KIYAFET SORUNU...BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM...

sorun yok begendiklerini kullan begenmediklerini ver birine.bazıları vermeyi çok sever mesela ben.nerdeyse evimi arabamı verecegim.bu arada parlak deri cantalar moda.

Bende oyleyim , biri benden bir eşya bir kıyafet istesin sevine sevine veririm. Bende temiz yada az kullandiklarimi verdim, hala komsumun yegenlerine veririm .

Ama hiçte anlatmadım şöyle böyle yap diye ,yaptıklarıyla soyledikleri tutsa tamam ,mesele vermiş vermemiş değil ,giyerim ben

Bahsettiğiniz şey ozenmektir ,hiçbir kıskanma iyi niyet icermez ,ozenmkle karistirdiniz sanırım ,ayrıca kiskanmis olsam bunu en başta söylerdim sadece bir arkadaş durumlarını sorduğu için söyledim.

Takilmayin böyle şeylere ben art niyet göremedim benim kayinvaldemde çöl zevklidir güzel giyinir altını çok sever takar devamli bana da alır mesela kullanmadgi takilarini kiyafetlerini verir ama.markadir hep ben begenirsem alirm begenmezsm almam hiç kotude düşünmedim içinizi rahat tutun bence sizi onemsiyorlar

Anlattiklarindan kv nin pek iyi niyetli olmadigi kanatindeyim..Ezdirme kendini sakin alma..Benim kv de sözde masraf etmeyim.diye veriyormus ki ben calisan biriyim yani çalışmasam kimbilir neler yapacaktı.Oglum da oglum biz sanki agac kovugundan ciktik.

görümcem olduğu ıcın sorun etmezdim...başka kimseden asla almam...gercı bu bıde sızın aranızdakı ıletısıme bağlı.....sevıyorsanız kotu nıyetlı olmadığını dusunursunuz alırsınız

Bizim ailemiz ,isteklerimiz,düşüncelerimiz önemli değil çünkü biz el kiziyiz, herseye razı olmak zorundayız ,gelin kelimesinin anlamı kole filanda ben mi bilmiyorum acaba diye dusunuyorum bazen ...

ya ben kötü niyet olduğunu düşünmüyırum ama şöyle de bir durum var insanoğlunda yüze vurma diye bir şey var yarın öbürgün saçma bir sebepten takışırsınız sana bunları verdim der içinize oturur.

Benim teyzem de kızının iki kere giydiği şeyleri bana getiridi ben küçükken ama .
Halbuki ben tek kızım ben,m kıyafet konusunda her istediğim olurdu ama yine de geitirid o ddönemler getidiği şeyler marka ve güzel şeyler olduğu için çocuk aklı işte hemen kabul ederdim.Bir de teyzem sonuçta yabancı değil. Bir gün bana şu terlikleri alacaksan senin olsun yoksa merdivenciye verecem dedi o laf bana o kadar ağır geldi ki bir daha tek bir iğne bile almadım zaten o an tepkimi çok fena belli ett bir daha bana bir şey vermeye yeltenemedi.

Zorunuza gidiyorsa almayin, neden hep onlar veriyor diyorsaniz bir kerede siz teklif edin bakalim birseyinizi vermeyi bakalim alacaklar mi? Soyle seveceklerini bildiginiz birsey vermeye calisinki sirf siz veriyorsunuz yada 2. el oldugu icin almamazlik yapacaklarmi bakin. Bu arada bu kisiler sizden daha mi varlik li? Yani bana gore aile arasinda ufak tefek boyle alip vermeler olabilir neden olmasin. Samimiyetle alakali bence.

görümcenizle aranız iyiymiş buna çok sevindim kötü niyetli değildir, ben okuduklarımda kötü bir niyet sezmedim siz zaten en baştan onların verdiklerini alarak bu konuyla ilgili gocunmadığınız mesajını vermişsiniz ki zaten gocunacak bir durum da yok, ben de bazen çok severek ve beğenerek bir eşyamdan hevesim geçip de kullanmak istemediğimde o eşya hala güzel iyi duruyorsa sevdiğim biri kullansın isterim. veya makyaj malzemesi belki düzenli kullanamıyor ama atılacak kadar değersiz bir şey de değil siz kullanın sizin işinize yarasın istemiş olabilir.

Onların niyeti ni bilemem sende kestiremiyor sun. Bu yüzden bidaha alma kafan rahat eder.

Kv dediklerine bisey diyemem ama kiyafet meselesine gelince bende gelinimize ve ablama veririm giyerse diye onlarda alir ama durumlari kotu falan degildir. Degis tokus yapariz. Hic bu acidan dusunmemistim. Art niyet olmayabilir ama istemiyorsan soylersin getirmezler

Dediginizi deneyecegim gercektende hic giymedigim bir elbisem var banada olmuyor soracagim alacak mi durumlarina gelince gorumcemlerin durumu iyi ,ben suan calismiyorum ama esim devlet memuru ayrıca ek iş yapıyor 4000 e yakın gelirimiz var onlarında 6000 civarı

Bana da abimin karısı getiriyordu eskilerini. Benim giyimimi, kişiliğimi yargıladığı için ben art niyet olduğunu düşündüm ama yine de her getirdiğini kabul ettim reddetmek ayıp olmaz mıydı? Bilmiyorum ya.

Ben de temiz bir seyim varsa ayiririm hemen, teyzeme veririm.
Kuzenim olsa yengem olsa onlara da teklif ederdim. Teyzem var bir tek bedenimizin uydugu.
Hatta daha bugun yazlik kislik ayirirken bir kazak bir ceket ayirdim vermek icin. Ona olmazsa yardima ihtiyaci olanlara veriyorum.
Hic kotu niyetli dusunmedim ben hep dagitirim bana da gelir kullanacagim varsa alirim hic boyle dusunmemistim. Aliskin olmadiginiz bir seyse degisik gelmistir ama o durum oyle degil icinizi ferah tutun.

bakın şimdi aklıma kötü şeyler getirdiniz.gerçi bendede bir çüphe durumu vardı ama.kayınvalidem nerede eski püskü bir şey görse bana vermeye çalışıyor.bir keresinde bende teli bozulmuş kullanmadığım telim vardı vereyim dedim.bir triplere girdi yok ben almam falan filan.almadı da zaten.demek ki cidden kibrinden vermeye çalışmış bunca zamandır bana eskilerini.

Bence kötü niyetli değiller.
Bizim ailede mesela kuzenler peş peşe doğmuşuz en ufak benim. En büyük kuzenden sonra dört tur dönmüş hep en son ben giymişim giysilerini. Ki her çocukluk fotoğrafımızda aynı elbiseler var hemen hemen.
Şimdi büyüdük hatta çoğumuz evli, hala birbirimize giysi veririz. Hatta annem erkek gömleği sever teyzemin eşinin küçülen sağlam gömlekleri bile gelir . Teyzem şişmanladı mesela tüm küçülenleri artık giyemedikleri hep bize paylaştırdı.
Ama eşimin ailesinde üç kardeş arasında dahi giysiler dönmemiş. Bu konuda çok hassaslar. Benim kuzenim bir gömleği sana yakışır diye verecek oldu ciddi ciddi alındı. Zor bir çocukluk geçirmişler sanırım ondan inanılmaz gurur yapıyor bu durumu. İçten içe bana da kızıyor niye kabul ediyorsun muhtaç mısın diye. Halbuki muhtaçlıkla alakası yok, bir kıyafeti on kere giy sıkılıyor insan, kendi aramızda değiş tokuş yapmayı seviyoruz ondan gocunmuyoruz.
Uzattım ama bu tamamen yetiştirilme ve ailede nasıl görülürse öyle olan bir şey sanırım. Ben alınmazdım sanırım. Ha beğenmediğim giymeyeceğimi almam nezaket olsun diye. Atıyorum günlük tshirtü beğenmediysen alma ama beğendiğin bir giysiyse al kötü niyet yoktur.
Ben kardeşim gibi bir kuzenimin düğününe abiye almak istedim mesela yurt arkadaşım bana kargoyla ablasının düğününde giydiği abiyeyi yolladı boşa para verme bir gece için diye düşün onu kabul ettim ben.
Samimiyet ve iyi niyet varsa gocunma hiç. Hatta sen de temiz kullanmadıklarını onlara gösterebilirsin isterseniz alın diye. Böylece niyetlerini anlarsın. Eğer aşırı alıngan tepki gösterirlerse de almazsın.

Eski pusku seyleri sana vermeye kalkiyorsa alma canim aa ihtiyacinmi var ? hayir ihtiyac olsa anlarim eski pusku denmez duzgunse yirtik degilse alinirda ihtiyaci olmayan birine evin eskisine vermeye kalkmakta ilginc yani, sen ancak buna layiksin dermis gibi.

Bahsettiğiniz şey ozenmektir ,hiçbir kıskanma iyi niyet icermez ,ozenmkle karistirdiniz sanırım ,ayrıca kiskanmis olsam bunu en başta söylerdim sadece bir arkadaş durumlarını sorduğu için söyledim.

özenmek ve kıskanmak arasındaki farkı biliyorum, karıştırmış değilim
zaten "iyi niyet içerir" demedim, her kıskanma "kötü niyet içermez" dedim
durumları "iyi" demek var, "kendine 1500 tl ye kıyafet almış" demek var
neyse
tamam, siz kendinizi bilirsiniz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…