KIYAFET SORUNU...BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM...

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar...

Uzun süredir kafami kurcalayan birsey var ,ben cikamadim içinden kötü düşünmekte istemiyorum o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

Cocuklugumda ve gencligimde teyzemin gorumcesinin kızının kıyafetlerini giyerdim ,durumları iyi olduğu için çok giyilmemiş kıyafetlerini bana getirirdi teyzem hiçte sorun etmezdim...

Evlendim , gorumcem bir kaç kere 4-5 defa giydiği elbiselerini bana vermek istediğini söyledi bir iki defa baktim ,abiye tarzı güzel temiz diye aldım ,eşinin tarafında 4-5 defa giydiği elbiseyi giymedigini söyledi ,hoş ben 7-8 senelik elbiselerimi bile severek giyerim hala ,belki sorun bendedir ...

Gorumcemle aramda bir sorun yok bu arada ,çok severim kendisini konularimdanda okumussunuzdur belki...

Ama bir acabaya dustum, evlendikten sonra yakıştıramadım kendime sanki ben alamiyormusum gibi gelmeye başladi, ki durumumuz iyi Allah a sukur...

Bir iki defa alayim dedim temiz kullandığı için atmaya kiyamiyor diye dusundum ama bunlar sonra normal t-shirtlere dönmeye basladi, sonu gelmedi... Gorumcem her buraya geldiğinde yada kv oraya gidip geldiğinde birşeyler getirmeye başladı ...

Sonra bunlar makyaj malzemesine kadar gitti.Gorumcem başka şehirde yaşıyor, kv ablan işine yarayacak olan varsa alsın ben kullanamıyorum dedi dedi... Bende niye goturmedi diyemedim o an belki de aklıma gelmedi.

Bu akşamda kv lerde otururken bi çanta getirdi kv , bu benim yaşıma uygun değil ,kullanırsan al dedi, ama gerçektende kv'min önceden de kullandığına inanamayacagim bir çanta parlak deri el çantası ...

Eve geldim aklıma takıldı neden hep kullanmadiklarini bana vermek istiyorlar diye, icimide kotulemek istemiyorum kotu dusunupte ,ben mi yanlış dusunuyorum acaba sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

Bencede hiç kötü düşünme. Bende veriyorum temiz kullanmadığım ve hatta makyaj malzemeleri bile ama hiç art niyet dusunmeden ben kullanmıyorum bari gelin veya ablam kullansin die düşünüyorum ondan veriyorum. Sizinde öyle dir kötü niyet yada alamadığınız için falan olduğunu sanmıyorum :)

Eğer içiniz rahat etmiyorsa thsirt falan değil de sadece abiye tarzı elbise gelirse alın. Diğerlerini almayınca bir süre sonra o da vermeyecektir sanırım. Ayrıca bence de art niyet yok gibi ama ben olsam ben de her şeyi almak istemezdim.

bu çok kötü birşey değil bence. yani bu sizi rahatsız ediyorsa tabi ki istemediğinizi uygun bir dille söyleyin. benim de çok kıyafetim oldu artık kıyafet istemiyorum gibi bişey diyebilirsin. ama sonuçta ben severim eğer beğendiysem dışarıdan gelen eşyayı değerlendirmeyi. bence istediğini al içinden istemediğini ver ihtiyacı olanlara ne var ki bunda

bende kullanmadiklarimi, giymediklerimi yakisacagini düsündügüm arkadaslarima veriyorum. sonucta begenerek özenerek aldigim esyalar neden atim, sevdigim yakin buldugum insanlara hediye ediyorum

kiz kardesimin görümceside ona durmadan biseyler verir hatta canta canta diyebilirim begendiklerini cikarir icinden istemediklerini dagitir yine (bu arada hem kiz kardesimin hem görümcesinin maddi durumu baya iyi)
kötü niyet aramamak lazim

Şuan calismiyorum ,biraz borcumuz var ama yetiyoruz kendimize Allah a sukur ama kv sürekli idare et idare et ,sen idare edeceksin ,ben zamanında 5 sene aynı kıyafeti giydim laflarindan dolayı kafam karıştı belki de, ki sürekli kıyafet alan biri değilim yılda 1-2 kez filan alirim.

Ama sırf Gorumcemin 1-2 ayakkabısı burda kaldı diye ,göndermek yerine başka al dedim internetten almış ama onun gelmesi uzun sürer magazadanda al dedim diyen bir kv m var. Aynı durum benim başıma gelseydi size yemin ederim gondersin annenler ne kadar tutarki diyeceginden adım gibi eminim.

Kendi kızıyla bir tutmasını asla beklemem ,mümkün olmadığının farkindayim.

Bu akşamda konuşurken sakın yanlış anlama sende sıkıntı çekiyorsun ama eşim için oğlum daha çok sıkıntı çekiyor dedi, çok gücüme gitti ,şuan çalışmıyor olabilirim ama bu evi kim çekip çeviriyor ,ben bütün gün oturup keyif mi yapıyorum ,niye bu ayrımcılık, empati yapmak bu kadar mı zor...

Çok mecbur olunmadığı sürece baskasının kıyafetini sırf o giymiyor ve bbende beğendim diye almazdım.Çünkü size olduğu gibi sonu gelmeyebilir ve buda canımı sıkmaya başlar.Kötü niyet olduğundan değilde rahatsız eder yani.O yüzden gerek yok ya diyerek her geleni geri gönderip bu durumdan kurtarabilirsiniz kendinizi.Yoksa ''ay ben giymiyorum yaa x'e mi versem'' e döner mesele, hoş değil.İhtiyaç olmadıkça hoş değil tabi aksi halde yapılacak birşey yok zaten.

Ben de art niyet göremedim ne var ki bunda bende veririm kullanmadığım şeyleri neden cöpe atıyım ki . Hatta bizim gelin ister de olabilir yani böyle şeyler takılmayın ya

görümcenizin durumu çok çok mu iyi?

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim ,içimi karartmadim ama sizinde fikirlerinizi almak istedim ,demekki bir problem yok .

Bayağı iyi, yanı mesela kapandı, sırf bunun için tek seferle 1000-1500 lira ya yeni kıyafetler almis, eşi esimle konuşurken söylemiş .

ben okurken art niyet sezmedim, aksine iyi niyet var gibi
"neden hep kullanmadıklarını bana vermek istiyorlar" diye soruyorsunuz ya bence sizin gocunmayacağınızı bildikleri için olabilir çünkü bazı insanlara bunu teklif etmek hakaret gibi gelir
değerlendirmek istiyorlardır, size uygundur, siz de bu sorudan gocunmuyorsunuzdur

ben görümcemle çok iyi anlaşırım. arada bana birşeyler gönderir, ben de bazen ona
bana doğal geliyor yani böyle şeyler...

Eee kızlarına gelince hersey hoş güzel gelinlere gelince biz neler cektik . Yıllarca ailemixi göremedik , yemedik , içmedik vs hep bu örnekleri verirler . Eee cekmeselermiş :))) kendi tercihleri aman boşver rahatsız oluyorsan alma yani

Dusunduklerimi benden güzel anlatmissiniz ,bende art niyet hiç aramadim ,ama dediğiniz gibi hissettim .

son yazdiklarinizdan sonra bence birdaha hic bisey kabul etmeyin..benim kv de bana hep eskilerini vermek isterdi aklına ne gelirse ev esyasindan tut kendi bluzlarina kadar deli midir nedir sanki yasitiz beden de tutmuyor ama ben kabul etmedim ilkinde aldim kullanmadim ama gönlü olsun diye baktım ardi arkası kesilmiyor bi de verdikleriyle övünüyor milletin yaninda..asla almadim ondan sonra.Daha oncekileri de bi bahaneyle eline tutuşturdum o oldu.Kibirden yapiyor benimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…