- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.202
- 598
- 41
- Konu Sahibi bilemedimya
-
Yok size öyle gelmiyor.ben de yaşıyorum. Geçenler de girdim ortalama bir mağazaya. Basit bir tişört 70 liradan başlıyor. Evde giymek için bile eli yüzü düzgün bişeyler almaya kalksan dünyanın parası tutuyor. Ve kötü yanı da hepsi polyester. Uzun bir elbise arıyorum, bulmak imkansız mesela. Orasında burasıda abuk dekolteler, petrol türevi kumaşlar. Sümer bankı bitirdiler, Çukurova pamuk battı, kumaş da yok, üretim de. En son eşime çıplak gezicem artık dedim mağazada. O kadar sinir bozucu.
Araplar dediniz de... Kasa sırasında arkalarına denk gelirseniz yandınız... Elimde bir çift çorapla bekliyorum, bakıyorum önümdeki abla, abi bütün mağazayı almış, okut okut bitmiyor. İnsan kendini o çorapla nasıl fakir hissediyor, yaşayan bilir.Pahalılıktan ve herkes göbeği açıkta dolaşıyormuş gibi doldurulan mağazalardan ben de şikayetçiyim..
Dilekçeyi nereye veriyoruz?
Bu zam olayı yeni bir şey değil ama bu sene daha bir coştular.
Tekstil kralları türeyecek bu gidişle. Araplar coşturdu ortalığı. Biz boş boş bakıp çıkarken onlar poşetlerle dolaşıyor.
Keşke toplum olarak bir şeyleri doğru dürüst protesto edebilsek.
Geçen yaz tiril tiril dolaşmak için elbiseye merak sardım. Bu sene sadece bir kaç tshirt, bluz falan aldım. O da az kıyafetim olduğu için mecburen alınanlar..
Bu hafta da oğluma t..yolda indirim var diye birkaç parça şey aldım. Kendime alasım gelmiyor.
Çalışan insanım sırf giyinmek için giyiniyorum. Süs, özen falan hakgetire.
Ben yaşadığım şehirlerde hep uyguna ve yıllarca kullanabildiğim şeyler buldum ama denk gelmedi demek ki size, olabilir her şehirde farkeder tabiCanim o butik dukkanlar defolu ürünleri defo dedigim etiketi kopuk mesela, 20 liralik ürünü 80 liraya satıyor ama.
Evet oyle yerler var. Ben gecen gun 7 parca seyi 180 liraya aldim dantelli suslu falan bide ama polyester kalitesi düşük tabiki mesela makinadan cikiyor burusmamis bile azicik ütü istiyor bu benim.isime gelior utu yapmak tan nefret ediyorum zaten ama en azindan 2 sene de gidiyor bu tarz ürünler insan üzülmüyor 4 5 kez giyince de. Bende severim butiklere gitmeyi ama dedigim sekilde satan llarda var bilmiyorum bir tshort e 75 lira vermek mantikli midir bana kalirsa mantiksizBen yaşadığım şehirlerde hep uyguna ve yıllarca kullanabildiğim şeyler buldum ama denk gelmedi demek ki size, olabilir her şehirde farkeder tabi
Araplar dediniz de... Kasa sırasında arkalarına denk gelirseniz yandınız... Elimde bir çift çorapla bekliyorum, bakıyorum önümdeki abla, abi bütün mağazayı almış, okut okut bitmiyor. İnsan kendini o çorapla nasıl fakir hissediyor, yaşayan bilir.Bekleme süresi uzadıkça uzuyor filan... Güya bir de alışveriş sevmem, ben bile özeniyorum o kıyafet dağına.
Hamileler için de bu giyim işi çok zor. Hamileyken LCW ve Defacto dışında giyinmeye kalkmak için para basıyor olmanız gerekiyor. Son 4 yılda 2 hamilelik yaşadım. Bir kot etek, bir elbise, bir pantolon ve 3 t-shirtle geçirdim koskoca 9 ayları. En ekonomik hamilelerden biri olabilirim, ya da en pinti. =)) İnsan acıyor vereceği paraya ya. Geleceği olmayan giysiler, birkaç ay giyiyorsun, sonra ömür billah giymeyeceksin. Çuval mı saralım kendimize, vicdansızlar. Bir de nasıl çirkin, zevksiz bu hamile giysileri ya. Şükürler olsun ki kapadım artık o defteri. Geleceğin hamilelerine şimdiden bol şans dilerim bu konuda.
Yok o yanılgıya katılıyorum bende mesajımda da belirttiğim gibi, maliyet analizleri yaptım bende uzun süre çeşitli işletmelerle çalışarak, bir çok şey etkileyebiliyor fiyatı, bunları görmek gerek dediğiniz gibiBir tekstil çalışanı olarak o işin öyle olmadığını söyleyebilirim. Kıyafet maliyeti düşüren şey adetlerdir. Yerli marka zincir mağazalara bakın. Lc Waikiki, Defacto gibi. Butikler her zaman daha pahalı olur. Bir de genel yanılgı fiyatı arttıran şey kalite sanıyorsunuz. Değil. Asıl detay fiyatı arttırıyor. Düğme, fermuar baskı mesela..
Hem pahali hem cücük gibiler:) herkes gobegi acik giyinmeliymis gibi kisacik seyler veya herkes bol salas kazaklar giymeliymia gibi kocaman kazaklar bir moda geliyor heryerde ayni farkli birsey bulmak imkansiz ben lcw onlinedan aliyorum genelde spor tarzi tsortleri uygun fiyatli ve uzun neyseki:) jeanleride ayni sekilde ordan aliyorum tam bu benim tarzim diyebilcegim seyleri uzun zamandir bulamiyorum zaten olanla yetiniyoruz
Valla gözünüz hep bir çeyrek altınlık gomleklerdeyse işiniz zor.elbette herşey pahalı çünkü ekonomik kriz var .eğer İstanbul'da yaşıyorsanız turistlerin bile otobüslerle gittiği yanlarında boş valizlerle gezdiği ve valizlerle sigdiramayacak kadar ürün aldıkları pazarlar var özellikle istenbulda tabiki mesela Fındıkzade de kurulan salı ve cuma pazarları .ben İstanbul'da yaşarken oraya çok giderdim şuan dolabimda oradan aldığım çok şık ama fiyatı 35 TL olan elbiseler bile var. Büyük pazarlar candır. Ürünleri kesinlikle sezonunda almıyorum yani yazlıkları yaz sonunda kışlıkları kış sonunda alıyorum. Ayrıca azıcık dikiş bilirseniz de kendinize harika şeyler yapabilirsiniz çünkü çok uygun fiyata kumaş bulmak çok mümkün.
detaysız yapsınlar ben detaysız şeyleri daha çok seviyorum :) fiziğimi güzel göstersin kesimi güzel olsun kumaşı kaliteli olsun yeter.Bir tekstil çalışanı olarak o işin öyle olmadığını söyleyebilirim. Kıyafet maliyeti düşüren şey adetlerdir. Yerli marka zincir mağazalara bakın. Lc Waikiki, Defacto gibi. Butikler her zaman daha pahalı olur. Bir de genel yanılgı fiyatı arttıran şey kalite sanıyorsunuz. Değil. Asıl detay fiyatı arttırıyor. Düğme, fermuar baskı mesela..
Supersin. Patron cikarma falan nasil yapiyorsun? Cizme isi falan.
kiyafetteki artis normal bence hatta su ara nereye baksam indirim goruyorum. ama ayakkabi inanilmaz canimi sikiyor benim de.
gecen sene 400 liraya aldigim stan smith 800 lira olmus o da en igrenc rengi. detaylari yesil degil
pembe olsun dersen 900 lirayi gozden cikmak lazim. adidassin sen ya 900 senin neyine????
çeyrekleri kıyafet alırım diye yapmıştımYorumların hepsini okumadım diyen oldumu bilmiyorum ama kıyafet için çeyrek bozdurmayin demeye geldim:)
ya dimi..
spor ayakkabılardaki fahiş fiyat feci..
Allahtan temiz kullanıyorum eskilerle idare ediyorum.
ama çocukların ayak numaraları durduğu yerde durmuyor
ahhzahhaha ben careyi cocuk reyonundan almakla buldum. beymende 900 olan stan smithi boynerin cocuk reyonundan 470e kapattim
Ben de şuan İstanbul da değilim ama nereye gitsem kendime bir pazar buluyorummalesef istanbulda yaşamıyorum. gözümü çok yükseklere dikmedim ama güzel klasik bir gömleğin en sıradanı bile 100 liradan başlıyor. evlendiğimde biraz klasik giyineyim istiyorum bir de dolabım bomboş durmasın istiyorum.
Aaa kızlar size de mi pahalı geliyor giysiler? Fakirim diye sadece bana pahalı geliyor sanıyordum
Geçen gün mangoda şort beğendim 150 liraydı. Çok beğendim almak istiyorum ama ufacık şorta o parayı vermeyi ruhum kabullenemiyor. Sonunda kendimle savaştım biraz kendimi azarladım. Kapa çeneni falan dedim. İhtiyacın var çünkü çok beğendin alıcaksın seni lanet cimri diye kasaya gittim. Neyse şort 120 liraymış etiketi yanlış okumuşum. Aa iyi dedim
Minik tatlı maaşımı avmde gezerken bu şekilde harcamış bulundum. Eve gidince ne aldım diye baktım hiç yani. Birkaç parça bişey almışım.
Ben kapalıyım dışarı çıkarken ferace giyiyorum. Senede bir kıyafet ya alırım ya almam.
Açık kıyafetleri de seviyorum. Çok güzel oluyorlar. Ev ve dışarısı için ayrı ayrı almama gerek olmuyor.
Ferace giymeye başlamadan önce bende uygun kıyafet bulamazdım. Kolu uzun olsa yakası açık olurdu bi tarafı tesettüre uygun olsa diğer tarafı olmazdı. Tesettür reyonundan alışverişi de sevmiyorum. Abidik kubidik şeyler. Hiç beğenmiyorum.
İnsanlar paralarını hazır giyim hazır yiyecek ve kozmetiğe döküyor. Bence bu yüzden bu kadar pahalılar. Deli gibi alışveriş yapılıyor. Gereksiz bence ben aldığım kimi şeyleri hiç giymezdim bile boşuna aldım diye üzülürdüm.
Alırken etiketleri de kontrol ediyorum. Pamuklu olanları alıyorum.
Ped kullanmıyorum. Nolur nolmaz diye alıyorum tabi ama yıllaaarca gidiyor bana. Kaç yıl üstüne yeni paket aldım. Kıyafete para dökmüyorum evdekiler yetiyor. Parasını kıyafete yatıranları görünce de hayret ediyorum. Söküleni dikip kullanıyorum. Tek ayakkabım olur yırtılır yenisini alırım. Çantamın kolu defalarca koptu dikip kullanmaya devam ettim. Bu şekilde epey bi param cebimde kalmıştır. Bebeğim olsa hazır bez kullanmak yerine yıkarım diye düşünüyorum ortalık pisli bez doldu zaten
.
Pahalılık var ama biraz da biz pahalılaştırıyoruz galiba
Bir şeyi ucuza almanın yolu onu almamaktır(alıntı)
Gerçi bunları tasarruf için yapmaya başlamadım. İsraftan nefret ediyorum. Ve umursamaz rahat biriyim. İnsanların düşüncesini takmam -aynı kıyafeti giyiyor vs-
Konu kıyafetti ama ben tasarruf konusunda demeç verdim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?