Kız kardeşim ne yapmak istiyor ?

Annelerde benim çok hassas noktam ama bazen insan kendi içinde biraz bencillik yapması gerekiyor. Benimde aileme karşı maddi manevi sorumluluklarım var yapmam gerekeni yapıyorum ama ne daha fazla benden bi şey isterler ne de ben yaparım biraz da kendimi düşünüp birikim yapmam gerek sonuçta. Karşılıklı anlayış sağlanması gerek.
Bende 25 oldum artık bende yeni yeni anladım onceden cok uzulur herseyimi perisan ederdm ama smdı yoruldugumu farkettm cidden

Onceden olsa evet derdm ama su an ki sevgilisi polis asıl bizimki yyor onu baya :KK66: oglana acıyorum hatta hic elini cebine atmaz aile ici oledir ben yanımda oledir ama nabıyor parayı bende sasıylrum acıkcası ailemde sorguluyor sen ogren dyor kız bana demiyorki sunu aldım bnu aldım yada sole bole
Yapmayin Allah askina kiz zaten 300 lira aileye veriomus kalir 1700 ayda birkere kuafore agdaya bikac kere disari es dost yemege kafeye gitse alisveris yapsa zaten para kalmazki evet belki 2000 lirayaailed3 gecinir ama bu yasam tarziyla alakali alakali ben oyle yapiyorum yani ay sonu zor geliyor hic buzamana kadarda ceyiz hazirligim falan olmadi simdi yumurta kapiya dayandi indirim kovaliyorum cok sey yapmamak lazim

Ne deyim bakış açimiz çok farklı. Anne değilim evlat olarak yazıyorum annem öyle sıkıntı içindeyken o kadar rahat olamazdım. Evlat olmanın da getirdiği bazı sorumluluklar olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibinin de durumu çok iyi değil sanırım. Mesela ona da 100 TL hesap ödemiş. Bana kız çok bencil geldi. Ama işte dediğim gibi bakış acılarımız farklı.
Ben seni okuttum buyuttum bana para vereceksin demek ne kadar dogru.boyle diyecekse hic dogurmayacak siz hasassiniz anliyorum benim ailemde borc icinde olsa yardim etmek isterim ama bu ailenin tutumu birz farkli belki o yuzden boyle bir tepki gosteriyor.kizin maasida o kadar cok degil 300 lira veriyormus zaten.

Cidden nasıl yorumlar var anlamıyorum. Konuda bencil şımarık bir kız var. Aynı evde yaşayan annesi sıkıntı içindeyken kızın umrumda değil ve bu kız icin akıllı deniyor. Pes.
Sizin atladığınız birşey var. Aile yıllardır çocuklarının maaşını almış ancak evlenirlerken yine onları yalnız bırakıp maddi destek olmamış. Arkadaş yazmış ben evlenirken yine çeyiz borcu yaptım diye. Anne baba ev almış ancak alırken ev borcunu nasıl olsa çocuklar çalışır öder diye düşünmüşler. Sen kaç para verebilirsin acaba diye sormamışlar. Evdeki erkek kardeş evlenmek isterse nolacak? Kim ödeyecek taksitleri? Ailede sorun var çok da ihtiyaçları yok paraya aslında. Onlar parasını bize vermiyor diye kızıyor. Kız da durumu biliyor ve ona göre davranıyor.

Ben yanlış bir şey göremedim. Kendi çalışıyor kendi kazanıyor vermek zorunda mı? Bence değil.

Ebeveynler çocuğun eğitimiyle de sorumlular. Hayatlarını düzene koyma konusunda da yardımcı olmalılar. Evlattan beklemek bana çok ama çok saçma geliyor.

Yani isterse dilediği kadar tabi yardım edebilir bu çok çok insani bir durum ama görev gibi evlattan böyle bir beklentiye girmek bilemiyorum, çok mantıksız.

Gamsız, rahat, vurdum duymaz, şımarık.. Benim ailem de sizinki gibi ve bence doğru da düşünüyolar. Biz tüm kardeşler düğünlerimizi sizin dediğiniz gibi yaptık. Ama herkes bir olmuyor demekki. Benim annem olsa koca kızmış demez alırdı ayağının altına. Anneniz niye ağlıyor yazık değil mi. O kafayla evlenecek mi bide. Evlensin gitsin çok arar o anacığını

Ben yanlış bir şey göremedim. Kendi çalışıyor kendi kazanıyor vermek zorunda mı? Bence değil.

Ebeveynler çocuğun eğitimiyle de sorumlular. Hayatlarını düzene koyma konusunda da yardımcı olmalılar. Evlattan beklemek bana çok ama çok saçma geliyor.

Yani isterse dilediği kadar tabi yardım edebilir bu çok çok insani bir durum ama görev gibi evlattan böyle bir beklentiye girmek bilemiyorum, çok mantıksız.
Hic vermek zorunda deil deildik ama habire bize yuklenildi calısıyoruz mesela hepşmiz erkenden basladık ben üniyi bile snra okudum surf okutmadılar calısayım dye ama iste gelde anlat canm kız bi mont aldıydı gecen gun o anneme gore cok mesela almasada olur

Sizin atladığınız birşey var. Aile yıllardır çocuklarının maaşını almış ancak evlenirlerken yine onları yalnız bırakıp maddi destek olmamış. Arkadaş yazmış ben evlenirken yine çeyiz borcu yaptım diye. Anne baba ev almış ancak alırken ev borcunu nasıl olsa çocuklar çalışır öder diye düşünmüşler. Sen kaç para verebilirsin acaba diye sormamışlar. Evdeki erkek kardeş evlenmek isterse nolacak? Kim ödeyecek taksitleri? Ailede sorun var çok da ihtiyaçları yok paraya aslında. Onlar parasını bize vermiyor diye kızıyor. Kız da durumu biliyor ve ona göre davranıyor.
Erkek krdesi smdiden kafaya dert ettiker canm zaten sorma cocuk ıkı senelk saglık bolumu kazandı onu az goruyorlar mesela keske atansa b yere ise grse okumasa dyor babam :)

Ben çektim o da çeksin ben verdim o da versin diyen bir ablam yok çok şükür. Biz okuttuysak bize parasını verecek!! diyen bir aileye az bile yapıyor.

Zaten aileninde istedigi kizlarindan tam pansiyonda kalir gibi kendilerine odeme yapmasi. Benim anne babalik anlayisima cok aykiri. Anne babalik omur boyu suren bir sorumluluk, belli bir yasa kadar degil. Kizlarini buyutmus,okutmus, is sahibi olmasina olanak yaratmislar ne guzel. Kendi ayaklari uzerinde duruyor zaten, ailesinden para almiyor. Yediginin ictiginin, uyudugu yatagin parasini verecekse orasi aile evi olmaktan cikar, pansiyon olur. Maasinin en az yarisini kendilerine vermelerini istiyorlar, kizlarinin aldigi maas 2000 bile degil, yani calisan bir kizin giderleri oluyor, sosyal hayati vardir zaten aldigi maas gunumuz sartlarinda birsey degil.
+1000000000

Ben çektim o da çeksin ben verdim o da versin diyen bir ablam yok çok şükür.
Siz ne diyorsunuz ?? Ben senelerce ne cekdim haberiniz bile yok kendime kıyafet almadım yemedm icmedim evin babası oldum bldiginiz ama kz krdesm ben kendime bakarm derse bana yazık deil mi afedersn salakmıydım ben ? Aramzda bir yas var ustelk ki krdesmde bende vermek zorunda deildik ama mecbur brakıldık bence b kez daha dusun olaya kendi acından bakma

Siz ne diyorsunuz ?? Ben senelerce ne cekdim haberiniz bile yok kendime kıyafet almadım yemedm icmedim evin babası oldum bldiginiz ama kz krdesm ben kendime bakarm derse bana yazık deil mi afedersn salakmıydım ben ? Aramzda bir yas var ustelk ki krdesmde bende vermek zorunda deildik ama mecbur brakıldık bence b kez daha dusun olaya kendi acından bakma
Ben de bir ablayım ve çok çektim. Hastamıza baktım yokluk çektim ayakkabılarım yırtıktı neler neler. Bir kız kardeşim var, benzer şeyleri yaşamasın ben rahat edemedim o etsin diye çırpınıyorum. Çünkü benim için ablalık budur. Adaletsizlik olduğunu düşünüyorsanız adaleti kardeşten değil aileden isteyin. Herkesin size hak verip birisi de sizi haksız bulunca ve başka açıdan bakınca çok celallendiniz ve üslubunuz bozuldu. Bunlarin sorumlusu kız kardeşiniz değil. "ben okuttum büyüttüm bana para verecek!!" diyen aile başta problemli. Bunu sorgulayın önce. Hic kimse"ablam zamanımda eve para bırakmış ben de bırakayım bari" demez. Adalet ailenizin elinde kardeşinizin değil.

Ben de bir ablayım ve çok çektim. Hastamıza baktım yokluk çektim ayakkabılarım yırtıktı neler neler. Bir kız kardeşim var, benzer şeyleri yaşamasın ben rahat edemedim o etsin diye çırpınıyorum. Çünkü benim için ablalık budur. Adaletsizlik olduğunu düşünüyorsanız adaleti kardeşten değil aileden isteyin. Herkesin size hak verip birisi de sizi haksız bulunca ve başka açıdan bakınca çok celallendiniz ve üslubunuz bozuldu. Bunlarin sorumlusu kız kardeşiniz değil. "ben okuttum büyüttüm bana para verecek!!" diyen aile başta problemli. Bunu sorgulayın önce.
Aileme hak vermiyorum zaten yalnız masallah iyi gomdunuz beni benm yaptıgım ablalıga asla laf soyletmem cnku cok agır sartlar altında buyudum ailem evet sıkıntı yarattı ama kz krdesm hep kacdı halada kacıyor o kacdıkcs olan bana oldu brn evliyim bebegm olucsk su anda kacdıgı icin annem gelms bana yukleniyor neden kırk yasıma kdr halamı ben ? Neden paylasılmıyor sorunluluklar sizede banada yazık deil mi ? Ben kendim cok yoruldum artık

Aileme hak vermiyorum zaten yalnız masallah iyi gomdunuz beni benm yaptıgım ablalıga asla laf soyletmem cnku cok agır sartlar altında buyudum ailem evet sıkıntı yarattı ama kz krdesm hep kacdı halada kacıyor o kacdıkcs olan bana oldu brn evliyim bebegm olucsk su anda kacdıgı icin annem gelms bana yukleniyor neden kırk yasıma kdr halamı ben ? Neden paylasılmıyor sorunluluklar sizede banada yazık deil mi ? Ben kendim cok yoruldum artık
Kardeşiniz aile konusunda benim gibi düşünüyor olmalı ve kaçmanın bir yolunu bulmuş. Durup da "ablam para vermiş ben de verem bari" demez ki. Ailenizin zihniyetinin yanlış olduğunda uzlaştık diye düşünüyorum. Eğer birisi suçluysa ve adaletsizse o kardeşiniz değil anneniz. Üstelik bu kardesinizden sogumaniza yol açıyor. Söyleyin "ben hamileyim bebeğim için para biriktiriyorum psikolojim önemli bana bunları kardeşimi anlatma anne ben borcumu ödedim size" deyin. Aileniz kardeşinize diş geçirmiyor soluğu sizde alıyor.

Kardeşiniz aile konusunda benim gibi düşünüyor olmalı ve kaçmanın bir yolunu bulmuş. Durup da "ablam para vermiş ben de verem bari" demez ki. Ailenizin zihniyetinin yanlış olduğunda uzlaştık diye düşünüyorum. Eğer birisi suçluysa ve adaletsizse o kardeşiniz değil anneniz. Üstelik bu kardesinizden sogumaniza yol açıyor. Söyleyin "ben hamileyim bebeğim için para biriktiriyorum psikolojim önemli bana bunları kardeşimi anlatma anne ben borcumu ödedim size" deyin. Aileniz kardeşinize diş geçirmiyor soluğu sizde alıyor.
Evet anneme soyleyecegim zaten artık bana anlatma diye oda bana yukleniyor cnku strese griyorum erken dogum riskim de var kardesim laf anlamadıkca bana yuklenmesnler ben onu şstiyorum o anne bana knusup halletmeliler ama yok yapamıyorlar

Evet anneme soyleyecegim zaten artık bana anlatma diye oda bana yukleniyor cnku strese griyorum erken dogum riskim de var kardesim laf anlamadıkca bana yuklenmesnler ben onu şstiyorum o anne bana knusup halletmeliler ama yok yapamıyorlar
Tekrar arandığınızda daha sert tepki göstermelisiniz. Sağlıklı doğumlar:anneadayı:

Bilmiyorum valla naparlar ama benm dusundugum nokta annemin artık onu takmaması annemde asırı takıyor beni de üzüyor vermesin ozmn brak kendi haline dedim annemde bana cozum bul dıye yukleniyor bende şaştım kaldım yani abla olunca neden herkes herseyi senden bekliyor ben anlmaıyorum
Ablalar şamar oğlanıdır çünki,yarı annelik yaparlar,annelere kıyamazlar elinden işini sırtından yükünü alırlar.Küçüklere gelince sonsuz hoşgörü.Annen kendi koysun ağırlığını,ne diyecekse kendi desin,sen deyince hem kardeşinle kötü olursun hem de annenle.
Annen desin ki "çeyizine başlayalım,alalım öde,birden bire olmuyor herşey,ben sana bir şey yapamam durumu görüyorsun" diye

Canım inanrmısın bende ole oldu zaten asla yardım gormedim hep kendim yaptım cok zorlandım mesela cok uzuldum ama sustum ailedir dedim ama ailem cok eski kafalı hesap bir olmalı matıgı var hala evlendim hala ara sıra bana yuklenmeye calsıırlar demezlerki bu kız evli ee kız krdesmde benden gordukce uzaklasıyor ailemden ama blmşyorum cok sacma b durum var ortada
Evet,ayrı kese olmaz mantığı var ki çok saçma.Halbuki gençler henüz evlerindeyken gelirini yönetmeyi öğrensin,tabi saçıp savurmasın da ama hem giyinsin gezsin,hem de bir kısmını değerlendirsin.
Şahsen çocuklarım büyüsün aynen dediğim gibi yapacağım ki ben başlarındayken para kullanmayı öğrensinler.

kızlar selamlar
24 yasında bekar kız kardesim var ve ergenliğinden bu yana cok değişik bir kızdı süslenmeyi sever eglenmeyi sever parasını cantaya yatırırdı halada oyle degismedi işe girdi 2000 tl ye yakın maası var ama eve ıkıyuz ucyuz anca veriyormuş gecen dısarı cıkalımmı cay icelim dedi cıkdık yemek ısmarlatıp kafe de dahil 100 tl ye yakın parayı bana ödetti :) onemlide deil ama bebek bekliyorum ve asla paran varmı demez neyse annem bugun aglayıp baya dert yandı bana biraz borcları var ailemin ev aldılar erkek kardesm maasının Cogunu eve brakıyor bende 19 mda atandım uc sene aileme verdim ( ailem cocuklardan destek bekleyen okuttysak karsılık almalıyız diye dusunen bir aile bu arada ) sonra evlendim halada yardım ederim ses etmem ama kız kardesimin asla umrunda deilmiş ev anneme bagırıp duruyormus ustelik kadın baya dolmus bugun baya agladı uzuldu . Kızımızın hayatında biri var evlenip sehir dısına gtme gbide bir hayali var :) ama bir gram ceyiz hazırlamaya niyetide yok :) (ben evlenirken herseyimi kendim yaptım asla aileme bir kurus odeme yaptırmadım takımı bile kendim almıstım) kısaca kız kardesim ne yapmaya calısıyor bizi hic dusunmeden bu sekilde yasaması dogalmı bizmi abartıyoruz ? Aynı durumda olan varmı b kac kez konustum ama hic oralı olmadı bu kızcenin amacı ne acaba
Açıkçası ben ailenizi pek anlayamadım, okuttuk ettik diye karşılık beklemek nedir? Bu dünyaya getiriyorsan tabi ki okutacaksın da edeceksin de...Bunu çocuğun başına sürekli kakmışlarsa sanki lütuf yapmışlar gibi onun da içinden gelmiyordur belki de... Çalışan insanın sürekli kıyafet vb. masrafları oluyor. 2 bin tl alıyor olabilir harcama yapıyor alışveriş yapıyordur. Ayrıca ben varken yanımda kardeşime asla hesap ödetmem o da söylemez açıkçası bebek beklemek ile de değişebilecek bir durum değil bence her gün aynı hesabı ödemiyorsunuzdur diye düşünüyorum. Yani her zaman olacak bir durum değildir. Kız kardeşinizi sadece kendi çeyizine katkısı olmaması açısından eleştirebilirim. Onda da aileniz zaten gerekli ayarı verecektir kendisine bu denli beklentisi yüksek bir aile ise. Evlenirken şunu şunu da kendin al diyecektir. Kız kardeşinizin durumunda bu denli üzülüp kahrolacak bir durum göremedim(anneniz için söylüyorum). İnsanlar neler yaşıyorlar...

Back
X