kiyafet alma hastaligi

brnestetik

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
834
405
23
37
arkadaslar hem maddi durumum orta duzey tek maasla.geciniyoruz kirada maas da az ama ben kendime engel olamiyorim .cebimdeki son kurusla kiyafet aliyorim hic yetmedo param corap aliyorum ya ben nasil kurtulucam.bu durumdan ya ozellikle esime kizinca mutlaka carsiya gidip biseyler aliyorum son kuruşa kadar..2 gun once yine esime kizip gidip yūzūģùmù bozdurdum giysi aldim ustume bozdura bozdura taki kalmadi cok yanlis biliyorum dar gun icin kullanmam lazimken ben bu kitlikta giysi aliyorum..ama inanin psikolojik bisey..psikolojide bunun adi varmi boyle bi takinti varmi bilmiyorum cok kotu bisey..eskiden bukadar degildim az buz para biriktirirdim simdi 10 tl bulsam mutlaka hemen harciyorum.ve cocumun bile okadar eksigi var ki cogu zaman ona almayip kendime aliyorum.en cok.buna vicdan yapiuorum..elimde degil iste kurtulmak istoyorum.ama.yok.cok.mutsiz oluyorum ..ufacik bise alsam da cok.mutlu pluyorum ama..evimde de inanilmaz eksikler var ama yok gidip giysiye harciuorum..hergun giysi almiyorim.tabiki allahtan durumum.yokta ayda yilda bi esim.50.tl veriyo mesela birsuru ihtoyac varken giysi aliyorum bundan bahsediyorum..ve okadar aldigim.halde hala giymeye biseyim yok diyorum bakici sorununu halledip ise girip sirf kiyafet icin caliscam mesela tek hedefim.bu sacma biliyorum..belki daha iyi olur hevesim gider..cunku bu yasima kadar calisip kendi ayaklarim uzerinde duramadim ya annemin ya babamin ya esimin gozunun icine baktim onlar verirse param oluyodu vermesse olmuyodu belkide ondan dir bu duygusal.aclik..suan tek hedefim calismak insalah yoksa hic para biriktiremicem

Yorumum sert gelmesin ama çocuktan önce son kuruşuna kadar kendine kıyafet alan eşim olsaydı sanırım cinnet geçirip o kıyafetleri makaslardım. Acilen tedavi olmalısnız.

Bir tanıdığım bu yüzden eşinden boşandı. Tüm maaşı hatta fazlası kıyafetlere gidiyordu. Boşanan çok böyle.

Bir tanıdığım bu yüzden eşinden boşandı. Tüm maaşı hatta fazlası kıyafetlere gidiyordu. Boşanan çok böyle.
Bence de boşanma sebebi. Düşünsene evde ekmek yok eşin gitmiş hırka almış kendine. Hırkayı yedirmeye kalkabilirim Konu sahibi alınma lütfen.

Bence de boşanma sebebi. Düşünsene evde ekmek yok eşin gitmiş hırka almış kendine. Hırkayı yedirmeye kalkabilirim Konu sahibi alınma lütfen.
yo alinmiyrm esimde yetisemiuo artik bana kendine hic bisey almiyo ben biseuler alim.mutlu olim diye hep bana aliyo ama.yok ben devam yine durduramiyorum

Bir de tüm aldıklarını çocuk gibi saklıyormuş ya gerçekten komik durum aslında.
İşte bu hastalık ama bunun hastalık olduğunu kabul etmek kişi için çok zor. Bütün kıyafetleri ortaya döküp kombin yapsa onları giyecek yer çıkmaz eminim. Bu gerçeği görmek gerek.

yo alinmiyrm esimde yetisemiuo artik bana kendine hic bisey almiyo ben biseuler alim.mutlu olim diye hep bana aliyo ama.yok ben devam yine durduramiyorum
Aylık kota koy kendine ve asla dışına çıkma. Ya o kazak ya o etek ikisinden biri alınacak diye düşün.

Kıyafete hiçbir zaman önem vermedim, vereni de anlamam.
Zaten ihtiyacım olsa bile son raddeye gelene kadar almayan bir insanım, şu sıralar taktığım 3 tane gömleğim, 2 pantolonum var ve 5-6 aydır döndürüp döndürüp onları giyiyorum büyük bir mutlulukla.
Ayakkabı, çanta, özel gün deseniz vs bir nebze de aklım erecek ama kıyafet yahu!
Gerçekten çöpe giden paradan başka bir şey değil.
Kıyafet alacağınız parayı evde bir kumbara yaparak ona atın ve o kumbaranın anahtarını da eşinize verin ki siz ulaşamayın!

Abartmadan yeme içme giyinme ismi üzerinde ihyacımıza göre fazlasını isteme bence doğru değil dahası hastalıktır
Çağımızın hastalığı

Bence de artik yardim almalisin.

---------------------------

Alışveriş Hastalığı (Kompulsif Satın Alma) Nedir?

Psikiyatri Literatüründe 1900'lü yılların başında "Oniomania" olarak tanımlanmış olan bu bozukluk son yıllarda "kompulsif alışveriş" şeklinde ele alınmaktadır. Kontrolsüz, impulsif ve aşırı miktarda alışveriş krizlerinin görüldüğü bir bozukluktur. Dürtü kontrol bozuklukları kapsamında ele alınmaktadır. Dürtü kontrolü bozukluğunun başlıca özelliği, kişiye ya da başkalarına zarar verecek bir eylemde bulunmaya yönelik bir dürtü, güdü ya da dayanılmaz isteye karşı koymada başarısızlıktır.

Birey alışverişte bulunmadan önce gerginlik ya da uyarılma duygusunda giderek artma hisseder ve sonra alışveriş sırasında haz alma, doyum bulma ve rahatlama yaşar. Alışverişin ardından çok para harcadığı için pişmanlık, kendini kınama ya da suçluluk hissedebilir.

KAYNAK: http://www.aktuelpsikoloji.com/kompulsif-satin-alma-hastaligi-nedir-video-12693h.htm

Evdesin zaten surekli kiyafet gereksinimi neden? Yanlis anlamayin ev hanimlari tabiki giyinmeli ama calisan kadin hergun insan icindeyim degisk olsun mantihi ile indirimleri takip ederek aliyr siz altin bozdurup kiyafet almak ustelik cocugunuzun ihtiaci varken kendinize almaniz cok mantiksizca.

Bende bir ara indirimli ürün hastalığı vardı. İndirime girmiş diye hiç lazım olmayan gereksiz şeyler alırdım. Sonra kendi kendimi törpüledim. Çok da iyi oldu.

anlatirmisin o hikayeyi...bende calissam galiba oyle olur 3ùmuzun giyimini ben karsilicam diyorum

Valla sürekli kıyafet alıyormuş hatta maaşını eşine eksik söylemiş bilerek kıyafet almak için. Gitmiş kendine ek kart çıkartmış annesinin üzerinden kocasının da haberi yok tabi. Kartın borcunu ödeyemiyor, annesine kadar uzuyor olay sonra annesi bu olayları damattan gizli olduğunu bilmiyormuş gidiyor damada "bunları ödeyin" diyor. Adam şok oluyor tabi. Ekstrelere falan bakıyor maaşından fazla kıyafet tutarları. Kadın günaşırı gidip alışveriş yapıyor aldıklarını da saklıyormuş. Boşandılar öyle.

aslinda demirden ve hic acilmayan kumbaralar var agzina kadar dolunca baltayla falan kesilip aciluyo ondan almaluyim. icine parayi atimca daha kiyafet alma sansim dakalmaz mutlaka alicamm oh bi rahatlama gekdi snku vicdanen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…