Kız kardeşim ve sevgilisi

Düzgün bir adam olsa, karşısındaki insanın bunladar maddi manevi yıpranmasına mahal vermeden açık konuuşur. Böyle kaçak güreşiyor. Çantada keklik görüp istemem yan cebe koy yapıyor. Karakterli bir adam bunu ya pa maz.

Ablacım Yukarda da yazdım ABD doktora maaşı 2 kişiye yeter, Türkiyedeki çok az bir miktar ama orda durum öyle değil.

Düzgün bir erkek olsaydı 2.yılda ortaya konan paraya sebep ya evlendirdi ya da ayrılırdı bu kadar. Karşıdakinin sevdiğini göre göre kendini heba etmesine vicdani ve ahlaksal olarak içi elvermezdi.

Ama düzgün bir erkek değilse gelmeseydin yeaaaa silah mı dayadım der geçer aynen yazdığınız gibi. Böyle bir insana da adam demiyorum maalesef eşşek değilse sevmese dahi karşıdakini insan yerine koyar empati yapar. Modernizm kasıcaz diye rezilliğe bahane aramayalım bence.

Ne kadar kolay hüküm veriyorsunuz tabımadığınız insanlar hakkında. Adamın düşüncelerini bilmek imkansız olmakla birlikte ilişki içindeki kadının düşüncelerini bile bilmiyoruz. İlişki yaşayan iki insanın iletişimini bilmiyoruz, ilişkilerinin gidişatını bilmiyoruz ama sadece kız tarafının ablasından dinlediğimiz üç paragraf şeyle adamı karaktersiz ilan ediyoruz. Çok hoş gerçekten.

Kadın memnunmuş demek ki gidip gelmekten. Aklı başında bir insan memnun olmadığı, rahatsızlık duyduğu, kendisini zora sokan eylemlerde bulunmaz çünkü.

Doktora da para alınmıyor ki? Öğretim görevlisi ise kademesine göre para alınır biz doktorlar gibi kadrolu olamıyoruz hemen. Devlet bursu da 2 kişiye yetmez. Bu adamın parası var varlıklı belli ki.

He cherry he. Mevzu evlenme olunca içinden kaplan çıkıyor.

ben adamın tarafındayım, modernizm falan anlamam.

Ben ne dedim ki?
Sanki sizindi de babanızın oğlu gibi korumanız?
Sunu kadın halimle kız arkadaş olrak ben size yapsam benim için acır kız taaa oralardan boşuna geliyor vs diye insanlık namına düşünürüm.

Ben de çocuğun yerinde olsam evlenmem kız kardeşinizle. Nasılsa sık sık geliyor, her istediğimde görüyorum, ee kılımı kıpırdatmıyorum yılda bir kere annemleri görmeyr gidince ona da gidiyorum. Ne diye evleneyim ki?

Bazı kadınlar gerçekten kendi kıymetini bilmiyor. Böyle verdikçe adam ona değer vermeyenin peşinde kul oluyor.

Doktora da para alınmıyor ki? Öğretim görevlisi ise kademesine göre para alınır biz doktorlar gibi kadrolu olamıyoruz hemen. Devlet bursu da 2 kişiye yetmez. Bu adamın parası var varlıklı belli ki.

ABDde PhD akademik pozisyon kız, para alınıyor. Okulda da ders veriyorsun asistanlık yapıyorsun. Okulun maaşlı çalışanı oluyorsun.

Avrupa ve Türkiyede sistem farklı dediğin gibi.

Not: Avrupa doktoraliyim, ABD'de de 9ay kadar yasadim ve calistim, masslar ve hayat hakkindaki enginnnnnnn goruslerim ordan geliyor

Son düzenleme:

Zorla mi getirmiş karşı taraf konu sahibinin kardeşini? Gitmeseymiş o zaman yol uzak, ilişki yürütemem deseymiş. Yolun sonunda evlilik yoksa 600000 TLye yazık mı oldu şimdi böyle mi bakıyorsunuz olaya? Önemli olan iyi bir ilişkin olması, kaliteli zaman geçirmek. Ben adamı gayet haklı buldum sırf kız bu sene evlenmek istiyor diye adam hemen istemek zorunda mı? Karşı taraf çok para harcıyor diye evlense çok mu karakterli bir davranış olacaktı şaka gibi yorum gerçekten

Ablacım, bu 2 saatlik Ankara-Çorum yolculuğu değil 24 saatlik bir gelme gitme. 100TLlik bilet değil, 1500$lık bilet. Berbaer zaman geçirmek istiyorsan, taraflardan biri de çok uzakta yaşıyorsa bunun tek yolu nikah 10 yıl mı gelgit yapacaklar kıtalararası??

Sen beni seviyorsun diye geldin iyi gel bari gibi bir şey olamaz, yukarda da yazdım düzgün bir insan olsaydı 2.yılda ben sevmiyorum, gelecek görmüyorum der keser atardı. Ortada tonla masraf ve yol var. Benim söylemek istediğim bu. Seversin, sevmezsin apayrı bir konu ama tekrar ediyorum DÜZGÜN bir insansan bu vicdani ve ahlaki bir görev. Tabi ki tıynetsiz ve rezil olmak yasaya aykırı değil,böyle insanlar da var.

Adam evlenmek zorunda değil tabi ama bir şey söylemek zorunda, 2 taraf da iş güç sahibi insanlar, arada 1 kıta tonla masraf var ölü taklidi yapamaz, yapmamalı. Net bir şey söyler, herkes ona göre yoluna gider. Simdi evlenemem, param olunca dersin ya da ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum dersin nokta. Avrupa olsaydı bir noktaya kadar eyvallah derdim, 200euroya gidiş geliş var uçuş da 3 saat jetlag de yok. Ama ABD apayrı bir hikaye.

Karşı taraf bana göre zaten rezil, uzak mesafe ilişkisinde ziyaret eden taraf kadınsa adam en azından bilet almalı %50.

Şu durumun savunulacak hiççççççççbir tarafını görmüyorum, ne ABD ne Almanya'da hiç kimse şu durumda evet tabi normal bir durum demez nokta.

“Karşı taraf çok para harcıyor diye evlense çok mu karakterli bir davranış olacaktı şaka gibi yorum gerçekten”
O kadar seyden sonra bunu mu anladınız?
Vallahi çok komiksiniz. Birileri şey diyordu ya burası kadınlar kulubu değil erkekler kulubu mu hehh ondan iste.

Millet Avrupalıdan beter Avrupalı oluyor oturduğu yerde, sen ordan buraya yozlaşmadan dimdik duruyorsun

Sana özel yazıcam, baaak heveslendirdiin beniiii editinle :)

Amerika’da 4 farklı eyalete gittim yolculuğun ne kadar olduğunu biliyorum. Size göre bunun tek yolu nikah. Herkes sizin gibi evlilik heveslisi olmayabilir. Konuyu o kadar saçma bir yere çektiniz ki şu an. Ne alaka yol parası çok gidiyor diye evlenmek. Hayatımda bundan daha saçma bir şey duymadım. Hem de ilişkinin ikinci yılında sırf karşı taraf para harcıyor yazık ben bu kızı bu masraftan kurtarmalıyım böylelikle ne kadar düzgün bir erkek olduğumu ispat etmeliyim diyerek evlenmeliydi öyle mi?

Aynı konuyu okuduğumuza emin misiniz? Adam bir şey söylemiş zaten doktoram bitsin demiş. Karşı taraf yok ben daha beklemek istemiyorum derse ayrılır. Adam bu yaz evlenelim diyip sonra yan çizmemiş.

Konu sahibi biletleri hep kardeşim kendi parasıyla alıyor veya bölüşüyorlar veya sevgilisi alıyor gibi bir cümle yazmış mı? Yazmamış bu durumda siz kendi kafanızdan anlam yükleyip yorumluyorsunuz.

Ne ABD ne Almanya’da kimse normal bir durum demeyebilir ama ben Türkiye’den normal bir durum diyorum. Böyle genellemeler aşırı mantıksız her ülkeden herkesin görüşünü mü aldınız bu kadar emin yazıyorsunuz? Kimse kimseyi zorlamamış. Kendi rızanla yıllarca kıtalararası ilişki yürüten iki yetişkin bir ortada. Karşı taraf kendi rızasıyla geliyor mu geliyor bitti.

Konu sahibesine ithafen yazıyorum, bu da son mesajımdır. Kızkardeş NET şekilde sorsun. Misal, pandemi var biz de hiç görüşemiyoruz birlite yaşayacak mıyız? Biliyorsun ki ben zaman geçirmek için geliyordum ama artık gelemiyorum, seni göremiyorum, birlikte yaşamak istiyorum. Ne dersin?

Böylece sorsun.

Size yazmadığım bir cümleyi alıntılayıp neden bir başkasının ağzından cevap verdiğinizi gerçekten anlamadım. Sizin şahsınıza yazılan bir şey yok. Upuzun bir para hesabından sonra evet bunu anlamadım. Sırf kadın diye her konuda aynı düşünme zorunluluğumuz mu var? Siteden memnun değilsiniz bir daha girmeyebilirsiniz. Kendi yorumunuzla ve size yorum yapanlarla ilgilenin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…