Kıyamet koptu..

Hayır bu onu üçüncü kez ağlarken görüşüm..
Elbette o halini görüp oh olsun diyemiyorum..
Üzülüyorum ama kızıyorum da neden bu noktaya gelmesine izin veriyor diye.

Mesela onun yerinde olsam bu kavgayı hiç cikarmazdim hadi çıkardım yemeğini ye dese hiç uzatmazdim yemek yer yine küs oturur sakince anlatirdim isteklerimi, hislerimi..

Çok mu zordu?

Ona sorsan o da iyi değil. .
Terapi önersem benim ihtiyacım yok sen git oluyor cevap. Buna ne denir?

Bir tekme ile ucurasim geliyor bazen..

Evet anlıyorum.
Abisinin yorumu da bu..

Ben de mesela giden biri varsa git tabı ki, yoldaki tanımadığın şoförden yolcudan daha güvenilirdir is arkadaşı gibi mantıklı bir yaklaşım bekliyorum.

Terapi önersem benim ihtiyacım yok sen git oluyor cevap. Buna ne denir?

Aslında böyle düşünmesi çok yanlış, iyi gelirdi size diye düşünüyorum... Saygı giderse pek bir şey kalmaz elinizde...
Bu durumu konuştunuz mu bilmiyorum ama belki ikna olur, ayrılmak istemiyorsa saygının bitmesini göze almamalı.

Belli ki adam da dolmuş, ben tavırlarınız altında ezildiğini düşünüyorum ki "hata yaptım diye böyle olmaması gerekiyor" gibi şeyler söylemiş...

Evet anlıyorum.
Abisinin yorumu da bu..

Ben de mesela giden biri varsa git tabı ki, yoldaki tanımadığın şoförden yolcudan daha güvenilirdir is arkadaşı gibi mantıklı bir yaklaşım bekliyorum.

Bakın cok guzel demişsiniz yoldaki sofor yolcudansa iş arkadası daha guvenlidir diye, ama dusunun eşiniz bunların hepsini silip sizi kendi goturmeyi teklif etmiş. Siz de ona kıyamadınız belki, veya en dogrusu size saçma geldi diyelim. Bazen evliliklerin devamı veya anlaşmak için, saçma buldugumuz seyleri eşimiz kırılmasın diye ya da onun hassasiyeti diye kabul etmemiz gerekir. Tek diyebilecegim esiniz sizi umursayan ve kendi yontemiyle korumaya calısan birisi. Kimisine sevimli ve basit gelir boyle bir durum, kimisi inatlasır illa dedigim olacak der. Bence bu yuzden ikinizin de uzuldugune degmez, elbet esiniz de sizin icin ozel olan konularda size ayak uyduruyordur.

Kocanız araba olayını abartmış. Size güvenmiyor mu? Saçmalık bence.

Siz de abisini arayıp ''gerizekalı'' demekle çok büyük ayıp etmişsiniz. Hep mi böyleydiniz birbirinize karşı?

O kendi hatalı olduğu kısım için hiç bir şey yapmıyor..
Mesela ben onun yerinde olsam bu şekilde çıkıp gitmedim ise.
Oturup konusmadan Özür dilemeden çıkıp gitmezdim..
Gitti saatlerdir ses de yok.

Nasıl dayanıyor hayret ediyorum. .

Yine ben yapacağım gerekeni hiç tadı olmayacak.
Tahammülsüzluklerime bir tane daha katmis olacak bu şekilde.
Vaktinde gönül alma gibi bir becerisi hiç yok zaten. .

Tatlı tatlı ikna olsa hiç birine gerek kalmayacakti.
Kavga arandı resmen ya uff çok sinir bozucu.

Kocanız araba olayını abartmış. Size güvenmiyor mu? Saçmalık bence.

Siz de abisini arayıp ''gerizekalı'' demekle çok büyük ayıp etmişsiniz. Hep mi böyleydiniz birbirinize karşı?

Hayır.
Ikimiz de kötü bir dönemdeyiz.
Geçmiş birikimlerle birlikte bu çıktı ortaya..

Sevgili Nomu,

Buradaki cogu hemcinsime katilamayacagim. Kavganin sebebi, kavganin iceriginden onemli geldi bana. Kavganin icerigindeki siddet diger pek cok etkene bagli... Daha onceden icinizde birikenler vs, ki bence bunlar gayet insani seyler. Kendinizi ezdirmemissiniz, iyi de etmissiniz.

Ama kavgayi atesleyen sebebe gelince, esinizin sizi boyle yok yere zorlamasi cok bencilce. Kiskanmak degil bu, kisitlamak, kendi egosunun tatmini icin sizi, yapmak istediginiz seyi zora surmek. Bunu size esiniz, cocugunuz, anneniz, babaniz, kardesiniz dahil kimse yapmamali. Bu bir tur duygu somurusu, karsidakini yipratan.

Bir de boyle sacma bir sebeple kusluk cikarip, hatasini gormeyip ilgi beklemek daha beter. Ustunuze falan yurumesi de ayni huyun baska bir yansimasi.

Esim bana bir arkadasim hakkinda boyle ufak bir telkinde bulunmustu, cevabini aninda verdim gayet mantikli bir aciklamayla. Bizler bireyiz, irademiz var, olaylari en az erkekler kadar kontrol altinda tutabiliriz (hatta onlardan daha iyi tutabiliriz!), bizi boyle zora sokarak guc gosterisinde bulunmalarina gerek yok. Aksine ozunde bir acziyet gostergesi... Kendisine guvenmeyen insan mantiksizca kiskanir, koseye sıkışınca da siddete bas vurur.

Kimden suphe ediyormus? Sizden mi? Ne kadar ayip. Yoksa suphesi kendisinden mi kaynaklaniyor? Yarin bir gun bir is arkadasini alip goturse, rahatsiz mi edecek misafirini arabada? Kisi kendinden bilir isi. Terapi sart.

Hayır.
Ikimiz de kötü bir dönemdeyiz.
Geçmiş birikimlerle birlikte bu çıktı ortaya..
Kavganın aileye yansıtılmasına kadar ki kısımda sizi haklı buldum, iş çıkışı yetişilmesi gereken bir toplantı var, eşinizin eve gel ben seni götüreceğim teklifi mantıklı, makul bir tavır değil, üstelik dolmuşla, araba olsa ve işyerinize gelip sizi alsa olur derdim ama eve gel ben seni götürürüm kabul görecek türden bir teklif değil, beslenme çantası yapıp elinizden de tutsun toplantıya götürürken.

Haddimi aştıysam özür dilerim çünkü gereksiz kıskançlıklara gelemiyorum.

Sizin hatanızda kavgayı aileye aksettirmek, 3-5 aylık evli çiftlerin ailesine şikayet etmesi gibi bir durum yaratmışsınız, yetişkinsiniz, yeni evli de değilsiniz, sorunlarınızı dört duvar arasında birlikte çözebilirsiniz, çözemiyorsanız bir aile terapistine gitmelisiniz birlikte, benim ihtiyacım yok, sen git deme lüksü yok eşinizin, evliliğin bu hale gelmesine sebep kendisi, o da taşın altına koymalı elini, saygınızı yitiriyorsanız ki sevgiden öndedir saygı, o zaman daha beter olmadan konuşup ayrılmalısınız.

Haklısın Mune abla..
Ikimiz de bu seneye dek ailelere yansitmadik aslında. Bu huy yeni çıktı.
Ben boşanmaktan çok bahseder oldum.
O beni alt edemeyince panik olup benim ailemi karıştırdı ben de nasılmis al bakalım yaptım.
Elbette doğru değil ama sinir işte. .
Çikiyor bir yerden

Ya saçmalıga ben de hiç katlanamiyorum hiç mantıklı bir tavir miydi?

Bari gelip kendi alsaydi bu kadar sinir olmazdım aynen..

Benimki olsa beni guzel bir döver kolumdan tuttugu gibi kapinin önune atardi. Esim sakin bir insandir ama evimiz de olan biteni baskalarinin bilmesine cok kizaar abisini ariycamda gerizekali diycem hey yavrum hey:)

Benimki olsa beni guzel bir döver kolumdan tuttugu gibi kapinin önune atardi. Esim sakin bir insandir ama evimiz de olan biteni baskalarinin bilmesine cok kizaar abisini ariycamda gerizekali diycem hey yavrum hey:)

Valla bir tık ötesi dövme gibiydi bence..
Etkisi de öyle oldu.
Şuan onu göresim yok..
Korkunç bir insana dönüştü. .

Eşinin toplantıyla alakalı kaprisini yersiz buldum gerçekten o konuda sana hak veriyorum, kısa sürede ulaşman gereken bir toplantın var, arabanız olsa sorun değil, söylersin zamandan tasarruf etmek için gelir alır götürür ama eve gel ben seni dolmuşla bırakırım hakikaten makul bir teklif değil, bunun için surat asması da gereksiz, işyerinin önünden geçen herhangi bir arabaya binmiyorsun, iş arkadaşınla gidiyorsun, sen çalışan bir kadınsın, mantıken düşünecek olursak elbette zaman zaman iş arkadaşlarınla beraber gitmen gereken durumlar olacaktır, bunu kıskançlığa çevirmek akla yatkın değil, bak şunu da anlarım inan ki, sen çalışmıyor olaydın da yolda giderken gel seni bırakayım diyen bir tanıdık olaydı ve sende arabasına binseydin, ben şuraya da uğrayacağım deyip basit bir bahaneyle binmeyi kibarca reddetme seçeneğin var derdim ama çalışıyorsun iş arkadaşın, valla eşin kusura bakmasın ama gerçekten tavrı hoş olmamış.

Hay Allah razı olsun Mune abla.
Inan beni delirten nokta da bu oldu.
Mantıktan uzak tamamen dedigi olsun diye eziyetli bir yolu dayatması beni çıldırttı.
Gayet tatlı tatlı ikna etmeye de çalıştım.
Tutturdu eve geleceksin falan.
Akıllı işi mi hiç?
Herkes gerizekalı dememe takıldı ama dedirtene de bakmali dimi..
Onun yüzünden toplantıdan da bir şey anlamadım.

Kendimi tek hissediyordum, sitenin kralicesi bile benim gibi dusunyor :) Az evvel bu minvalde bir seyler yazmistim. Aklin yolu bir.

Belki arkadaşlar buradan alacağın gazla daha çok gerilip eşinle tatsızlık yaşama diye öyle yazıyorlardır ama ilk mesajımda da dediğim gibi aileye aksettirilmesine kadar ki kısımda benim bakış açıma göre kesinlikle sen haklısın, kulağı tersten göstermek gibi birşey eşinin yaptığı, eve gel, sonra beraber çık dolmuşa bin toplantıya git, dolmuşa işyerinin önünden kendinde binersin, biraz benim dediğimi yapacaksın, beni sayacaksın diretmesi var eşinde, sende de birikmişlikler var.

Evliliğinle ilgili sorunlara çokta hakim değilim ama bu zıtlaşmalar devam edecektir ablacım, o yüzden bu evliliği kurtarmak sıfırdan başlamak istiyor musunuz istemiyor musunuz konuşup karara bağlamanız gerekiyor, kurtaracaksanız kesinlikle terapiste gideceksiniz ikinizde, kurtarmayacaksanız da saygı bitmeden el sıkışıp ayrılacaksınız.

Eşinin de değiştirmesi gereken huyları var, bunu kabul edecek bir kere, mesela şu gereksiz kıskançlıklar, benim dediğim olacak inadını törpülemesi lazım, sen dün çalışmaya başlamadın değil mi? Zaten çalışan bir kadındın, o vakit sana güvenmeyi öğrenecek, kimseyle görüşmeyen bir kadın istiyordu o zaman susup herşeyine peki kocacım diyen biriyle evlenecekti, ki evliliklerde ne kadın ne erkek dediğim dedik yapamaz, biri diğerine üstünlük kuramaz, baskın olmaya çalışırsa geri teper.

Eve gel ben seni gotururum demesi çok mantiksizca ben de olsam kabul etmezdim. Yetismen gereken toplantı var, iş arkadaşıyla gidebilirsin gayet ne var bunda? Arabayla gelip goturse sen kabul etmesen hatalisin derdim ama bu durumda eşin hatalı. Sen çok dolusun zaten. Mantiksizliklarina yenisini ekleyince patlamissin. Kendi içinde cozmezsen hep böyle patlama yaşarsin. İçinde affedemedin onu, bunun bir caresne bak bence.

Bu erkeklerdeki söz dinletme merakı nedir?

Konunun içeriği hk yorum yapmayacağım
Ama ben de başına buyruk biriyim

Sanırım asla evlenmemeliyim

Zihniyetler hep aynı
Söz dinletmek değil aslında olay kendini koca olarak hissetmek istiyorlar.yani bizim güzel şeyler duyup duygularımızın okşanması gibi bir durum.o an koca olarak varlığını ortaya koymak istiyor erkekler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…