kiyafet alma hastaligi

Yalniz temel ihtiyaclarla giysi alimi ayni hazzi vermiyor sanirim. Bir uzman daha iyi yanitlayabilir. Boyle bir hastalik var ama caresi de var.

Bu derece değil ama bende çok fazla alışveriş yapardım özellikle internet üzerinden.
Şöyle düşünerek buna engel oldum.
Ciddi derecede elbisem gömleğim var. Bakıyorum 20 gömleğim varsa 20 günde ayrı gömlek mi giyiyorum ?
Cevap hayır.
Beğendiğim 3-4 gömleğim 3-4 pantolonum var. Sıklıkla bunları giyiyorum işe giderken mesela. Giymeyeceğim; alıp 1 -2 yıl sonra giyeceğim bi şeyi neden alayım? Ayrıca dolabım o kadar dolu ki herşey tıkış tıkış.
Bende böyleydim özellikle iç giyim. Alışveriş yapınca keyif alıyordum şimdi öyle değilim.

Dürtü kontrol bozukluğu tanısı alırsınız muhtemelen. İsteyerek yapmazsınız elbette bunu bencillik diye görmemek lazım, kişinin engellemekte zorlandığı, yapınca zevk alınan bir eylem. Terapi almaya maddi durumunuz elverişsiz kalacak sanırım alışverişe para bulup buna bulamamak gibi bir durum olacak ama maddi durum elverişsizken her gün 10 liraya sigara almaya benzer bir durum işte. İyi bir hastanenin ruh sağlığı polikliniğine gidin, ilaç desteğiyle dürtüleriniz kontrol edilebilir bir derece. Terapi alabilirseniz üstüne daha iyi olur ama. Geçmiş olsun.

Aylık 50 tl ine ne alabiliyorsunuz ki?
Bir sürü kıyafet oluyor?
Bende kıyafet manyağıyım.
Hiç doymam sürekli kombin peşinde,
Ordan oraya mağaza mağaza koşarım.
Ama, oğlum olduktan sonra ilk önce onun reyonuna gireriz. Bir sürü kıyafet alırım.
Çoğu zaman giydiremeden bile küçülür.
Sonra kalanı kendime Allah ne verdiyse
Sizinkisi çok ama çok enteresan
Kesinlikle 1 gün daha atlamadan,
Tedavi için gereken yerlere gidin.
Vicdan azabıyla oturup beklemeyin. Derim

Butcemi yonetebiliyorum mu buna benzer bi devletin ucretsiz verdigi bi egitim var, reklamlarda goruyorum, surekli donuyor. En azindan ona gidin.

Bende çok gereksiz para harcıyorum inanılmaz rahatsızım artık bu durumdan. Koskoca giyinme odamda eşya asacak yer kalmadı.üstelik giyecek şey bulamıyorum. Kafayı bir kombine takıyorum sürekli o kombini giyiyorum. Çocukların odası da aynı şekilde. Kıyafet başta olmak üzere gereksiz yiyecek,oyuncak,bisiklet,ev eşyası,mutfak eşyası alıyorum deli gibi. Ve eskileride veremiyorum ne yazıkki şuanda arka bahçemde 9 bisiklet var ve sadece 2 çocuğum var istemesemde almaya doyamıyorum,kendime engel olamıyorum. Eğer bir çözüm bulursanız ne olur bana da söyleyin. Eşyalara,giysilere hizmet etmekten yoruldum artık

Allah kocanın yardımcısı olsun, ben çocuğuna almayıp kendine çılgınca alışveriş yapan insanları hiçbir zaman anlamadım... Çalışmıyorum çocuğum var ay başında eşim giderler için para birakinca ilk aklıma gelen çocuğumun ihtiyaçları oluyor.. şimdiden eşinin parası ile son kuruşuna kadar alışveriş yapıyorsan, çalışınca daha kötü olur nasıl olsa kendi param dersin.. tedavi ol ondan sonra çalış bence...

psikolojik olduğunu düşünüyorsunuz ys bir doktora gitme cabaniz oldu mu ? Simariklik bu yaptiginiz.

Acaba daha once bu konuda yokluk mu cektin? Istedigini alip giyemedin filan mi? Ondan bi doyumsuzluk hali mi gelişti ki??

sızınkı ne hastalık ne doyumsuzluk sadece sorumsuzluk bu kadar basıt..!!!!
kıyafet almak için mı calısılır allah askına hem kıyafet dedıgınız nedır kı ıkı bez parcası ustunuze gıyecegınız dogru duzgun bırkaç esyanız olsun yeter, cocugum var dıyorsunuz bu nasıl bır anlayıs ben kendım yemem cocuguma yedırırım kendıme almam gerekırse cocugumun ıhtıyaclarını alırım kendı annem babamda oyle ınsanlar , esımde de var alısverıs manyaklıgı evın faturasını odemez gıder kıyafet alır bırde marka alır bazen alıp kafasında paralıyasım gelır tabı sorumsuz harcama yaptıgı ıcın borcuda hıc bıtmez , ben ıhtıyacım olmadıkca almam kıyafet yada baska sey...

valla bende bugün kıyafet alamama sorunu diye bir konu açacaktım bende kendime bişey alamıyorum. belki inanmazsınız 4 gömleğim 3 pantolonum var tüm mal varlığım bunlar

Ayy adama acidim
Evde yiyecek ekmegi olmayip da gidip kendine anormal fiyatlarla kiyafet alan coooook insan taniyorum. Akillarindan zorlari oldugunu dusunuyordum ki bunun da psikolojik bir rahatsizlik oldugunu ogrendim bir uzmandan. Ne diyelim? Esiniz kendine birsey almayi birakmis adam vazgecmis kendinden yazik ya tedavi olun ya da bosanin,adam rahat etsin

Kızmadan önce bunun normal bir davranış olmadığını anlayın arkadaşlar. Üstüne gitmeyin...Bu bir hastalık. OKB'nin bir türü. Çok iyi bir doktor bulun ve gidin! Başka hiçbir şey sizi kurtaramaz!!!!

Aynı ben ya bende eşimle bir alis veriş merkezine gidelim mutlaka kıyafet alırım eşime de aldırırım kendi için.o kendine almazsa zorla ben alırım ona da.mutlu oluyorum.kaliteli ve güzel giyinince.benimde takintim bu.esimin de güzel giyinmesi hoşuma gidiyor benimde güzel giyinmem hoşuma gidiyor.ama şimdi çocuk olacak o yüzden bırakmaya çalışıyorum.birakcam da.cunku bebise yatırım yapmam lazım.evinde eksikler varmış bence sende evine yatırım yap.ben pazar parama dokunmam hiç o benim için pazar parasıdır.ha eşime kızdığımda evet gider talan ederim o ay ama çok yanlış yapıyorum çünkü yine ben ödüyorum.oyle işte bende artık kendimi tutma kararı aldım.sende tutmalısın.birde calsimiyorsun zaten.tek maaşla geçinmek çok zor o yüzden daha çok tut kendini bence.ise gir en kısa sürede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…