kıyafetlerin pahalı olması

Aynen.
Kaliteli kumaş yok artık. Yaz başı aldığım tshirtlerin bazıları kışbaşı baza altına girmeden tozbezi olarak kademe atlıyor.
Evde en çok toz ve cam bezi vardır eminim.
Biraz düzgün olanları poşetleyip çöp kutularının yanına bırakıyorum.

Sanki her sezon yeni bir şeyler alalım diye pazarlama stratejisine kurban oluyoruz.

Araplar dediniz de... Kasa sırasında arkalarına denk gelirseniz yandınız... Elimde bir çift çorapla bekliyorum, bakıyorum önümdeki abla, abi bütün mağazayı almış, okut okut bitmiyor. İnsan kendini o çorapla nasıl fakir hissediyor, yaşayan bilir. Bekleme süresi uzadıkça uzuyor filan... Güya bir de alışveriş sevmem, ben bile özeniyorum o kıyafet dağına.

Hamileler için de bu giyim işi çok zor. Hamileyken LCW ve Defacto dışında giyinmeye kalkmak için para basıyor olmanız gerekiyor. Son 4 yılda 2 hamilelik yaşadım. Bir kot etek, bir elbise, bir pantolon ve 3 t-shirtle geçirdim koskoca 9 ayları. En ekonomik hamilelerden biri olabilirim, ya da en pinti. =)) İnsan acıyor vereceği paraya ya. Geleceği olmayan giysiler, birkaç ay giyiyorsun, sonra ömür billah giymeyeceksin. Çuval mı saralım kendimize, vicdansızlar. Bir de nasıl çirkin, zevksiz bu hamile giysileri ya. Şükürler olsun ki kapadım artık o defteri. Geleceğin hamilelerine şimdiden bol şans dilerim bu konuda.

Canim o butik dukkanlar defolu ürünleri defo dedigim etiketi kopuk mesela, 20 liralik ürünü 80 liraya satıyor ama.
Ben yaşadığım şehirlerde hep uyguna ve yıllarca kullanabildiğim şeyler buldum ama denk gelmedi demek ki size, olabilir her şehirde farkeder tabi

Bence avm pahalı, butik ucuz algısı klişe bir yanlış.

Aralarında hiç fark yok. Butikler de dükkan kirası, çalışan maaşı, fatura, gelir derdine baya bindiriyorlar.
Üstelik kaliteli kumaşlar da değil.

Hatta bazı standlarında depodan çıkarılmış ürün olduğu barizken en az 40-50₺ fiyat yazılıyor..

Çalıştığım semtte pazartesi günleri kurulan sosyete pazarına ilk geçen yaz gittim ve hiç de ucuz falan değildi.

Eşime evde giymeye şort alayım dedim polyester kumaş en az 25₺. Geçen sene lcw defacto falan da o fiyattı zaten.

İç çamaşırı da keza ucuz değildi. Ona rağmen kalabalıktan bunaldım.
O parayı cash olarak vereceğime avm de kredi kartına taksit yaptırırım daha iyi.

Enflasyona toplumca kafa tutmadığımız sürece daha kötüsü de olacaktır..

Ben yaşadığım şehirlerde hep uyguna ve yıllarca kullanabildiğim şeyler buldum ama denk gelmedi demek ki size, olabilir her şehirde farkeder tabi
Evet oyle yerler var. Ben gecen gun 7 parca seyi 180 liraya aldim dantelli suslu falan bide ama polyester kalitesi düşük tabiki mesela makinadan cikiyor burusmamis bile azicik ütü istiyor bu benim.isime gelior utu yapmak tan nefret ediyorum zaten ama en azindan 2 sene de gidiyor bu tarz ürünler insan üzülmüyor 4 5 kez giyince de. Bende severim butiklere gitmeyi ama dedigim sekilde satan llarda var bilmiyorum bir tshort e 75 lira vermek mantikli midir bana kalirsa mantiksiz

Kulaklarımda bir zaman sonra uğultu halini alıyor o barkod sesi..
O değil aynı ortamda paralı bir Arap varsa personel de ilgisizleşiyor sana karşı

Ben de hamileliği 4 tshirt, 1 tayt, 1 pantonla geçirdim. Elbise falan hiç almadım. Hele tayt üstüme yapıştı resmen yıkadım yıkadım giydim. Hala durur evde giyiyorum bazen göbek kısmını kıvırıp

Neyse ki o sene düğün falan da olmadı

Yok o yanılgıya katılıyorum bende mesajımda da belirttiğim gibi, maliyet analizleri yaptım bende uzun süre çeşitli işletmelerle çalışarak, bir çok şey etkileyebiliyor fiyatı, bunları görmek gerek dediğiniz gibi

ay o düdük gibi tişörtlere uyuzum her yerde onlar ama sokakta kimsede görmüyorum 15-18 yaş aralığı hariç.
kime satılıcak o kadar tişört yazık valla..

malesef istanbulda yaşamıyorum. gözümü çok yükseklere dikmedim ama güzel klasik bir gömleğin en sıradanı bile 100 liradan başlıyor. evlendiğimde biraz klasik giyineyim istiyorum bir de dolabım bomboş durmasın istiyorum.

detaysız yapsınlar ben detaysız şeyleri daha çok seviyorum :) fiziğimi güzel göstersin kesimi güzel olsun kumaşı kaliteli olsun yeter.

Supersin. Patron cikarma falan nasil yapiyorsun? Cizme isi falan.

Annem gençken dikiş kurslarına gitmiş bir sürü kalıbı var ama pek ihtiyaç duymuyorum. Hem internette bir sürü video var kalıp çıkarmak için hemde kendi kıyafetlerimi kullanıyorum kalıp olarak çok kolay oluyor. Mesela üstüme tam uyan tişört gömlek falan varsa evde hemen kumaşın üstüne koyup kesiyorum. İşte şimdi değişik şeyler deniyorum volanlı kol vs gibi. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. O kadar ucu açık ki dikiş işi. Hayal gücüne ve emeğe bağlı biraz. Üstelik istediğin modelin boyunu genişliğini sen belirliyorsun. Harika bir lüks.

ya dimi..
spor ayakkabılardaki fahiş fiyat feci..
Allahtan temiz kullanıyorum eskilerle idare ediyorum.
ama çocukların ayak numaraları durduğu yerde durmuyor

Tesettürlü değilim ama bir tesettür mağazasına servet gömeceğime lcw ve defacto dan renk renk ince tunik alır onu pantolonlarla kombinlerim daha iyi..
Pantolon giymeyenler için de etekler var aynı mağazalarda. Tesettürlü olmadığım halde benim bile dikkatimi çekiyor pahalılık..

Benim evde iki renk öyle ince uzun tunik gibi gömleğim var namaz kılarken giyiyorum şimdilik..

Evde elbise niyetine bile giyerim tiril tiril..

ya dimi..
spor ayakkabılardaki fahiş fiyat feci..
Allahtan temiz kullanıyorum eskilerle idare ediyorum.
ama çocukların ayak numaraları durduğu yerde durmuyor

ahhzahhaha ben careyi cocuk reyonundan almakla buldum. beymende 900 olan stan smithi boynerin cocuk reyonundan 470e kapattim

ahhzahhaha ben careyi cocuk reyonundan almakla buldum. beymende 900 olan stan smithi boynerin cocuk reyonundan 470e kapattim

ahaha çocuk reyonları favorim:)
eşofman altımı hep öyle alırım.
gözüme kestirdiğim under var ama boynerde istediğim rengi yok.
boynerin şu anda kampanyası çok iyi.

Ben de şuan İstanbul da değilim ama nereye gitsem kendime bir pazar buluyorum
Ben evlenirken öyle klasik kıyafetler giyeyim vs düşünmedim spor giymeye devam ediyorum bayramlarda falan şık bluzlar gömlekler falan giyiyorum bi de düğünlerde derneklerde giyeceğim kıyafetler elbiseler falan aldım. Şık ayakkabılar tamam bitti. Bazen kumaşlar alıp basit şık etekler ve bluzlar yapıyorum kalipsiz .çok da güzel oluyo

Yok yok rahat ol hepimiz fakiriz..
30₺ kâr geldi dimi o an? Halbuki bir şorta 120₺ verdin. 120₺ !!!

Ben bu kavgayı eşimle yapıyorum ama lanet diyemiyorum tabi.
Deniyor, beğeniyor, kasaya gidene kadar fiyatına bakıyor. Baktıkça düşecek mi sanıyor nedir?

"Ya ben sonra alırım boşver" diyor. "Beğendiysen al bir daha gelip almazsın sen" diye sürekli tekrarlanan diyalogdan sonra bir taraf pes ediyor..

Ped kullanmıyorum derken_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…