Kız bebeği babası mı değişirmiş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum ya.
Yani benim de midem bulanıyor yap et, gerçek İslam bu değil diye açıklama yapmaya çalış.
Gerçek İslam bu değil demek yerine adam akıllı ses çıkardık mı acaba.
Din Kültürü öğretmeni olarak sorguluyorum ve İslam'da çatlak, yalan, yanlış olmadığına emin olduğum halde bu cümlenin yetersiz gelmesini anlayabiliyorum.

Kendin araştırabilirsin aslında. başkalarından duyduğunla değil de okuyup araştırdığına daha iyi olmaz mı? Her cahilce hareket edeni din ile bütünleştirirsek doğru bir inanış çıkmaz ortaya

Yoo iyi okuyun yazilarini.. dedem cok okumus cok molla ondan iyimi bileceksiniz dinde 6 yasindaki
Cocuk evlenir dedi baya baya..bende hic bir dinde yok deyince.. dedeim cok okumus ondan iyi mi bileceksin dedi

Araştırdım aslında Calciferim.Bana pek de mantıklı gelmedi.

benim dini bir hassasiyetim yok. hicbir dini de savunmuyorum. siz peki benimle buradan veya ozelden kaynak paylasabilir misiniz sadece islamiyet degil herhangi bir dinde 6 yasindaki cocuklarin evlendirilebilecegiyle ilgili? cunku ben bunun bazi sapiklarin kendilerini korumak icin uydurduklari seyler oldugunu dusunuyorum, tepkim de buna gore. sadece islamiyet acisindan da degerlendirmiyorum. varsa eger boyle bir sey yani “evet su dinin su hukmunde bu boyledir” diyebilecegimiz net bir sey, ben de ogrenmis olayim. mesaji yazan kisiye de kusura bakmayin derim o zaman.

kendim arastirmadim cunku herhangi bir dinde hangi hukumlerin baglayici oldugunu hangilerinin olmadigini bilmiyorum.

kocanıza resmen sapık diyolar. Aklı başka yere kayabilir diyolar. kulak asmayın bence, hı hı diyin geçin

Dinde boyle dedem
Cok okumus daha iyi bilir sizden diyor ama… ister inanir ister inanmaz kimseyi baglamaz ama dedesinin islam sembolu oldugunu dusunmedim sahsen 6 yasindaki kiz
Cocugunun evlendirilmesi fikrinden sonra
Tamam işte inançlı biri olsa zaten der ki dinde böyle bir şey olamaz, dedem yanlış biliyor. Ama o diyor ki dedem dini konuda yetkin biriydi, o böyle yaptıysa dinde bunun yeri var. Demek ki din kötü. Bu çıkarımı yapmış kendince. Dinde bunun olduğunu söylemesi savunduğu anlamına gelmez zira inanmıyor.

kız çocuk olsun erkek çocuk olsun . önce alt değişimi anne varsa anne yapar
anne yoksa baba yapar .
zorunlu haller dışında baba yapmazdı bizde.
Görevlendirmeyi kim belirledi? Anne varsa anne yapar derken? Kim müsaitse o yapar. Kadın içgüdüsel olarak bazı durumlara karşı hazırlıklıdır erkeğe de öğretir. O da eli kolu varsa bilinç düzeyi gelişmişse yapar. Atomu parçalamayacak sonuçta alt tarafı boklu bez çıkaracak

Yoo iyi okuyun yazilarini.. dedem cok okumus cok molla ondan iyimi bileceksiniz dinde 6 yasindaki
Cocuk evlenir dedi baya baya..bende hic bir dinde yok deyince.. dedeim cok okumus ondan iyi mi bileceksin dedi

dedesinin islamiyeti iyi bildiğini ve bu dinde bu olayların olduğunu söylemek istemiş kendisnin savunduğunu düşündürtmedi bana yorumu

Araştırdım aslında Calciferim.Bana pek de mantıklı gelmedi.
Olabilir. İnanç konusunda kimseye baskı uygulamak doğru gelmiyor ama neye inanırsak inanalım bence herkes inançlara saygı göstermeli. 9 yaş meselesi vs. konusunu onaylamıyorum bunlar çünkü cahiliye dönemi olayları

Bunun inanmayla ilgisi yok.. arastirmamayla ilgisi var.. arastirip baksin boyle birsey var mi diye.. tabiiki kolayina gidiyor dedem islamin temsilcisi ondan iyi mi bilceksiniz? Demek.. arastirsa cok kolay cevabi olan seyi burda gelmis dogrusu bu diye savunuyor

Dinde sapıklık olmaz diyen biri inançlı biridir zaten. Ya da dinleri bir mantığa oturtmuştur kafasında. Neyse konu çok dallandı, belli ki farklı yorumluyoruz mesajları.

Adem Güneş tarzı bunlar. Onunda açıklamasına göre bebekler 3 yaşına kadar öz bakımı anne ilgilenmeliymiş. Baba geride durmalıymış. Zırvalık hepsi

Of yıl olmuş 2022 biz hala nelerle uğraşıyoruz ya.
Dediğin gibi erkek bebeğin olsa o zaman altını kim alacaktı?
Ne demek "o başka" ? Bal gibide aynı şey.
Allah korusun sen ölsen o bebeğe kim bakacak o zaman?
Babası olarak sırf kız diye evladının bakımını üstlenemeyecek mi?
Bebeğiniz daha çok küçük belli bir yaşa gelmiş olsa neyse derdim de,daha el kadar ya hu!

Off konu eskiymiş meğer hiç dikkat etmemiştim.

Dinde sapıklık olmaz diyen biri inançlı biridir zaten. Ya da dinleri bir mantığa oturtmuştur kafasında. Neyse konu çok dallandı, belli ki farklı yorumluyoruz mesajları.
buyuk ihtimalle. benim normal sartlarda uzerinde konusurken bile tuylerimi urperten bir mevzu bu, bunun boyle cok rahat konusulmasi beni fazlasiyla rahatsiz etti. belki de o yuzden ters yaptim ama tekrar okudum hala sacma geliyor yazdiklari

ya o ayrı konu. ama bu yorumlardan kadının o yaşta evliliği savunduğu çıkmaz bunu demek istiyorum:)
Muhtemelen savunmuyodur zaten, dedesini bi taraftan lanetce aniyor gibi.. ama dedem okumus o daha iyi bilir kafasi bana cok dogru gelmiyor. Aslinda hocanin soyledigini yap yaptigini yapma derler ama bu mollanin ne dedigi ne yaptigi dogruymus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…