İnsanların neden önünü ardını düşünmeden saçma sapan evlilikler yaptığı şu konudan belli oluyor. Bazı insanlar ilişki içinde yaptıkları her şeyi evliliğe yatırım olsun diye yapıyorlar demek ki. Bunun adına da fedakarlık deyip "ama 3 senemi verim, ama 7 senemi verdim, ama 10 sene bekledim; beni kandırdı" diye ağlıyorlar.
Adam niyetini açıkça söylemiş. Doktoradan önce evlenmek istemiyor. Nedenleri onu bağlar, bu nedenler kardeşinize uymuyorsa da ilişkiyi bitirir.
"Yok ben 4 senemi verdim, evlenene kadar bekleyeceğim" diyorsa da kendisi bilir, adamı ilgilendiren bir şey yok.
Adam doktora bitene kadar fikir de değiştirebilir, evlenmekten vazgeçebilir. Bu yine adamı suçlu yapmaz.
Benim her uzun ilişkim evlilikle neticelenmiş olsaydı şimdiye 3-4 koca eskitmiş olurdum. 4 sene geçirdiğim her adamla evlenmek zorunda olduğumu bilmiyordum şu konuyu okuyana kadar.
Kardeşiniz yaptıklarını kendi isteğiyle yapmış. Evlilik umuduyla yaptıysa da hata etmiş.
Şartlar eşitse, adam gelebileceği halde gelmiyorsa ya da yapabileceği halde maddi destek çıkmıyorsa, ben olsam 1 giderim, 2 .de "sen hayırdır" derim adama. Bütün zamanını ve paranı aynı karşılığı alamadığın birinin önüne sermek mantıklı değil çünkü. Ucunda büyük ödül(!) olan evlilik bile olsa mantıklı değil.
Bütün zamanını ve paranı kendi toto rahatlığı için paspas eden adamla evlenmek istemek de mantıklı değil zaten. 4 senelik ilişki de olsa değil, 14 senelik ilişki de olsa...