Kız Kardeş

Sorti donukken hosgeldin dedin diye veya eltini getirirken haber verseydin dedin diyen istemeye nisana gelmemek nedir yahu... Ya baska seyler de var bu işte ya da kardesin bahane ariyor.

Herkes tarafından kınanıyor zaten.. Evine ziyaret e gidecektim.
Gelirseniz kovarım dedi..Daha ne yapılabilinir ki ..

kardesle tartısırsın bozusursun ama gerı barısırsın
ama istemesıne nısanına falan gıtmemek nedır ya ne olursa olsun ozellıkle ele gune karsı kol kırılır yel ıcınde kalır mısafır gıbı gıder kalkarsın ama bır gorunursun kardes olarak
acık soyleyeyım
dugunume nısanıma falan gelmeyen kardesı benı kardes yerıne koymayan kardesı bende koymam o noktada ınceldıgı yerden kopsun derım
hıc bısey tek taraflı olmaz hep sız adım atın sız bekleyın olur mu oyle sey kırıldıkları seyde cok komık ıncır cekırdegını doldurmaz
kardesım eltısıyle bılmemnesıyle gelse yemege bende derdım bı haber verseydın keske ona gore hazırlık yapardım dıye kardesını cagırmak ayrı onun eltısı ayrı kardesın mısafır degıl ama yanındakı mısafır bakalım sen uygunmusun musaıtmısın o samımıyetın varmı belkı kardesını cagırmanın bır amacı vardı eltı ne alaka. yapıstıysa yanına canım yanımda mısafırım var eltımle gelıyorum dıyebılırdı ınsan karsısındakını adam yerıne koyar soyler deger verır onemser soyler

enıstene nasılsın demıssın ha arkan donuk ha onun hal hatır sormussun belkı ısın vardı belkı yonun ters oldu o an ıcın
ne var bunda surat asmamıssın kendını ıcerı kapatmamıssın adam yerıne koyup hal hatır sormussun varsa bı sıkıntısı yuzunu goreyım donde deseydı ozaman

bu kardesler anca bırbırını doldursun anca dedıkodunuzu yapsınlar

bosverın herkes kendıne yakısanı yapar gelmezlerse kendılerı bılır sızde hayatınızdakı yerlerını belırlersınız

Habersiz olarak sizden eve ayrıca misafir davet ettiğinde ''keşke haber verseydin'' diyorsunuz ancak kendiniz ablanıza haber vermeden başka bir misafirle ''çay koy geliyorum'' diyorsunuz bu konuda hatalısınız.
Burada bizimle paylaşmayıp, sizin bile farkında olmadığınız ancak ablanız için problem olan şeyler var mı bilemiyoruz ancak sebep her ne olursa olsun 4-5 sene küsecek ya da nişanına bilmem neyine gelmeyecek olay nedir anlamadım.
Yani evet kardeşe de alınır, yararı yok sürekli zararı dokunan, bencil,hatır bilmez bir insan olsa kardeş olması bir şeyi değiştirmez kan bağı her şeyi affedecek diye bir şey yok ama bence sizin de ablanızla küslük sebebiniz bahsettiğiniz kadarıyla sınırlıysa, küçük ablanızın küslük sebebi de bahsettiğiniz gibiyse çok çok saçma, bu haliyle olgunluktan bir haber davranıp, yok yere kin güden insanlarsınız, çok üzgünüm

Gideceğimiz vakit öğlendi ve haftasonuydu eşi tam gün çalışıyor..Arayan kişi babamın asker arkadaşı ve onu amcamızdan çok severiz , red etmesi mümkün olmayan biri..
Ve de evi 10 dk mesafede değil en az 1 saat sonra varacağımız bir yerde
Bilmem anlatabildim mi ?

Şuanda olumsuz düşünemiyorum aşırı duygusal bi şekilde onun maneviyatına ihtiyacım var.

Ben bunlarda görüşülmeyecek bir şey görmedim. Diğer 2 kardeşiniz birbirleriyle görüşüyolar mı?

Anlattiklarinizda, kardesinin nisanina gelmeyecek kadar kus olacak bir olay yasanmamis. Bence ablaniz vurdumduymaz. Nisana bile gelmediyse su an incinen sizsiniz. Hala gelip gonlunuzu almiyorsa yapacak bir sey yok ki.

Anlattiklarinizda, kardesinin nisanina gelmeyecek kadar kus olacak bir olay yasanmamis. Bence ablaniz vurdumduymaz. Nisana bile gelmediyse su an incinen sizsiniz. Hala gelip gonlunuzu almiyorsa yapacak bir sey yok ki.

Aslında değildir. Evliliği onu çok değiştirdi.Ben eş kaynaklı olduğundan adım kadar eminim.
Özünde çok iyidir , saftır aşırı merhametlidir.Geçen gün benim yakın arkadaşımın doğum gününü kutladı.
Ki normalde merhaba merhaba dediği biridir.

Canım biz boşandığından beri aynı evde yaşıyoruz. Yegenimde bizimle yaşıyor.Hangi destekten bahsediyorsun anlayamadım.
Bağ var ama pamuk ipliğindenmiş..
Aynı evde mi 4 5 yıldır küssünüz? Manevi destekten bahsediyorum. Peki ne yaptı da bu kadar senedir konuşmuyırsunuz?

Ben kuzenimle bile kavga etsem(Ablam yani) kavgayı ne o hatırlar ne ben. Kaldı ki sizden daha kötü kavgalarımız oldu. Bunu yapmaları saçma ama bende öz kardeşimden muzdaribim oda beni yok sayıyor mesela

Aynı evde mi 4 5 yıldır küssünüz? Manevi destekten bahsediyorum. Peki ne yaptı da bu kadar senedir konuşmuyırsunuz?

Evet , aykırı davranışlarından kızıyla ilgilenmemesi ilk sebep .
Gece ev e habersiz gelmemeleri , gece klübü vs.aşırı takılmaları.
Aşırı makyaj , aşırı mini giyim..
Kötü alışkanlıklarının olması ve bunları kullanırken anne olduğunu unutması.
Ailemi üzmesi özellikle annemi..

Yeterli mi ?

Şimdi diyeceksiniz ki hiç konuşmadınız mı ?
Eğer ben bir taş a söyleseydim taş dile gelirdi ..
Maddi manevi her türlü destek oldum..
Ama kendisini liseli kız sanıp , hiç bir sorumluluk almayan bencil'in teki.

habersiz misafi bende sevmem ama gelen kişide yabancı değil
sanki biraz sende suçlu gibisin ,

büyüklük sende kalsın ara yanımda olmanızı istiyorum falan de

Esin etkisiyle degismesi onu pek masum yapmaz. Siz hayatinda dogdugunuzdan beri varsiniz, esi birkac yildir. Es.ve kardesi ayri ayri konumlandiramiyorsa yazik yani.

Bir abla kardesinin nisanina gitmiyorsa cok önemli kirginliklar vardir. Vede iki ablanizinda
Size karsi tavir almasi, sizin ne hatam var diye düsünmeniz gereken bir durum.

Zaten misafirlerinize Yemek yapmissiniz, bir tabak daha cikarsaniz nolicak öyle hayirli zamanda, sevaptir. Konu bile yapmazdim.

Ben yorumlarda ikisiyle de olan münasebetlerimi anlattım ..
Tabi ki de benim suçum vardır , çoktur..
Konu bir tabak yemekte değil , bir önceki haftada erkek yeğeniyle gelmek istemişti.
Enişte kişisine göre habersiz heran gelinebilinecek bir ev.
Bizim evimizde erkek yok ve her istediği zamanda giremez.
Habersiz gelinmesinden ayrıca hiç hoşlanmam ve o gün nişanlım ilk kez yemeğe gelmiş olacaktı önemliydi yani benim için..

Esin etkisiyle degismesi onu pek masum yapmaz. Siz hayatinda dogdugunuzdan beri varsiniz, esi birkac yildir. Es.ve kardesi ayri ayri konumlandiramiyorsa yazik yani.

Maalesef bunun ayrımını yapamayacak psikolojide..

ben büyük ablanızla görüşmemenizde gayet haklı buldum sizi gayet de gelmesin kendi bilir yani.burda arkadaşlar kardeş bu kardeeeşş demişler de hepimiz bu dünyaya tek geldik annesiyle görüşmeyen insanlar var.kavga tartışma vs olmasındansa görüşmemek daha iyi.

küçük ablanıza gelince eşi dolduruyor olabilir evet işte bana böyle yapanla görüşürsen beni ezmiş olursun vs diyebilir - ki enişteniz için benden haz etmezdi diyorsunuz - karısı da şu an dediğini yapıyor diye onu mutlu ediyor olabilir; ablanız bu mutluluk bozulmasın diye szinle konuşmamaya devam ediyordur.etrafımızda çok gördük bunları.anlattıklarınız nişan vs gelmemeye sebep değil çünkü.

her neyse uzattım.dilerim ablanız bu eniştenizden yara almaz çünkü koşa koşa geleceği kişi siz olacaksınız.

Iki ablanizinda size tavir almasi tuhaf.
aalarinizla acik acik konusun.
Sucunuzun ne oldugunu, nisaninizda onlari yaninizda görmek istediginizi sôyleyin.
Belki bilmediginiz kirildiklari önemli birseyler vardir, ki bence kesinlikle var.

Istemezlersede yapacak birsey yok.

çok güzel anlayıp yorumlamışsınız ellerinize sağlık öncelikle..
İnşallah evliliği ile ilgili olumsuz bir şey olmaz ve bana koşmaz.

Umarım düğün dönüşü gelir barışırız başlığımı değiştiririm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…