• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıytırık iki dal çiçek

Belkide sizin cicek istemeyenlerden oldugunuzu kastetmistir yani o oyle taniyordur belki.
Bi gun kapiya cop cikarirken karsi komsuma soyle gorkemli bi demet geldi yil donumleriydi. Aksam oyle bi takildim sen hic almiyosun falan diye. Bizimki demez mi 'sen cicek alinacak kadinmisin' ben daha carlayamadan:sopa: 'alip geliyim 3-5 film bide 1 kilo cekirdek boynuma atlarsin cicek getirsem Gulumser tesekkur edersin ertesi gun bunun suyu koktu hapsiriyorum ben bunu kokusuna aman yapragi kurudu dokuldu cocuk kostu devirdi diye soylenirsin' dedi. Adam hakli hanimlar.:p Yani sizin este biraz boyle pot kirmis olabilir:KK54:

aslında eşinizin tespiti doğru

yani inşaat işçisi adamın çamurlu sokaklardan geçerek dipdibe sıralanmış gecekondu evine bir buket lal yani henüz gonca aşamasında kırmızı gül götürmesi olağan mı

kadının o aşamada kış geldi kızın ayakkabısı su alıyor geçen market indiriminde 25 tl ye vardı kız da arkadaşında başka ayakkabı gördüm sordum ayşe ye 40 tl dedi çok geldi

bir de bizim temizliğe gittiğim evdeki kadının kızının geçen seneki botları vardır verir mi acaba diye düşündüğü ortamda gelen gül yakışık olur mu

ya da ne bileyim şahsen dışarıda yemek yemeyi güle tercih ederim zira o solup gidecek yemek de yenilip bitecek ama en azından ben yorulmamış olacağım

kültürel farklar tabii hayatın her alanında mevcut eşiniz ile siz aynı görüşü paylaşmayabilirsiniz ama orada kadının hak etmesinden öte konumun uygun olmasından söz ediyor bence
Çok doğru anlamsız olur çiçek gibi ayrıntılar
bu tespit bana doğru gelir
Yanlız ben şurada takıldım eşim aslında şunu mu demek istedi
Anlamlı ama kalıplar içerisinde ben bunu yapmıyorum çünkü bu kalıba uygun değiliz
Normal geliri olan normal bir aileyiz
Çiçek vermek için fransız asilzadesi mi olmak gerekiyor:)

Son düzenleme:
Çiçek alınmasından ziyade eşimden çiçek istemek çok hoşuma gidiyor verdiği cevaplar çok eğlenceli :) muhtemelen video anında senin alınacağını düşünmemiştir olaya sinirlendiyse pot kırmış

Video yorumlama olayı bizde de var; araba videoları çoğunluk ve ben de "Ya bu arabanın yakıştığı adam var yakışmadığı adam var" tarzında konuşmuşumdur :)) Ve hatta eşim de "Benim tipime gitmez bu araba değil mi?" filan demiştir, ben de "Gider mi allasen, bu arabanın içinden sen çıksan, sanayici abi tek tur binmeye almış sanırlar" filan da demişimdir.

Takılmasanız mı? Bazen insan dalgın oluyor, kafasına geleni öylece videoya binaen saydırıp geçiyor. Bence o manada söylememiştir, adamı direkt düşünüp söylemiştir. Ha ama pot kırmış, canını hafiften sıkmakta haklısın da uzatma bence. Dert edilecek bir şey değil.
ee konu sahibinin esi pot kırdıysa siz kocanıza ne yaptınız.niye boyle bisey söylediniz ayni şeyi size söyleseydi ne tepki verirdiniz?

ee konu sahibinin esi pot kırdıysa siz kocanıza ne yaptınız.niye boyle bisey söylediniz ayni şeyi size söyleseydi ne tepki verirdiniz?

Umursamam, en fazla esprisine takılır az mahcup eder üzerine gülerim. E adamı ben tercih etmişim evlenmişim; tipi hoşuma gitmiş sevmiş nikahlanmışız.
Ee, arabaya yakışma mevzu o anki geyiğin yönü, videonun içeriğinin abartı olmasına tepki ile gelişmiş bir şey. E adama öyle dedim, kendi zevkime de hakaret etmiş oldum öyle düşünürsek?

Aynı şekilde konu sahibinin eşi için de öyle. Yani çiçeğe değmeyecek biriyle mi evlenip ondan çocuk yaptı adam, böyle mi düşünüyor? Yo.. Basit video yorumları geyikleri bunlar; lafın nereye gideceğini tahlil edememiştir ama bire bir öyle düşünerek söylememiştir diyorum.

Umursamam, en fazla esprisine takılır az mahcup eder üzerine gülerim. E adamı ben tercih etmişim evlenmişim; tipi hoşuma gitmiş sevmiş nikahlanmışız.
Ee, arabaya yakışma mevzu o anki geyiğin yönü, videonun içeriğinin abartı olmasına tepki ile gelişmiş bir şey. E adama öyle dedim, kendi zevkime de hakaret etmiş oldum öyle düşünürsek?

Aynı şekilde konu sahibinin eşi için de öyle. Yani çiçeğe değmeyecek biriyle mi evlenip ondan çocuk yaptı adam, böyle mi düşünüyor? Yo.. Basit video yorumları geyikleri bunlar; lafın nereye gideceğini tahlil edememiştir ama bire bir öyle düşünerek söylememiştir diyorum.
eğer alınmazsanız problem yok.

eğer alınmazsanız problem yok.

Şey gibi bu ya, hani tv izlerken söylenmek gibi bir şey.
Anneanne huyu gibi.

Eşim de yapar arada yani, aklıma da gelmiyor da bazen denk gele bi videoya söylenirken pot kırar. :)
Videonun absürtlüğü, abartı olmasına tepki gibi bir şey. Yoksa sanmıyorum konu sahibi için de "Çiçeğe değmeyecek kadınsın, ondan umursamadım" tarzı bir adam olduğunun eşinin. Dediğim buydu esasen.

Umursanacak şeyler değil.

Belkide sizin cicek istemeyenlerden oldugunuzu kastetmistir yani o oyle taniyordur belki.
Bi gun kapiya cop cikarirken karsi komsuma soyle gorkemli bi demet geldi yil donumleriydi. Aksam oyle bi takildim sen hic almiyosun falan diye. Bizimki demez mi 'sen cicek alinacak kadinmisin' ben daha carlayamadan:sopa: 'alip geliyim 3-5 film bide 1 kilo cekirdek boynuma atlarsin cicek getirsem Gulumser tesekkur edersin ertesi gun bunun suyu koktu hapsiriyorum ben bunu kokusuna aman yapragi kurudu dokuldu cocuk kostu devirdi diye soylenirsin' dedi. Adam hakli hanimlar.:p Yani sizin este biraz boyle pot kirmis olabilir:KK54:

aaa bakın güncel bir anı

eşime bir sebeple kızdım

şehir dışına gitti

gelirken seni üzdüğümü düşündüm sana seveceğin yiyecek bir şeyler aldım dedi

hadi düşünün bakalım neler almış olabilir

tatlı, şeker, çikolata, o yöreye ilişkin bir şeyler vs vs

adam bana soğan ve sarımsak almışşşşş

o yoldan geçerken soğan alalım derdim hiç durup almazdı

beni mutlu etmek için almış hem de ben bir şeyleri çok çok almayı seviyorum diye çok çok almışşş

şimdi bu adam bugün başka yere gitti, gelirken sizce çiçek mi alır turşu mu

hatta bir yere gidiyordu zeytin almıyor diye kızardım

ben de gittiğim yerden böyle şeyler alır gelirim

yani Ödemiş e gidip İzmir tulumu alınmadan gelinir mi ya da Ezine'den peynir

o nedenle de kendisini affettirmek için kuru soğan sarımsak almışş

Çok doğru anlamsız olur çiçek gibi ayrıntılar
bu tespit bana doğru gelir
Yanlız ben şurada takıldım eşim aslında şunu mu demek istedi
Anlamlı ama kalıplar içerisinde ben bunu yapmıyorum çünkü bu kalıba uygun değiliz
Normal geliri olan normal bir aileyiz
Çiçek vermek için fransız asilzadesi mi olmak gerekiyor:)

gerekmiyor tabii

ama beklentiler bakış açısı yetişilen ortam

bakın yukarıda anıma

adam bana çiçek alsa ikimiz de umursamazdık ki

gelirimiz de gayet iyidir

hatta bir dönem çalıştığım büroya doğum günümde eşim ve o dönem birlikte çalıştığı bir arkadaşım çiçek gönderdi

allah allah ne oldu vs dedim

sonra öğrendim ki

eşim bizim bürodan bir abla ile yolda karşılaşmış

bizim büroda 3 kişinin doğum günü aynı idi herkese çiçek geldi demiş

eşim ve arkadaş da onun sen de gönder demesi üzerine göndermiş

bana bunu kim mi anlattı tabii ki eşim

yani çenesini tutsa jest ondan geldi sanabilirdim

burada da anlatım

özel günde hediye vs almayız geçen sene sevgililer gününde bir firmanın reklamı çıktı bunu beğendim dedim kolye yüzük set

gidip alsana dedi aldım yani adam markası modeli belli şeyi bile gidip ben alırım demedi

işin ilginci ben de onun alamsını beklemedim hiç

aaa bakın güncel bir anı

eşime bir sebeple kızdım

şehir dışına gitti

beni mutlu etmek için almış hem de ben bir şeyleri çok çok almayı seviyorum diye çok çok almışşş

:sampiyon: bayildim ya... bu iste ya hem pratik hem sizi mutku edecek bisey. Yani dusuncelerindesiniz kalbindesiniz:super: cok takdir ettim gercekten. Yukardaki bayanin cubuklu krakrer olayi gibi. Mesela benimkide adetten bi gun once 1 kilo ekler alir gelir hic sasmaz hatta derim tatli vardi niye aldin diye ama bi gun sonra yumulurum kutuya. Bunlar bana bi demet cicekten daha degerli. Tabi seveni vardir da sanki cicek almak bisekilde populer kultur dayatmasi olup samimiyetini kaybeden seyler zamanla

aaa bakın güncel bir anı

eşime bir sebeple kızdım

şehir dışına gitti

Bizde de var bu; dondurma ve cips olarak :KK70:

Evliliğimizin ilk senesi, (nişanlılıkta da yapardı da söylemezdim hani heves etmiş almış diye) elinde bi buket ama o kadar acele yaptırılmış ki uyumsuz bir şey :)) "Çöpten mi buldun getirdin?" demiştim :KK70: Ay çok kaba bi hareketti benimki yani düşününce, adamın inceliğine tokat gibi laf. O da "Yok çiçekçi açılışı varmış, beleşe dağıtıyorlardı." filan demiş bozmuştu :KK70:

Çiçek yerine dondurma tercih ettiğimi konuşmuştuk o gün işte.
Şimdi biraz canım sıkkın olsa, akşam "Canının istediği bir şey var mı?" diye aradığında "Yok bi şey." desem, sesimden alır ve dondurma getirir. (Bu kilolar boşuna olmadı :KK70:)
Benzer şekilde bir gün yemeğin arkasına bir şeyler arandığını fark etsem, ertesi güne sevdiği tatlıyı yaparım, bilirim tatlı aramıştır o an o :)

Eşler arası dinamik şeysi sanırım, illa bi çiçek, böcek değil; sevdiği şey, fark etme vs vs. Bunlar galiba.

gerekmiyor tabii

ama beklentiler bakış açısı yetişilen ortam

bakın yukarıda anıma

adam bana çiçek alsa ikimiz de umursamazdık ki

gelirimiz de gayet iyidir

hatta bir dönem çalıştığım büroya doğum günümde eşim ve o dönem birlikte çalıştığı bir arkadaşım çiçek gönderdi

allah allah ne oldu vs dedim

sonra öğrendim ki

eşim bizim bürodan bir abla ile yolda karşılaşmış

bizim büroda 3 kişinin doğum günü aynı idi herkese çiçek geldi demiş

eşim ve arkadaş da onun sen de gönder demesi üzerine göndermiş

bana bunu kim mi anlattı tabii ki eşim

yani çenesini tutsa jest ondan geldi sanabilirdim

burada da anlatım

özel günde hediye vs almayız geçen sene sevgililer gününde bir firmanın reklamı çıktı bunu beğendim dedim kolye yüzük set

gidip alsana dedi aldım yani adam markası modeli belli şeyi bile gidip ben alırım demedi

işin ilginci ben de onun alamsını beklemedim hiç
:KK70:adam doğrucu eee buda guzel

Bizde de var bu; dondurma ve cips olarak :KK70:

Evliliğimizin ilk senesi, (nişanlılıkta da yapardı da söylemezdim hani heves etmiş almış diye) elinde bi buket ama o kadar acele yaptırılmış ki uyumsuz bir şey :)) "Çöpten mi buldun getirdin?" demiştim :KK70: Ay çok kaba bi hareketti benimki yani düşününce, adamın inceliğine tokat gibi laf. O da "Yok çiçekçi açılışı varmış, beleşe dağıtıyorlardı." filan demiş bozmuştu :KK70:

Çiçek yerine dondurma tercih ettiğimi konuşmuştuk o gün işte.
Şimdi biraz canım sıkkın olsa, akşam "Canının istediği bir şey var mı?" diye aradığında "Yok bi şey." desem, sesimden alır ve dondurma getirir. (Bu kilolar boşuna olmadı :KK70:)
Benzer şekilde bir gün yemeğin arkasına bir şeyler arandığını fark etsem, ertesi güne sevdiği tatlıyı yaparım, bilirim tatlı aramıştır o an o :)

Eşler arası dinamik şeysi sanırım, illa bi çiçek, böcek değil; sevdiği şey, fark etme vs vs. Bunlar galiba.
Seni seviyorum demenin binbir türlü çeşidi var :)

:KK70:adam doğrucu eee buda guzel

ama işte o çiçek alacak adam değil ben de çiçek bekleyecek kadın değilim

bu arada dışarıdan baksanız mesleğimiz halimiz tavrımız her gün çiçekler havada uçuşur sanabilirsiniz

çalıştığım ortam öyleydi

hatta doğum yaptım görümcelerim doğum yaptığım hastanenin adından kaynaklı bana orkide almışlardı hatta gülmüştük bunlara dünyanın parasını dökmüşler bunun yerine şunu bunu alırdık diye eşimle

tabii ben onlara bakamadım bile ya neyse eşim hiçbir şey almadı

bebekten ala hediye mi var

ben esinizin ne demek istedigini anladim.soyle orneklerndiriyim.
bir tanidigima esi cicek aliyor.uzun yillar evli cocuklu bir aile.adam icinden gelmis cicek goturmus.esinin tepkisi.
yaa bu ota kac para verdin?
buna verecegin paraya 2 kilo meyve alsaydinda cocuklar yeseydi.
adam; e sana cicek alanda kabahat.
esiniz sizi kastetmemis zaten.genel olarak bir cikarim yapmis kendince.haklilik payi var.
bence siz ona size yapildiginda ne kadar mutlu olacaginizi ve bunun iliskinize artilarla geri donecegini gosterin.

Video izleyip degil de gezerken yorumlama var bizde.
Gecen bir elbise gordum vitrinde. Bayildim tek kelimeyle. Bu yaz da cok dugun sunnet nisan olacak bizim.

Boyum falan uzun orda problem yok ama o elbiseye de cok afedersiniz ama tas gibi yuvarlak popo lazim ki bel iyice ince dursun. Ben galete gibiyim hic kadinsi hatlarim yok.

Esime bizzat ben kendim dedim ki bu elbiseye de baya kivrimli kadinsi vucut lazim yani murtaza dayi giyse ona daha cok yakisir bu elbise.

Ben pek takilmam boyle seylere. Sizin yerinizde olsam bu konuya da takilmazdim.
Konu cicegi hakedip haketmemek degil bence. Cicekten etkilenip etkilenmemek.
Cicekle mutlu olup olmamak.

Ablama iki dal cicek kopar yoldan gotur havalara ucar.
E boyle kadina alinir yani cicek. Ne ki 10 liraya sahane buket yapiyor kosebasi cicekciler.

Esim bana alinca amaan gidip bi kahve icseydik ne diye aldin ki bunu bi dolu para sactin diyorum. (Bkz. Icimdeki öküz) e benim gibi kadina ben olsam ben de almam.

Lafi toparlayamamis olabilir ama bence ozel gun falan takmadiginiz icin ister istemez boyle dusunuyordur.

Smdi cicekli anim geldi paylasayim sizinle. Piknikte esim kizimin elinden tutmus geziolar tabi kizim cicek toplayalim anneme verelim dio bizimkide ona sadece su hani eskiden vitrinlerde olurdu sari tozlu gibi bisey ondan toplatio getirip verdiler tabi kizimi sevdim falan ama o uzaklasinca dedim bu mu cicek. Diyoki simdi digerlerini koparip cevreye zarar vermeyelin hem sen dediydin bu idrar yolu iltihabina iyi geliyomus sana topladik o yuzden:deli::KK200: ama hakketen iyi geldi iyimi:KK49:

Back
X