Kız çocuklarınıza sahip çıkin hanımlar...

Merhaba Sevgili Hanımlar,
Gittiğim hiç bir psikolog bu şeye çözüm bulamadı çünkü annem sağolsun...
20 yaşındayım.Annemin bu yaşıma kadar bana yapmadığı kalmadı.Ilkokulda ödevlerimi ödev defterine yazmadığım için bıçakla elimi kesmişti.Yediğim dayaklar başıma kaktığı bir olay kadar acıtmadı canımı...
Hanımlar...Kız çocuklarınız varsa küçük dışarı çıktıklarında nolursunuz göz kulak olun onlara.Yabancılar yaklaşmasın nolursunuz.
9 yaşında vardım ya da yoktum...Annem çalışıyordu.Babamda yan apartmanda bir komşunun evini boyuyordu.Bende arkadaşımla dışarda oynuyorduk...Bi adam geldi yanımıza.O iğrenç suratıni halâ hatırlıyorum.Allah onun belasını versin.Kapı numaralarına bakıp yanımıza geldi "Burada Süleyman diye biri var mı?" diye.Dediği kişi en üst katta oturan bi öğretmendi.Bize "Hadi gelin gösterin" dedi.Arkadaşımla biz önde adam arkada apartmana girdik.Adam bize "Göbeğinizi açın" deyince ben korkup kaçtım.
Arkadaşım annesine anlattı.Komşular başımıza toplanıp bizi muayene ettiler "adam bişey yapmış mı" diye.Akşam annem işten geldi ve....
10 yıldır her kavgamızda,kavganın çıkış sebebi taşan süt bile olsa,annem "seni küçükten ellediler,sen küçükten alıştın elletmeye,tüm komşular biliyo seni,sen markalısın...vs"
Hanımlar...Nolur iyi bakın kızlarınıza nolur...Allah göstermesin,olurda yaşarsa böyle bir şey,sakın başına kakmayın onun...Ben bu utancı ölene kadar taşıyacağım...Ölene kadar...
üvey olmasın o anne ayrıca suçun ne ki....bizim binaya yeni taşınmıştık oranın toprak sahibi anlatmış anneme orda tecavüzden yatmış bir adamın evini yapana kadar muhattit ailesine daireleri vermiş annem bizi getirip götürürdü anneye bak ya hem sal başında durma hem başına kalk
birde bir komşumuz var oda çalışıyordu o kadar parası var kızına bir bakıcı bulmadı orda burda büyüdü trunu oldu yine geziyor annemler bakıyordu çocuğa
hem kendi zevkin için dünyaya getir hem çalış para kazan başına birini koyma paraları çukkala hem de konuş
cidden annen sinir hastası sanırsam

Annelik kutsaldır ama her kadın o kutsallığa layık değildir. Bu toplumda o kadar psikolojisi bozuk insan var ki, çoğunluğunun sebebi annelerdir. Ya kızını ezer, karakterine, insanlığına katkı sunmadığı gibi bir de köstek olur, düşmanının yapmayacağı maddi manevi eziyetleri yapar. Bir sürü örneği var, biri de malesef siz olmuşsunuz. Bir de oğlunu dünyanın tek hakimi gibi yetiştirip her hatasına her pisliğine göz yumup üstünü örten anneler var ki o çocuklar da büyüyüp annesinin biriciği kızları ezmeye hak görür. Çünkü erkek olmak zaten ayrıcalıktır, karşısındaki herkes de bu ayrıcalık önünde eğilmelidir onun gözünde. Kimin yüzünden, paşam oğlum, ağam oğlum, oğlan çocuğu istediğini yapar diyen anneler yüzünden. Sizin karşınıza çıkan pislik de böyle bir ailenin ürünü muhtemelen. Annesinin gözünden bile sakındığı kızlar da böyle erkeklerin ya kurbanı olur tacize uğrar, ya evlenir koca evinde eziyet çeker. Sebebi yine önemli ölçüde o adamların anneleridir, onların yetiştirme tarzıdır. Gerçekten annelik çok ulvi birşey ama keşke herkes anne olmasa. Kızım var, korkuyorum. Ben elimden gelen sevgiyi, ilgiyi ona vermeye çalışsam da ya günün birinde insanlıktan nasibini almamış kimselere denk düşerse diye korkuyorum

sizin anneniz normal degil bu bugun gordugu ikinci konu artik ne diyeyim bilmiyorum sadece evlat kiymeti bilmeye anne diyecegim baska bir sey demicem:sinirli:
not ekleme = evlat acisi yasayan yada yilarca evlat sahibi olmak isteyen ailer var anneniz bunu hic bilmiyormu

Kızımı da oglumu da kimseye emanet etmem.
Kv ve annem hariç.komsuymuş akrabaymiş guvenmem.sadece mecbur kalırsam hastaneye falan gitmem gerekirse bırakırım.onun haricinde hep yanımdalardır.
Belki kendime vakit ayıramıyorum belki eşimle başbaşa vakitte geçiremiyorum ama olsun.
Hiç değilse onların ruhlarının incilmemiş olduğundan emin oluyorum.onlara bu ihtimalde bile dusunmek beni kahrediyor.
Biraz paranoyaklıkta var ama napayım ben bir anneyim ve ilk vazifem onların bedenlerini ve ruhlarınş korumak.

Annelik kutsaldır ama her kadın o kutsallığa layık değildir. Bu toplumda o kadar psikolojisi bozuk insan var ki, çoğunluğunun sebebi annelerdir. Ya kızını ezer, karakterine, insanlığına katkı sunmadığı gibi bir de köstek olur, düşmanının yapmayacağı maddi manevi eziyetleri yapar. Bir sürü örneği var, biri de malesef siz olmuşsunuz. Bir de oğlunu dünyanın tek hakimi gibi yetiştirip her hatasına her pisliğine göz yumup üstünü örten anneler var ki o çocuklar da büyüyüp annesinin biriciği kızları ezmeye hak görür. Çünkü erkek olmak zaten ayrıcalıktır, karşısındaki herkes de bu ayrıcalık önünde eğilmelidir onun gözünde. Kimin yüzünden, paşam oğlum, ağam oğlum, oğlan çocuğu istediğini yapar diyen anneler yüzünden. Sizin karşınıza çıkan pislik de böyle bir ailenin ürünü muhtemelen. Annesinin gözünden bile sakındığı kızlar da böyle erkeklerin ya kurbanı olur tacize uğrar, ya evlenir koca evinde eziyet çeker. Sebebi yine önemli ölçüde o adamların anneleridir, onların yetiştirme tarzıdır. Gerçekten annelik çok ulvi birşey ama keşke herkes anne olmasa. Kızım var, korkuyorum. Ben elimden gelen sevgiyi, ilgiyi ona vermeye çalışsam da ya günün birinde insanlıktan nasibini almamış kimselere denk düşerse diye korkuyorum
allah evladini korusun canim sana bir tavsiyem var kizin kucukse veye 10 yasinda falansa bir savunma sanatlari kursuna yazdir.

Ömür boyu kurtulamayacagin şey annen baska hiç bişey değil. Ruh sağlığı iyi değil belli ki farkindasin normal bi insan bu acımasızlığı yapmaz, yapamaz. Tüm söylediklerine kapa kulaklarını seni daha fazla yaralamasina izin verme lütfen.

Yanlış hatırlamıyorsam aynı evde değilsiniz şu an sen okuyorsun. Bir an önce bitir okulunu ve eline mesleğini alıp kendi hayatını kur.

Unutma lütfen seni senden daha çok kimse düşünmez ve seni senden başka kimse ayakta tutamaz. Güçlü ol o anneye inat, o şerefsize inat.

Ayrıca anneler kız çocuklarından çok erkek çocuklarına sahip çıkmalı bence. Kadınlara saygı duymayı, "Hadi aç amcana pipini" sacmaliginin doğru olmadığını öğretmeli.

allah evladini korusun canim sana bir tavsiyem var kizin kucukse veye 10 yasinda falansa bir savunma sanatlari kursuna yazdir.
Amin canım sağolasın, allah hepimizin evladını korusun, her türlü kötülükten ve kötü kalpli insanlardan. Daha 5,5 yaşında benim kızım ama annelik vasfını hakkıyla yapmaya çalışıyorsan çocuğun için her daim endişeleniyorsun. Bugünden 5-10 sene sonrasını düşünüyorsun istemeden de olsa. İnşallah Allah benim kuzumu da, tüm kuzuları da iyi insanlarla karşılaştırsın

Sevgili paul, ben de bir zamanlar tacize uğramıştım. Yaşadığım şehirde çok sık yaşanan vakalardı, ablam vs akrabalara anlattım. İnsanlıktan nasibini alamamış bir halam var bunu alıp yürümüş. Neden komşu kızı x değil de ben tacize uğruyor muşum diye:( çok yakınım bu, bi başkası daha var aynı muameleyi yapan. İkisiyle de bayramdan bayrama formalite icabı görüşüyorum. Kendini koruman lazım annenden. Bu bir suç değil, geçmişler olsun. Geçmişte bırakmak senin elince. Ennn içten şefkatlerimi sunar, sarılırım sana:)

Sinir oluyorum aaa kocaman 7 yaşındaki çocuğunu sokağa tek cikarmiyor musun, diye soranlara. Evet cikarmiyorum tam da bu sebepten dolayı. Kendi çocuğu sokağı ev bilmiş akşama kadar eve girmez bana da özgüven bla bla nutuk çeker. Birlikte geziyoruz, parka çıkıyoruz ama evdede vakit geçirebileceği etkinliklerimiz var. Kendi akşama kadar temizlikle, keyfiyle uğraşır salar çocuğunu ama bana laf eder.:KK20:

Konu sahibi kardeşim, annenizi bosverin artık kendinizi koreltmeyin. O öyle söyledi diye öyle olacak değilsiniz. Ruh hali iyi değil onun. Çok sukur ki adam daha kötü şeyler de yapabilirdi. Pis, şeref yoksunu sapıklar.:sopa::sinirli:

Okurken çok üzüldüm benimde bir oğlum var bunun kızı erkeği yok aslında şimdiden düşünüyorum çocuğumu hem kendi yaşıtı istismarcılardan hemde yaşını başını almış istismarcılardan nasıl koruyacağım die .. Tramvatik şeyler yaşamışsınız Allah bu saatten sonra karşınıza iyi bir eş iyi bir iş çıkarsın

Keske bu konuyu okumasaydim aksam aksam
Sinirlerim bozuldu.
Ortada bir anne goremedim orasi
Apayri bir mevzu da
Biraz insan olsaymis keske.
Onlar nasil laflar yaaa..

Duyma canimm. Ne soylerse soylesin.
Konusmaya basladigi an carp kapilari suratinin ortasina.
Asla ilgilenme.
Seni etkilemesine asagi cekmesine izin verme.
Hayatinin iplerini ellerine alabildigin anda
O gucu hissettiginde
Cikar hayatindan.
Olmadasa olur.

Ben gercekten
Bir kadinin dogurdugu evladina
Karsi sevgisizligini,duyarsizligini
Anlamlandiramiyorum.
Bir cok konu aciliyor
Hepsinde ayni seyleri hissediyorum.
Nasil olabiliyor?
Mumkun degil gibi gelirken
Hayir bak mumkun iste boyle
Gibi ornekler..
Ciddi anlamda sorunun annelik degil
Insanlikla ilgisi olduguna inaniyorum artik.

Insan olan birak evladina
Yabanciya yapamaz soyleyemez
Su cumleleri..

Annen dr a gitmeli sil o sayfayı hatta yırt takma anneni.onun yaptığı seni rencide ederken sendende kendini uzaklastırmak. Hem adam tacize yeltendiyse senin suçunmu senin açından basa kalkacak bi durum yok

Back
X