• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Kız" denilince "olsun" diyenler

buarada bende bir oglumuz olacagini anneanneme soylemeden once "tahmin et bakalim anneanne neyim olacak?" dedim."bilmemki???" dedi." oglumuz olacakmiiiiss"deyince birden kadinin ses tonu degisti "bende,dedende kiz olmasini daha cok isterdik." dedi.uzuldum:(..ustelik bu benim daha ilk bebegim.hadi ilk cocugum erkek falan olsa anlayacagim..ama onlar kizlari daha cok seviyorlar.yani yaslilarin icinden anneannem gibi olanlarida cikabiliyor...

2 çocuğum var ilki erkek 2. kız ..evlat ayrılmaz kesinlikle ama allahım herkese kız evladı tattırsın... o yüzden sakın üzülme kendinle gurur duy...

bende hamılelıgımde soranlara kız dedıgımde olsun napcan artık ıkıncıye oglan olur ınsallah dıyenlerın gırtlagını sıkasım gelıyodu tövbe tövbe allahım vermiş kız erkek ne fark eder ama şuda var kayınvalıdemın 5 oglu var hıc kızı yok o çok sevınmıstı ve suandada kızma çok düşkün esımde aynı sekılde ıkınıyıde allah saglıklı sıhhhatli verır ınsallah sunuda soylım kızım benım yasam kaynagım onu cooooooooooooooook sevıyorum zemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemus

eşim cok ıstıyodu kızımız olsun hatta cınsıtenı ogrendık erkek dedıler doktora yanılma payı yokmu dıye sordu:mymeka:
gene basladı tedavı olalım kızımız olur belkı bu sefer dıye
tedavı bı daha tovbekafamçokkarıştı

Çevremde böyle tavır sergileyen kimse olmadığı için şaşırdım açıkçası.Biz de kız olacak denilince millet bayram yapar.O derece kıymetlidir kız çocuğu.Kızın varsa sırtın yere gelmez,derler.aklinialirimsmile

Gördüm ki bir çok kişi aynı şeyi yaşamış. Kız olacak denilince "Ne güzel, ne mutlu" denilmesi gerekirken "olsun" diyen, sanki üzücü bir durummuş gibi davranan insanlara acıyorum. Kızım olacağı için çok mutluyum. Erkek olsaydı yine mutlu olurdum elbette. Evladın kızı da erkeği de ayrı güzel. Hayırlı ve sağlıklı olsun inşl. mühim olan bu. Rabbim herkese bu bilinci versin inşl.

Kesinlikle katılıyorum.. Bizde 3 kız kardeşiz ve annemin 45 yaşına gelmesine rağmen hala bu sözleri işitmesine sinir oluyorum.
-'' Bi tane bari erkek olsaymıştı.''
-'' Eşin bişey demez mi?''
- '' Yaaa! Olsun nolcak'' gibi v.b sözler.:oklava:
Annem de babam da her defasında 10 erkeğe değişmiyceklerini söylerler. Allah hayırlı evlat versin herkese önemli olan bu.

kızlar benimde ilk bebeğim ve cinsiyeti erkek. inanın bana herkes aynını bana da yaptı. aaa erkek mii olsun bi dahakine kız olur diye. o insanlar cevher de doğursan zaten bir kulp takacak olan kıskanç insanlar. sakın onlara kulak asmayın. eğer erkek bebek kıymetli olsaydı bana aaaa ne güzel allah bağışlasın diyen olurdu. bir kişi bile beğenmedi bebeğimin cinsiyetini.:1no2:

bende sinir oluyorum o lafa benim 5 aylık oğlum var biz hamileliğimizin 5, ayına kadar kız diye biliyoduk yani 1 ay her sorana kız dedik cevap hııı oldu ve bunu diyenlerin bi çoğunun kızı var kayınvaldeme kız dedik oda olsun dedi annem de keşke erkek olsaydı dedi... hastanedeki bi olayı anlatıyım doğumdan bi gün önceydi aynı odada bi kızla annesi vardı annesi bana sordu cinsiyetini erkek dedim ay ne güzel dedi bizimkide kız dedi suratını büktü sonra başta erkek demişlti doktor sevinmiştik ama kızmış dedi ve bunları kızının yanında söledi...benim içimden erkek geçmişti allah gönlüme göre verdi inşallah bi tanede kızım olur insan hem kız hem erkek evladı tatmak istiyor ama en önemlisi sağlık tabiki allahım herkesin evladını bağışlasın

aynen banda sordu kaninin biri kizim olcak dedim ya ya tüh diyor niye tüh dedi anlamadim.
rabbim hayirli evlat etsin yavrulamizi

kızlar bende erkek bebek beklıyorumm ama kime erkek dediysem böle üzgün tarzda olsun dediler burdada kız revanşta vallaa sizinkiler ilginçmişşş

ay hakikaten çok doğru bir konu açmışsın.
benim de eylülde kızım olacak Allah nasip ederse. oturduğum sitede cinsiyetini soran afedersiniz birkaç gerizekalı kadın kız deyince olsun dediler.
çok şükür etrafımda öyle akrabam, eşim dostum yok. muhtemelen hep ezilmiş, ikinci sınıf insan muamelesi görmüş pasif kadınlardı zaten bunu diyenler.kendi gördükleri, gösterdikleri muameleyi göstereceğimizi sandılar herhalde kızlarımıza...

Cinsiyetini sorup "Kız" yanıtını alınca "olsun" diyen insanlara gıcık oluyorum. üstelik bunu yapanların hepsi kadın. kendi cinsiyetinizden mi memnun değilsiniz nedir. aksine "Ne güzel, ne mutlu sana" demeniz gerekmez mi?

Öncelikle belirtmek isterimki evladın kızı erkeği olmaz.
Şuan hiç çocuğum yok Allah nasip ederse ikisindende olsun isterim fakat
önce oğlum olsun diyorum.Nedeni tahminlerinizdeki gbii değil.
Ben hep abim olsun istemişimdir.Birazda erkek karakterliyim.Erkeklerin muhabbeti daha çok sarar beni.
Bana sağlıklı bir oğlun olsun diye dua edin derim hep.
Bunu bilen kayınvalidem ve kayınbirdaerim beni sinir etmekte mükemmel başarı sergiliyorlar.
Kız çocuğu iyidir sırtın yere gelmez, erkek hayırsızdır.Bilmem ne.
Hadi k.valideyi anladım ama k.birader enteresan.Kendi cinsinden resmen nefretle konuşuyor.
Kız olursa severmiş erkek olursa eline bile almazmış.Bu zihniyete ne demeli peki?
K.validemin oğullarınında kızdan farkı yok.Yanlış anlaşılmasın.
Özellikle eşim bir kız çocuğundan daha ilgili merhametli candandır.
Bu kadına hep oğullarındanmı çektinki kız istiyosun demek istiyorum.
Ki kızı benim eşim kadar destek olmaz ona ama illede kız der.
Bu kadın aklı başında yaşını almış ama neden sağlıklısı değilde ille de kız.
Olabilir ben erkek diyebilirim çünkü bu benim muradım ama görmüş geçirmiş olan bi insan
benim rahmimdeki çocuğumun cinsiyetine neden karışsın ki?
Kızı erkeği yok bu işin.Anne ne istiyorsa odur.
Gelenkçi erkekçiliğe tamam hayır ama gelenekçi kızcılığada hayır.
Duyarlı cevaplar verin lütfen.

aynen banda sordu kaninin biri kizim olcak dedim ya ya tüh diyor niye tüh dedi anlamadim.
rabbim hayirli evlat etsin yavrulamizi
bu da enteresan bir cevap :)
ay hakikaten çok doğru bir konu açmışsın.
benim de eylülde kızım olacak Allah nasip ederse. oturduğum sitede cinsiyetini soran afedersiniz birkaç gerizekalı kadın kız deyince olsun dediler.
çok şükür etrafımda öyle akrabam, eşim dostum yok. muhtemelen hep ezilmiş, ikinci sınıf insan muamelesi görmüş pasif kadınlardı zaten bunu diyenler.kendi gördükleri, gösterdikleri muameleyi göstereceğimizi sandılar herhalde kızlarımıza...
Bundan eğer emin değilsiniz kesin yargılı konuşmamanızı öneririm.
Benim ailemdede erkekçilik vardır biraz.Ama bunun bizim ezilmiş olmamızla
yada ikinci sınıf muamelsi görememizle ilgisi yok.Bu şekilde yaşamıyoruz çünkü.
Bizde özellikle 2 side aynı cinstense tüh deriz.Diğer evladın duygularını tadamayacağı iiçin.
İlkinde de eğer kızsa ve olsun denirse bu olsun, oğlan neden olmamış şeklindeki yargılamaya değil.
Bizde erkek azdır.Kızlarımız çoktur. Babaannemiin ve anneannemin erkek kardeşi hiç yokmuş.babsız büyümüşler.
Hep bir baba ve abi şefkati aramışlar.Aradaki o erkek kadın ilişkisini tadamamışlar.Bundan hep bir erkekçilik var.Ama ezilmişlikten değil.
Halada kızların sayısı çoğunlukta.O yüzden bizde oğlumuz olsun isteyenlerdeniz.
Bu sadece o cinsiyete olan özlemden.Keza eşimin tarafında da erkek çoğunlukta kız az sayıdadır.Onlardaki özlemde kız çocuğuna.
O yüzden önyargılı olmayın bence.

Son düzenleme:
aynen çok gıcık oluyorum gebeliğim sonlandırıldı benim cinsiyetini soruyorlar ekekti diyorum vah vah hem de erkekmiş diyorlar ya benim bir kızım var sanki 2. kız olsa dünya batacak

ben kızı olanlara şanslı anneler diyorum ve çok mutlu oluyorum,kız istemiştik ama
benim oğlum olacak inş. ikincisi kız olur kız çocuklar daha çok kıymet biliyo bu açık ve net

Back
X