmet Kerem Doksat
11. Kurt Adam Vakası - Sigmund Freud
12. Günlük Yaşamın Psikoterapisi - Nossrat Peseschkian
13. Şeytan Etkisi: Kötülüğün Psikolojisi - Philip G. Zimbardo
14. Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları - Lindsay C. Gibson
15. Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak - Alp Karaosmanoğlu
16. Kör Uçuş - Gültekin Yazgan
17. Seninle Başlamadı: Kalıtsal Aile Travmaları - Mark Wolynn
18. Günübirlik Hayatlar - Irvin D. Yalom
19. Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri - Irvin D. Yalom
20. Çocuk Psikanalizi - Melanie Klein
21. Bulantı - Jean-Paul Sartre
22. Yabancı - Albert Camus
23. Körlük - Jose Saramago ( bir civciv annesi 'a teşekkürler sayesinde keşfettim :) )
24. Çağımızın Nevrotik Kişiliği - Karen Horney (bunun için de sevgili @kirmizi oje 'ye teşekkür ederim :) )
25. Varoluşun Keşfi - Rollo May
26. Psikoterapist ve Mitlere Yolculuk - Rollo May
27. Kusursuz Kadının Peşinde - Vamık D. Volkan, J. Christopher Fowler
28. Kayıptan Sonra Yaşam: Komplike Yas ve Tedavisi - Vamık D. Volkan
29. Ebeveynin Ölümü: Yeni Bir Yetişkin Kimliğine Geçiş - Debra Umberson
30. Sadakatsiz Aşklar: Aldatmanın Psikolojisi Üzerine - Willy Pasini
31. Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım? - Bengi Semerci
32. Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor? - Yankı Yazgan, Şule Yazgan
33. Bülbülü Öldürmek - Harper Lee
34. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari
35. Damızlık Kızın Öyküsü - Margaret Atwood
36. Outliers (Çizginin Dışındakiler)-Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? - Malcolm Gladwell
37. Masallar ve Toplumsal Cinsiyet - Melek Ö. Sezer
38. Müslüman Toplumlarda Kadın ve Cinsellik - Pınar İlkkaracan (der.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…