merhaba arkadaşlar. önümüzdeki yaza doğru bir isteme durumum olacak sanırım, çok heyecanlıyım ve şimdiden deneyimli arkadaşlara danışmak istedim
erkek arkadaşımın ailesi uzaktan geleceği için istemeye geldiklerinde sembolik de olsa bir yüzük takılsın istiyorum. sanırım bu söz oluyor. ama bir süre sonra da nişan yapılacak. iki kere yüzük takılır mı? bu şekilde yapan arkadaşlar acaba sözde taktıkları yüzüğü nişanda da mı taktılar yoksa nişanda başka bir yüzük mü taktınız?
bir de söz de damadın ailesi geline bişey takar mı?
bir de söz de damadın ailesi geline bişey takar mı?

universiteden tanistigimiz icin ayri sehirlerdeydik. Oncesinde tanisma falan da olmamisti ailesiyle. Esimle mezuniyetimde tanismisti bizimkiler. Telefonda isteme gunu kararlastirildi konusuldu. Öğlen 12 gibi isteme ekibi geldi. Aksama dogru 3,4 gibi esim geldi o farkli bir sehirdeydi. İsteme aksam olacakti. Aksama dogru kuyumcuya gittik esimin ailesi ile beraber. Takilari benim secmemi ancak vakit kisitli oldugu icin o gun yetismeyecegini dusunerek bizim onceden bildik bi kuyucudan ger seyi ayarlamamiz istendi. İsteme gunu aksama dogru esimle be ailelerden birer kisi gidip takılari yuzukleri Aldik. Donumce ben hazirlandim ve isteme torenine gecildi. İstemeden formaliteden taktik yuzukleri. Ertesi gun cay bahcesinde aile ve tanidiklar arasinda soz kesimi/ nisan gibi bir sey yaptik. Esimin akrabalari geldi o gun gunu birlik. takilar bilezikler yuzukler falan esas k gun takildi. Torenden sonra esimin ailesi tipluca memleketlerine dondu. Sadece esim kaldi. Bizim taraftan olan kalablikta dagildi. Biz kuzenler arkadaslar falan sonra ayni cay bahcesinde eğlencemizi yaptik.