- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
esin madem goturmek istiyodu dolmus yerine taksin ile götüreyım diyebilirdi. gidecegiz yer ne kadar uzakliktaydi.
Nomu yaaa bu kadar sorunun üzerine öyle küçük bi yere taşınmak iyi gelmedi sana..hem işte gereksiz sorunlar,hem senin melankolik(mi desem) hallerin,eşinin yoğun iş temposu,aktivitesizlik... kendine bi çıkış noktası,bişeyler,bi uğraşı bul
anlamadığım neden taksiye binmediniz ki?
Eşinizin isteğinin olmaması karşısında delirmesi, sizinkinin yanında ufacık kalıyor.
Ben sizi hatalı buldum. epey.
o arabaya binmezdim. yada eşime de sende gel sonra dönersin derdim.
sanki eşinin neden taksiye bindirmediğini soruyor ? adamın parası olmayabilir bence . Sanki nomudan daha az maaş alıyor gibi algıladım bu mesajdan ...
Aslında ben eşinin böyle ortalığı birbirine katmasını yani tepkisini dile getirmesini de iyi bişey olarak düşünüyorum bi yandan..çünkü uzun süredir adamı eziyordun,yok sayıyordun patlamış en azından daha fazla içinde biriktirmeden..biraz soğuyun ikinizde sakince tartışma esnasında söylenenler,yapılanlar üzerine konuşun bence..nomu biraz daha yapıcı,geçim taraftarı ol
''Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.'' ozaman sizi fanusa kapatsın çalıştırmasın, iş hayatınız ve iş arkadaşlarınız oldugunu anlamamış eşiniz
''Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.'' tartışmalardan sonra böyle normal hayata geri dönülmesi sinir bozucu, tartışmanızdan sonra böyle bir tepki vermesi normal
''defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.'' burda yaptınız
''Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..'' burda sıvıyorsunuz
''Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.'' burda son olarak tüy diktiniz
sonuç : haklı olabilecekken haksız duruma düştünüz (haklısınız demiyorum haklı çıkma ihtimaliniz olabilirdi diyorum)
''ağlayarak zirvaladi.'' burada yazdıgınızla bile kocanızı aşağılamaya devam ediyorsunuz ona karşı konuşmanızda da aynı şey var ve apacık iletişim probleminiz var, aslında tatlıya baglanabilecek bir şeyi yanlış kelimeleri seçerek sıkıntıya sokuyorsunuz, daha sakin olarak çözülemeyecek birşey görünmüyor. kadının sakinliği az bir tatlı dili yılanı degil yılan ordusunu dize getirir
kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama evlenecek kadar oglun oldugunuzu düşünüyorum yanlış anlamayın boşanmış bir kadınım ama ''boşanmak, terk etmek'' kelimeleri evlilikte sık kullanılmaması gereken şeyler. eşiniz birgün ''off boşanmak boşanmak yeter be boşanalım ozaman'' der kimsede agzından çıkan lafı yutamaz daha büyük problemler oluşur.
eşinizinde haksız olduğu yönü var ama sizinde, bide sizin körüklemeniz. aşılamayacak der degil daha ılımlı daha sakin, gerekirse danışman yardımı.
eşi istemiyosa binmesin böyle huzursuzluk daha mı iyi? Hayatta her şeyi mantığına uygun diye mi yapıyoruz, parası yoksa o ayrı bir durum tabii ki onu bilemem
üstünüze yürüdü derken?
şiddet göstermeye ne olursa olsun hakkı yok.
ama üzgünüm siz haksızsınız. ben başkasının arabasına bindiğimde sevgilim de huzursuz olur ama bir yere gidecekse arabasıyla bırakır. eşinizin arabası yok sanırım gurur yapmış araba meselesini erkekler çok takıyor eski sevgilim de başımı yerdi arabası yok diye ben umursamadığım halde. onu yetersiz hissettirmiş olmuşsunuz başkasının arabasıyla gitmeyi tercih edince. erkekler bu tip noktaları takar. haksızca takıyorlar o ayrı abartacak bir şey yok aslında ama şöyle düşünün yanında eleman çalışacak olsa sizden güzel bi kadını alsa yanına özellikle siz sinir olmaz mısınız? o gerizekalı lafı da olmamş eşinizin maddi durumunu küçük görünce üstüne adamın gururu kırılmış. eşinizi aşağı görüyorsunuz siz de bence bunu hissetmii esas sorun bu. diğer adamı tehdit görme sebebi bu bence. yoksa huzursuz olsa bile ( o da adam düzgün kullanır mı huzursuzluğu) sıkıntı çıkmazdı bence.
eğer bağırdıysa affedin suçlu sizsiniz çünkü ama şiddet gösterdiyse iş değişir.
Bana direk nomuya soruyor gibi geldi. Ama evet belkide eşinin üzerinde o an yoktur yada belkide neden farklıdır bunlar bizim varsayımlar :) nomu aciklar görünce
Sen burda iyi bi dönemde olmadığını söyleyip anlayış bekliyosun. Ama eşin için miş miş mış mış diyerek konuşuyosun. O da kendince zor bi dönemden geçiyo olabilir. Sen de ona anlayış göstermelisin
Gerizekalı nedir? Seçtiğiniz hayat arkadaşına uygun bulduğunuz hitap bu mu??Kavganında bir adabı olmalı.
Siz ona hakaret ederken hem kendinize hakaret etmenin yolunu açıyorsunuz hem de karşınızdakine olan saygınızı azaltıyorsunuz ki bir müddet sonra o saygı bir bakmışsınız tükenmiş.Saygı duymadığınız biriylede ömür geçmez.
Boşanmayıda her kavgada ağzınıza sakız edin ki gitgide normalleşsin.Bir müddet sonra da hoppp ne olduğunu anlamadan bir bakmışsınız boşanıyorsunuz.
Gerisini konuşmuyorum bile her evlilikte olur.Ama evliliği bu tartışmalar bitirmez. Azar ve hakaret bitirir.
Kavga etmek başka şey azarlamak aşağılamak başka.
Nomu,sen bu adama bitin kadar da mı değer vermiyorsun
Ben eşimle ne kadar büyük kavga edersem edeyim iki damla düşse gözünden olayı tatlıya bağlamadan dibinden ayrılmam
Valla nomu hiçbir yorumu okumadım
Direkt yazıyorum
Kocan bu olayda yani araba mevzusunda yerden göğe haklı...
Ama zırt pirt çocuk gibi arama mevzusunda eşit haklısınız.
Sen onun abisine o lafları sayarak eşini hiçe saymissin...
O da annen mevzusunda...
Yazık gerçekten. Çünkü çok büyük bir sorun haline siz getirmissiniz el birliği ile
Nomu mesele keşke arabaya indin bindin olarak kalsaymış , trip attığında he deyip geçseymişsin yada böyle iken böyle birlikte gitmem lazımdı uzatma artık deseymişsin sonuna kadar haklı olurmuşsun ama boşanalım demek ve daha kötüsü aileleri aramak olmamış hiç...
Arabaya binme konusunda da eşimin rahatsızlığı yok ama benim var. Ben tek kadınken erkek arkadaşımın arabasına bindiğimde yada tek erkek benim arabama bindiğinde huzursuz oluyorum ama mecbur kaldığım zamanlar oluyor. adam beni de bırakır mısın dediğinde yok diyemiyorum..
Eşinİn durumdan rahatsız olmasını anlıyorum ama bu kadar büyütmemeli imiş.. gerçi ben bırakırım da demiş , ben olsam dönerdim eve galiba. toplantıya da gecikirdim , arkadaşa da "eve uğramam lazım teşekkürler" derdim.
İkinizde de haksız yerler buldum ben açıkçası
Eşiniz de mantıksız davranmış siz de çok fevrileşmişsiniz
Boşanmaya gücünüz yok mu :) belki de geçen gün açtığınız depresif konunuzun nedeni evliliğinizdir ne dersiniz :)
peki bu evlilik böyle ne kadar yürür nomu ? yok benim o huyum var yok onun bu huyu var sadece sen veya sadece eşinin alttan almasıyla değil ikinizin de çaba göstermesiyle yürür bu iş . Zaten istediğin olmuşken ve onun istediği olmamışken adamın surat asıp seninle konuşmaması çok doğal bence ya . Sen adamın üstüne gidip eski olaylardan hıncı çıkarmışsın bildiğin . Yok oda öyle yapmıştı nasıldı görsün istedim . Bu bir eğitimciye yakışıyor mu ? Ay eski tutarlı nomuyu geri çağır .
"Ne biçim eşsin" de ne varnomunomuchua Allah aşkına? Söz dinlemiyorsun,ne biçimsin demiş..bu mu zoruna giden? Yapma,bahane arıyorsun resmen
Canımcım unutmuyorsun işte hatasını. alttan alttan devamlı empoze ediyorsun ve o da bunun farkında.Kızlar telden yazıyorum farkediliyordur.
Kötü yazım için özür dilerim.
TOplu cevap yazayım en iyisi.
TAksiye savuracak paramiz yok akilsizligi yüzünden..
Eski konularımdan bilirsiniz çoğunuz.
Bana asıl cinnet geçiren de bu oldu.
Hanı neyin gururu neyin artistligi bu?
Hakkin var mı be adam?
Iç sesim bunlarla doldurdu beni coştum.
Kafasini kullansaydi da arabamiz olsaydı.
Kafasini kullansaydi da bir taksi parasını bile düşünmek zorunda olmasaydık..
Bu konuda yazsam roman olur.
Size ordan görünen dilindeki gerizekalinin Çirkinliği biliyorum. .
Ama ben gece rahatsizlanip acillik oldugumda araba ya da taksi bulma sıkıntısını yaşadığımda, ya da bugünkü gibi durumlarda hep bu sinir krizine giriyorum icimde. .
Ona söylemeyip içimde büyüttugum gerizekaliydi o..
ZOrla söyletti Üzgünüm. .
Kızlar telden yazıyorum farkediliyordur.
Kötü yazım için özür dilerim.
TOplu cevap yazayım en iyisi.
TAksiye savuracak paramiz yok akilsizligi yüzünden..
Eski konularımdan bilirsiniz çoğunuz.
Bana asıl cinnet geçiren de bu oldu.
Hanı neyin gururu neyin artistligi bu?
Hakkin var mı be adam?
Iç sesim bunlarla doldurdu beni coştum.
Kafasini kullansaydi da arabamiz olsaydı.
Kafasini kullansaydi da bir taksi parasını bile düşünmek zorunda olmasaydık..
Bu konuda yazsam roman olur.
Size ordan görünen dilindeki gerizekalinin Çirkinliği biliyorum. .
Ama ben gece rahatsizlanip acillik oldugumda araba ya da taksi bulma sıkıntısını yaşadığımda, ya da bugünkü gibi durumlarda hep bu sinir krizine giriyorum icimde. .
Ona söylemeyip içimde büyüttugum gerizekaliydi o..
ZOrla söyletti Üzgünüm. .
Kiyameti koparan siz olmussunuz..Kusura bakmayin da bu adam sizinle nasıl evli kalabiliyor sastim doğrusu.. Hepimiz calisiyoruz erkeklerle..kocam da beni asla başkasının arabasiyla bi yere gitmeme izin vermez..yetiscekseniz biner bi taksiye gidersiniz.. Koca ailesine karsi boyle asagilanirmi..kimse bunu haketmez..kocasının izni olmadan bi yere giden kadına melekler bile lanet ediyor bilin istedim..
Sen hala geçmiştesin nomu..çok zor. Allah yardımcın olsun ama olan olmuş artıkZoruma gidiyor canım. .
Bekar gorumcem ben olsam tekmeyi basardım dedi.
Abisi iki cocugumla karım çeker giderdi dedi.
Benim öküz hala bana ne biçim essin deme hakkını kendinde nasıl buluyor?
Ne yapsam iyi es olurum ki ben acaba?
Bir ev parasini, alın terimi sokağa attı.
Hala atıyoruz iki sene daha atacağım..
Yine ona kıyıp birakmadim düştüğü bataktan çıkarmak istedim aylardir agzimi açmiyorum..
Bu konuda sözü geçmedi diye ne biçim eşim öyle mi bu haksızlık kusura bakmasın. .
Nomu niye boşanmıyosun? Diğer mesajlarını okudum eşin istemiyo da falan bahane onlar. Sen neden boşanmıyosun? Güzellikle olsun istiyorum da deme.Zoruma gidiyor canım. .
Bekar gorumcem ben olsam tekmeyi basardım dedi.
Abisi iki cocugumla karım çeker giderdi dedi.
Benim öküz hala bana ne biçim essin deme hakkını kendinde nasıl buluyor?
Ne yapsam iyi es olurum ki ben acaba?
Bir ev parasini, alın terimi sokağa attı.
Hala atıyoruz iki sene daha atacağım..
Yine ona kıyıp birakmadim düştüğü bataktan çıkarmak istedim aylardir agzimi açmiyorum..
Bu konuda sözü geçmedi diye ne biçim eşim öyle mi bu haksızlık kusura bakmasın. .
Nomu...
Saygı bittiyse fazla zorlama istersen...
Arabalar yolda bozulabilir
Yada biz bir süre sonra sıkılır yeni araba heyecanına kapiliriz...
Ama o ilk arabamizdir ya hani.
O bazen hiç unutulmaz
Sen bu arabayi sevmediysen ..
Keşke hiç binmeseydin yıllar önce...
Saygı bittiyse nomu...
Sevgi biteli çok olmuştur
Olay aslinda tamamen esinin ergen beyni ,
Baski kuracak ,hukum surecek ,belli
Yahu adam mantiksiz ,kiskanc istedigi olmamis tribe baglamis ,
O bayan bir is arkadasinin arabasina binecek olsa binme desen ,eminim dinlemezdi
Sen devamli ,git bosanalim derken ciddi misin ,o kadar doldun mu ,bitirdin mi bunu bir dusun ,
Adam bastan hatali niye aileni aramis ki,
O aileni arayinca sende onun ailesini aramissin ,kotu olmus misillemeye gerek yok
İyice bir dusun karar ver ,bu adam degismez ,hukmetme saydirma derdinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?