- 25 Şubat 2024
- 613
- 1.855
- 33
- 34
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Hayırlı olsun. Sosyal medya videolarına takılacak olsak hayatımızı yaşayamayız, hatta sonlandırmak isteriz. Öyle bir zenginlik, öyle bir hayatlar, öyle mutluluklar. Bunların hepsi izlenme için biliyorsun değil mi? O dolu dolu kıyafetleri almak için (zengin çocuğu değilse) kredi çekiyorlar, eşten dosttan topluyorlar ki marka iş birlikleri gelsin para kazansınlar. Neyse bunu geçtim. Üniversiteye giderken 2 valizim vardı, birinde çarşaf, yastık, bornoz, havlu, kişisel bakım ürünleri, diğerinde de kıyafetlerim ve ayakkabılarım. Yurtta dolaba sığmamak övünülecek bi şey değil, aksine büyük dert ve görgüsüzlük. Sen o gördüklerine takılma ve izleme. Zaten zevkin acayip hızlı değişecek yeni kıyafetler alırsın imkanın ve ihtiyacın oldukça. Şimdilik bence yeterli elindekiler. Sosyal medyadaki moda, güzellik ve alışveriş akımlarının koca bir tuzak, yalan, aklından çıkarma.Merhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.
Götürdüğün kıyafetlerin çoğu giyilmiyor, en azından ben giymiyordum. Genelde sevdiğim şeyleri giyerdim, kıyafetim çok muydu evet çoktu (dedem, dayılarım, kuzenlerim tekstil işinde onların hediyeleri) ama inan hiçbiri giyilmiyor ilk seneler sanki gezegen değiştiriyor gibi 2 bavul dolusu giderdim sonraki seneler bir bavula sığıyordum. Sana tavsiyem videoları izleyip kendini kimseyle kıyaslama. Gidince kendine para ayırdıkça bir şeyler alabilirsin. Part time çalışan arkadaşlarım da vardı mesela. Belki sen de boş vakitlerinde çalışabilirsin. Bir de bazı üniversitelerde kısmi çalışan alıyorlar ders saatinde derstesiniz sonraki boş saatlerine de ise kütüphane öğrenci işleri gibi yerlerde çalışabiliyorsun başvuruları takip edebilirsinMerhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.
Ailemin maddi durumu iyidi. Bu ay sıkıldık sadece . Ayrıca hayvancılık yapıyoruz. 40 tane hayvanımiz var. Annem babam yetişemiyorlar. Sabah onlarla beraber bakıyorum akşam bakıyorum. Tarlaya gidiyoruz ekin bıçıyoruz vb.. Ben de çalışıyorum merak etme . Neredeyse her gün dere tepe tarladayız. Kaç kere saman çektik, mısır ektik , boru dosedik .Emin ol hepsi markette çalışmak kadar zor . Hayatında toprak işi görmeyen adam bana çalışsaydın işe girseydin diyemez. Daha sayamadığım niceleri var. Şu anda da Mısır bıçtırıyoruz. Sabahtan beri yemek davrandırıyoruz annemle . Şehirde olsam haklısınız ama ben köydeyim. Her taraf iş zaten .Yahu sen de ailen de tuhafsınız sen ailenin durumunu biliyorsun neden yazın işe girip kenara para koymadın ya da ailen bu kızın parası yok diyemiyor mu montsuz ne yapacak diyemiyor mu? ben liseden beri çalışıp harcıyorum mesela lisede tuşlu telefonum vardı asla telefon almadılar gittim çalıştım aldım düğünlere vs garson komi olsaydın 2 günde 1 mont alırdın hiç drama yapma yani trendyolda bile 500 600 mont var. kuzenim gayet iyi bir bölüm kazandı ailesi de destekliyor kız markete işe girdi 1 haftada sayıma denk geldi 5 gün boyunca sabah 7.30 akşam 11 12 çalıştı gitti kendine tablet kıyafet vs aldı her yer böyle arkadaşımın kardeşi diş hekimliği okuyor çocuk fabrikaya işe girdi özel ders veriyor sırf motor almak için 3 ay 12 saat çalıştı gitti 100 bin tlye motor aldı.
Ailenin maddi durumu iyiyse kenarda hiç mi parası yok? Yoksa maddi durumları iyi değil. Ne geçti eline o işleri yapana kadar normal işte çalışsan paran olurdu yurt parası bile yok diyorlar montun bile yok. Sana ne geliri oldu şimdiAilemin maddi durumu iyidi. Bu ay sıkıldık sadece . Ayrıca hayvancılık yapıyoruz. 40 tane hayvanımiz var. Annem babam yetişemiyorlar. Sabah onlarla beraber bakıyorum akşam bakıyorum. Tarlaya gidiyoruz ekin bıçıyoruz vb.. Ben de çalışıyorum merak etme . Neredeyse her gün dere tepe tarladayız.
Güzelim benim ya takılma kıyafete falan sana çok güzel önerilerde bulunmuşlar bak. Sadece mont konusunu öne al yoksa hergün farklı giyenler, aşko kuşko kızlar zenginlerin gittiği okullarda oluyolar daha çok. Kapsül dolap dahada yaygınlaşmalı ben dolabımda buna gidiyorum mesela dolaplar tıkış tıkış olsada el aynı şeylere gidiyor.Ailemin maddi durumu iyidi. Bu ay sıkıldık sadece . Ayrıca hayvancılık yapıyoruz. 40 tane hayvanımiz var. Annem babam yetişemiyorlar. Sabah onlarla beraber bakıyorum akşam bakıyorum. Tarlaya gidiyoruz ekin bıçıyoruz vb.. Ben de çalışıyorum merak etme . Neredeyse her gün dere tepe tarladayız. Kaç kere saman çektik, mısır ektik , boru dosedik .Emin ol hepsi markette çalışmak kadar zor . Hayatında toprak işi görmeyen adam bana çalışsaydın işe girseydin diyemez. Daha sayamadığım niceleri var. Şu anda da Mısır bıçtırıyoruz. Sabahtan beri yemek davrandırıyoruz annemle . Şehirde olsam haklısınız ama ben köydeyim. Her taraf iş zaten .
Canım benim hiç öyle şeylere takılma süt yem vs deyince kendi memleketim çocukluğum aklıma geldi. Lisedeydim 19 mayısta gösteri için kıyafet alamamıştı babam onu hayatımda ilk kez ağlarken görmüştüm aklıma geldikçe kalbim sızlarMerhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.
Bizim için para demek mal demek. Besanede satılacak tonla mal var. Ama satmak yasakAilenin maddi durumu iyiyse kenarda hiç mi parası yok? Yoksa maddi durumları iyi değil. Ne geçti eline o işleri yapana kadar normal işte çalışsan paran olurdu yurt parası bile yok diyorlar montun bile yok. Sana ne geliri oldu şimdi
Yahu sana ne faydası var bunların sonuç olarak mont alacak paran yok senede 1 inek satıp veriyorlar mı yok benim ailemin de malı mülkü var bana ne mesela umrumda olmaz tek çocuğum ama güvenmem kendi paramı kazanırım kenarda 1 mont paraları bile yok yani ne desem boş. Çiftçi çocuğu arkadaşlarım var hepsi de çok para harcardı kira ödememek için ev alanı bile vardıBizim için para demek mal demek. Besanede satılacak tonla mal var. Ama satmak yasak
Hastalık varmış buralarda . Para olsa ne olacak uçuyor. 30 torba yem alıyoruz yemin torbası 600 lira hatta daha fazla da olabilir . Bunun baytar, tarla sulama parası , onlarca su borusu aldık ... hayvancılık para kazandım kenara atayımlık bir iş değil. Bilenler bilir. Kazanmak için harcamak gerekiyor
Arkadaşların dediği gibi o videolara inanma onların cogu fenomendir yada fenomen olmak isteyenlerdir.Ailemin maddi durumu iyidi. Bu ay sıkıldık sadece . Ayrıca hayvancılık yapıyoruz. 40 tane hayvanımiz var. Annem babam yetişemiyorlar. Sabah onlarla beraber bakıyorum akşam bakıyorum. Tarlaya gidiyoruz ekin bıçıyoruz vb.. Ben de çalışıyorum merak etme . Neredeyse her gün dere tepe tarladayız. Kaç kere saman çektik, mısır ektik , boru dosedik .Emin ol hepsi markette çalışmak kadar zor . Hayatında toprak işi görmeyen adam bana çalışsaydın işe girseydin diyemez. Daha sayamadığım niceleri var. Şu anda da Mısır bıçtırıyoruz. Sabahtan beri yemek davrandırıyoruz annemle . Şehirde olsam haklısınız ama ben köydeyim. Her taraf iş zaten .
lütfen benimle iletişime geçer misin dolaptaki ürünlerimden beğendiklerini sana ücretsiz göndermek istiyorumMerhaba . Bugün sosyal medyaya üniversite valizi hazirlama videoları gördüm. Hepsinde 5 kot , 5 kumaş pantolon, onlarca tişörtler, kazaklar .... 2-3 valiz ile gidiyor insanlar . Benim bu kadar kıyafetim yok. 4 tane tişört 3 kazak 2 kumaş pantolon 3 pijama iç çamaşırı ıvır zıvır ile gidiyorum. Montum bile yok bir tane gömleğim var ince bir de hırkam var . Yani biraz utanıyorum. Herkes dolaba sığmıyorum eşyam çok vb diyor ama bende bu kadar eşya var. Bu ay çok sıkıldık. Sütler para etmiyor , yemler pahalı, hayvan satamıyoruz yasak gelmiş. Babamdan kışlık bile isteyemiyorum.Bugün anne babamı kavga ederken duydum. Annem para istedi. Babam da çocuğun yurt parası yok cebimizde diye bağırdı Son parayla valiz çanta pijama vb aldım. Baya pahalı tuttu. Burs aldıktan sonra eksiklerimi tamamlamayı düşünüyorum. Bilmiyorum sebepsizce utanıyorum kıyafetim eksik diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?