- 18 Mayıs 2012
- 292
- 188
- 103
- Konu Sahibi hayatvehayat
-
Kabullenemediğim olay, eğer eşimle evlenmeseydik, eşim hala bekardı. Bunu ben söylemiyorum, eşim söylüyor. Cesaretlendirdin beni diyor. Benden önce hayatı, sürekli abisi çağırır iş yaptırtır, annesini alışverişi götürür, tamirci getirir götürür, işe gider gelir. Ortalarda herkesin işini görür, aman abinin evi alınsın evin büyüğü, abinin arabası da alalım ve bir allahın kulu çıkıpta, sen ne yapacaksın diye sormuyor.valla açık aramakta üstlerine yok bulamayıncada benim kv eşime zayıflamışsın der hep ordan biliyorum:)))))evde kahvaltı yapmaz ona getirir sözü....
Aslında söyleyemediği asıl şey, istemeden önce annemle tanışmaya geldi bir arkadaşıyla. Annemde -Benim oğlum birini sevse, koşa koşa istemeye giderdim. dedi. Çünkü, biz evlenmeye karar verdikten sonra her hafta erteledi gelmeyi.ee hemen vermeseydi aileniz bu seferde başka konuşacaktı kv niz sıkıntılı baya sataşacak yer arıyor adreste belli zatenn
Eski adetler denilebilirdi... :) inşallah bir daha konu açılmaz...o zaman bunu kullanacağınız zamanı bekleyin...
Ne demek istediğini anlıyorum, buldunuz oğlum gibisini demeye getiriyor.... egoÇok gereksiz bir konuşma olmuş ya.
İlk istemede vermemeleri ortamı germeleri mi gerekiyormuş.
annenin bu sözü battı yani onaAslında söyleyemediği asıl şey, istemeden önce annemle tanışmaya geldi bir arkadaşıyla. Annemde -Benim oğlum birini sevse, koşa koşa istemeye giderdim. dedi. Çünkü, biz evlenmeye karar verdikten sonra her hafta erteledi gelmeyi.
Eşimde çok şaşırdı, anne pot kırıyorsun dedi, çayını aldı gitti, geri geldi.Yüzün düşmesin cnm benim falan dedi. Bir de bizim soframızda.eşiniz yok muydu ?
insan bişe diyemiyor sonradan aklına geldikçe deliriryor dimi ?
eskidenmiş onlar benım annanemi de 3 sene istemişler :)3 senenin sonunda vermişler 2 sene de nişanlı durmuş:)
ama köy hayatı tabi evden bi kişi eksilse işler kalacak ha bu yaz geçsin ha ekinler biçilsin derken vermemişler o şekilde yani
Sen safsın ama annen cin gibi falan gibi birşey de söyledi....diyorum ya kafam durdu...ne diyeceğimizi bilemedik.annenin bu sözü battı yani ona
Ne demek istediğini anlıyorum, buldunuz oğlum gibisini demeye getiriyor.... ego
Merhaba Kızlar,
Paylaşmak, içimi dökmek istedim. Evlendiğimden beri eşimin ailesi ile bir akrabalık ilişkisi oluşmadı. Bu duruma alıştım ve neredeyse hiç önemsemiyorum. Keyfimde yerinde açıkçası.
Geçen gün kayınvalidemi kahvaltıya davet ettik. Sofrada, nişan olmadan kızkardeşim ve benim altın beğendiğimizi, kızkardeşimin eşime almasını söylediğini, eşimi sahipsiz gördüğümüzü, parasının olmadığını bildiğimiz halde bunu söylediğimizi, ailemin ilk istemede hemen verdiğini ve bunun gibi bir sürü şey zırvaladı. lafı değiştiriyor, toparlama çalışıyor, sonra başka şeyler konuşuyor. Hiçbirşey söylemedim, altın olayını kim söyledi diye sordum.
Sen söyledin dedi. Altın olayı durumu da şöyle: Set alınacak, gidip en uygun fiyat olanını seçmeye çalıştık. İlk istemede hemen verilme olayına gelince, rahmetli kayınbabam kanser hastasıydı, bir an önce olsun istedi. Bizimkiler de yormak istemedi. Durum öyle olmasa bile, evlilik kararını verdim, ailem de tabii ki arkamda olacak.
birşey diyemedim diye o kadar kızıyorum ki kendime....
Kardeşimin işe girdiğini bile hatırlamıyorum, fikir vermiştir yüksek ihtimalle. Masrafa girmeyin falan demiştir. çünkü öyle bir kız.İlk istemede verdiler muhabbeti çok cahilce .
Ya ne olacaktı?
Altın meselesinde kardeşiniz işe girdiyse hoş değil tabi bu durum içerlemiş olabilirler ancak bes sene geçmiş artık , bu mu kalmış konuşulacak..
Can sıkmaya değmez . Umursamayın.
En son eşimin kararı şuydu ve şöyle demişti: sık görüşmemiz iyi değil, annem kendine göre bir çizgi çizdi, isterse haftada bir görüşüyor. Bunun dışında da birşey yapmıyor. Bizimde yapabileceğimiz birşey yok.profil olarak benim kv ye benziyo bitek anneme cin gibi zeki gibisinden şeyler söylemedi niye çünkü en zeki kendisi neyse belli ki huyu bu tınmıycan sağdan gircek soldan çıkıcak ha ha olaki hakaret ve olunca tabiki tavrını orteya koyucan bak bu taktiği eşim verdi onu ondan iyi tanıyamam dmi işe yaradı doğrusu
Gelin kaynana çekişmesinin doğanın bir kanunu olduğu kanısına vardım ben :)
Ben eşimle 6 sene çıktıktan sonra evlendim. İlk 5 yıl hiç problem yaşamadık hemde farklı illerde olduğumuz halde hiç ayrılmadık. 6. yıl istemeden sonra yani aileler bir araya geldikten sonra düğün günüme kadar o kadar çok ayrılalım dedim ki.. Hepside başta kaynanam olmak üzere ailemin düşüncesizlikleri yüzünden oldu hep eşimi zor durumda bıraktılar.
Herkesin başında var bu dert.
Keşke içinizden geçeni söyleseydiniz size dert olacağına konuyu açana dert olsun ![/QUOTE
Bunu ilk defa söyledi, ama ara ara yapar. Başka muhabbetler açar. Ama en iyi kaynana benim der durur.5 sene mi ısıtıp ısıtıp önünüze mi koyuyo aynı konuları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?