- Konu Sahibi Deltavealfa
-
Düzgün bir adam olsa, karşısındaki insanın bunladar maddi manevi yıpranmasına mahal vermeden açık konuuşur. Böyle kaçak güreşiyor. Çantada keklik görüp istemem yan cebe koy yapıyor. Karakterli bir adam bunu ya pa maz.E gitmeseymiş, zorla mı götürtmüş adam? Trhdit mi etmiş, cebren ve hile ile bilet mi aldırmış, ne yapmış? Yani yapıp yapıp sonra ben çok emek verdim, çok para harcadım demek dünyanın en saçma şeyi. Adam çıkar yapmasaydın der geçer.
Gayet mantıklı sebepler sunan bir adam var karşıda. Yabi evet bence düzgün bir adam. Evlenmek istiyordur, istemiyordur bilemem. Ama adamda anormallik yok.
E gitmeseymiş, zorla mı götürtmüş adam? Trhdit mi etmiş, cebren ve hile ile bilet mi aldırmış, ne yapmış? Yani yapıp yapıp sonra ben çok emek verdim, çok para harcadım demek dünyanın en saçma şeyi. Adam çıkar yapmasaydın der geçer.
Gayet mantıklı sebepler sunan bir adam var karşıda. Yabi evet bence düzgün bir adam. Evlenmek istiyordur, istemiyordur bilemem. Ama adamda anormallik yok.
Düzgün bir adam olsa, karşısındaki insanın bunladar maddi manevi yıpranmasına mahal vermeden açık konuuşur. Böyle kaçak güreşiyor. Çantada keklik görüp istemem yan cebe koy yapıyor. Karakterli bir adam bunu ya pa maz.
Doktora da para alınmıyor ki? Öğretim görevlisi ise kademesine göre para alınır biz doktorlar gibi kadrolu olamıyoruz hemen. Devlet bursu da 2 kişiye yetmez. Bu adamın parası var varlıklı belli ki.Ablacım Yukarda da yazdım ABD doktora maaşı 2 kişiye yeter, Türkiyedeki çok az bir miktar ama orda durum öyle değil.
Düzgün bir erkek olsaydı 2.yılda ortaya konan paraya sebep ya evlendirdi ya da ayrılırdı bu kadar. Karşıdakinin sevdiğini göre göre kendini heba etmesine vicdani ve ahlaksal olarak içi elvermezdi.
Ama düzgün bir erkek değilse gelmeseydin yeaaaa silah mı dayadım der geçer aynen yazdığınız gibi. Böyle bir insana da adam demiyorum maalesef eşşek değilse sevmese dahi karşıdakini insan yerine koyar empati yapar. Modernizm kasıcaz diye rezilliğe bahane aramayalım bence.
He cherry he. Mevzu evlenme olunca içinden kaplan çıkıyor.Ablacım Yukarda da yazdım ABD doktora maaşı 2 kişiye yeter, Türkiyedeki çok az bir miktar ama orda durum öyle değil.
Düzgün bir erkek olsaydı 2.yılda ortaya konan paraya sebep ya evlendirdi ya da ayrılırdı bu kadar. Karşıdakinin sevdiğini göre göre kendini heba etmesine vicdani ve ahlaksal olarak içi elvermezdi.
Ama düzgün bir erkek değilse gelmeseydin yeaaaa silah mı dayadım der geçer aynen yazdığınız gibi. Böyle bir insana da adam demiyorum maalesef eşşek değilse sevmese dahi karşıdakini insan yerine koyar empati yapar. Modernizm kasıcaz diye rezilliğe bahane aramayalım bence.
Ben ne dedim ki?Ne kadar kolay hüküm veriyorsunuz tabımadığınız insanlar hakkında. Adamın düşüncelerini bilmek imkansız olmakla birlikte ilişki içindeki kadının düşüncelerini bile bilmiyoruz. İlişki yaşayan iki insanın iletişimini bilmiyoruz, ilişkilerinin gidişatını bilmiyoruz ama sadece kız tarafının ablasından dinlediğimiz üç paragraf şeyle adamı karaktersiz ilan ediyoruz. Çok hoş gerçekten.
Kadın memnunmuş demek ki gidip gelmekten. Aklı başında bir insan memnun olmadığı, rahatsızlık duyduğu, kendisini zora sokan eylemlerde bulunmaz çünkü.
Belki babamın oğludurBen ne dedim ki?
Sanki sizindi de babanızın oğlumgibi korumanız?
Ben de çocuğun yerinde olsam evlenmem kız kardeşinizle. Nasılsa sık sık geliyor, her istediğimde görüyorum, ee kılımı kıpırdatmıyorum yılda bir kere annemleri görmeyr gidince ona da gidiyorum. Ne diye evleneyim ki?Selam hanımlar
Konuyu kısa ve öz anlatmaya çalışacağım.
Kız kardeşim 29 yaşında. 4yıldır süren bir ilişkisi var kendisiyle yaşıt bir çocuk. Türkiyede tanıştılar sevgili oldular derken erkek arkadaşı doktora için Amerikaya gitti.
3.5 senedir orada. Kız kardeşim bu süreçte iyi bir şirkette çalışıyor para biriktirip sürekli amerikaya gidiyordu (pandemi öncesi)
Yani sırf çocukla görüşmek için tüm birikimini harcadı. Erkek arkadaşı yazları 1 kere geliyor rutinde olduğu gibi yani, kardeşim olmasa da ailesi için yine gelir.
Kardeşim Amerikaya gittiğinde 1aya yakın kalıyor tüm bayramlar vs de hep orda sırf görüşmek için. Artık bir yüzük takılsın, adı konsun beklentisi var kardeşimin ama yok erkek arkadaşında tık yok.
Aslında Türkiyeye geri dönmeyecek belli ama kardeşim zaten hazır yanına yerleşmeye, fakat çocuk gel evlenelim buraya yerleş vs demiyor.
Neyse çok uzattım kardeşim ne yapsın? Yani iyi giden bir ilişki sırf bu yüzden bitiremiyor ama ben erkek arkadaşını da anlayamıyorum açıkçasıdaha ne kadar böyle devam edecek, bu tip konularda çözüm bulan var mı?
Bazı kadınlar gerçekten kendi kıymetini bilmiyor. Böyle verdikçe adam ona değer vermeyenin peşinde kul oluyor.Ben de çocuğun yerinde olsam evlenmem kız kardeşinizle. Nasılsa sık sık geliyor, her istediğimde görüyorum, ee kılımı kıpırdatmıyorum yılda bir kere annemleri görmeyr gidince ona da gidiyorum. Ne diye evleneyim ki?
Doktora da para alınmıyor ki? Öğretim görevlisi ise kademesine göre para alınır biz doktorlar gibi kadrolu olamıyoruz hemen. Devlet bursu da 2 kişiye yetmez. Bu adamın parası var varlıklı belli ki.
Yorumların bazılarını çöp buldum açıkçası, evlilik meraklısı değilim kezban değilim modernizm diye yooooo o olmasa da olur bu olmasa da olur yazılmış. Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz, bir gidiş dönüş bileti 1500$ en az, kız 4 kez gitse 60000TL para yapıyor. 12saat yolda sürünmek cabası benim 3 saatlik Almanya uçuşundan nevrim dönüyorken. 1 değil 2 değil 4 yıl yahu 250.000tl sıfır araba parası. Düzgün bir erkek var mı sizce karşı tarafta???
Zorla mi getirmiş karşı taraf konu sahibinin kardeşini? Gitmeseymiş o zaman yol uzak, ilişki yürütemem deseymiş. Yolun sonunda evlilik yoksa 600000 TLye yazık mı oldu şimdi böyle mi bakıyorsunuz olaya? Önemli olan iyi bir ilişkin olması, kaliteli zaman geçirmek. Ben adamı gayet haklı buldum sırf kız bu sene evlenmek istiyor diye adam hemen istemek zorunda mı?
“Karşı taraf çok para harcıyor diye evlense çok mu karakterli bir davranış olacaktı şaka gibi yorum gerçekten”Zorla mi getirmiş karşı taraf konu sahibinin kardeşini? Gitmeseymiş o zaman yol uzak, ilişki yürütemem deseymiş. Yolun sonunda evlilik yoksa 600000 TLye yazık mı oldu şimdi böyle mi bakıyorsunuz olaya? Önemli olan iyi bir ilişkin olması, kaliteli zaman geçirmek. Ben adamı gayet haklı buldum sırf kız bu sene evlenmek istiyor diye adam hemen istemek zorunda mı? Karşı taraf çok para harcıyor diye evlense çok mu karakterli bir davranış olacaktı şaka gibi yorum gerçekten
Millet Avrupalıdan beter Avrupalı oluyor oturduğu yerde, sen ordan buraya yozlaşmadan dimdik duruyorsunYorumların bazılarını çöp buldum açıkçası, evlilik meraklısı değilim kezban değilim modernizm diye yooooo o olmasa da olur bu olmasa da olur yazılmış. Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz, bir gidiş dönüş bileti 1500$ en az, kız 4 kez gitse 60000TL para yapıyor. 12saat yolda sürünmek cabası benim 3 saatlik Almanya uçuşundan nevrim dönüyorken. 1 değil 2 değil 4 yıl yahu 250.000tl sıfır araba parası. Düzgün bir erkek var mı sizce karşı tarafta???
Sana özel yazıcam, baaak heveslendirdiin beniiii editinle :)ABDde PhD akademik pozisyon kız, para alınıyor. Okulda da ders veriyorsun asistanlık yapıyorsun. Okulun maaşlı çalışanı oluyorsun.
Avrupa ve Türkiyede sistem farklı dediğin gibi.
Not: Avrupa doktoraliyim, ABD'de de 9ay kadar yasadim ve calistim, masslar ve hayat hakkindaki enginnnnnnn goruslerim ordan geliyor
Ablacım, bu 2 saatlik Ankara-Çorum yolculuğu değil 24 saatlik bir gelme gitme. 100TLlik bilet değil, 1500$lık bilet. Berbaer zaman geçirmek istiyorsan, taraflardan biri de çok uzakta yaşıyorsa bunun tek yolu nikah 10 yıl mı gelgit yapacaklar kıtalararası??
Sen beni seviyorsun diye geldin iyi gel bari gibi bir şey olamaz, yukarda da yazdım düzgün bir insan olsaydı 2.yılda ben sevmiyorum, gelecek görmüyorum der keser atardı. Ortada tonla masraf ve yol var. Benim söylemek istediğim bu. Seversin, sevmezsin apayrı bir konu ama tekrar ediyorum DÜZGÜN bir insansan bu vicdani ve ahlaki bir görev. Tabi ki tıynetsiz ve rezil olmak yasaya aykırı değil,böyle insanlar da var.
Adam evlenmek zorunda değil tabi ama bir şey söylemek zorunda, 2 taraf da iş güç sahibi insanlar, arada 1 kıta tonla masraf var ölü taklidi yapamaz, yapmamalı. Net bir şey söyler, herkes ona göre yoluna gider. Simdi evlenemem, param olunca dersin ya da ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum dersin nokta.
Karşı taraf bana göre zaten rezil, uzak mesafe ilişkisinde ziyaret eden taraf kadınsa adam en azından bilet almalı %50.
Şu durumun savunulacak hiççççççççbir tarafını görmüyorum, ne ABD ne Almanya'da hiç kimse şu durumda evet tabi normal bir durum demez nokta.
“Karşı taraf çok para harcıyor diye evlense çok mu karakterli bir davranış olacaktı şaka gibi yorum gerçekten”
O kadar seyden sonra bunu mu anladınız?
Vallahi çok komiksiniz. Birileri şey diyordu ya burası kadınlar kulubu değil erkekler kulubu mu hehh ondan iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?