- Konu Sahibi evinincicegi
-
Katılıyorum ya.Adam öldürürler İslam böyle değil aslında,kız çocuklarını evlendirirler islam böyle değil aslında,erkek çocuklarına tecavüz ederler Kur'an kurslarında İslam bu değil aslında.E neymiş bu İslam o değil bu değil.
Sanane.Sana mi sorucam yazarken
Kendin araştırabilirsin aslında. başkalarından duyduğunla değil de okuyup araştırdığına daha iyi olmaz mı? Her cahilce hareket edeni din ile bütünleştirirsek doğru bir inanış çıkmaz ortayaAdam öldürürler İslam böyle değil aslında,kız çocuklarını evlendirirler islam böyle değil aslında,erkek çocuklarına tecavüz ederler Kur'an kurslarında İslam bu değil aslında.E neymiş bu İslam o değil bu değil.
Yoo iyi okuyun yazilarini.. dedem cok okumus cok molla ondan iyimi bileceksiniz dinde 6 yasindakineyini anlamadınız kadının yazdığının ben de ona şaşırdım. dedesi dini çok iyi bildiği için yapmış bunu çünkü islamiyette böyle bir şey var. boşuna kimse inkar etmesin. kadın bunu savunmuyor yani. din adı altında yapılıyor diyor.
Araştırdım aslında Calciferim.Bana pek de mantıklı gelmedi.Kendin araştırabilirsin aslında. başkalarından duyduğunla değil de okuyup araştırdığına daha iyi olmaz mı? Her cahilce hareket edeni din ile bütünleştirirsek doğru bir inanış çıkmaz ortaya
benim dini bir hassasiyetim yok. hicbir dini de savunmuyorum. siz peki benimle buradan veya ozelden kaynak paylasabilir misiniz sadece islamiyet degil herhangi bir dinde 6 yasindaki cocuklarin evlendirilebilecegiyle ilgili? cunku ben bunun bazi sapiklarin kendilerini korumak icin uydurduklari seyler oldugunu dusunuyorum, tepkim de buna gore. sadece islamiyet acisindan da degerlendirmiyorum. varsa eger boyle bir sey yani “evet su dinin su hukmunde bu boyledir” diyebilecegimiz net bir sey, ben de ogrenmis olayim. mesaji yazan kisiye de kusura bakmayin derim o zaman.neyini anlamadınız kadının yazdığının ben de ona şaşırdım. dedesi dini çok iyi bildiği için yapmış bunu çünkü islamiyette böyle bir şey var. boşuna kimse inkar etmesin. kadın bunu savunmuyor yani. din adı altında yapılıyor diyor.
Tamam işte inançlı biri olsa zaten der ki dinde böyle bir şey olamaz, dedem yanlış biliyor. Ama o diyor ki dedem dini konuda yetkin biriydi, o böyle yaptıysa dinde bunun yeri var. Demek ki din kötü. Bu çıkarımı yapmış kendince. Dinde bunun olduğunu söylemesi savunduğu anlamına gelmez zira inanmıyor.Dinde boyle dedem
Cok okumus daha iyi bilir sizden diyor ama… ister inanir ister inanmaz kimseyi baglamaz ama dedesinin islam sembolu oldugunu dusunmedim sahsen 6 yasindaki kiz
Cocugunun evlendirilmesi fikrinden sonra
Görevlendirmeyi kim belirledi? Anne varsa anne yapar derken? Kim müsaitse o yapar. Kadın içgüdüsel olarak bazı durumlara karşı hazırlıklıdır erkeğe de öğretir. O da eli kolu varsa bilinç düzeyi gelişmişse yapar. Atomu parçalamayacak sonuçta alt tarafı boklu bez çıkaracakkız çocuk olsun erkek çocuk olsun . önce alt değişimi anne varsa anne yapar
anne yoksa baba yapar .
zorunlu haller dışında baba yapmazdı bizde.
Yoo iyi okuyun yazilarini.. dedem cok okumus cok molla ondan iyimi bileceksiniz dinde 6 yasindaki
Cocuk evlenir dedi baya baya..bende hic bir dinde yok deyince.. dedeim cok okumus ondan iyi mi bileceksin dedi
Olabilir. İnanç konusunda kimseye baskı uygulamak doğru gelmiyor ama neye inanırsak inanalım bence herkes inançlara saygı göstermeli. 9 yaş meselesi vs. konusunu onaylamıyorum bunlar çünkü cahiliye dönemi olaylarıAraştırdım aslında Calciferim.Bana pek de mantıklı gelmedi.
Tamam işte inançlı biri olsa zaten der ki dinde böyle bir şey olamaz, dedem yanlış biliyor. Ama o diyor ki dedem dini konuda yetkin biriydi, o böyle yaptıysa dinde bunun yeri var. Demek ki din kötü. Bu çıkarımı yapmış kendince. Dinde bunun olduğunu söylemesi savunduğu anlamına gelmez zira inanmıyor.
Dinde sapıklık olmaz diyen biri inançlı biridir zaten. Ya da dinleri bir mantığa oturtmuştur kafasında. Neyse konu çok dallandı, belli ki farklı yorumluyoruz mesajları.benim dinle alakali bir hassasiyetim yok. yazdiklarini da tutarli degil sacma buldum. kendisine dinde boyle bir sey yok diyen birine “evet sapik insanlarin uydurmasi” demek baska, “bilmem kimlerin ogrencisi, kac kisinin hocasi adam degil sen mi biliyorsun” demek baska.
ben buradan bu kisinin iyi niyetli olup olmadigiyla ilgili supheye dusuyorum. mesajlarinin birbirini tutmayan, sacma, aklina ne gelirse yazilmis yazilar oldugunu dusunuyorum.
Adem Güneş tarzı bunlar. Onunda açıklamasına göre bebekler 3 yaşına kadar öz bakımı anne ilgilenmeliymiş. Baba geride durmalıymış. Zırvalık hepsiGörevlendirmeyi kim belirledi? Anne varsa anne yapar derken? Kim müsaitse o yapar. Kadın içgüdüsel olarak bazı durumlara karşı hazırlıklıdır erkeğe de öğretir. O da eli kolu varsa bilinç düzeyi gelişmişse yapar. Atomu parçalamayacak sonuçta alt tarafı boklu bez çıkaracak
Deden bilmiyormus deyince amadedesinin islamiyeti iyi bildiğini ve bu dinde bu olayların olduğunu söylemek istemiş kendisnin savunduğunu düşündürtmedi bana yorumu
buyuk ihtimalle. benim normal sartlarda uzerinde konusurken bile tuylerimi urperten bir mevzu bu, bunun boyle cok rahat konusulmasi beni fazlasiyla rahatsiz etti. belki de o yuzden ters yaptim ama tekrar okudum hala sacma geliyor yazdiklariDinde sapıklık olmaz diyen biri inançlı biridir zaten. Ya da dinleri bir mantığa oturtmuştur kafasında. Neyse konu çok dallandı, belli ki farklı yorumluyoruz mesajları.
Deden bilmiyormus deyince ama
Dedem cok okumus ondan iyi mi biliyorsun? Demeyi iyi biliyor.. arastirsa bunu demeyecek..
Muhtemelen savunmuyodur zaten, dedesini bi taraftan lanetce aniyor gibi.. ama dedem okumus o daha iyi bilir kafasi bana cok dogru gelmiyor. Aslinda hocanin soyledigini yap yaptigini yapma derler ama bu mollanin ne dedigi ne yaptigi dogruymusya o ayrı konu. ama bu yorumlardan kadının o yaşta evliliği savunduğu çıkmaz bunu demek istiyorum:)
Bende senin taaaaaa...Ben öyle dinin taaaaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?