Kıyafet sorunsali .

Hayırlı olsun. Sosyal medya videolarına takılacak olsak hayatımızı yaşayamayız, hatta sonlandırmak isteriz. Öyle bir zenginlik, öyle bir hayatlar, öyle mutluluklar. Bunların hepsi izlenme için biliyorsun değil mi? O dolu dolu kıyafetleri almak için (zengin çocuğu değilse) kredi çekiyorlar, eşten dosttan topluyorlar ki marka iş birlikleri gelsin para kazansınlar. Neyse bunu geçtim. Üniversiteye giderken 2 valizim vardı, birinde çarşaf, yastık, bornoz, havlu, kişisel bakım ürünleri, diğerinde de kıyafetlerim ve ayakkabılarım. Yurtta dolaba sığmamak övünülecek bi şey değil, aksine büyük dert ve görgüsüzlük. Sen o gördüklerine takılma ve izleme. Zaten zevkin acayip hızlı değişecek yeni kıyafetler alırsın imkanın ve ihtiyacın oldukça. Şimdilik bence yeterli elindekiler. Sosyal medyadaki moda, güzellik ve alışveriş akımlarının koca bir tuzak, yalan, aklından çıkarma.

Dolabımda nir dünya kiyafet var giydiğim üç beş tane gene dolabımı boşaltma zamanım gelmiş boşa takıyorsun kimse kıyafetine bakmayacak önemli olan mont alabilmen kışın napıcaksın?

Gittiğin yer devlet yurdu farkında mısın, kimsenin umrunda mı eşyaların, utanılacak bir şey bile yok. Ancak çok güzel giyinirsen umurlarında olur, çünkü çoğu genç sıradan giyiniyor. Zamanla alırsın zaten. Ailen zor durumdayken bunlara takılman çok ilginç geldi bana. Gerçek hayatına odaklan.

Yahu sen de ailen de tuhafsınız sen ailenin durumunu biliyorsun neden yazın işe girip kenara para koymadın ya da ailen bu kızın parası yok diyemiyor mu montsuz ne yapacak diyemiyor mu? ben liseden beri çalışıp harcıyorum mesela lisede tuşlu telefonum vardı asla telefon almadılar gittim çalıştım aldım düğünlere vs garson komi olsaydın 2 günde 1 mont alırdın hiç drama yapma yani trendyolda bile 500 600 mont var. kuzenim gayet iyi bir bölüm kazandı ailesi de destekliyor kız markete işe girdi 1 haftada sayıma denk geldi 5 gün boyunca sabah 7.30 akşam 11 12 çalıştı gitti kendine tablet kıyafet vs aldı her yer böyle arkadaşımın kardeşi diş hekimliği okuyor çocuk fabrikaya işe girdi özel ders veriyor sırf motor almak için 3 ay 12 saat çalıştı gitti 100 bin tlye motor aldı.

Götürdüğün kıyafetlerin çoğu giyilmiyor, en azından ben giymiyordum. Genelde sevdiğim şeyleri giyerdim, kıyafetim çok muydu evet çoktu (dedem, dayılarım, kuzenlerim tekstil işinde onların hediyeleri) ama inan hiçbiri giyilmiyor ilk seneler sanki gezegen değiştiriyor gibi 2 bavul dolusu giderdim sonraki seneler bir bavula sığıyordum. Sana tavsiyem videoları izleyip kendini kimseyle kıyaslama. Gidince kendine para ayırdıkça bir şeyler alabilirsin. Part time çalışan arkadaşlarım da vardı mesela. Belki sen de boş vakitlerinde çalışabilirsin. Bir de bazı üniversitelerde kısmi çalışan alıyorlar ders saatinde derstesiniz sonraki boş saatlerine de ise kütüphane öğrenci işleri gibi yerlerde çalışabiliyorsun başvuruları takip edebilirsin

Ailemin maddi durumu iyidi. Bu ay sıkıldık sadece . Ayrıca hayvancılık yapıyoruz. 40 tane hayvanımiz var. Annem babam yetişemiyorlar. Sabah onlarla beraber bakıyorum akşam bakıyorum. Tarlaya gidiyoruz ekin bıçıyoruz vb.. Ben de çalışıyorum merak etme . Neredeyse her gün dere tepe tarladayız. Kaç kere saman çektik, mısır ektik , boru dosedik .Emin ol hepsi markette çalışmak kadar zor . Hayatında toprak işi görmeyen adam bana çalışsaydın işe girseydin diyemez. Daha sayamadığım niceleri var. Şu anda da Mısır bıçtırıyoruz. Sabahtan beri yemek davrandırıyoruz annemle . Şehirde olsam haklısınız ama ben köydeyim. Her taraf iş zaten .

Ailenin maddi durumu iyiyse kenarda hiç mi parası yok? Yoksa maddi durumları iyi değil. Ne geçti eline o işleri yapana kadar normal işte çalışsan paran olurdu yurt parası bile yok diyorlar montun bile yok. Sana ne geliri oldu şimdi

Güzelim benim ya takılma kıyafete falan sana çok güzel önerilerde bulunmuşlar bak. Sadece mont konusunu öne al yoksa hergün farklı giyenler, aşko kuşko kızlar zenginlerin gittiği okullarda oluyolar daha çok. Kapsül dolap dahada yaygınlaşmalı ben dolabımda buna gidiyorum mesela dolaplar tıkış tıkış olsada el aynı şeylere gidiyor.
Dolaptan 2.el mont bakabilirsin şimdilik. Yazında iş bakarsın part time harçlığını çıkartırsın.
Hangi bölümü okuyacaksın?

Şükret bence keşke tek derdimiz kıyafet olsa.. olsun alırsın dert etme ama senide anlıyorum toplum içinde çokca kıyafetin olması seni daha özgüvenli ,mutlu ve uyumlu hissettiriyor.Evet kısa süreli bir iş’te çalışsan bu sorununu hal edersin.

Canım benim hiç öyle şeylere takılma süt yem vs deyince kendi memleketim çocukluğum aklıma geldi. Lisedeydim 19 mayısta gösteri için kıyafet alamamıştı babam onu hayatımda ilk kez ağlarken görmüştüm aklıma geldikçe kalbim sızlar o yüzden elbise için üzülüp utanma böyle şeyler kendini kötü hissedeceğin en son şey olmalı. umarım güzel bir bölüm kazanmışsındır, hayatını kurtarırsın en iyisini en güzelini alırsın. Anneciğinin babacığının emeği çabası hiç kolay değil hangi şartlarda çakıştıklarını çok iyi biliyorum

Bizim için para demek mal demek. Besanede satılacak tonla mal var. Ama satmak yasak
Hastalık varmış buralarda . Para olsa ne olacak uçuyor. 30 torba yem alıyoruz yemin torbası 600 lira hatta daha fazla da olabilir . Bunun baytar, tarla sulama parası , onlarca su borusu aldık ... hayvancılık para kazandım kenara atayımlık bir iş değil. Bilenler bilir. Kazanmak için harcamak gerekiyor

Yahu sana ne faydası var bunların sonuç olarak mont alacak paran yok senede 1 inek satıp veriyorlar mı yok benim ailemin de malı mülkü var bana ne mesela umrumda olmaz tek çocuğum ama güvenmem kendi paramı kazanırım kenarda 1 mont paraları bile yok yani ne desem boş. Çiftçi çocuğu arkadaşlarım var hepsi de çok para harcardı kira ödememek için ev alanı bile vardı

Öncelikle o videolar abartı olduğu için internette ünlü oluyorlar. Yurtdışından uyarlanmış bir konsept. Üniversite giyim-moda şovu değil okul zaten bunu unutmayalım. Çok hoş kızlar göreceksin ve zamanla sen de çok hoş bir kız olacaksın, senin kendini geliştirmenin ve bunun dış görünüşüne yansımasının önüne geçemez kimse.

Ailen maddi olarak zorlanıyor, bu da sana bazı sorumluluklar yüklüyor. Örneğin tutumlu olmak gibi, ya da bir işe girip çalışmaya başlamak gibi gibi. Part time seçenekleri değerlendirebilirsin. Alanın ne bilmiyorum ama alanına yakın bir iş bulabilirsin belki, örneğin bilgisayar mühendisiysen küçük yazılım projeleri almaya başlarsın zamanla. Psikoloji ve işletmeyi çap yapan bir tanıdığım sosyal medya desteği veriyordu büyük şirketlere mesela ve iyi paralar kazandı.

Elindeki giysileri yazarsan sana kombin önerisi de yaparım. Birazdan daha uzun bir yazı da yazacağım.

Mont işi gittiğiniz şehre bağlı olarak acil. Karasal iklim olan bir yerde okuyacaksanız özellikle bunu unutmamak lazım. Dolap gardırops gibi sitelerden ikinci el sağlam bir şeyler bulunabilinir. Yine taksitle alabilirsinzi. Gittiğiniz şehrin belediyesini arasanız da yine destek bulunabilir.

Bunun dışında sana küçük üniversite tavsiyeleri bırakıyorum. Bu kısımdaki bazı şeyler gelecekte eline biraz para geçince işine yarar.

1. Bütün parçalar nötr olsun. Siyah kazak siyah pantolon kombinasyonunu birkaç kez giyseniz bile sırıtmaz ama bu parçalardan biri parlak renkte ya da yazılı olsaydı tekrarladığı belli olurdu. Siyah beyaz haki böyle renkler alın. Diğer giysilerinizle uyumlu olsun yeni alacağınız parçalar.

2. Minik bir aksesuarınız olsun sizi yükseltecek. İmitasyon da olsa minik tek taş küpe olur, kotondan alınmış kol saati olur böyle şeylerle her kıyafeti yükseltebilirsiniz. İşin sırrı süslü taşlı tuşlu şeyler almamak. Bir tane inci top küpe bir tane ip bileklik bile yeter. Genç olmanın güzel yanı iyi görünmek için çok para harcamak gerekmemesi. Saçın temizse dişini fırçaladıysan yüzünü yıkadıysan güzel olabiliryorsun.

3. Sigara içki işlerine hiiç girme. Bunlar bütçe dostu değil. Güvendiğin insanlarla bir iki bir şeyler içebilirsin ama bütçeni bunun için zorladığına asla değmez.

4. Üniversitede saçını renk renk boyamış insanlar olabilir. Mavi yeşil saçlı kızlar da olacak sarı röfleli balyajlılar da. Biz doğal saçla devam edeceğiz çünkü saç işlemleri ayda en az 500 tl demek. O da el becerin varsa ve kendin yapıyorsan. O röfleler balyajlar zaten bir ailenin market alışverişinden fazla tutuyor.

5. Bazı öğrenci toplulukları alanında iş bulanmanı kolaylaştırabilir. Bunları keşfet.

6.Kitaba ihtiyacın olursa libgen ve anna's archieveden bak. bu sayfalar bilgiyi topluma yaymak için tasarlanmış, üniversite öğrencileri kitaplara da para vermesin yani.

7. Yurtta kalırken eşyalarını kilitli tut. Bizim yurt güvenlidir ya ne gerek var der belki birileri. Doğru olsa bile risk almaya gerek yok.

8. Son maddem, üniversitede çöp gibi beslenmek kolaydır, dışarıdan pahalı yemekler söylemekten bahsetmiyorum. Abur cubur jelibonlar noodlelar bunlar da sağlıksız bunun denetimi artık sende. Kendin yemek yapacaksan hafif ve sağlıklı şeyler yap. Bol bol sebze yemeye çalış. Yemekhane yemeği en lezzetli seçenek olmasa da en sağlıklı ve ucuz seçenek oluyor genelde.

Yurda gidince öyle kızlar da göreceksin, ailesinden gizli kredi çekip makyaja kıyafete veren de göreceksin, senin gibiler de olacak. Utanacak sıkılacak hiçbir şey yok. Zaten büyük bir şehre gideceksin, durumun oldukça gider tarzına uygun kıyafetler alırsın.

Kıvırcık, bir ara Datça’da okumak istiyorum ama yurt uzak eve çıkacağım dedin. Ailen sana her kira+ev ihtiyaçları+harçlık derken en az 30bin verebilecek mi dedim, evet verirler maddi durumumuz iyi dedin. Ben seni anlamıyorum, bir dediğin diğer dediğini tutmuyor. Hadi birkaç aydır işler kötü olsun, kyk yurdu ayda yaklaşık bin tl, her ay sana 30bin gönderebileceğini düşündüğün ailenin kenarda bin lirası yok mu, kızlarına mont alacak parası yok mu? Yani bir konuna bakıyorum ailene küfürler hakaretler ediyorsun, diğer konuna bakıyorum aileni iyi niyetli saf insanlar olarak anlatıyorsun, bir konuda ailem bana en az 30bin gönderir diyorsun şimdi ailemin bin lirası yok diyorsun. Ben seni çözemedim gitti

Hele bı başla kıyafet değil bizi sadece biz yapan anlıyorum gençsin istersin haklısın çocuğun kıyafetinde alamiyorsan bin kez düşününeceksin dünyaya getiriyorken herşeyde haklısın bebek sevmekle bebek kalmak olmuyor .Bizim bile canımız herşeyi istiyor.Bak belki part time çalışırsın ikinci el olur başka şeyler olur indirim olur bir yolu bulunur.Hirs yap bu durum sana itici güç versin dahada başarılı ol
İlerde acısını çıkar

Arkadaşların dediği gibi o videolara inanma onların cogu fenomendir yada fenomen olmak isteyenlerdir.

Akdenizdeyim ben gündüzleri hala sıcak olsada akşamları serinledi Eylül ayı itibariyle klimasız yatılmaya baslandı normalde Eylül de sıcak olurdu bura bile serinlediyse Konya soğuk olur ne yap et 2.elde olsa montunu al derim donarsın hele sabahın ayazında cok zor olur .

İşte çocukların okuma barınma giyinme yiyecek içecek güvende olma ve eğitim hakkı karsilanmak zorunda burada bize bebeğime giysi alamıyorum diye konu acanda oldu yemeğe para yok iki çocuk ortada yani nasıl olacak ilerisi .Ne olacak böyle bu işler artık lütfen bilinçli dünyaya getirilsin çocuklar bu konu için demiyorum fakat olmuyor öyle iste

mont,bot vs tabi ki bunlar ihtiyaç ama onun dışında dolaplara sığmayacak kadar fazla kıyafeti gereksiz buldum hep
kapsül dolap en mantıklısı

lütfen benimle iletişime geçer misin dolaptaki ürünlerimden beğendiklerini sana ücretsiz göndermek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…