Kız çocuklarınıza sahip çıkin hanımlar...

Bence kendini sucladigi icin size böyle davraniyor. Maalesef bu zamanda böyle seylere sık rastlaniyor. Ilk ve ne yazik ki son degilsiniz. Kendinizi kötü hissetmeyin. O adamin cezasi zaten böyle bir pislik olarak var olmakmis. Insallah beter olsun adi. Anneniz de psikolojik destek alsin bence.

Not: düzeltme var.
ek: bu site benim hatali mesajlarimdan cok cekti :-)

Sen çocuğunu altın kafese de yoksan allah korusun bazı şeyler oluyor onemli olan gerçekten evladına güvenmek ve ne olursa olsun yanında olmak

Anneniz tedavi olmalı bir anne bunu düşmanın bile söylemez

Annenizin kafa tası içinde ne mevcut cok merak ettim ya da bişey var mı okafanın içinde yoksa bir uçurumdan mı ibaret anlayamadım..
Allahın işine karışılmaz ama rabbim verme böylelerine ewlat nolur.. AMİN

Merhaba Sevgili Hanımlar,
Gittiğim hiç bir psikolog bu şeye çözüm bulamadı çünkü annem sağolsun...
20 yaşındayım.Annemin bu yaşıma kadar bana yapmadığı kalmadı.Ilkokulda ödevlerimi ödev defterine yazmadığım için bıçakla elimi kesmişti.Yediğim dayaklar başıma kaktığı bir olay kadar acıtmadı canımı...
Hanımlar...Kız çocuklarınız varsa küçük dışarı çıktıklarında nolursunuz göz kulak olun onlara.Yabancılar yaklaşmasın nolursunuz.
9 yaşında vardım ya da yoktum...Annem çalışıyordu.Babamda yan apartmanda bir komşunun evini boyuyordu.Bende arkadaşımla dışarda oynuyorduk...Bi adam geldi yanımıza.O iğrenç suratıni halâ hatırlıyorum.Allah onun belasını versin.Kapı numaralarına bakıp yanımıza geldi "Burada Süleyman diye biri var mı?" diye.Dediği kişi en üst katta oturan bi öğretmendi.Bize "Hadi gelin gösterin" dedi.Arkadaşımla biz önde adam arkada apartmana girdik.Adam bize "Göbeğinizi açın" deyince ben korkup kaçtım.
Arkadaşım annesine anlattı.Komşular başımıza toplanıp bizi muayene ettiler "adam bişey yapmış mı" diye.Akşam annem işten geldi ve....
10 yıldır her kavgamızda,kavganın çıkış sebebi taşan süt bile olsa,annem "seni küçükten ellediler,sen küçükten alıştın elletmeye,tüm komşular biliyo seni,sen markalısın...vs"
Hanımlar...Nolur iyi bakın kızlarınıza nolur...Allah göstermesin,olurda yaşarsa böyle bir şey,sakın başına kakmayın onun...Ben bu utancı ölene kadar taşıyacağım...Ölene kadar...

Terapiye devam et sakın bırakma kuzum.

Bir de eğitimin ne? Mesleğin var mı? Bir an önce kendi ayaklarının üzerinde dur da "güvenle" ayrıl o annenin yanından. Sakın evleneyim de kurtulayım deme, bir şey yaşasan evliliğinde, kocan psikopat çıksa bile annen sana sahip çıkmaz..

Malesef asıl psikiyatriste gitmesi gereken annen, muhtemelen farklı sorunları da var ama artık senin kendini koruman için psikiyatriste gitmen lazım. Bir de psikolog yerine terapi yapan bir psikiyatriste gitmeni tavsiye ederim. Bir dönem ilaç takviyesi gerekebilir.

Bol bol oku, özellikle psikoloji üzerine oku. Sana 3 kitap önereceğim, umarım alır ve okursun. Mutlaka kendini onarmak için çaba göster. Hem söyleyeceğim kitapları okur hem de terapiye gidersen çok daha kolay aşarsın.

"İyi Hissetmek (Yazar: David Burns)
Zor Kişiliklerle Yaşamak (Yazar: François Lelord, Christophe Andre)
Travma ve İyileşme (Yazar:Judith Herman)

Lütfen mutlaka üçünü de okumaya çalış. Hepsinin yazarı psikiyatrist zaten. Üçünden de ayrı ayrı fayda göreceksin inan bana...

20 yaşındayım.Annemin bu yaşıma kadar bana yapmadığı kalmadı.Ilkokulda ödevlerimi ödev defterine yazmadığım için bıçakla elimi kesmişti.Yediğim dayaklar başıma kaktığı bir olay kadar acıtmadı canımı...
Hanımlar...Kız çocuklarınız varsa küçük dışarı çıktıklarında nolursunuz göz kulak olun onlara.Yabancılar yaklaşmasın nolursunuz.
9 yaşında vardım ya da yoktum...Annem çalışıyordu.Babamda yan apartmanda bir komşunun evini boyuyordu.Bende arkadaşımla dışarda oynuyorduk...Bi adam geldi yanımıza.O iğrenç suratıni halâ hatırlıyorum.Allah onun belasını versin.Kapı numaralarına bakıp yanımıza geldi "Burada Süleyman diye biri var mı?" diye.Dediği kişi en üst katta oturan bi öğretmendi.Bize "Hadi gelin gösterin" dedi.Arkadaşımla biz önde adam arkada apartmana girdik.Adam bize "Göbeğinizi açın" deyince ben korkup kaçtım.
Arkadaşım annesine anlattı.Komşular başımıza toplanıp bizi muayene ettiler "adam bişey yapmış mı" diye.Akşam annem işten geldi ve....
10 yıldır her kavgamızda,kavganın çıkış sebebi taşan süt bile olsa,annem "seni küçükten ellediler,sen küçükten alıştın elletmeye,tüm komşular biliyo seni,sen markalısın...vs"
Hanımlar...Nolur iyi bakın kızlarınıza nolur...Allah göstermesin,olurda yaşarsa böyle bir şey,sakın başına kakmayın onun...Ben bu utancı ölene kadar taşıyacağım...Ölene kadar...
Annen rahatsiz senin bak diyim ben bu laflar akli selim insanin edecegi laflar degil psikolog cozum bulamadi diyosun da cozum arayan sen degil annen olmaliydi:işsiz:

O nasıl bir anne öyle ya. Hem utanılacak ne var bunda? Sizin hiç bir suçunuz yok. Anneniz utansın size o yaştayken yabancılarla konuşma bir yere gitme diye tembihlemediği için (hoş tembihlemiş olsada başınıza gelebilirdi bu, çocuk sonuçta ne desen unutur gider)

Anen hastalıklı düşüncelere sahip zavallı bir kadın. Kendi acizliğinin dışa vurumunu sana eziyet ederek çıkartıyor. Bir an önce ayaklarını yere sağlam basıp kurtul o evden.

Annen tam bir psikopat kusura bakma..çocuğunun elini kesen tacize uğrayınca onu suçlayan bir annenin normal olması mümkün değil. !
Mayflowecım özellikle taciz konusunda böyle anneler hiç az değil. Ensesti bile ört pas eden, çocuğunu yalancı ve hasta ilan eden, üzerine şiddet uygulayan :KK43:

Paul Stanley Paul Stanley yalnız değilsin bunu bil, senin durumunda çok çocuk ve kadın var dünyada, Türkiye'de hele. Annenden beterleri de var bu taciz konusunda. Ayrıca bir yandan şanslısın da, tacizciden kaçabilmişsiniz çok şükür. Ne çocuk ne kadın zaten tacizde asla suçlu değildir, tecavüz bile olsa bir kadın kirlenmez, sadece psikolojik olarak etkilenir ve korunmalıdır, onarılmalıdır. Ancak bu toplumda pek sağlanamayan bir şey. Annenden beklentiye girme, affedemediğin noktalarda kendini zorlayıp affetme. Ama varsa iyi olduğu konular, onlardan faydalan. Oradan en azından sevgi ve güven alabilirsin. Ama hedefin kendi ayaklarının üzerinde durmak olsun lütfen. Ayrıca terapistinden memnun değilsen değiştir, doğru kişiyi bulana kadar şifa ara. Kaderin değil bu içinde olduğun psikoloji, çözülebiliyor. Önerdiğim kitapları da mutlaka oku olur mu... Asla da kendini suçlama...

Allah da o annenin belasını versin. Senin utanacak hic birşeyin yok.

Senin utanman gereken tek şey böyle bir anneye sahip olmak. Utanacağın tek şey o kadın. Senin ne kabahatin varki utanacak?

Sen ne yaptın ki tatlım .Tek kabahatin annenin cahil olması.
Kızlarımıza yapmamız gereken tek şey,EĞİTMEK .
Keşke zamanında annen de eğitilseydi,başkasının yaptığı ş..sizliği sen yapmışsın gibi suçlamazdı.
Çok yazık,insanın psikolojisiyle nasıl rahat oynayabiliyor öz annesi bile.

Back
X