merhaba, 4 aylık hamileyim çok şükür.çok sıkıntılar yaşadık nasip olana kadar.hamile kaldığımdan beri rüyamda hep erkek bebek görmüştüm ve ikili testim de bhcg17 çıkınca kesin erkek demiştik ve erkek ismi de hazırdı: Selim koyacaktık. Eski isim ama kimsenin ismi değil sadece anlamı çok güzel, söylenişi de kolay diye.
Son kontolümüzde kesin değil ama büyük ihtimalle kız dedi doktor.çok şaşırdım, istemediğimden değil çok isterim kızım olmasını ama kendimi erkek diye hazırlamışım.
Sorun şu ki, isim konusuna daha doğrusu anlam konusuna çok önem veriyorum ve zaten dinen de çok önemli anlamı.ama kız isimlerine bakıyorum da hiç anlamı güzel bir isim bulamıyorum.yeni kız isimlerinin anlamı (kusura bakmayın ama) hep uydurma.kuran da geçiyor denen isimler ya gerçekten geçmiyor ya da cümle içinde bir ek ya da zarf olarak geçiyor örneğin: Aleyna, minel, lena... Ya da her isme "cennette su damlası yok cennette bir ırmak bir melek ,cennet kapısı cennette şu,bu"( örneğin:sude,belinay,efsa..) diye bir anlam uyduruluyor ki, az çok kuran-ı kerimi okuyabilen,anlamaya çalışan ya da anlamını araştıran biri olarak söylüyorum bunu.
Benim adım elif, eşimim ismi de -in ile bitiyor.ikisini birleştirince "elfin" ismi çıkyor.evet kız ismi olarak konulabilir ama tek başına anlamı arapça "bin, binlerce".bu yüzden yanına başka bir isim eklemek gerekiyor, ve o ismin anlamı da "binlerce" ile uyum sağlamalı.örneğin elfin nur olabilir binlerce nur anlamında, ama ben öğretmenim ve şu anda kız öğrencilerimin abartmıyrum %90ının isminin sonunda nur var ve artık nur gibi güzel bir isimden bıktırdılar."ayşenur ,fatmanur,busenur bile var anlamını bilmiyor tabi nurlu öpücük oluyor:)
sizce elfin isminin yanına anlamca ve söyleniş olarak uyumlu, çok uzun olmayan ve bıkkınlık getirmemiş hangi isim olabilir?çok erkek ismi bulmuştuk anlamlı ama anlamlı kız ismi bulamıyoruz işte, nolur yardım edin!