Kız çocuklarınıza sahip çıkin hanımlar...

Sen etiketli falan değilsin sana bu yakıştırmayı ve dayatmayı yapan sadece annen ! Kediler bile yavrularını korurken öz annenin kızına bunları söylemesi nasıl bir şeydir . Okuyor musunuz ? Bir an önce ekonomik özgürlüğünüzü elinize alıp o evden ayrılın.

Oha!
Annen doğurmuş ama anne olamamış kusura bakma.
Bir daha psikolojini hiçe sayıp böyle içini acıtmak için bir şeyler dediğinde sen de onun canını acıt bence hak etmiş.
Sen anne olsaydın da başımda durup korusaydın beni anne de mesela. O senin geçmişinde yaşadığın travmadan yürüyorsa siz de anneliğinden yürüyün hak etmiş cidden.
Ufacık çocukken pisliğin tekinin yapmaya çalıştığı şey sizin suçunuz olamaz. Hatta ne küçücüğü ne ufacığı herhangi bir kadın herhangi bir nedenle tacize uğruyorsa bu elletmek veya alışmak gibi cümlelerle tanımlanamaz, kadın suçlanamaz.
Anneniz olacak o kadın kadınlığını hiç sayıp bunu söylüyorsa. o da onun... Neyse daha bir şey demeyeceğim.
Ama lütfen ayrıl o evden. Ayrılamıyorsan da cevap ver, kendini koru. Ve en önemlisi psikolojini koru.
Annen cidden normal ve sağlıklı bir kadın değil.

Merhaba Sevgili Hanımlar,
Gittiğim hiç bir psikolog bu şeye çözüm bulamadı çünkü annem sağolsun...
20 yaşındayım.Annemin bu yaşıma kadar bana yapmadığı kalmadı.Ilkokulda ödevlerimi ödev defterine yazmadığım için bıçakla elimi kesmişti.Yediğim dayaklar başıma kaktığı bir olay kadar acıtmadı canımı...
Hanımlar...Kız çocuklarınız varsa küçük dışarı çıktıklarında nolursunuz göz kulak olun onlara.Yabancılar yaklaşmasın nolursunuz.
9 yaşında vardım ya da yoktum...Annem çalışıyordu.Babamda yan apartmanda bir komşunun evini boyuyordu.Bende arkadaşımla dışarda oynuyorduk...Bi adam geldi yanımıza.O iğrenç suratıni halâ hatırlıyorum.Allah onun belasını versin.Kapı numaralarına bakıp yanımıza geldi "Burada Süleyman diye biri var mı?" diye.Dediği kişi en üst katta oturan bi öğretmendi.Bize "Hadi gelin gösterin" dedi.Arkadaşımla biz önde adam arkada apartmana girdik.Adam bize "Göbeğinizi açın" deyince ben korkup kaçtım.
Arkadaşım annesine anlattı.Komşular başımıza toplanıp bizi muayene ettiler "adam bişey yapmış mı" diye.Akşam annem işten geldi ve....
10 yıldır her kavgamızda,kavganın çıkış sebebi taşan süt bile olsa,annem "seni küçükten ellediler,sen küçükten alıştın elletmeye,tüm komşular biliyo seni,sen markalısın...vs"
Hanımlar...Nolur iyi bakın kızlarınıza nolur...Allah göstermesin,olurda yaşarsa böyle bir şey,sakın başına kakmayın onun...Ben bu utancı ölene kadar taşıyacağım...Ölene kadar...
Yuh vallahi yuh annen Nasıl bi insan psikolojik sorunları var kesin

İnanamıyorum ya ne diyeceğimi bilemedim canım benim.
Bir an önce kendi ayaklarinin üstünde dur ve guzel bi yaşam kur kendine .
Bunu evladina diyen annenin vay haline vay olmayan vicdanına.....

20 yaşındayım.Annemin bu yaşıma kadar bana yapmadığı kalmadı.Ilkokulda ödevlerimi ödev defterine yazmadığım için bıçakla elimi kesmişti.Yediğim dayaklar başıma kaktığı bir olay kadar acıtmadı canımı...
Hanımlar...Kız çocuklarınız varsa küçük dışarı çıktıklarında nolursunuz göz kulak olun onlara.Yabancılar yaklaşmasın nolursunuz.
9 yaşında vardım ya da yoktum...Annem çalışıyordu.Babamda yan apartmanda bir komşunun evini boyuyordu.Bende arkadaşımla dışarda oynuyorduk...Bi adam geldi yanımıza.O iğrenç suratıni halâ hatırlıyorum.Allah onun belasını versin.Kapı numaralarına bakıp yanımıza geldi "Burada Süleyman diye biri var mı?" diye.Dediği kişi en üst katta oturan bi öğretmendi.Bize "Hadi gelin gösterin" dedi.Arkadaşımla biz önde adam arkada apartmana girdik.Adam bize "Göbeğinizi açın" deyince ben korkup kaçtım.
Arkadaşım annesine anlattı.Komşular başımıza toplanıp bizi muayene ettiler "adam bişey yapmış mı" diye.Akşam annem işten geldi ve....
10 yıldır her kavgamızda,kavganın çıkış sebebi taşan süt bile olsa,annem "seni küçükten ellediler,sen küçükten alıştın elletmeye,tüm komşular biliyo seni,sen markalısın...vs"
Hanımlar...Nolur iyi bakın kızlarınıza nolur...Allah göstermesin,olurda yaşarsa böyle bir şey,sakın başına kakmayın onun...Ben bu utancı ölene kadar taşıyacağım...Ölene kadar...
Allah belasını versin o annenin.Normalde anneler benim gözümde çok kıymetlidir ama kusura bakma,umarım bir yerlerinden çıkar sana bu yaptıkları.Niye herkes çocuk sahibi oluyor ya niye niye niye?????!!!

Ah canım hııc olene kadar tasımayacaksın aynen bır kebara atacaksın hayatına bakacaksın ortada utanması gereken bırı varsa sana annelık yapamamıs senı koruyamamıs ustelık kendı hatası yuzunden senın pskolojını mahveden o kadındır sakın sen utanma olur mu syledıklerını de kafana takma

Bir kız çocuğu annesi olarak annen Hakkında öyle bir yorum yaparım ki. senin evlat olarak için kaldırmaz benim da hesabım aktif kalmaz. Ama şunu söyleyim. En kısa zamanda kendi hayatını kur. İlla git evlen demiyorum ayrı bi ev kur başka şehirde iş bul ne olursa.

Arkadaşlar sinirlenmekte çok çok haklıyız elbette ama bela okuyarak zaten psikolojisi çok da iyi olmayan konu sahibine nasıl bir faydamız olabilir bilemedim.

Annesi yüzde yüz hatalı, o ayrı. Konu sahibi ne yaşarsa yaşasın bunlar kendisinin suçu olamaz, buna da umarım artık inanıyordur. Ayrıca konu sahibine çok üzüldüm gerçekten de, ama çabalayacak, kendisini iyileştirecek mutlaka, umutsuz ve çaresiz değil, belli ki güçlü bir kız da.. Ama unutmayalım ki biz burada bela okurken şuan bu kızcağız o anne ile aynı evde yaşıyor. Affetmek zorunda değil, hatta affetmeye bile çalışmasın psikolojisi için, ama biz iyice doldurursak, konu sahibi gidip annesine bela okursa, yüzüne demediğini bırakmazsa o evde ne korkunç şeyler yaşanabilir, o anne neler yapar bu kıza, onu da düşünün..

Ne kadar kötü, bilinçsiz ve cahil olursa olsun, konu sahibinin ruh sağlığı için bela okumamız iyi değil bence. O bile bunca şey yaşamış, hala ne kadar naif, annesine kızgın olduğu halde başka annelere dikkat edin diyor. Evet anne yüzde yüz hatalı ve muhtemelen ruhsal sorunları var ama o anneye bugün bir şey olsa yine bunca şeyi çeken evlat kahrolacak. Öncelikle Paul Stanley Paul Stanley 'nin kendisini onarması, iyileşmesi ve güçlenmesi lazım. Ondan sonra o evden çıktıktan sonra çok daha sağlıklı yaklaşacak olaya elbette, belki annesiyle hiç görüşmeyecek, o onun kararı, ama şu an o evin içinde yaşıyor, bu konular çok hassas ve aslolan mağdur olan kişinin ruhsağlığı bence..

Son düzenleme:
Allah anneni bildigi gibi yapsın. ...

sımdı oda babana elletmıs kendını alısık elletmeye desem ıcım sogumaz
varya nefret edıyorum boyle pıs ınsanlardan
boyle anneler malesef var ve allahım o cocukları boyle ruh hastası annelerden korusun

belkı bana kırılıcaksın kızıcaksın ama kusura bakma nolur resmen ıgrendım annenden
senın hıc bı sucun yok hıc bı gunahın yok asla kendını kotu hıssetme allah annenı bıldıgı gıbı yapsın

Canım annen ağır hasta. Annene buradan sevgilerimi yolluyorum. Allah yardımcısı olsun. Zamanın da ne yaşamışsa kendi öz kızına düşman olmuş. Bu olayı sürekli gündem yaptığına göre senden çok o etkilenmiş. İlk çocukluk döneminde yaşadığı bir taciz vb bir durumu hatırlatıyor olabilir. Bence bir sonraki kavganizda bunu ona sor.

Back
X