- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Adamın geçmişteki hatası neydi ki, bi arkadaş yazmış merak ettim
Başka bir adamın düşüncelerini eşinin mantıklı ya da mantıksız düşüncesinden daha mı önemli
Iddaa yolunda bir ev parasini yemisti.
Sen de yorum yapmıştın..
Ona verdiğim 2. şansı değerlendiriyor.
Ona bu şansları çocuksu evlilikte veriyorum üstelik. .
Çünkü iyi olsun istedim.
Benden güç alsın istedim.
Adamın sanki hiç başka derdimiz yok devlet meselesi haline getirdiği soruna bakınca cakasim geliyor yani .
Başka bir adamın değil içinde yaşadığım toplumun düşünceleri önemli evet.
Kişi ayırmam.
Hayat felsefem mantık üzerine oturmuş durumda..
Aşk duygularımı çok yöneten bir şey hiç olmadı. .
Kocan evli kadinsin basbasa bi erkekle arabada olma dedi diye (ustelik gelip ben birakayim demis) issizliginden vurup adamin abisine ZATEN BANA HICBIR SEY VEREMIYOR VERECEGI BI HUZUR O DA YOK GELMESIN EVE demek.....
Adamda da zerre izzet onur yokmus hakikaten ya o evin kapisindan bile girmemesi lazimdi
İçinde yaşadığın toplumun düşünceleri madem önemli küçük bir ilde yaşayan evli bir kadın olarak tek başına bir adamın arabasına binmenin sıkıntı olabileceğini e düşünmen gerek
erkekler istemiyor demekki esime sordum merkeze gideceksin birde bayan var ayni toplantiya gifiyorsunuz arabana alirmiydin dedim,eger kadin diyorsa ben de geleyim diye yok gelme diyemem dedi.. peki o zaman yani bende gidebilirim bu durumda dedim.Ne munasebet dedi
Taksiye savuracak paraniz yok ama su sikintilarida yasamanizada gerek kalmazdi arti tum taksiler ocu degil korkmayin yemezler sizi arti baska birinin dusuncesi benim hic umrum olmazdi benimde korumam gereken is ortaminda sayginligim var yemeklere is seyahatlerine cikiyorum ve esim gerektiginde hayir istemiyorum dediginde ikimizinde mutlu olacagi ortak yol bulunur ki bunu bende kendinde yapiyorum sonucta hayatimizda bir eksilme olmazTaksiye savuracak paramız yok.
Kaldı ki taksi şoförü daha mı güvenilir?
Hadi bindim diyelim gittiğim yerde adam taksiden bindigimi görse bu da amma manyak tip taksiyi benden güvenilir bulmuş sanki yiycem onu diye düşünmez mi?
Ben olsam düşünürdüm aynen böyle.
Çok saçma bir tavır bana göre
Benim is ortamında korumam gereken bir sayginligim var.
Eşim izin vermiyor nedir?
Hayır ne yapıyorum ki kötü, neye izin vermiyor?
Çalışmama izin veriyor ama para da bir tatlı geliyordur ki sormayın. .
sorunları, gerçek hislerini bastırdıkça, çözülmeden üstünü örttükçe zamanla sık sık bu kıyameti yaşayacaksınız.Iyi geceler hanımlar.
Saatlerdir kendime gelemedim.
Çok ciddi sorunlar yaşadık ama en kötü kavgamizda bile böylesi yaşanmadı.
4 buçuk yıldır ilk kez eşim olacak adamdan korktum..
Açıkçası bilen bir kaç kişi beni de hatalı buldu.
Yine de şahsen kendimde suç bulmuyorum.
Ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Bugün iş çıkışı bir toplantıya katılmam gerekiyordu ama yetişmek için sadece 25 dk gibi bir sürem vardı ve benim yürüme yolum araç bekleme vs rahat 1 saati bulacak bir durumum söz konusuydu.
Bu toplantıya benimle birlikte gidecek olan iş arkadaşı vardı.
Düşünün aynı anda çıkıyoruz aynı yere gideceğiz kendisinin özel aracı var.
Bu durumda onunla gitmemin en mantıklı olan olduğunu düşündüm.
Yalan söylemek içime sinmedi açıkçası..
Eşimin bu konudaki hassasiyetini biliyordum. Tek bayan senden eğer başka bir adamın aracında işin yok der hep.
Bense bu konuda onunla hiç bir zaman anlaşamadim. Yolumuz aynı beni aracına davet eden iş arkadaşıma siz gidin yok demek bana çok ayıp geliyor.
Neyse eşim gece çalışmasına rağmen beni götürmek için erken uyandı ve bana eve gel ben seni götüreceğim dedi.
Dolmuşla götürecek ama.
Bu tavrı çok mantıksız buldugum için yetisemeyiz sacmalama ben işimi bilirim Karışma bana diyerek inat ettim onunla gitmedim.
Vay sen misin dinlemeyen bir dünya laf saydı onun sözünü dinlemiyormusum da bilmem neymiş. Benle muhattap olma da sakin tek kelime etme de artist artist haller.
Neymiş o saate toplantı koyan geç kalana bir şey diyemezmis aracı olmayanı işten o zaman çıkanı hesap etmek zorundalarmiş savunması bu..
Gittim döndüm surat bir karış.
Ise gidecekti yemek yaptım yemeğini ye dedim konuşma benle diye tersledi.
Iste o noktada dayanamadım ve defol git ise bir daha da gelme diye üzerine gittim.
Bu benimle başa çıkamayip annemden vuruyor beni.
Ne zaman boşancam desem- kabul çok doluyum tepemi attirdikca diyorum..
Kardeşlerime geçen tartismamizda nomu boşanmak istiyor anneme soyleyin suna bir şey desin falan demiş.
Annem dedi bunu ciddiye almamislar şaka yapıyor demişler kendisi bizimkiler sık sık işletir çünkü .
Ben de evet şaka yaptı işi gücü yok falana kivirdim.
Ama içten içe sinir olmuşum.
Hadi bu sebep oldu abisini aradım ve şuna artık soyleyin gitsin gelmesin eve annen yakın dedim.
Bana bir şey verdiği yok üç kuruşluk huzur verecek onu da veremiyor madem istemiyorum gerizekalıyı falan dedim.
Kabul kendimi kaybettim.
Ama cidden çok sinirlendim.
Hepsini duydu.
Geldi sen ne biçim konuşuyorsun diye üzerime yürüdü bir sürü bağırdı yıktı evi.
Sinirlerim gerildi ben ağladım.
Sonra abisi onu aradı.
Onunla konuşurken o da ağladı.
Beni umursamiyor hiç takmiyor.
Ben de insanım hata yaptım diye kocası değil miyim beni dinlemedi gitti istemiyorum dediysem bitmiştir falan ağlayarak zirvaladi.
Zaten izni yokmuş çok bunalmış da mis mis mış..
Bu adamın 4 buçuk yıldır en büyük kavgamizda tavrı en fazla surat asmak küsmek olmuştu.
Bugun canavar çıktı içinden.
Soruyorum şimdi ben mi yaptim ?
Taksiye savuracak paraniz yok ama su sikintilarida yasamanizada gerek kalmazdi arti tum taksiler ocu degil korkmayin yemezler sizi arti baska birinin dusuncesi benim hic umrum olmazdi benimde korumam gereken is ortaminda sayginligim var yemeklere is seyahatlerine cikiyorum ve esim gerektiginde hayir istemiyorum dediginde ikimizinde mutlu olacagi ortak yol bulunur ki bunu bende kendinde yapiyorum sonucta hayatimizda bir eksilme olmaz
sorunları, gerçek hislerini bastırdıkça, çözülmeden üstünü örttükçe zamanla sık sık bu kıyameti yaşayacaksınız.
sen zamana ve fedakarlık yapmana rağmen çözülmeyen sorunlar yüzünden kısıtlanmaya, engellenmeye başladıkça, eşin hatalarını telafi edememenin vicdan azabı ve ezikliğiyle, senin en doğal taleplerin, beklentilerin karşısında sesini daha gür çıkarak kendi egosunu tamir etmeye çalışacak.
sonuç, belki boşa giden yıllar.
belki yitirilen saygı, sevgi.
belki yıllar yıllar sonra gelen yarım mutluluk.
sorunları, gerçek hislerini bastırdıkça, çözülmeden üstünü örttükçe zamanla sık sık bu kıyameti yaşayacaksınız.
sen zamana ve fedakarlık yapmana rağmen çözülmeyen sorunlar yüzünden kısıtlanmaya, engellenmeye başladıkça, eşin hatalarını telafi edememenin vicdan azabı ve ezikliğiyle, senin en doğal taleplerin, beklentilerin karşısında sesini daha gür çıkarak kendi egosunu tamir etmeye çalışacak.
sonuç, belki boşa giden yıllar.
belki yitirilen saygı, sevgi.
belki yıllar yıllar sonra gelen yarım mutluluk.
bence yıllardır içinde taşıdıkların aslında seni ondan soğutmuş haberin yok
yani seviyorsun belki ama içinde bir yandan da bir nefret ve hınç var
ve sanırım bu kavgada artık gün yüzüne bir çıkmış o nefret
sana yaptıkları az değildi normal bence...
Çok derli toplu bir yorum oldu...
Taksiye verecek paramız yok çünkü sen iddia uğruna bir ev parası yedin gibi gibi
Eşiniz, bak başının çaresine ama asla o arabaya binme dememiş; Tam aksi gel eve ben götüreyim demiş,belki de taksiyle götürecekti....Maalesef haksızsınız,hele de kaynımı arayıp karşısında gerizekalı diye çemkirilen erkeğin canavarlaşması zaten pek te şaşırtmadı!ve ağlaması cidden çaresizliğin göstergesi gibi geldi!
yanlış anlama sakın ama adam zaten sinirliyse ve senden sinirliysen barutu ilk kimin ateşlediği önemli değilBen o tribi çektim.
Saçma kiskancligini bile bir yere kadar hoş gördüm.
Ama ben gelip yemek yapmışım yemeğini ye demişim orada bitirmedi ya hani o oldu olay..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?