Kız evde olmadan tanışmaya gidilir mi ?

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
herkese merhaba , ben ailemden 10 saat uzaklıkta bir yerde yaşıyorum , az önce annem aradı birisi benim için bekar kızın varmış tanışmaya gelelim demiş , kimse kimseyi tanımıyor bu arada , eeee ben yokum çocuk başka şehirde kimi nasıl görüp tanıyacaklarmış dedim , ne bilim ben dedi annem , gelin buyrun o zaman demiş ,

Çok saçma değil mi ya sizce de , ben yokum yaza kadar zaten gidemem , çocuk başka şehirde gidip , anası babası annemi babamı tanıyıp ne olacak yani anlamadım ?
Saçma mı yoksa ben mi abarttım ?

Bazı aileler (ki maalesef toplumda ailelerin sözü çiftlerinkinden önce geliyor çoğu zaman) "aileler anlaşırsa olur bu iş" gözüyle bakıyor olabilir. Yani adam ailesine bırakmıştır "kız arama" işini, belki evlenmek de umrunda değildir de ailesi istiyor diye mecbur he diyordur. Aileni beğenirlerse "bu kız bizim oğlana uyar" diye düşünüyor olabilirler. Bence de saçma ama aile odaklı düşününce böyle bir şey geldi aklıma.

Ailenizi tanimak istemislerdir once. Yani bu sekilde kimseyle tanismadim ama anormal gelmedi bana.
Cocuk dediginiz kisiyi taniyor musunuz bari? Erkek arkadasiniz falan mi kendisi yoksa tamamen gorucu usulu mu?

Sasirman gereken senin evde olmaman değil ki..Sasirman gereken hiç tanımadiginiz insanların görücüye gelmesi.
Kimdir nedir bilmeden eve almak nedir.?
Böyle durumlarda bile ortada bir ortak kişi olur..

Normalde önce kız ile oğlan tanışır sonra aileler tanışır ya
Sizde tam tersi olacak galiba.
Aileler tanışacak anlaşırsa
Kız ile oğlan izdivaca adım atacak :KK51:

Neden olmasın?

Bu devirde şerefli erkek kıtlığı var. Eskiden olsa görücü usulü tanışma saçma derdim ama şimdiki erkeklerin büyük çoğunluğu gezip tozma peşinde. İşin içinde aile varsa ciddiyet vardır. Eğer çocuk iyi biriyse ve yüz yüze görüştüğünüz zaman birbirinizden hoşlanırsanız neden olmasın. Evlilikte karşı tarafın ailesi de çok önemli. Bırakın gelsinler,zaten istemeye gelmiyorlar.

Aileler anlaşırsa çocuklarını gorusturecekler sanırım :) e çok meşgul iki taraf da bi sorun olmazsa düğünden sonra tanışırsınız :KK53:

zerenteacher zerenteacher
Buna benzer bir sey benim de başima gelmişti. Birisi haber yollamıs bizimkilere. Ben yeni mezun olmuşum ailemden uzakta bir şehirde çalışıyorum. Anneme dedim "saķın ha istemiyorum öyle birşey".. Neyse annem haber yolladı ve gelmediler.. Zaman sonra bir arkadaşımın, oğullarını tanıdığı ortaya çıktı. Ve öğrendim ki çocuğun olanlardan hiç haberi yok :KK48:

Yani bu erkek anneleri ogullarindan habersiz iş çevirmeye meraklılar :)):olamaz:

Ailenizi tanimak istemislerdir once. Yani bu sekilde kimseyle tanismadim ama anormal gelmedi bana.
Cocuk dediginiz kisiyi taniyor musunuz bari? Erkek arkadasiniz falan mi kendisi yoksa tamamen gorucu usulu mu?
hayır tatlım kimse kimseyi tanımıyor, saçma ötesi geldi bana , ne bilim kız erkek tanışır hadi sonra ailelere sıra gelir de anlamadım bende

zerenteacher zerenteacher
Buna benzer bir sey benim de başima gelmişti. Birisi haber yollamıs bizimkilere. Ben yeni mezun olmuşum ailemden uzakta bir şehirde çalışıyorum. Anneme dedim "saķın ha istemiyorum öyle birşey".. Neyse annem haber yolladı ve gelmediler.. Zaman sonra bir arkadaşımın, oğullarını tanıdığı ortaya çıktı. Ve öğrendim ki çocuğun olanlardan hiç haberi yok :KK48:

Yani bu erkek anneleri ogullarindan habersiz iş çevirmeye meraklılar :)):olamaz:
Bana çok itici geliyor bu tarz hareketler , yani senin oğlunun kafası çalışmıyor mu direk anasını babasını yolluyor , yazın Dayım yapmıştı aynı şeyi , kuzenim için kuzenimin haberi olmadan kızın evine dünürlüğe gitmişti , o zaman manyak mısınız siz ya demiştim de al işte başıma geldi

İşin ucunda dolandırıcılık olabilir.. neler duyuyoruz.

Kimse kimseyi tanımıyorsa aileniz sakın kabul etmesin sonra ana haber whatsapp hatlarına düşülür valla.

Back
X