Doğuma Hazırlık kız ismi hiç düşünmemiştik -yardım!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
elfin kulaga hos geliyor.düsündügünüz gibi arapca anlaminin yanina güzel bi isim konulursa manasi daha da güzellesebilir ama ingilizcede cok yaygin kullanilan bir dil,eger manasi pek güzel degilse hos olmayabilir..hayirlisi olsun

İngilizcede çok bilinen bir kelime değil Elfin.Şu fantastik filmlerle beraber duyulan bir kelime.Hayali perilere verilen isim.Yurtdışında yaşamazsa çok sorun olmaz gibi geliyor ama yaşarsa da diğer ismini kullanabilir diye düşündüm, ama hala kararsızım. "Elfin Serra" nasıl sizce? " binlerce bolluk, ferahlık" anlamında. Yoksa hepsinde vazgeçip sadece eski ama güzel bir isim olan "Asude" mi koysam? O da " rahat, sakin, huzurlu" demek.

yada benmde bebişime düşündüğüm gibi zeynep anlamıda yakışıyo .değerli taş mücevher demek zeynep elfin (binlerce mücevherler gibi...oldumu :)zeynep eskimeyen şarap gibi bi isim bence bende zeynep beril düşünüyorum hayrlısıyla gelsinler artık

evet Nur güzel olurdu Elfin'in yanına ama bizim yaşadğımız yerde abartmıyorum 100 kızdan 90ının isminin sonunda nur var, öğretmen olduğum için biliyorum.Alakasız ismlere eklemişler mesela Busenur var anlamı Nurlu öpücük oluyo, nurlu öpücük mü olur Hiç dikkat etmiyolar anlamına.Bir de eşim istemiyo Nur ismini belli bir grubun simgesi oldu artık diyo, hani o isimle başlayan grubun diyim.Biz de inançlı insanlarız ama o gruptan gözükmek hiç istemeyiz.
Zeynep çok güzel isim bence de canım ama ikinci isim dediğin gibi mutlaka koy çünkü şu anda her sınıfta en az 2-3 tane zeynep var karışmasın diye 2. adlarıyla çağırıyoruz, 2. adı yoksa soyadını söylemek zorunda kalıyoruz.

bayağı bir seçenek sunmuşsun elfin naz güzel geldi bana

bayağı bir seçenek sunmuşsun elfin naz güzel geldi bana

o zaman da bin kere nazlı olur çocuk düşünsene! tanıdığım birkaç tane adında naz olan çocuk var ve hepsi çok nazlı.Hele bi arkadaşımın kızı var Naz, anne babasına kök söktürüyo!

bizim bir akraba kızının adını eflin koydu acaba aynı isim mi yoksa anlamı başka mı merak ettim

Eflin'in anlamını bilmiyorum ama farklı olduğuna eminim.Elfin , Kadir suresinde ve salavatlarda geçiyor.Kadir suresinde kadir gecesi için "bin aydan daha hayırlı" diyor ya orda geçiyor.

Arkadaşlar "Elfin Serra" ismini beğenmediniz mi ya binlerce rahatlık, bolluk anlamında. En çok içime bu sindi gibi.

Bilgi olarak yazmak istedim bunu. Nur ismi ağırlık yapıyormuş. İçinde nur olan isimlerin sahipleri hep sıkıntı içinde olurlar diye duydum. Böyle duyduktan sonra araştırdım ve izlenimlerime göre gerçektende doğru olduğunu düşünüyorum. Mesela isminde "han" olanlar zeki olurmuş. Onunda doğru olduğunu düşünüyorum. Kişi gerçekten ismini taşır buna inanan biriyim. Elfin ismi çok hoş ve çok kullanılmayan bi isim. Mesela; Elfin firdevs olabilir.

Son düzenleme:

Benim tanıdığım bütün Han'lı isimler biraz saftrik maalesef hiperaktif sorunlu çocuklar ve dikkat dağınıklığı yaşıyorlar özellikle Batuhanlar. Ben isimlerin insanlar üzerinde etkisi olduğuna inanıyorum ama bunun anlamla bir ilgilisi olduğunu düşünmüyorum. Örneğin; adı zeki olan arkadaşlarım sınıfın en tembellerinden oluyorlardı, isminin anlamı iffetli olan betül isminde kimi tanıdıysam isim anlamının tam tersiydi, sonu canla biten arkadaşlarım gayet soğuk ve afacan tiplerdi Tabi bunlar benim çevremden verdiğim örnekler.

Nur isminin ağırlık yaptığına da inanmıyorum. Nur'a gelene kadar neler koyuyorlar çocuklarına isim olarak.Mesela Muhammed, melek, yasin... vb. bu isimlerin de konulması sakıncalı ama koyuyorlar maalesef. Her yeni doğan çocuk ismini kendi seçer derler.

Rabbim hayırlı evlat versin. Herkes ismini kendi güzelleştirir bence ha ayşe olmuş ha fatma farketmez.

Konu sahibi arkadaşımı da tebrik ediyorum. Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebişini.

elfin melek binlerce melek demek oluyor sizin tarife göre.
elfin ışık'ta güzel binlerce ışık .Allah güle güle almayı nasip etsin kucağınızıa sağlıklı huzurlu uzun ömürlü olsun inşallah bebeğiniz.

isimlerin anlamı konusundaki tavrınızı alkışlamak istedim çünkü ben de çok sinir oluyorum bu tür uydurma isimlere.

benimde kızım olacak Allah ın izniyle ben Ebrar diyorum eşim de Elif diyor Elif Ebrar olsun dedik ama Elif Nil de çok hoşuma gitti Elif Nil daha uyumlu gibi sizce nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…