Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Veba bitti:halay::halay::halay:
Olaylar Cezayir´in Oran kentinde geciyor. Insanlar yollarda ve evlerde gördükleri fare ölüleriyle saskina dönerler. Zaman gectikce kent halkinda hastalik ve ölümler baslar. Dr.Rieux bu hastaligin veba oldugunu ifade eder; ancak yönetim ve halk ilk basta kabullenmek istemez. Cünkü bu hastaligin 20.yüzyilda ortaya cikacagina ihtimal vermezler.Daha sonra yasananlar neticesinde veba salgini oldugu kabul edilir ve kent karantinaya alinir.Kente giris -cikislar yasaklanir. Olaylar bir anlatici tarafindan objektif olarak okuyucuya anlatilmaktadir.Romanin sonunda bu anlaticinin kimligi belli olur . Yazar bir doktorun agzindan ateistligi savunur, bir rahibin agzindan hastaligi dindar bir Hristiyan gözüyle yorumlar.Veba hastaligini bir sürgün ve tutsaklik olarak görür. Roman veba ile yapilan mücadeleler, verilen kayiplar, hastaligin kent halkinin günlük yasamini nasil etkiledigi minvalinde devam eder.
Okumasi benim icin cok zor oldu, bazi yerleri tekrar okumak durumunda kaldim; ama bitirmeyi basardim.:cool:

Ayni Yildizin Altinda
Sayfa - 186

Ernest Hemingway - Yasli Balikci ve Deniz
Sayfa - 29

Hepinize mutlu haftasonlari diliyorum :KK200:

Marslı sayfa:100 bu gece de bayağı okurum gibi :)
Kitapta gerçekten teknik bilgiler fazlaca ama yazar ortaokul seviyesinde bir kimya bilgisiyle aktarmış sıkmamak için bu nedenle ben sıkılmadim ki kimya bilgim çok yoktur gayet maceralı gidiyor şu an

Benim en büyük avantajım filmini izlemenizi olmak :) kitaptan sonra büyük bir zevkle filmini de izleyeceğim:)

Gitti gönlümün güzelleri :110:
Oysa onlarla birlikteyken herşey ne kadar da güzeldi :110:
Şimdi evimi toplayıp kitap keyfi yapacağım. Eşim geç gelecek akşam değerlendireyim bu zamanı :anne:
Güvercine Ağıt sayfa : 60lardayım.
Bu arada sevgili Skosnob Skosnob cuğum çok merak ettiğim Otomatik Portakal kitabını hediye etti bana. Okunacak kitap sayım arttı. Çok okumalıyım çok :kahve:

Frankenstein 105. sayfadayım güzel bir kitap ama nedense sürekli okunmuyor. mektup şeklinde yazıldığından mıdır nedir, bir iki bölüm okuyup ara veriyorum:) Bu aralarda okumak için de Samuel Beckett- Godot'yu Beklerken kitabına başladım.
Canim sana ben önermistim. Ilk 50-100 sayfa biraz durgun ama sonrasinda ben elimden birakamamıştim. İnsallah sen de beğenirsin. Beğenmessen simdi kendimi mahcup hissedeceğim:olamaz: Hatta daha sonra kitabi cok begendiğim için tiyatrosuna gittim. Kerem Alışık ve Cansel Elçin oynuyordu. Bir de bu kadar begenmemin nedeni 1800lü yillarda kadin bir yazarin gotik bir roman yazmasi bence cok başarili.

Canim sana ben önermistim. Ilk 50-100 sayfa biraz durgun ama sonrasinda ben elimden birakamamıştim. İnsallah sen de beğenirsin. Beğenmessen simdi kendimi mahcup hissedeceğim:olamaz: Hatta daha sonra kitabi cok begendiğim için tiyatrosuna gittim. Kerem Alışık ve Cansel Elçin oynuyordu. Bir de bu kadar begenmemin nedeni 1800lü yillarda kadin bir yazarin gotik bir roman yazmasi bence cok başarili.
Kitaptaki olaylar sarmasa bile sirf yazarin dili yazim tarzi bile okutur kitabi. Kurdugu cumleler, yaptigi betimlemeler cok hos. Kitabi okurken sanki anlattiklari gozumun onunde canlaniyor. Sadece bazi kitaplar mesela agatha christie kitaplari gibi tek solukta bitip gitmiyor demek istemistim.

Frankenstein 105. sayfadayım güzel bir kitap ama nedense sürekli okunmuyor. mektup şeklinde yazıldığından mıdır nedir, bir iki bölüm okuyup ara veriyorum:) Bu aralarda okumak için de Samuel Beckett- Godot'yu Beklerken kitabına başladım.

Çok merak ettiğim bir kitap yakın bir zamanda bende okumak istiyorum.

Back
X