Kız kardeşim ne yapmak istiyor ?

Pinki-dream

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
1.210
646
53
32
kızlar selamlar
24 yasında bekar kız kardesim var ve ergenliğinden bu yana cok değişik bir kızdı süslenmeyi sever eglenmeyi sever parasını cantaya yatırırdı halada oyle degismedi işe girdi 2000 tl ye yakın maası var ama eve ıkıyuz ucyuz anca veriyormuş gecen dısarı cıkalımmı cay icelim dedi cıkdık yemek ısmarlatıp kafe de dahil 100 tl ye yakın parayı bana ödetti :) onemlide deil ama bebek bekliyorum ve asla paran varmı demez neyse annem bugun aglayıp baya dert yandı bana biraz borcları var ailemin ev aldılar erkek kardesm maasının Cogunu eve brakıyor bende 19 mda atandım uc sene aileme verdim ( ailem cocuklardan destek bekleyen okuttysak karsılık almalıyız diye dusunen bir aile bu arada ) sonra evlendim halada yardım ederim ses etmem ama kız kardesimin asla umrunda deilmiş ev anneme bagırıp duruyormus ustelik kadın baya dolmus bugun baya agladı uzuldu . Kızımızın hayatında biri var evlenip sehir dısına gtme gbide bir hayali var :) ama bir gram ceyiz hazırlamaya niyetide yok :) (ben evlenirken herseyimi kendim yaptım asla aileme bir kurus odeme yaptırmadım takımı bile kendim almıstım) kısaca kız kardesim ne yapmaya calısıyor bizi hic dusunmeden bu sekilde yasaması dogalmı bizmi abartıyoruz ? Aynı durumda olan varmı b kac kez konustum ama hic oralı olmadı bu kızcenin amacı ne acaba

Amacı kafasına göre harcayıp yaşamak.hayatı ciddiye almıyor gibi sanki biraz.evlenip ailesinden ayrılınca değişir bence hayatı görür sonuçta :)

Alismislar her kzilarinin bagrisinda uzulusunde kenara odalara kapanislarinda psikiyatrlara pskiloglara. Soyle yokmu ailede heybetli bir anane teyze hala. Hayirdir kizim nedir bu gidisat diyen.....
Yok canım ailemiz dallas.gbi aynı :) ben bile kendimi zor kurtardım rahatım ama annem cok uzuluyor habire onu dusunuor bebegm olcak kafa kızlardesmde bende sıkıldım artık nabıcamı blmşyorum

Bana garip gelmedi bende ablayım kardeşime hesap ödetmem belki o da sormamıştır ablası var sonucta yanında küçüklüğüne verebilrsiniz daha o olgunlukta değildir aileninde karşılık alırız gibi bir beklentisi yoksa kız da kazandığı parayı kendi harcıyor doğal olarak

Amacı kafasına göre harcayıp yaşamak.hayatı ciddiye almıyor gibi sanki biraz.evlenip ailesinden ayrılınca değişir bence hayatı görür sonuçta :)
Hayatı umrunda deil üniversite tercihini ble ben yapmıstım haberi yokdu terchden okul kazandıgından birsuru erkek arkadası oldu senelerce aileme kök söktürdü ve banada baya maddi zorluk cıkarıyor ben evlenncede aynı olurmu esinede aynını yaparmı onu merk ediyoru

Bana garip gelmedi bende ablayım kardeşime hesap ödetmem belki o da sormamıştır ablası var sonucta yanında küçüklüğüne verebilrsiniz daha o olgunlukta değildir aileninde karşılık alırız gibi bir beklentisi yoksa kız da kazandığı parayı kendi harcıyor doğal olarak
Ailemin oyle bir karsılık alma hevesi var iste canım malesef ben karsıyım aslımda buna ama napalım bende uc sene aileme verdm maasımı kız krdesm aynını yapmayınca annemde baya kırılmıs bana dert ynıyor bende nabayım blmiyprum sonucta evlendim bebegm olucak artık aileme eskisi gbide vermiyorum veremem kız da haklı vermek zorunda deil ama ev aldılar cok borcları var ailemde beklentiye griyor

Ailemin oyle bir karsılık alma hevesi var iste canım malesef ben karsıyım aslımda buna ama napalım bende uc sene aileme verdm maasımı kız krdesm aynını yapmayınca annemde baya kırılmıs bana dert ynıyor bende nabayım blmiyprum sonucta evlendim bebegm olucak artık aileme eskisi gbide vermiyorum veremem kız da haklı vermek zorunda deil ama ev aldılar cok borcları var ailemde beklentiye griyor
Beş parmağın beşi bir değil tabiki siz söyleyin annem sıkışık senden istiyemiyor eve verdiğin parayı biraz arttırma şansın var mı diye

Hayatı umrunda deil üniversite tercihini ble ben yapmıstım haberi yokdu terchden okul kazandıgından birsuru erkek arkadası oldu senelerce aileme kök söktürdü ve banada baya maddi zorluk cıkarıyor ben evlenncede aynı olurmu esinede aynını yaparmı onu merk ediyoru
Eşinin sizin gösterdiğiniz sabrı göstereceğini sanmıyorum.sizde kesin maddi desteğinizi.biraz sorumluluk sahibi olmayı öğrensin.size güvenerek yaşamasın bence

Beş parmağın beşi bir değil tabiki siz söyleyin annem sıkışık senden istiyemiyor eve verdiğin parayı biraz arttırma şansın var mı diye
Knustum acıkcası ama oralı deil hic bir tl bile vermek istemiyor icinden gelmşyor sanırım ailemden beklentisi baya fazlaydı evlat olarak bana yapsınlar dedi ama ole olmadı oda tepki koyuyor ama ben uzuluyorum aileme ne bleym

Eşinin sizin gösterdiğiniz sabrı göstereceğini sanmıyorum.sizde kesin maddi desteğinizi.biraz sorumluluk sahibi olmayı öğrensin.size güvenerek yaşamasın bence
Bilmiyorum valla naparlar ama benm dusundugum nokta annemin artık onu takmaması annemde asırı takıyor beni de üzüyor vermesin ozmn brak kendi haline dedim annemde bana cozum bul dıye yukleniyor bende şaştım kaldım yani abla olunca neden herkes herseyi senden beklyor ben anlmaıyorum

Her ailede bi tane anormal cikiyor boyle
Aynen annemn kızkrdeside oyle asla konusmuyorlar hayatını yasamak icin esinden bosanmak ble istedi herkese küs suan desteklenmedigi icin esini aldatıyor mesela teyzem ;) dallas gbi bir ortam var ama ben takmıyorum kendi isime aileme bakıyorum ama sanırım kız krdesm fazla dert ediyor herkesten kendini soyutlama derdinde ama

Bilmiyorum valla naparlar ama benm dusundugum nokta annemin artık onu takmaması annemde asırı takıyor beni de üzüyor vermesin ozmn brak kendi haline dedim annemde bana cozum bul dıye yukleniyor bende şaştım kaldım yani abla olunca neden herkes herseyi senden beklyor ben anlmaıyorum
Siz konuşunca belki anlar lafınızı dinleyip yola gelir diye düşünüyor olabilirler.

Size nasıl maddi zorluk çıkarıyor?
Sorumsuz bir kız anladığım kadarıyla. Yardım etmeyeceksiniz, harcamalarını kendi üstlenecek ancak belki o zaman sorumluluğu öğrenir. Ama bu yaşa kadar öğrenmemişse de biraz zor.
Evlenip sorumsuz davranırsa sonuçta kendisinin ve kocasının problemi. Biraz sınırlarınızı çizin, göbek bağını kesin artık.

Annenizle de bu konuda bir sınır koyun. Sonuçta annesi olan o, kendi yapamadığını siz nasıl başaracaksınız?
Anneniz de sorumluluklarını size yüklüyor. Herkesin sorumluluğunu almaktan vazgeçin, gerekirse çatışın ve uzak durun biraz.

Size nasıl maddi zorluk çıkarıyor?
Sorumsuz bir kız anladığım kadarıyla. Yardım etmeyeceksiniz, harcamalarını kendi üstlenecek ancak belki o zaman sorumluluğu öğrenir. Ama bu yaşa kadar öğrenmemişse de biraz zor.
Evlenip sorumsuz davranırsa sonuçta kendisinin ve kocasının problemi. Biraz sınırlarınızı çizin, göbek bağını kesin artık.
Aynen ben kesmeliyim zaten artık parasını ay sonu getiremez mesela benden bana bi elli atsana der tamam atarım sorun deil ama bende artık yoruldum sanırım hata bende hep verdim hep verdim ama sevdigimden yaptım yanlıs yapdım sanırım

Ne alakası var ya? 300 lira veriyormus ailenin gözü doysun :) bence en iyisini yapıyor.
Ayrıca bir aile madem kızını evlendiriyor çeyizi için kenara 3-5 kendileri atmalı. Herşeyde çok gelenekseller ama iş kız çocuğunun çeyiz parasını kendisi çıkartmak olunca bir anda esitlikci modern aile oluyorlar:halay:
Bence boşverin

Annenizle de bu konuda bir sınır koyun. Sonuçta annesi olan o, kendi yapamadığını siz nasıl başaracaksınız?
Anneniz de sorumluluklarını size yüklüyor. Herkesin sorumluluğunu almaktan vazgeçin, gerekirse çatışın ve uzak durun biraz.
Dogru soyluyorsunz annem altından kalkamadıkca bana yuklenir sen mantıklısın dşye aama benimde sorunlarım var bebegim olucak kmseyi dusunemem ki artık her ailede bi gunah keciis ooluyor o sanırım benm

Back
X