neden beklemek istemiyor ki
Bi anlasakÇokta değil yani 2 sene sonra nişan takalım 3.yılda evlenirsiniz diyoruz ama dinletemiyoruz
Çocukla konuşsanız onu ikna etseniz o da kardeşinizi ikna etse
Neden beklemek istemiyor sorusunun cevabı açık.
Gözü açılmamış daha.
Hayatın nasıl bir şey olduğundan habersiz, düşünemiyor; yani çok toy.
Kafasının dikine giden, belli ki şımarık bir tip.
Zorluk da görmemiş anlaşılan.
Lafla vazgeçirmek nasıl mümkün olur böyle bir insanı bilemedim.
Öncelikle çok üzerine gitmeyin. Gerçekleri görmesini sağlayın. Hayatın sadece evlilikten ibaret olmadığını, herşeyin bi zamanı olduğunu , evlenmekle işin bitmediğini güzelce anlatın ona. Kardeşinle arkadaş gibi ol mutlaka , derdini düşüncelerini sana rahat rahat anlatsın. Eğer evde anlatacak kimsesi kalmazsa yanı hissederse Allah korusun o zaman hata yapabilir.O yaşlarda genelde bi çoğumuzda olmuştur evlilik merakı :26: Toz pembe geliyor hayat.
Biz her zaman arkadaş gibiyiz canım benim, ben güzel güzel anlatıyorum evlilik sorumluluk demek kolay bir şey değil daha okulun var evlenme demiyoruz tabi ki ama en azından okulun bitsin seninde ayakların yere sağlam bassın diye ama biz çok seviyoruz evlenicez gerekirse okulu bile bırakırım sevgilimin ne kötülüğünü gördünüz diyor. Evdeki herkese resti çekti ki kimse onu kısıtlamadı babam okul bitmeden nişan takarız biter bitmez de evlendiririz dedi ona bile karşı çıkıyor vakit kaybetmek istemiyorlarmış
Aynen öyle canım, yokluk zorluk hiçbir şey yaşamadı. Ne istediyse yapıldı babam çok düşkündü çok söyledik ama dinlemedi şımarttı da şımarttı. Hani yaşını da geçtim işi gücü olsa bari. O da yok daha 1.sınıfta
Zor bi durum ya :/ Çocukla konuşsanız daha mı kötü olur acaba :26: Hani karşına alsan abla gibi 'şimdilik yüzük takalım okullarınız bitsin bu dönemler en güzel zamanlarınız , acele etmeyin herşeyiniz olacak zamanla ' gibi .... :26:
Tam da tahmin ettiğim gibi. :/
Her isteği yapılan çocukların hayatı mahvoluyor.
Kaybetmeyi, vazgeçebilmeyi öğrenemeden gelişiyorlar.
Olan sadece çocuğa değil, aileye de oluyor sonucunda.
Çocuksu kalıyor, olgunlaşamıyorlar. Bunların farkında herhalde herkes.
Ama hala "ilerde bizi ayırmak istediniz psikolojisine girmesinden de korkuyoruz" gibi bir düşünceye sahipsiniz.
Onları ayırmak değil, sadece evliliği ertelemek konusunda ikna edeceksiniz ailecek.
Hem bırakın da biraz o, bu, şu vs. psikolojisine girsin, bir gelişim göstersin.
Deneyimlesin her türlü duyguyu.
Onu pamuklara sarıp sarmalarsanız, her zaman prenses gibi davranırsanız en ufak bir sıkıntıda yıkılır.
Güzçsüz bireyler yetiştirmeyin. Çok yazık oluyor.
Neticede, en mantıklısı hem kız kardeşle hem de sevgilisiyle oturup konuşmak.
Bunu bende düşündüm ama bizimki çok asi. Bir şekilde çocuktan falan öğrenirse düşman kesilir iyice, bir de kaçar falan babam kahrolur. Aslında evire çevire bi güzel döveceksin ama insanın eli gitmiyor işte ne acelesi varsa. İnsanın aklına kötü şeyler de geliyor ama yakıştıramıyorum
Canım gizlice konuşma zaten. Kız kardeşine söyle çağır bakalım sevgilini tanışalım de veya dışarıda görüşün. Hani tanımak ister gibi. İkisini karşına al güzel bi dille konuşursun. Aklına gelenleri tahmin edebiliyorum, umarım yoktur öyle bişey :26:
Babama bunu yıllardır anlatamadık işte, şımarttı da şımarttı bize bir alındıysa ona üç alındı. Kıskandığımdan değil ama sonu böyle oldu şimdi de lafımızı dinlemiyor, kendi başının dikine gidiyor. Sanıyor ki evlenince çok mutlu olacak. Defalarca konuştuk, çocuğun ailesi de okulun, askerliğin var diye çocukla defalarca konuşmuşlar ama iki şımarık laf söz dinlemiyorlar. 19 yaşında da kız küçük olsa kızarsın ceza falan verirsin ama buna o da olmuyor of of
O zaman baban da sıkıntı etmez herhalde. Evlendirir.
Kendi yaşayıp görsün artık.
Ailelerin de durumu iyi galiba maddi açıdan; o sebeple de gözleri hiç korkmuyordur.
Evlenelim, sevişelim, gezelim, lay lay lom diyorlardır kendi aralarında.
Bu kadar gözü kapalılar demek ki.
Bence sen bunu bu kadar dert edip kendini üzme. Her şey olacağına varacak.
Son karar da babanın olur. Madem sizi hiç dinlemiyor; bu konuda da bildiğini okuyacaktır.
Hayırlısı olsun.
Merhaba hanımlar,
19 yaşında bir kız kardeşim var istanbul'da üniversite öğrencisi henüz 1. sınıfta. 2 yıldır beraber olduğu bir erkek arkadaşı var evlenmeye karar vermişler!
Çocuk 3. sınıfta. Üstelik özel okul yani okulun parasını babam ödüyor, harçlık falan alıyor babamdan doğal olarak. Ne yaptıysak vazgeçiremedik, gerekirse okulu bırakırım diyor. Şu an ikisi de öğrenci, bir iş hayatları yok çocuk 22 yaşında, bizimki daha 19. Kesin kararlıyız diye gezip duruyor tektaş falan takıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık
Babam en azından 3.sınıfa bi gel nişan yapalım okul bitince de evlenirsiniz diyor bende konuşuyorum ama laf anlatamıyoruz. Kaçar diye de korku oluştu aile içinde asi de bir yapısı var zaten. Yapar mı yapar of of nasıl bir yol izlemeliyiz kızlar
Aklıma en son hamilelik geldi ne yalan söyleyeyim sonra dedim ne diyorsun sen tövbe tövbeAma geliyor işte insanın aklına bu kadar ısrarcı olduklarında. Hadi bizim kız deli, şımarık. Bu çocuk demiyor mu okuluma 1 yıl var işim gücüm yok askerliğimi yapmadım sevgilim daha 19 yaşında okulu var diye. Bizi erkek arkadaşıyla geçen yıl tanıştırmıştı canım ama bi çay içelim dışarda diye çaktırmadan kandırırım belki belli olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?