Kızlar öncelikle sağlıklı doğumlar diliyorum..
...
kızlarınıza düşündüğünüz isimlerin anlamlarına türk dil kurumunun kişi adları sözlüğünden bakın, en güvenilir kaynaktır, her sitede yazan anlamlara itibar etmeyin, herkes kafasına dünya görüşüne göre anlam uydurmuş, mesela tuana ya cennette yağmur damlası falan abes manalar, tuana arapça bile değilki.. özellikle cennette bulunan bir şeyse anlam inanmayın mesela ben "ceyla" ismini çok beğenmiştim anlamı internet sitelerinde vardı ama tdk da bu kelime bulunamadığı için koymadım neme lazım sonra garip bir anlamı çıkar falan
hepsi adlarıyla yaşasınlar..
katılıyorum internet ve ordan burdan akınan duyumlar pek sağlıklı fikir vermiyor hatta yanıltıyor çoğu zaman ve ortaya anlamsız isimler çıkıyor...birileri Kur'an'da geçiyor dediği zaman iş bitiyor sanki...Kur'an'da geçiyor ama naslı geçiyor anlamı ne Kur'an'da geçen her kelime güzel anlamlı ve isim olarak değerlendirilecek nitelikte değil...daha öncede söylemiştim yine söyleyeceğim kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir prof. bir yerde "Kur'an-ı Kerim isim sözlüğü değildir" demişti ve çok haklı olduğunu düşünmüştüm...
ismin anlamını net bilmek gerek
Canım ya ne güzel anlatmışsın yaşadıklarını aynı şeyleri bizde yaşıyoruz.Çok zor karar vermek zaman gittikçe kısalıyor ve hala karar veremedik.Benim beğendiğim bir isme bahane bulduklarında sinir oluyorum.Hiç düşünmüyorlar o ismi koyunca yaptıkları yorumlar için utanmayacaklarmı acaba??
Yaa aynen. Ben artik ismiyle de sevmek istiyorum kizimi.iki isim arasinda kalmak neyse de senin gibi 4 isim arasinda bile kalamadik biz. Su mu olsa bu mu olsa bile diyemiyoruz. Bir ismi en fazla 1 gun dusunebiliyoruz. Hesap edin kac isim saydik. Bi de kocam hic arastirmiyor, isim aramiyor. Sen lisye yap secelim diyor ama soyledigim her isme dudak buktugunden artik begendigim icin de olmuyor onerilerim. Sirf birine tamam desin de cocugumun ismi olsun diye yani. her gun ama hergun artik isim secelim diyorum. Ne zaman nasi koycaz hic bilmiyorum.
Cok guzel anlatmissin tuze. İpek sampuan var bi de.amannona bakarsan benim adim birsen ve birsen kasar peynir var yani. begeniyosan takmamak lazim kuzum yaa. Yoksa isin icinden cikilmiyor. Cikilmadikca da secilen isimler anlamsizlasiyor.
biz de çok zorlanıyoruz erkek olsaydı ismi hazırdı ki biz 17. haftaya kadar erkek biliyorduk...
şimdilik BİLGE DOĞA olacak gibi, iki isim istemiyorduk ama tamlama gibi oldu birbirini tamamladı gibi geliyor...öyle aman değişik olsun kimsede olmasın diye bi takıntımız yok aslında yeni, anlamı net olarak bilinmeyen isimler çok itici geliyor ..Zeynep çok güzel fakat son dönemde doğan her 3 kız çocuğundan birisi Zeynep...eşimin yakın akrabası olmasa Ayşe koyacağım kızımın ismini...
Kafam karmakarışık oldu yahu
Bizim kızımızın adı Yağmur olacak. Eşim ilk çocuğumuzda kız olursa Bahar olur diyordu,erkek oldu ve Güneş koyduk adını. Oğlum 4,5 yaşında ve eşim 4,5 yıldır kızım olursa Bahar olacak demeye devam etti. Cinsiyetini öğrendik, abisine de söyledik kız kardeşin olacak diye.Önce Ceylin olsun adı dedi. 2-3 gün sürdü sonra bi gün babasına 'baba sen kardeşimin adını Bahar düşünüyorsun ama ben de Yağmur düşünyorum' dedi, çok masum ve mahçuptu söylerken. Bi daha fikir değiştirmedi. Soranlar oldu isimi kesin mi diye biz babasıyla değişebilir belki dedik ama oğluş benim kararım kesin dedi. Bizede alışmak düştü. Gerçi kullandıkça sevdikte,Güneşlede uyumlu. Zaten doğa ile ilgili olsun diyorduk. Oğlum bizi zor bi işten kurtardı. Hem kardeşini kabüllenmesi de kolay olur deddik. Arkadaşlardan beğenmeyen oldu,biri abisi bebeği kabüllensin diye saçma sapan bir isimi de kabül mü edeceksiniz dedi. Yağmuruda beğenmemiş hiç. Ben de Yağmur saçma sapan bi isim değil, biz beğendik Güneşin bulduğu isimi dedim. Ama nasıl bu kadar rahat yorum yapıyorlar bilmiyorum. Ben kesinlikle böyle yorum yapamam. Bu arada hangi isim olsa insan bebişi gelince alışıyor,seviyor,isim çok canınızı sıkan bir isim değilse arka planda kalıyor.(Zoraki konulan büyüklerin isimleri gibi)
bende bu derttem muzdarıpım buyuk oğlumla beraber sectık ısmını , sımdı kıme soylesem hımm ama cok yaramz olur ruzgarlar bıdaha dusun baska ısım koy yahu sızene ben begendım ben koydum yaramazsa da ben bakıcam sız ısım koyarken ben karıstım mı? kıme ne yanı anlamıyorum aıle ıcınde de cok kavgasını yaptık bu ısmın allahtan onları susturdukBeni de üzen nokta,ne koyacaksınız diye sorulduğunda beğediğiniz isimleri söylediğinizde,sanki karşındaki kişinin çocuğuna isim koyuyormuşsun gibi,onu boşver,onun anlamı güzel değil,aaaaa o isimde ilkokul arkadaşım vardı suratsız mı suratsızdı,o isimler evde kalıyor,onlar şımarık oluyor.sanırsınız isimlerin karakter üzerine olan doktora çalışması yapmış.Her dediğime güzel demek zorunda değil kimse ama daha naif olunabilir gibi geliyor.Senin de dediğin gibi toplumda bazı insanlar hayatların çocukların fikirlerine göre yönlendirilmesinden hoşlanmıyor.Onlara kalsa beyinsiz,küçük yaratıklar işte.Allah bu kişilerin çocuklarına sabır versin diyorum.
Beni de üzen nokta,ne koyacaksınız diye sorulduğunda beğediğiniz isimleri söylediğinizde,sanki karşındaki kişinin çocuğuna isim koyuyormuşsun gibi,onu boşver,onun anlamı güzel değil,aaaaa o isimde ilkokul arkadaşım vardı suratsız mı suratsızdı,o isimler evde kalıyor,onlar şımarık oluyor.sanırsınız isimlerin karakter üzerine olan doktora çalışması yapmış.Her dediğime güzel demek zorunda değil kimse ama daha naif olunabilir gibi geliyor.Senin de dediğin gibi toplumda bazı insanlar hayatların çocukların fikirlerine göre yönlendirilmesinden hoşlanmıyor.Onlara kalsa beyinsiz,küçük yaratıklar işte.Allah bu kişilerin çocuklarına sabır versin diyorum.
bende bu derttem muzdarıpım buyuk oğlumla beraber sectık ısmını , sımdı kıme soylesem hımm ama cok yaramz olur ruzgarlar bıdaha dusun baska ısım koy yahu sızene ben begendım ben koydum yaramazsa da ben bakıcam sız ısım koyarken ben karıstım mı? kıme ne yanı anlamıyorum aıle ıcınde de cok kavgasını yaptık bu ısmın allahtan onları susturduk
ay en cokda sınır oldugum ruzgarlar yaramaz olur kıme ne ,sanane ,banane dıyesım var hepsıne!!!süpersiniz bence önemli olan sizin içinize sinmesi. Siz aile ile kavga vermişsiniz. benim de eşimin de ailesi hiç karışmaz. Arkadaşlar çok yorum yaptılar, ne komik yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?