- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Kiyameti koparan siz olmussunuz..Kusura bakmayin da bu adam sizinle nasıl evli kalabiliyor sastim doğrusu.. Hepimiz calisiyoruz erkeklerle..kocam da beni asla başkasının arabasiyla bi yere gitmeme izin vermez..yetiscekseniz biner bi taksiye gidersiniz.. Koca ailesine karsi boyle asagilanirmi..kimse bunu haketmez..kocasının izni olmadan bi yere giden kadına melekler bile lanet ediyor bilin istedim..
Konunuzu acarken onlarida soyleseydiniz ozaman.. eviinin rizkini kumara yediren adamin elbette Allah a verecegi çok buyuk hesaplar vardır.. Ama adami gecmisiyle yargilamak yerine niye boşamayi tercih etmiyorsunuz.. ben komu basladiginda anlattiginiz davranislara gire değerlendiririm sizi....yanlisa yanlismi yapmak gerekkkk..o öyle bir adam diye sizinde böyle bir kadınmi olmaniz gerekBir üstünüzdeki mesajimi okur musunuz?
Bir de merak ettim ben, kumarda bir ev parası yiyen karısının altinlarina kadar heba eden adam hakkında meleklerin tutumu nedir siz benden iyi bilirsiniz?
Nomu niye boşanmıyosun? Diğer mesajlarını okudum eşin istemiyo da falan bahane onlar. Sen neden boşanmıyosun? Güzellikle olsun istiyorum da deme.
Evet nomu zaten herşeyin altında yatan sebep senin affettim dediğin şeyleri affedememiş olman..
Bak affetmek yada affetmemek senin kararın kimse seni yargılayamaz hangisini seçersen.. ama affettim zannederek kendini yıpratıyorsun. olmuyor sanki... sen bu adamı affedemiyorsun ve hem kendini hem onu hapsediyorsun mutsuzluğa...
2 sene daha geçer mi sence böyle? yada 2 senenin sonunda ne olacak? bu senelerin izi ömür boyu kalmasın üstünüzde?
Mevzu arabaya indin bindin değil.. senin ona gerizekalı demen de bundan değil, onun beni hiçe sayıyor diye ağlaması da bundan değil...
Baştan sona hatalısın.
adam hassassa eger dikkat etmen gerekir. bu cok basit.
Üstelik adama cocuk gibi boşanalım da boşanalım demen de onu yokmus gibi kabul etmen de onu incitmis kırmış ve gururunu zedelemiş. bu konuda zaten çok çok hatalısın. ya affet ya da bosan ne bu böyle ona sanki ödülmüş gibi "bak sen ne kadar borc yaptın ama ben seni bosamadım. bana minnet et bana saygı duy elimi etegimi öp" tavrın var. açıkçası senden boşandıktan sonra kimseyi bulamaz sanıyorsan eğer o yüzden ödül gibi görüyorsan kocana bu evliligi hatırlatmak isterim; kocanın bir ev borcu dahinolsa sırf o üstündeki üniforma için onun peşine takılacak cok kadın olur. senden sonra yalnız kalmaz yani.
Gerizekalı lafı, bana bir sey veremiyor zaten lafı... kendimi kaybettim kabul diyerek ufaltılacak bir sey degil asla. bu çok çirkin bir tavır gerçekten. burdan baktığımda gözümdeki değeriniz cok kademe kaybetti emin olun.
Eşinin tavrını cok hafif buldum ben. gerçekten kibar bile davranmış sana.
Inanamıyorum nomu gerçekten.. bu kadar kibirli olmana inanamıyorum. adam sırf büyük bir borca girdi diye kendini ondan kat be kat yukarida görüyorsun ona saygı duymuyosun... cok baska biri olarak hayal etmistim seni, gerçekten üzüldüm..
Eşinden özür dilemelisin. kesinlikle gönlünü almalısın.
şimdi biz burdan tek bir kesite bakarak yorum yapıyoruz ama evli olan herkes çok iyi bilir ki evlilik sabır ve birikim işidir. Şimdi eşiniz sizi maddi açıdan zor hallere sokup böyle kıskançlıklar yapıyosa ve hatta dolmuş gibi saçma öneriler getiriyosa, yaptığı maddi hataların zedelediği kocalık duygusunu bu şekilde toparlamaya çalışıyodur. bence düzelmeyecek bi şey yok, siz haklısınız veya değilsiniz, mutsuz olup böyle kıyamet kopunca ne önemi kalıyo bunun? ego evliliği öldürür, haklı-haksız değil çözüm odaklı davranmak daha önemli.
Konunuzu acarken onlarida soyleseydiniz ozaman.. eviinin rizkini kumara yediren adamin elbette Allah a verecegi çok buyuk hesaplar vardır.. Ama adami gecmisiyle yargilamak yerine niye boşamayi tercih etmiyorsunuz.. ben komu basladiginda anlattiginiz davranislara gire değerlendiririm sizi....yanlisa yanlismi yapmak gerekkkk..o öyle bir adam diye sizinde böyle bir kadınmi olmaniz gerek
hatalısın çok uzatmışsın üstelik evliliğinize 3. kişilerin karışması için resmen elinle yaldızlı davetiye vermişsin
Yazdiklarini okudukca başima agrilar girdi.bu ne yaa o sana aynini yapsa kiyameti koparirdin ki karsindaki hayat arkadasin kocan ne adami sayiyosun ne dinliyosun.evlilik oyle bekarlik gibi kafaniza gore yasiyacaginiz bir hayat degil.yuz goz olmamak gerek.soguyup sogutmamak gerek seni zerre kadar hakli bulmuyorum.lutfen banada kizma olur mu?
Kocanda hata kendı çalışmıyor senı calıştrıyor da böyle konusturuyor söz sahıbı edıyor.
Bizimde kocalar çalışıyor bız calısmyoruz o zaman onlarda gelsın bıze senin kocana davrndıgın gibi. Davransın böyle şey olurmu ya ne bıcım evlılık bu sen ne bıcım kadınsın. Evlılıkler bırbırıne maddı manevı destek olmak ıcın var
Hala seviyorum.
Bu evlilikten cok yoruldum ama onu da bitiremedim.
Pişman olurum gibi geliyor.
Güzel huylarini özlerim gibi geliyor.
Sanki gerçekten düzeldi gibi.
Onu kurtardim şimdi iyi olma zamaniyken bitirmek yazık etmek gibi geliyor. .
Annemi de düşünüyorum.
Ben gencim unuturum ama diğer kardeşlerimin acısının yanına bir de kendimi eklemek istemiyorum..
Onun annesini de düşünüyorum.
Tek tesellisi evlatları olan bir kadına al senin evladın da buydu demek istemiyorum. .
Bize kiyamiyorum açıkçası. .
Keşke biri bu andan öncesini tam anlamiyla silse.
Onunla en baştan yeniden baslasak..
Sence o neden ağladı peki?
Benden sonra yalnız kalmaz mı bilmem mutlaka birini bulur tek enayi kadin ben degilim ama benden saf vericisini bulacağını sanmiyorum..
Bizi bu kadar zora soktuktan sonra tavırlarında bir parça yumuşaklık görmek istiyorum diye neden kötüyüm?
Onun görevi için bu sevmediğim yerdeyim.
Onunla olacaksam 7 yıl daha burdayım.
KArsiliginda azıcık anlayışlı olabilir.
Benim de hassas olduğum konular var yıllardır bozuk para gibi harcadı.
Bu hırçın, agresif beni o yarattı.
Simdi olmamış bu ne biçim insan deme hakkı yok biliyor aslında ama yine de kacriyor ağzından. .
Tahammul edilmesi çok zor biri olsam çoktan bırakırdi beni bence..
Yeteri kadar bencil olduğuna inanıyorum.
Sizin beni anladiginiza inanmiyorum gerçekten. .
Bana haksızlık ediyorsunuz..
Hiç benim açımdan yaklasmiyorsunuz.
Ben koca 3 yılı tek kuruş sormadan yaşadim hani ne attık kenara demeden..
Bunu yapan kaç kadın var hadi anket yapalım olur mu?
Karsiliginda gördüklerim beni bu hale getirdi.
Elleriyle yaptı hiç mi suçu yok?
Cidden anlamıyorum. .
Ben elimden geleni yapıyorum kendimce..
Bilemiyorum..
Ben kötü bir şey yaptığımı düşünmüyorum..
çalışma hayatı olan bir kadının böyle durumları olabilir.
Kendisine ev hanımı bir es secmeliydi çok hassas madem..
Ama ilk o yapmıştı :)
Iyi geceler hanımlar.
Saatlerdir kendime gelemedim.
Çok ciddi sorunlar yaşadık ama en kötü kavgamizda bile böylesi yaşanmadı.
4 buçuk yıldır ilk kez eşim olacak adamdan korktum..
Açıkçası bilen bir kaç kişi beni de hatalı buldu.
Yine de şahsen kendimde suç bulmuyorum.
Ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Bugün iş çıkışı bir toplantıya katılmam gerekiyordu ama yetişmek için sadece 25 dk gibi bir sürem vardı ve benim yürüme yolum araç bekleme vs rahat 1 saati bulacak bir durumum söz konusuydu.
Bu toplantıya benimle birlikte gidecek olan iş arkadaşı vardı.
Düşünün aynı anda çıkıyoruz aynı yere gideceğiz kendisinin özel aracı var.
Bu durumda onunla gitmemin en mantıklı olan olduğunu düşündüm.
Yalan söylemek içime sinmedi açıkçası..
Eşimin bu konudaki hassasiyetini biliyordum. Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.
Bense bu konuda onunla hiç bir zaman anlaşamadim. Yolumuz aynı beni aracına davet eden iş arkadaşıma siz gidin yok demek bana çok ayıp geliyor.
Neyse eşim gece çalışmasına rağmen beni götürmek için erken uyandı ve bana eve gel ben seni götüreceğim dedi.
Dolmuşla götürecek ama.
Bu tavrı çok mantıksız buldugum için yetisemeyiz sacmalama ben işimi bilirim Karışma bana diyerek inat ettim onunla gitmedim.
Vay sen misin dinlemeyen bir dünya laf saydı onun sözünü dinlemiyormusum da bilmem neymiş. Benle muhattap olma da sakin tek kelime etme de artist artist haller.
Neymiş o saate toplantı koyan geç kalana bir şey diyemezmis aracı olmayanı işten o zaman çıkanı hesap etmek zorundalarmiş savunması bu..
Gittim döndüm surat bir karış.
Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.
Iste o noktada dayanamadım ve defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.
Bu benimle başa çıkamayip annemden vuruyor beni.
Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..
Kardeşlerime geçen tartismamizda nomu boşanmak istiyor anneme soyleyin suna bir şey desin falan demiş.
Annem dedi bunu ciddiye almamislar şaka yapıyor demişler kendisi bizimkiler sık sık işletir çünkü .
Ben de evet şaka yaptı işi gücü yok falana kivirdim.
Ama içten içe sinir olmuşum.
Hadi bu sebep oldu abisini aradım ve şuna artık soyleyin gitsin gelmesin eve annen yakın dedim.
Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.
Kabul kendimi kaybettim.
Ama cidden çok sinirlendim.
Hepsini duydu.
Geldi sen ne biçim konuşuyorsun diye üzerime yürüdü bir sürü bağırdı yıktı evi.
Sinirlerim gerildi ben ağladım.
Sonra abisi onu aradı.
Onunla konuşurken o da ağladı.
Beni umursamiyor hiç takmiyor.
Ben de insanım hata yaptım diye kocası değil miyim beni dinlemedi gitti istemiyorum dediysem bitmiştir falan ağlayarak zirvaladi.
Zaten izni yokmuş çok bunalmış da mis mis mış..
Bu adamın 4 buçuk yıldır en büyük kavgamizda tavrı en fazla surat asmak küsmek olmuştu.
Bugun canavar çıktı içinden.
Soruyorum şimdi ben mi yaptim ?
Hala seviyorum.
Bu evlilikten cok yoruldum ama onu da bitiremedim.
Pişman olurum gibi geliyor.
Güzel huylarini özlerim gibi geliyor.
Sanki gerçekten düzeldi gibi.
Onu kurtardim şimdi iyi olma zamaniyken bitirmek yazık etmek gibi geliyor. .
Annemi de düşünüyorum.
Ben gencim unuturum ama diğer kardeşlerimin acısının yanına bir de kendimi eklemek istemiyorum..
Onun annesini de düşünüyorum.
Tek tesellisi evlatları olan bir kadına al senin evladın da buydu demek istemiyorum. .
Bize kiyamiyorum açıkçası. .
Keşke biri bu andan öncesini tam anlamiyla silse.
Onunla en baştan yeniden baslasak..
Sence o neden ağladı peki?
Benden sonra yalnız kalmaz mı bilmem mutlaka birini bulur tek enayi kadin ben degilim ama benden saf vericisini bulacağını sanmiyorum..
Bizi bu kadar zora soktuktan sonra tavırlarında bir parça yumuşaklık görmek istiyorum diye neden kötüyüm?
Onun görevi için bu sevmediğim yerdeyim.
Onunla olacaksam 7 yıl daha burdayım.
KArsiliginda azıcık anlayışlı olabilir.
Benim de hassas olduğum konular var yıllardır bozuk para gibi harcadı.
Bu hırçın, agresif beni o yarattı.
Simdi olmamış bu ne biçim insan deme hakkı yok biliyor aslında ama yine de kacriyor ağzından. .
Tahammul edilmesi çok zor biri olsam çoktan bırakırdi beni bence..
Yeteri kadar bencil olduğuna inanıyorum.
Sizin beni anladiginiza inanmiyorum gerçekten. .
Bana haksızlık ediyorsunuz..
Hiç benim açımdan yaklasmiyorsunuz.
Ben koca 3 yılı tek kuruş sormadan yaşadim hani ne attık kenara demeden..
Bunu yapan kaç kadın var hadi anket yapalım olur mu?
Karsiliginda gördüklerim beni bu hale getirdi.
Elleriyle yaptı hiç mi suçu yok?
Cidden anlamıyorum. .
Ben elimden geleni yapıyorum kendimce..
Bilemiyorum..
Ben kötü bir şey yaptığımı düşünmüyorum..
çalışma hayatı olan bir kadının böyle durumları olabilir.
Kendisine ev hanımı bir es secmeliydi çok hassas madem..
Ama ilk o yapmıştı :)
Hayır ben sizi anlıyorum. sizin yaşamınıza cok benzer yaşantılar da görüyorum etrafımda ilk vaka siz degilsiniz yani.
Ama sizden tek farkı "arabamız olabilirdi onun akılsızlıgı yüzünden yok / artistlik yapacak yüzü mü var / gerizekalı / " gibi gibi cümleler kurduklarına hic şahit olmadım. elbette sinirleri gerildi onların da ama olabilir düzelticez diyerek sabrettiler iyi yaklastilar. sizin gibi sürekli suratlarına vurmadılar..
Enayi kadın degil, hayattan beklentileri farklı kadınlar var. size o yalnız kalmama olayını da gecmis konularınızdan biri icin yazmistim, onu bırakırsam mahvolur demistiniz.
Sizin tavrınız cok cirkin. esiniz de sonunda patlamış. sizi bu raddeye getiren sizin beklentileriniz.
Esiniz sizi bu raddeye getirdi diye gerizekalı demeniz sizi sucsuz onu suclu kılacaksa eğer, esiniz size siddet uygulasaydı yahut ağır hakaretler ettiginde de onu o raddeye "gerizekalı" lafınız getirmis olacaktı. cok sacma di mi?
Keşke esinizi haklı gören yorumlara "ama ama ben ona bunu yaptim siz beni anlamadiniz o soyle akilsiz boyle hatali ben boyle yüce gönüllüyum" yazmaya ugrasacaginiza, lütfen beni elestirel bisey yazmayın yazsaydınız daha rahat olurdu sizin için.
Hayat sizin hayatınız, eger bu sekilde saygıyı ve seviyeyi düşürücem bunu istiyorum diyorsanız buyrun yaşayın. mutluluklar.
Göndermek için geç bile kaldın nomuBu mesajı ona gonderesim var nomu yerlerini değişerek
Nasıl fikir?
MUhtemelen cevap vermez.
Ya da git git çok meraklisin diye delirir..
Doldum.
Bazen kalmak mı zor gitmek mi arasında çok bocaliyorum.
Ama pişman olur muyum duygusu içimde her yerimde.
Emin olamıyorum..
BÖyle kisitlamalari vardır kıskançlık konusunda.
Onun tanımadığı bir erkekse söz konusu fikri bu yönde. . maalesef..
tüm yorumları okumadım ancak eşinizi haklı buldum. İş arkadaşınız da olsa,biliyorsunuz devir çok garip bir devir. Erkeklerdeki koruma içgüdüsünü biz pek anlayamıyoruz, adam sizi kıskanıp korumak istemiş. Aslında çoğu erkekte beğendigimiz yönlerden birisi bu,bizi sevip korumak istemesi... Adam size kendi dinlenmesinden feragat edip sizi götürmeyi teklif etmiş,hatta mecbur etmiş diyelim. Bence bunu yapan birini ne olursa olsun reddetmemeliydiniz, cunku sizin icin o fedakarlık etmis birseylerden. Lafının dinlenmesi ozellikle de diger erkekler hakkında laflarının dinlenmesi bir erkek icin en onemli konulardan biridir, keske bu konuda onu kırmasaydınız. Bagırması cagırması sizin onu en onem verdigi konuda ezip gectiginiz icin,bence guzelce oturup konusun su an onu daha iyi anladıgınızı söyleyin
Sanirim böyle ilkel yöntemlerle değil de daha modern yöntemlerle korundugumu düşünüldüğümü hissetmek istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?