Kız anneleri bebeğinize hangi ismi koyacaksınız?

Kızlar öncelikle sağlıklı doğumlar diliyorum..
...
kızlarınıza düşündüğünüz isimlerin anlamlarına türk dil kurumunun kişi adları sözlüğünden bakın, en güvenilir kaynaktır, her sitede yazan anlamlara itibar etmeyin, herkes kafasına dünya görüşüne göre anlam uydurmuş, mesela tuana ya cennette yağmur damlası falan abes manalar, tuana arapça bile değilki.. özellikle cennette bulunan bir şeyse anlam inanmayın mesela ben "ceyla" ismini çok beğenmiştim anlamı internet sitelerinde vardı ama tdk da bu kelime bulunamadığı için koymadım neme lazım sonra garip bir anlamı çıkar falan

hepsi adlarıyla yaşasınlar..

katılıyorum internet ve ordan burdan akınan duyumlar pek sağlıklı fikir vermiyor hatta yanıltıyor çoğu zaman ve ortaya anlamsız isimler çıkıyor...birileri Kur'an'da geçiyor dediği zaman iş bitiyor sanki...Kur'an'da geçiyor ama naslı geçiyor anlamı ne Kur'an'da geçen her kelime güzel anlamlı ve isim olarak değerlendirilecek nitelikte değil...daha öncede söylemiştim yine söyleyeceğim kim olduğunu hatırlamıyorum ama bir prof. bir yerde "Kur'an-ı Kerim isim sözlüğü değildir" demişti ve çok haklı olduğunu düşünmüştüm...

ismin anlamını net bilmek gerek

kesinlikle katılıyorum mesela " aleyna" bela ve sıkıntı demekmiş, bir dönem bir çok insan bu ismi kuranda geçtiği için koydu, benim kızın ismi de cemre tdk da baharın müjdeleyicisi arapçada kor ateş şeytan taşlarken kullanılan küçük taşlar demek, ama gel görki internet sitelerini neler neler yazmışlar peygamberimiz değiştirmiş ismi falan halbuki diyanete sormuşlar okudum böyle bir bilgi yoktur diyor, ama insanlar inanıyor. ismin anlamının kaynağı çok önemli..

Öyle çağla,üstüme üstüme gelindi.Çalıştığım iş yerinde mutaasıp arkadaşlar kendilerine özel olan isimleri koymuyorum diye kızıyorlar (anladınız siz onları) diğer arkadaşlarımsa güzelim Türkçemiz varken neden arapça düşündün diye kızıyorlar.Çok arada kalıyorum

Doğru ,şampuanı unutmuşum.İnan o kadar çok bakıyorumki birsy ,tdk kitap olsaydı çoktan paramparça olurdu

Zeynepte gerçekten patlama yaşanıyor.Geçen konserdeydik,arkadaş kızına seslendi,onunla birlikte kaç kişi baktı anlatamam.Ayşe de rahat ve huzur içinde yaşayan demek.Tanıdığım ayşeler de maddi zorluk çeken insanlardı.Anlamını öğrendikten sonra isimler hayatımızı hiç mi etkilemiyor acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum.İçinde gül olan isimleri seviyorum.ama şu yazıyı okuduktan sonra çekimser kaldım,işte linki http://www.kadinlarkulubu.com/nasil-anne-babalariz/334401-isim-kisilik-baglantisi-5.html

ısim ya da lakaplar kişiliğimizi etkiler mi ?
ısimden karakter analizi yapan Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar anlatıyor...
18 Ocak 2010 Pazartesi 1100

Herkes sizin için “ınatçı” diyor. Ya da yıllardır çalışıyorsunuz ama bir türlü işlerinizi toparlayamıyorsunuz. Bir karar alıyor ama bunu uygulayamıyorsunuz. Kimbilir belki bütün bunlar sizin değil isminizin suçudur.

ısimden karakter analizi yapan Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar “ısminiz hatta lakabınız bile kişiliğinizi etkiler” diyor

Bilirsiniz, bazı insanlar için ismiyle müsemma derler. Onların karakteri, davranışları adlarıyla uyumludur. Geçtiğimiz hafta gazetelerde adeta bu iddiaya gönderme yapan ilginç bir araştırmanın sonuçları yer aldı: ABD’de bulunan Wayne Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre ismi A ile başlayan çocukların başarıya daha yatkın . A harfinin, çok küçük istisnalar dışında ‘mükemmellik’ anlamına geldiğini ortaya koyan araştırma, ismi D harfi ile başlayanların ise ağırlıklı olarak mutsuz ve başarısız bir hayat sürdüklerini iddia ediyordu. Acaba bu durum ne kadar gerçekçi? Harfler, isimler insanın kişiliğini ne kadar etkiler? Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar’a sorduk.

Nilda Ferhan Efeçınar isimlerin hatta soyadı ve lakapların insanın kişiliğini de etkilediğini düşünenlerden. Efeçınar koçluk yaptığı süre boyunca yaptığı gözlemler sonucu isimden karakter analizi yapmaya başlamış. Bu analizinin bilimsel bir temele dayanmadığının altını çizen Efeçınar kullanmış olduğumuz her harfin, sesin bir frekans yaydığını ve bu durumun bizin elektromanyetik alanımızı etkilediğini söylüyor. ısimlerin baş harfinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Efeçınar şöyle devam ediyor: “A harfiyle başlıyorsa, kişinin algılaması yüksek, atılgan bir enerjiye sahip. B harfiyle başlıyorsa mücadeleci ve önsezileri güçlüdür. ısmi F ile başlayanlar güvenilir yapıya sahip olur. G ile başlıyorsa kıskanç ya da inatçı bir kişilik söz konusu. V harfi olan isimler başına buyruktur, bildiğini okur, dikkafalıdır. N sağduyu, P saygınlık, L ve S sanatçı, yaratıcı kişilik, T ticari yetenek ve kültürel birikimdir.”

ACUN ıSMı PARA GETıRıR

Yaygın isimlerden biri olan Mehmet ile ilgili yorumunu soruyoruz. Şöyle yanıtlıyor: “M harfi mal ve mülk getirir ancak Mehmet yaşamda hayal kırıklıklarıyla karşılaşır. Üzüntüyle sevinci bir arada yaşar. Asiyelerin genelde hayatları hüsranla geçiyor. Füsunlar ya evlenemiyor ya da evlilikte sıkıntı yaşıyor. Acun ismi para getiren bir isim. Bir ismin içinde gül geçiyorsa, Güler, Nilgün, Gülay gibi bir türlü gülemiyor.”

Peki, ismimizin getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak mümkün mü? Efeçınar’a göre mümkün. Ferhan isminin olumsuz etkilerinden dolayı bir de Nilda adını alan Efeçınar “Kişiye soyağacı da incelenerek isim analizi yapıyoruz. Sonra ulaşmak istediği şeylere bağlı olarak yeni bir isimle olumlu etkileri ortaya çıkarabiliriz” diyor.

ıbrahim Tatlıses yükselemezdi

ıbrahim Tatlıses, ıbrahim Tatlı olarak kalsaydı yükselemezdi. Soyadına iki S birden eklenince proje üretme, sanatçılık geldi. Bu Seda Sayan için de geçerli, bir sanatçı için çok ideal bir isim.

Hayata üreterek başlamış

ıçinde S harfi ve dolayısıyla proje üretme var. Üstelik S başta. Yani Sezen hayata proje üreterek başlıyor. Üzüntü ve sevinci beraber yaşıyor, duyguları inişli çıkışlı. ısminde Z harfi olanlar hep öğrenmek ister. S ve U harfleriyle evren proje konusunda sürekli onu destekliyor. Bu, içinde su geçen bütün isimler için geçerli.

Deniz Baykal duygusal

D harfi aslında özel yetenekleri olan kişilerde bulunur ancak hemen akabinden gelen E harfi nedeniyle başladığı işi tam olarak bitirmek konusunda engellerle karşılaşıyor. Sağduyulu ancak duygusal tepkileri oluşuyor. Z harfi kültürel ve bilgi birikimini gösterir. Ancak Deniz’de onu yukarıya taşıyacak bir harf yok. Baykal ise kariyer yaptırır. Önsezileri, cesareti, algılaması yüksek, dirayetli, düşer yine kalkar.

Başbakan Erdoğan ‘doğal’ otorite

Recep ismi üzüntüyle sevinci beraber yaşamak, saygınlık ve önü açıklık gibi özellikleri beraberinde getiriyor. ‘Tayyip’ adında ticaret ve parayla ilgili yetenek, algılama ve atılganlık yüksek. P harfi saygınlık getiriyor. Eğer aile içinde bu ismi kullanıyorsa ailevi konularda çok duygusal. Erdoğan soyadı istikrarlı, inatçı ve tuttuğunu koparan bir yapıya sahip. Başbakan Erdoğan’ı zirveye getiren harf P. Bu harf nedeniyle doğal otorite, doğal idareci. Başbakanlıkta değil özel bir şirkette de görev alıyor olsaydı yine başta olurdu.

Abdullah Gül’ün önsezileri yüksek

Abdullah çok güzel bir isim. Üstelik ismindeki U, soyadındaki Ü harfinin olumsuz enerjisini ortadan kaldırdığı için gülmeme durumu yok. Algılaması, önsezileri, dirayeti çok yüksek. Bir olayı başlatıp devam ettirme gücü yüksek. ıki L var, bu sanat yeteneği, yaratıcılık özelliği katıyor. Sona H harfi geldiği için başarıyı yakalayabiliyor. Cumhurbaşkanı’nın soyadından ܒyü çıkarırsak geriye inatçılık ve sanatçı yanı kalıyor.

Star Gazete / Berrin Haberveren

eylül sare koymak istiyorum bende aslında tek isim istiyordum ama kurandada gecmesi önemli oldugu için "sare" yi ekledim

biz de çok kararsızız. öykü dedik bi ara. ama ısınamadım sonra. şimdi de nilay diyoruz. nolcak bilmiyorum...

Birileri isim ne dusunuyosun diye sorduklariinda soylemeye cekiniyorum acikcasi. Tam bi isim buldum derken isimi duyan agiz burun bukuyor. Bende bi ara surekli isim arastirmasi yapmaktn iyicene bunalmistm. Simdi meva isminde karar kildim fakat soranlara belli degil diyorum ki begendigim isimden sogutmasinlar. Isim iside bayagi zormus arkadaslar. Hepinize kolay gelsin.

bizim kararımız derin:)

ilk eda dedik sonra nil sonra asya ve derin de karar kıldık:)

bence de tdk dışında bir yere güvenmemek lazım..ecrin mesela ücret demekmiş...ceylin de cennetin kapısı demek değilmiş..aleyna da öyle...
dalga geçilmeyecek duru bir isim olması yeterli geliyor bana

Bizim kızımızın adı Yağmur olacak. Eşim ilk çocuğumuzda kız olursa Bahar olur diyordu,erkek oldu ve Güneş koyduk adını. Oğlum 4,5 yaşında ve eşim 4,5 yıldır kızım olursa Bahar olacak demeye devam etti. Cinsiyetini öğrendik, abisine de söyledik kız kardeşin olacak diye.Önce Ceylin olsun adı dedi. 2-3 gün sürdü sonra bi gün babasına 'baba sen kardeşimin adını Bahar düşünüyorsun ama ben de Yağmur düşünyorum' dedi, çok masum ve mahçuptu söylerken. Bi daha fikir değiştirmedi. Soranlar oldu isimi kesin mi diye biz babasıyla değişebilir belki dedik ama oğluş benim kararım kesin dedi. Bizede alışmak düştü. Gerçi kullandıkça sevdikte,Güneşlede uyumlu. Zaten doğa ile ilgili olsun diyorduk. Oğlum bizi zor bi işten kurtardı. Hem kardeşini kabüllenmesi de kolay olur deddik. Arkadaşlardan beğenmeyen oldu,biri abisi bebeği kabüllensin diye saçma sapan bir isimi de kabül mü edeceksiniz dedi. Yağmuruda beğenmemiş hiç. Ben de Yağmur saçma sapan bi isim değil, biz beğendik Güneşin bulduğu isimi dedim. Ama nasıl bu kadar rahat yorum yapıyorlar bilmiyorum. Ben kesinlikle böyle yorum yapamam. Bu arada hangi isim olsa insan bebişi gelince alışıyor,seviyor,isim çok canınızı sıkan bir isim değilse arka planda kalıyor.(Zoraki konulan büyüklerin isimleri gibi)

Beni de üzen nokta,ne koyacaksınız diye sorulduğunda beğediğiniz isimleri söylediğinizde,sanki karşındaki kişinin çocuğuna isim koyuyormuşsun gibi,onu boşver,onun anlamı güzel değil,aaaaa o isimde ilkokul arkadaşım vardı suratsız mı suratsızdı,o isimler evde kalıyor,onlar şımarık oluyor.sanırsınız isimlerin karakter üzerine olan doktora çalışması yapmış.Her dediğime güzel demek zorunda değil kimse ama daha naif olunabilir gibi geliyor.Senin de dediğin gibi toplumda bazı insanlar hayatların çocukların fikirlerine göre yönlendirilmesinden hoşlanmıyor.Onlara kalsa beyinsiz,küçük yaratıklar işte.Allah bu kişilerin çocuklarına sabır versin diyorum.

bende bu derttem muzdarıpım buyuk oğlumla beraber sectık ısmını , sımdı kıme soylesem hımm ama cok yaramz olur ruzgarlar bıdaha dusun baska ısım koy yahu sızene ben begendım ben koydum yaramazsa da ben bakıcam sız ısım koyarken ben karıstım mı? kıme ne yanı anlamıyorum aıle ıcınde de cok kavgasını yaptık bu ısmın allahtan onları susturduk

ne güzel anlatmışsın. gerçekten kendi çocuklarına isim veriyor gibi davranıyorlar. ama kendi çocuklarına isim arıyor olsalar aaa bu isim saçma sapan demezler. biz ilkinde çok düşündük, kolay söylensin, dalga geçilmesin, kız erkek uniseks bi isim olmasın, anlamlı olsun. hepsi bi arada olmuyor ama birine içi ısınıyor insanın. biz doğuma 2 gün kala oğlumun isimini koyduk. pek çok isimi uniseks diye elemiştik ama bu son anda içimize sindi. kucağıma alıp oğlumu güneşim diye sevince ona dünyada yakışacak en güzel isim bu gibi geldi.
Bu arada oğlum bana bi daha kız kardeş doğur adı gökkuşağı olsun diyor. Güneş yağmur olurda gökkuşağı olmaz mı yani. Eşimle bi gün güneşimiz doğdu, yağmurda geliyor haytımıza gökkuşağı gibi renk katarlar inş diye konuşmuştuk , sanırım oğluş bu durumdan bir kardeş daha gelecek gibi bi anlam çıkardı:))))

süpersiniz bence önemli olan sizin içinize sinmesi. Siz aile ile kavga vermişsiniz. benim de eşimin de ailesi hiç karışmaz. Arkadaşlar çok yorum yaptılar, ne komik yaaaa

süpersiniz bence önemli olan sizin içinize sinmesi. Siz aile ile kavga vermişsiniz. benim de eşimin de ailesi hiç karışmaz. Arkadaşlar çok yorum yaptılar, ne komik yaaaa
ay en cokda sınır oldugum ruzgarlar yaramaz olur kıme ne ,sanane ,banane dıyesım var hepsıne!!!

henüz anne değilim ama kızım olursa 'Duru- Su' koymayı planlıyorum şimdiden.

Mina, Ela, Begüm' de güzel bence..

ay sonunda ben bugün kesin karar verdim elif öykü die
ama hepinizin dediği gibi herkes herşeye bi kulp buluyo
sanki kendi çocuklarının isimleri süper gibi, geçen gün ben de
apartman gününde elif öykü elif ada flan die soruyodum herkese
elif hem güzel hem dinen de uygun bi isim olsun die onu da koyalım dedim
ama yok önemli olan söylenen isimmiş yani elif konulup söylenmezse konulmasının
hiç bir anlamı yokmuş diğer dünyada çocuk hesap sorarmış flan bi sürü şey canımı sıktılar
çok biliyolar ya herşeyi neyse ben de kimseye sormicam artık düşüncelerini de almıcam kim ne derse
desin prensesimin ismi elif öykü ister uyumlu olsun ister uyumsuz zaten çağırırken elif öykü die ikisini
bir sölemeyiz ya elif denir ya da öykü.

Biz kararrımızı verdik Özge olsun istiyoruz ailelerimizle de paylaştık amaaa kayınvalidem hala hergün ismi ne olacak diye soruyor ve isim araştırıyor bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…