aynısını teyzemin kızı yaptı aynı aynı . teyzemin kocası falan kızı dövdü mövdü yok güzellikle yanaştı yok kız ayrılmadı kaçtı evlendiler . teyzemler falan ailecek küstüler kızla görüşmediler. sonra hamile kaldı . ama bunlar okulun yurdunda falan kalıyorlardı . sonra kız oğlandan ayrıldı. bi kızı oldu. oğlan kızınada sahip çıkmadı yurt dışına gitti.daha devamı var .. eğer vazgeçmiyorsa kesinlikle siz bunlara destek verin evlendirin ama sahip çıkın okulunu bitirsinler. yapacak bişe yok. yoksa böyle asi yaştaki kızlar kaçıveriyor. yapcak bişe yok .. belki mutlu olurlar
Allah korusun kötü şeyler getirme aklına . Senin şuan yapacağın en mantıklı şey dışarıda görüşmek istediğini belirt ama kız kardeşine tanımak istiyorum tarzı bahset. Sonra çocuğa bunları söylersin erkekler böyle şeyleri düşünürler çok. Belki çocuk farkında değildir. Evlilik hakkında biraz korkut erkeğe daha da çok sorumluluk düşüyor , askerlik yapacaksın bu kız ne yapacak vs. ama tabi tatlı dille azarlar gibi değil ters teper o zaman :/ Sözcüklerini iyi seçmen lazım. Düşündüm düşündüm aklıma başka fikir gelmedi cnm :26:
Değerli düşüncen için çok ama çok teşekkür ederim canım benim, ben yarın senin dediğin gibi böyle bir buluşma ayarlayayım güzelce tatlı dille konuşmayı deneyeyim belki işe yarar, yaramazsa da artık elimizden bir şey gelmiyor kızımız sonuçta arkasında durup okulunu bitirmesini sağlayacağız bizi nelerle uğraştırıyor ya resmen
peki sordun mu bu oğlan evini eşyasını nasıl alacakmış evine nası bakacakmış .evi kirasını alışverişini okul masraflarını nasıl karşılayacaklarmış.
trt1 de bi dizi var -- beni böyle sev-- diye onu mu izliyo napıyo .orada da konu aynı
. ailen kesinlikle yardım etmeyeceğini söylesin. sonuçta kimsenin evine annesi babası bakmıyor.
Allah yardımcınız olsun akıl fikir versin
Ben sordum onu onun zaten 1 yılı var ben gerekirse okulu bırakır çalışırım yine geçiniriz aşığız diye leyla gibi parmağında bir tektaş ordan oraya gezip duruyor. Geçen bilgisayarda geçmişe baktım da alyans resimleri bakmalar, gelinlik siteleri, gelin başı nasıl olmalı aratmaları..
baban onu okuldan alıp bi çalıştırsın bakalım o zaman evlenmek çalışmak nası oluyomuş bi burnunu sürttürsün bence .
çocuk demek ki umut vermiş . baban çocuğu bulup konuşsun
canım birde ona bu sitede açtığın konuyu okut baştan sona
hadi ii gcler
Kızlar bir şeyler söyleyin nolur, şaşırdık napıcağımızıValla ağzınızdan çıkacak kelimelere bakıyorum şu an
Karsina alip konussan acaba aralarinda bir yakinlasma mi olmus ondan dolayi mi bu kadar aceleci davranıyorlar sonucta ablasisin her zaman yaninda olacagini hissettirerek bunun cevabini öğren bence
İnan bunu o kadar çok düşündüm ki canım hatta yazdım da buraya yakınlaşmayı geçtim ben bu kadar acelenin gebelikten olma ihtimalini bile verdim ama yakıştıramadım
Yarın ikisini de karşıma alıp tatlı dille bir konuşma yapacağım yine de olmazsa artık onu falan sorucam mecbur Allah'ım sen koru
Yani yine de kotu dusunmemek lazim ama bnm de aklima bu geldi ins. Bir hata yapmamislardir ama bence bunu ikisine degil de kardesine sor. Inkar edebilir sevgilisi yanindayken belki de... bunu oyle olsa da olmasa da normak karsiliyormus gibi sor. Yani aman allahim nasil olabilir falan gibi sorma.
Yok canım zaten yarın ikisiyle vazgeçirmek için tatlı dille konuşacağım yine de yok diyorsa kardeşimi kenara çekip abla gibi değil de arkadaşı gibi açacağım bu konuyu inşallah öyle bir hata yapmamışlardır. Yakınlaşmış olmalarına bir şey diyemem ama gebelik ihtimalini düşünmek bile istemiyorum of of :26:
Olanla ölene care yok canim uzulme demek kolay ama en azindan dik dur salma kendini yarin sonuclanir ins. Hepsi. Ins. Ikna olurlar. Bize de yaz ne olduğunu Allah yardimcin olsun ins.
Neden bu kadar karşısınız bu duruma? Deli işi gibi geliyor, olmaz canım olur mu öyle şey gibi düşünüyor insan belki ama biz de öğrenciyken evlendik. Ben tam yeni mezun olmuştum eşim ise evliyken okudu 4.sınıfı. Bu durumda iş ailelere düşüyor. Yani kız kardeşinin erkek arkadaşı da kendi ailesine anlatmıştır durumu ve onlar da olur vermişse neden olmasın? Biz ikimizde çalışmıyorduk ki dediğim gibi eşim zaten öğrenciydi. Aileler yardım etti ve tabii bir de eşim mezun olup düzgün bir işe girene kadar takılardan yedik:) Onun dışında arada özel ders verip para kazanıyorduk ki o da anca mutfak masrafı kadardır. Ama hiç pişman olmadık. Hala da pişman değilim çok şükür öğrenciyken evlendiğimize. Eğer bekleseydik 1yılı okulu bitirmesini, 1yıl askerliğini sonra 1 yıl da işe girip para biriktirmesini bekleyecektik ve belki hala evlenememiş olacaktık. Hem böylece erkek öğrenciyken erkek tarafı da daha çok sorumluluk alıyor. İşini gücünü almış oğulları evlenseydi eminim herşeyi kendi yapsın diye beklerdi bizim kayınvalide, kayınpeder ama bu şekilde evlenmek istediğimiz için bize yükü de olmadı. İşimiz gücümüz yoktu ama evlendikten sonra kimseye tek kuruş borcumuz da yoktu.
Bunun dışında biz üniv.3teyken de bir arkadaşımız evlenmişti. 4.sınıftayken mezuniyete yakın bebeği oldu hatta. Başka bir arkadaşım yine aynı şekilde 3.sınıfta evlenip mezun olur olmaz bebeğini aldı kucağına:) Yani kız kardeşiniz de hem evli hem öğrenci olabilir. Evli olmanın öğrenciliğe hiçbir zararı yok aksine faydası var. Hep der eşim; "evlenmiş olmasaydık ben mezun olamazdım, daha rahat olurdum. Ama evlendik ve bir an önce mezun olup çalışmalıyım diye düşündüm daha iyi oldu" diye. Hem işin dini boyutunu da düşünürsek, evlenmek isteyenlere eğer günaha girme ihtimalleri varsa, evlenmelerine engel olmak vazgeçirmek daha kötü birşey. Kısacası bir de bu açıdan düşünün, olaya böyle bakın ve erkek tarafının ne düşündüğünü, onay verip vermediğini öğrenmeye çalışın...
Canım biz karşı değiliz ama şöyle ki yaşı çok küçük daha geçen yıl reşit oldu. Üniversite 2 bile değili henüz 1.sınıfta. Çocuk askerliğini yapmadı o da okuyor yani o da mezun değil. Çocuğun ailesi hiç istemiyor çünkü genel bir bakış var artık devrimizde iş ve meslek sahibi olmak sonra evlenmek daha uygun. Tabi bu herkes için de geçerli olmayabilir siz demek ki daha olgun bakabilmişsiniz ama benim kardeşim o kadar da olgun değil inan bana herkes kendi ailesini tanır. Hala bilmem nerde parti varmış gitmezsem reziill olurum diye ağlar. Birgün olsun çalışmadı iş hayatı olmadı yatağını bile toplamıyor yemek yap desen mutfağın yolunu bilmez evde. Biraz olgunluk meselesi, biraz da bu kadar erken bir yaşta mesleği yokken ani karar verip pişman olmasını önlemek
Oo o zaman işi zor tabii ki sadece heves diye düşünmeniz normal. Biz çalışmasak bile ev geçindirmek için en azından takıların birazını kullanmaya yada eşim okula devam etse bile okuldan sonra özel ders vermeye gitme vs durumları düşünüp razı olmuştuk. Yani dediğiniz gibi bu biraz kişilere de bağlı. Bize de çok diyen olmuştu, delimisiniz? ne aceleniz var? diye hatta kimbilir arkamdan burada olduğu gibi "belki bişeye olmuştur, mecbur kalmışlardır" bile demişlerdir bilmiyorumAma dediğim gibi bir gün bile pişman olmadık. Zorlandık ama sorumluluk almayı bildik. Tabii ailelerin de desteğiyle. Hem sizin, hem erkek tarafının desteği olmayacaksa, iki tarafta bunu istemiyorsa üstelik ikisi de öğrenciyse biraz zor evet. Siz nişan kısmını biraz öne alın? Bu yaz nişan yapın çocuk da 3.sınıftaymış nasılsa. Bidahaki yada sonraki yaza da düğün. Yani en azından kız kardeşinizi oyalamış olursunuz bir süre:) Kendisi mezun olana kadar beklemek istemezse bile erkek arkadaşı mezun olmuş, çalışmaya başlamış olur belki bu nişanlılık süresince...
Canım bizde zaten diyoruz ki nişanı erken yapalım bitsin sonra ne haliniz varsa görünama yok takmış bir tektaş dolanıp duruyor orda burda. Ben kardeşimi tanıyorum yapamaz o heves ediyor ama abarttı biraz. Siz sorumluluk almayı bilen olgun düşünebilen insanlarmışsınız bereket, bizimkinin aklı bir karış havada su ver dersin bardağı kırar yani o derece
O zaman ne diyeceğimi bilemedim şimdi. Çocukta olgun düşünemiyor demekki o da anlattığınız gibi bir kişiyle hemen evlenmek istiyorÇözümünü bulamadım ama erkek tarafı oğullarıyla net konuşsa, erkek arkadaşı da vazgeçer haliyle kız kardeşiniz de şimdilik vazgeçmek zorunda kalır. Demekki onlar da net konuşmuyor yada onların oğulları da dinlemiyor? Şimdilik çare kız kardeşinizle konuşmak tamam ama olmazsa aileler bir araya gelip konuşmanız gerekebilir?
Ben ikisini de karşıma alıp düzgünce konuşucam olmazsa bi aile konseyi toplanıcak mecbur çünkü kararları normal değil bu şartlarda, yani bu kadar gençken akıl bu kadar havadayken meslekte yokken ne evlenmesi bi anlasalar kim özendirdiyse bunları evliliğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?