Kız kardeşim ve sevgilisi

Deltavealfa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
4.699
8.860
108
35
Selam hanımlar
Konuyu kısa ve öz anlatmaya çalışacağım.
Kız kardeşim 29 yaşında. 4yıldır süren bir ilişkisi var kendisiyle yaşıt bir çocuk. Türkiyede tanıştılar sevgili oldular derken erkek arkadaşı doktora için Amerikaya gitti.
3.5 senedir orada. Kız kardeşim bu süreçte iyi bir şirkette çalışıyor para biriktirip sürekli amerikaya gidiyordu (pandemi öncesi)
Yani sırf çocukla görüşmek için tüm birikimini harcadı. Erkek arkadaşı yazları 1 kere geliyor rutinde olduğu gibi yani, kardeşim olmasa da ailesi için yine gelir.

Kardeşim Amerikaya gittiğinde 1aya yakın kalıyor tüm bayramlar vs de hep orda sırf görüşmek için. Artık bir yüzük takılsın, adı konsun beklentisi var kardeşimin ama yok erkek arkadaşında tık yok.

Aslında Türkiyeye geri dönmeyecek belli ama kardeşim zaten hazır yanına yerleşmeye, fakat çocuk gel evlenelim buraya yerleş vs demiyor.

Neyse çok uzattım kardeşim ne yapsın? Yani iyi giden bir ilişki sırf bu yüzden bitiremiyor ama ben erkek arkadaşını da anlayamıyorum açıkçası daha ne kadar böyle devam edecek, bu tip konularda çözüm bulan var mı?

4 yıl az zaman değil illa ki karşılıklı beklentiler konuşulmuştur diye düşünüyorum. Çocuk evlilik fikrine olumsuz mu bakıyor, şimdi erken diye mi düşünüyor?
Bahanesi doktora bitsin vs şu anki maaşım az bize yetmez, ama zaten orda tek yaşıyor, yanına yerleşebilir

Eger boyle bir beklentisi varsa kardesinizin cocugun etrafinda boyle pervane olarak bir yere varamaz siz de biliyorsunuz. Cocuk kılını bile kipirdatmamis. Kardesinizin emegine de parasina da yazik. Kendini biraz cekmeli.ya cocuk kaybetme korkusunu gorunce evlenmeye sicak bakar ya da kardesiniz artik neyin ne oldugunu anlar.

Bahanesi doktora bitsin vs şu anki maaşım az bize yetmez, ama zaten orda tek yaşıyor, yanına yerleşebilir

Bana pek bahane gibi gelmedi. Geçerli sebepler saydıkları. Doktora yoğun bir süreç bu süre zarfında evlilik sorumluluğuna girmek istemeyebilir aynı şekilde tek maaş ile ev geçindirmek durumunda kalacak bir süre. Tek kişi yaşamak farklı iki kişi yaşamak farklı. Bence zaten mantıklı olan da doktora bitene dek beklenmesi. Taraflardan ikisi de maddi manevi kendini hazır hissetmiyorsa evlilik olmamalı.

Bilemedim ama nişan da mı Yapılmazdı bunca sene? Bir evlilik teklifi?
Bunları yapınca iş ciddiye binmiş olur. Tam anlamıyla evlilik kararı vermeden o yola girmek istemiyordur muhtemelen. Uzun uzadıya nişanlılıklar pek iyi olmuyor bence de.

Ha kardeşiniz ne olursa olsun evlenmek istiyorsa o zaman bu talebini ciddi bir şekilde karşı tarafa iletmeli. Ordan gelen cevaba göre yolunu çizer. Ben öyle kendini çeksin, soğuk yapsıncı tayfadan değilim. İnsanoğlu konuşarak anlaşır, iletişim kurmanın en doğru yolu konuşmaktır. Pasif agresif tavırları doğru bulmuyorum.

Evlenilmeyecekse, niye teklif edilsin? Yillarca nisanli kalmakta saçma.

Ha eger kardesin sevgilisine güvenmiyorsa, saydigi nedenleri bahane olarak görüyorsa yada sevgilisinin beraber ortak gelecek plan yaptigini sanmiyorsa, o zaman yol versin. Yüzük takilmadigi için degil, sevgilisine güvenmedigi için yol versin.

Şahsen ben olsam birikimini beni görmek için harcayan sırf yanıma gelmek için onca yolu çeken birine böyle davranırım. Çocuk kardeşinizi kaybetmekten korkmuyor.
Ben de böyle düşünüyorum açıkçası ama kardeşime bunu anlatmak zor çok seviyor

Beklentiler uyuşmuyor olabilir mi? Yani, kardeşinizin "bu adam ilerde belki değişir, bir evlenme teklifi eder" diye düşüncesi mi var?
Adamın gerekçelerini okudum sonraki yorumunuzda. Amerika'da hayat zaten pahalı, doktorayı bitirmek de tahmin edersiniz ki hiç kolay değil. Adam kendine zor mukayyet oluyordur orada, acaba kardeşinize bakacak kadar güveni var mı kendine? Gelecek planı yapsalar, planların işlememe durumu da var.
O adamın kardeşinizinkiyle benzer istekleri şu anda yok anladığım kadarıyla. Bence en kısa zamanda konuşup bir karara varsınlar. Mesafe koymak kısa vadede sorunu çözer ya da hiç çözmez, hele de ortada uzun mesafe bir ilişki varsa.
Ayrıca, adam sadece yazları buraya gelirken kardeşinizin onun yanına birden fazla kez gitmesi ve orada bir ay kalması saçma değil mi? Burada dengesizlikler ortaya çıkar.

Karşı taraf eşşek değilse en azından uçak parasını teklif eder, ya da arada sırada o gelir. Kız kardeşinin ki de zaman, onunki de para.

Doktoraysa doktora, ABDde doktora 4 yıl da sürüyor, 5 de evli barklı tonla doktora öğrencisi var. Doktora stresli önünü görsün yazanlara bu konuda katılmıyorum açıkçası. Benim tez danışmanım eşiyle nikah yapıp gitmiş mesela. Çoğu yabancı eşi destek olsun diye evlenip eşini alıp gidiyor.

Doktora maaşı da maaş zaten burs falan değil, ABDde doktora ciddi bir tam zamanlı iş bizdeki ya da Avrupa'daki gibi değil. Doktora maaşıyla 2 kişilik aile geçiniyor.

Kardeşin sürekli herifin ayağına gittiği için çantada keklik mi görüyor acaba?

Günahını almayayım ama bana 5 para etmez bir tip gibi geldi. Adam olsaydı karşıdaki insanın canına acırdı 12 saatlik yolculuklarda sürünüyor diye. Kızı görmek istiyorsa, seviyorsa yapardı bir nikah beraber yaşardı, o kadar. Bence bu adamdan bir b.k olmaz. Umarım yanılıyorumdur, phdsi ne zaman bitecekmiş?

Son düzenleme:

Yapılmalı. En azından karşı tarafa bir yol haritası sunulmalışu şu durumda, misal mezun olunca iş bakıcim sonra da evlenicem.

Uzak mesafe ilişkisinde bir noktada evlilik olmalı, yıllarca gidip gelecek halin yok ya. Hele ki virüs varsa seven erkek oturur bir düşünür şimdi ne yapıcaz diye nasıl buluşcaz.

Eşşek değilsen 4 yıl bu kız bunca yoruldu geldi gitti para harcadı önünü görsün dersin. Eşşek değilsen yine, bak ben evlenmeye niyetim yok zamanını ve paranı harcamak istemiyorum. Karşı tarafı adam görmedim açıkçası.

Son düzenleme:
Karşısına alıp konuşsun, niyetini belli etsin. Her zaman karşı taraftan beklemeyelim ilk adımı.

Yorumların bazılarını çöp buldum açıkçası, evlilik meraklısı değilim kezban değilim modernizm diye yooooo o olmasa da olur bu olmasa da olur yazılmış. Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz, bir gidiş dönüş bileti 1500$ en az, kız 4 kez gitse 60000TL para yapıyor. 12saat yolda sürünmek cabası benim 3 saatlik Almanya uçuşundan nevrim dönüyorken. 1 değil 2 değil 4 yıl yahu 250.000tl sıfır araba parası. Düzgün bir erkek var mı sizce karşı tarafta???

Yani ben de öyle kısa sürede hemen evlenelim kafasında olmadım ama 4 sene fazla ya.
Yüzük vs olmasa da çocuğun gelecek planşarından bahsetmesi lazımdı.
Mesela maddi durumu olmayan bir erkek olsa ha derim bekle belki birikim vs yapıcak ama amerkiaya giden birinin evlenecek parası illaki vardır. Bence çocuk ayrılmadan kızkardeşiniz bıraksın.

Kaldı ki sadece yol parası bu. Yurtduşı çok pahalı. Kız resmen servet dökmüş. Bu çok abartı geldi

E gitmeseymiş, zorla mı götürtmüş adam? Tehdit mi etmiş, cebren ve hile ile bilet mi aldırmış, ne yapmış? Yani yapıp yapıp sonra ben çok emek verdim, çok para harcadım demek dünyanın en saçma şeyi. Adam çıkar yapmasaydın der geçer.

Gayet mantıklı sebepler sunan bir adam var karşıda. Yani evet bence düzgün bir adam. Evlenmek istiyordur, istemiyordur bilemem. Ama adamda anormallik yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…