- 13 Eylül 2016
- 834
- 405
- 23
- 37
- Konu Sahibi brnestetik
-
ins bende boyle yapmam calisincaValla sürekli kıyafet alıyormuş hatta maaşını eşine eksik söylemiş bilerek kıyafet almak için. Gitmiş kendine ek kart çıkartmış annesinin üzerinden kocasının da haberi yok tabi. Kartın borcunu ödeyemiyor, annesine kadar uzuyor olay sonra annesi bu olayları damattan gizli olduğunu bilmiyormuş gidiyor damada "bunları ödeyin" diyor. Adam şok oluyor tabi. Ekstrelere falan bakıyor maaşından fazla kıyafet tutarları. Kadın günaşırı gidip alışveriş yapıyor aldıklarını da saklıyormuş. Boşandılar öyle.
ins bende boyle yapmam calisinca
evet cnm.oyle buyuk paralar harcasam bende gider tedavi olurum ama dedigim.gibi esim.mesela maas alinca cikarir 50.tl haclik verir idare et para kalmadi odemelerden der ama ben ertesi gun dogru carsiya gider mutlaka harcarim giysi alirim ve hala.inanilmaz eksigim.oldugunu dusunuyorumAma ayda bır 50 liram oluyor demıs arkadas onunlada kıyafet alması normal pazarda bıle20/30 dan asagı bısey yok
Sonucta ıhtıyac kıyafette kıs bahar yaz mevsım dönüyor
Hanı hergun alışveriş yapsan 300/500 harcasan evet tedavı ol derım ama ayda yılda 50 lira cok degıl
Benim eşim sizin gibi.aslinda demirden ve hic acilmayan kumbaralar var agzina kadar dolunca baltayla falan kesilip aciluyo ondan almaluyim. icine parayi atimca daha kiyafet alma sansim dakalmaz mutlaka alicamm oh bi rahatlama gekdi snku vicdanen
Elindeki takıyı bozdurup kıyafete yatırmak konu sahibinin dediğine bakarsak ihtiyacı yokken doğrumudur tartışılırAma ayda bır 50 liram oluyor demıs arkadas onunlada kıyafet alması normal pazarda bıle20/30 dan asagı bısey yok
Sonucta ıhtıyac kıyafette kıs bahar yaz mevsım dönüyor
Hanı hergun alışveriş yapsan 300/500 harcasan evet tedavı ol derım ama ayda yılda 50 lira cok degıl
o da var zaten ..mesela suan da buyuk bir pismanlik icindeyim 15 tl ye sordugum.hirkayi almadim daha da ucuzu yoktu geri donemedim.eve geldim suan icim icimi yiyo onu kesin biri bulup aldi diyeKyafet almak için girerim kalıplar kusurludur kumaşı beğenmem tarzı uymaz çoğu zaman almadan geri dönerim
Sonra pişman olurum keşke alsaydım derim
Böylede olmak var
nasil yani anlamadimElindeki takıyı bozdurup kıyafete yatırmak konu sahibinin dediğine bakarsak ihtiyacı yokken doğrumudur tartışılır
Mlsf cogu kadında var hangı magazaya gırsem kızılay dagıtıyor gıbı alısverıs yapıyor larevet cnm.oyle buyuk paralar harcasam bende gider tedavi olurum ama dedigim.gibi esim.mesela maas alinca cikarir 50.tl haclik verir idare et para kalmadi odemelerden der ama ben ertesi gun dogru carsiya gider mutlaka harcarim giysi alirim ve hala.inanilmaz eksigim.oldugunu dusunuyorumayni ay icinde bazen cok yalvaririm esim.yine uc bes kurus verir gider onlada kiyafet alirim para yetmesse daha az bise alirim.corap don falan (
hadi senin durumun iyidir belki okadar koymaz canim ya bana ne demeli? bi tunigi ust uste giyince 50.lere giymis gibi soguyorum .ama benim boyle bir luksum yok...kizdigim uzuldugum.bunaMlsf cogu kadında var hangı magazaya gırsem kızılay dagıtıyor gıbı alısverıs yapıyor lar
Benımde oluyor zaman zaman alıyorum 1 kere gıyıp dolapta bekleyen sonrada baskasına verdıgım cok olmustur
evet eskiden beei istediklerini alamama sorunu yasadim ondan bende tahmin ediyorum.canimZamanında iki üç parça giysiniz olduysa veya başkalarının eskilerini giydiyseniz şu an bu durumda olmanız doğal. Ama tedavi olmaya bakın her şey kıyafet değil.
Kendını torpulemeye calıs takılarını bozdurup alma sakın bende cok zengın degılım tabıkı ama zaman zaman mlsf kendımızı kaptırıyoruzhadi senin durumun iyidir belki okadar koymaz canim ya bana ne demeli? bi tunigi ust uste giyince 50.lere giymis gibi soguyorum .ama benim boyle bir luksum yok...kizdigim uzuldugum.buna
Ben aslında konu sahibi hakkında şunu merak ettim maksat burda alışveriş degil mi, yani evin ihtiyacınıda karşılayabilir çocugunun ihtiyacınıda aynı şekilde bunlarda alışveriş bunları almanın da konu sahibini tatmin etmesi gerekmez mi? Kulaktan duyma bilgilerle bukadar fikir yürütebildim.Bence de artik yardim almalisin.
---------------------------
Alışveriş Hastalığı (Kompulsif Satın Alma) Nedir?
Psikiyatri Literatüründe 1900'lü yılların başında "Oniomania" olarak tanımlanmış olan bu bozukluk son yıllarda "kompulsif alışveriş" şeklinde ele alınmaktadır. Kontrolsüz, impulsif ve aşırı miktarda alışveriş krizlerinin görüldüğü bir bozukluktur. Dürtü kontrol bozuklukları kapsamında ele alınmaktadır. Dürtü kontrolü bozukluğunun başlıca özelliği, kişiye ya da başkalarına zarar verecek bir eylemde bulunmaya yönelik bir dürtü, güdü ya da dayanılmaz isteye karşı koymada başarısızlıktır.
Birey alışverişte bulunmadan önce gerginlik ya da uyarılma duygusunda giderek artma hisseder ve sonra alışveriş sırasında haz alma, doyum bulma ve rahatlama yaşar. Alışverişin ardından çok para harcadığı için pişmanlık, kendini kınama ya da suçluluk hissedebilir.
KAYNAK: http://www.aktuelpsikoloji.com/kompulsif-satin-alma-hastaligi-nedir-video-12693h.htm
Evde gercek anlamda 150 tane ayakkabim var bu hafta kuzenin dugunu hesabina 2 yeni stiletto aldim. Tedavi bulursan kendine benimlede paylas. Hayir duasi ederim..arkadaslar hem maddi durumum orta duzey tek maasla.geciniyoruz kirada maas da az ama ben kendime engel olamiyorim .cebimdeki son kurusla kiyafet aliyorim hic yetmedo param corap aliyorum ya ben nasil kurtulucam.bu durumdan ya ozellikle esime kizinca mutlaka carsiya gidip biseyler aliyorum son kuruşa kadar..2 gun once yine esime kizip gidip yūzūģùmù bozdurdum giysi aldim ustume bozdura bozdura taki kalmadi cok yanlis biliyorum dar gun icin kullanmam lazimken ben bu kitlikta giysi aliyorum..ama inanin psikolojik bisey..psikolojide bunun adi varmi boyle bi takinti varmi bilmiyorum cok kotu bisey..eskiden bukadar degildim az buz para biriktirirdim simdi 10 tl bulsam mutlaka hemen harciyorum.ve cocumun bile okadar eksigi var ki cogu zaman ona almayip kendime aliyorum.en cok.buna vicdan yapiuorum..elimde degil iste kurtulmak istoyorum.ama.yok.cok.mutsiz oluyorum ..ufacik bise alsam da cok.mutlu pluyorum ama..evimde de inanilmaz eksikler var ama yok gidip giysiye harciuorum..hergun giysi almiyorim.tabiki allahtan durumum.yokta ayda yilda bi esim.50.tl veriyo mesela birsuru ihtoyac varken giysi aliyorum bundan bahsediyorum..ve okadar aldigim.halde hala giymeye biseyim yok diyorum bakici sorununu halledip ise girip sirf kiyafet icin caliscam mesela tek hedefim.bu sacma biliyorum..belki daha iyi olur hevesim gider..cunku bu yasima kadar calisip kendi ayaklarim uzerinde duramadim ya annemin ya babamin ya esimin gozunun icine baktim onlar verirse param oluyodu vermesse olmuyodu belkide ondan dir bu duygusal.aclik..suan tek hedefim calismak insalah yoksa hic para biriktiremicem
Evde gercek anlamda 150 tane ayakkabim var bu hafta kuzenin dugunu hesabina 2 yeni stiletto aldim. Tedavi bulursan kendine benimlede paylas. Hayir duasi ederim..
Evde gercek anlamda 150 tane ayakkabim var bu hafta kuzenin dugunu hesabina 2 yeni stiletto aldim. Tedavi bulursan kendine benimlede paylas. Hayir duasi ederim..
Yoo gelmiyor hepsini ayri seviyorum :)) disarida hic giyemeyecegim ayakkabilarim var mesela :)
Baktıkça fenalık gelmiyor mu ayakkabılara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?