kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

bana göre bu işler tabiki kısmet işi senden önce evlenmiş sonra evlenmiş hiç önemli değil ama tam şu anda 21 yaş ve daha flort edeli 5 ay olmuş şekilde senden önce bir evliliği düşünüyorsa beklemeli derim ama bu senin için değil kendi hayatının şekillenmesi için evlilik olayı 5 -6 ayda olabilecek bir olay değil bence önünde en az 2 sene daha olmalı ozaman içindede sizin hayatınızada biri girmiş olabilir

evlenmek için illa aylarca yıllarca çıkmak gerekmiyor...Eşimle uzak şehirlerdeydik..2 haftada 1 ,bazan de her hafta sonu benim şehrime geldi ve 7 ay içinde evlendik..4 yıllık evliyiz ve 2 de çocuğumuz var... Kader kısmet işi bunlar...........

5 yıllık bir ilişkisi var ve ciddiye gdiyor dıyorsunuz sizin şuan bir ilişkiniz olsaydı belki öncelik tanırdı ablasısınız sonucta ama şu durumda bence beklıycek bı durum göremıyorum nasip kısmet öncesi sonrasımı var. Benimde ablam var ALLAHIN iznyle 2012 benım dugun 2013 ablacığımın ve ikizler nişanlarımızda çifte oldu ablamla ben de ikiz gbiyiz zaten egtmden dolayı 1 yıl onlar bzden sonra evlenicek dediğim gb kısmet...

orası öyle ama genel olarak flort dönemiyle evlilik aynı olmayabiliyor bu kadar kısa sürede yapılan evliliklerde herkes çok başarılı olacak diye kural yok tabi bununda tam tersi olabilir ama çoğunlukta görüyoruz birbirini doğru dürüst tanımadan evlenenlerin bir zaman sonra boşanmalara gittiğini istisnalar kaideyi bozmaz evlilik hayatı çok daha farklı ben daha uzun süre tanıma taraftarıyım bu kadar kısa süre için diyemem hemen evlensin ben görüşümü belirttim ve bence benim görüşüm her aklı başında insanın verebileceği bir görüş sen şimdi dersen 5 ay olmuş evlensin ozaman bende diyebilirim mesela tanışalı 1 ay olmuş evlensin mesela çocuğun böyle bir evlilik yapmaya kalksa dermisin hemen evlen yoksa oğlum kızım birbirinizi biraz daha tanıyınmı dersin

Herkes kendi aklını beğenir..O yüzden her aklı başında insanın verebileceği görüş demen çok doğru olmaz.... Çünkü benim durumum da çok uç bir durum değil.....

Yıllarca çıkmakla tanınmaz insan... 7-8 yıl çıkıp evlendikten 3 ay sonra ayrılanları da duyuyoruz.. Ya da onca yıl çıktığı halde evliliğe gidemeyen ilişkileri de duyuyoruz...Önemli olan ortak paydalarda buluşabilmektir...Önemli olan mantığını kullanabilmek,gözünü açık tutabilmektir....Kimse kimseyi tamamen tanıyamaz..Tamamen tanımak mümkün değildir..İsterse 30 yıllık evlilik olsun...Şu da var kardeşi 5 aydır çıkıyormuş..Evlilik kararı alınsa hemen ertesi gün değildir düğün elbette...Bunun sözü nişanı ,ev düzmesi var..O da zaten bir kaç ay sürer.. Evlilik hayatı farklı diyorsun,evli değilsin sanırım..

Yaşamadığın bir hayatı nerden biliyorsun ???

Dediğim gibi kader kısmet işidir evlilikler...

bu konuda bende aynı fikirdeyim istemeye gelseler hemen evlilik aynı gün olmaz dediğiniz gibi sözü nişanı vs var ama ben olaya genel yorum yaptım sanki kardeşi hemen evleniyormuşta aklına bu düşünceleri sokmuş zaten fikrimi en başta belittim senden önce evlenebilir diye burada sorun yok ama tanışalı 5 ay olmuş bende 5 ay içinde evlenecekelerini düşünmediğimden bu sadece eğer bu olaya fazla kafa yormuş yada kendisine az çok ters gelen bir durumsa ki öyle olmasa sormazdı sadece destek olma anlamında daha tanışalı çok kısa zaman olmuş sen kafanı yorma onların önünde daha zaman var seninde önünde daha zaman var anlamındaydı bu yorumum bu arada kendi aklımı asla beyenmiyorum yorumum sadece aklı başında olan her insanın verebileceği bir cevaptı ama ben derken daha 5 ay olmuş sen kafana takma birbirlerini biraz daha tanısınlarki bence zaten böyle olacak hemen yarın evlenecek hali yok ama siz 7 ay içinde evlilik yapmış biri olarak benim bu yorumuma bu şekil cevap verirseniz bu konunun dışına çıkmış olur konu 5 -6 ay içinde evlilik olurmu olmazmı konusu değil çünkü siz olaya farklı yerden daldınız benim bahsettiğim çok farklı birşey

Son düzenleme:
ben 27, kardeşim 23 yaşında..ikimiz de bekarız, benden önce evlenmesinde hiçbir sorun olmazdı.. kader kısmettir yani bunlar.. ayrıca hiç aklında olmayan bir zamanda insanın hayatına biri girer ve tamamen değişebilir her şey.. hayırlısı olsun her ikiniz için de..

benden önce kardeşim evlenirse düşüncesi de ne demek oluyo ?
aklıma ilk gelen bencillik
benden 3yaş küçük kız kardeşim var ve evlenme durumu olsa 'ya benden önce kardeşim evlenirse düşüncesi aklımın ucundan bile geçemez' geçmemeli de
adı üstünde kardeş evlilik gibi mutlu bi günde onun mutluluğuyla mutlu olmayı bilemedikten sonra ne anlamı kaldı kardeşlik kavramının ?
kalkıpta kıskançlık yapıcam o evlendi ben ne olucam mı dicem ?
allah nasip etmesin
böyle düşünenlerede allah akıl fikir versin ki -kardeş- olmamın anlamına erişsin

Canım ben senin mantığını anlamış değilim açıkçası...

1.si tabiki kardeşin kendi hayatını çizecek, seni beklemesi fikrine kapılmış olman bile benim için başlı başına bir sorun oldu, bu sendeki beni beklesin mantığını anlayamadım (gerçi sende söylemişsin doğru olanı kendi yolunu çizmesi diye ama yine de bunu düşünüyor olman bir problem)

2.si Türk toplumundan bahsetmişsin.. Canım benim senin dediğin cinsten yani ilk önce büyük evlenir abi evlenmeden abla evlenmeden evlenilmez aman ayıp aman şöyle aman böyle aman terbiyesizlik falan gibi şeyler geçen yüzyılda kaldı. Şimdiki devir de böyle şeyler sorun olmuyor bunu düşünmen ve dile getirmende bence büyük bir sorun.. Allah'ıma bin şükür bende Türküm ama senin mantığını taşıyan hiç Türk görmedim.. Burda olayı Türklüğe dayandırman beni çok sinirlendirdi...

Sonuç olarak canım, senin kardeşinin mutluluğunu istememe gibi bir durumun zaten yok. Onu seviyorsun ve mutlu olmasını istiyorsun burda hem fikiriz ama senin şuan için bir sevgilinin olmaması ve dahası da acaba sevgilin olucak mı kısmı seni belli ki çok rahatsız ediyor ve sende bunu kardeşin üzerinden dillendiriyorsun... Beni yanlış anlama ama bir psikiyatriste başvursan senin için çok iyi olur aksi halde bu iş kardeşini kıskanmaya kadar gider...

Öpüyorum

çevredekiler kesinlikle igneleyici konuşur gibime geliyor kardesin evleniyor sen evde kaldın falan . ama yinede takıntılı olmamak lazım bence . bunlar nasip kısmet işi . neticede kardeşin canım cigerin sadece onun mutlu olmasını iste

kusura bakmayın ama konu açarken "bunlar şaka ama benim düşüncem" demişsiniz..ne yani neden beklesin kardeşiniz sizi?şartları uygunsa anlaşmışlarsa elbette ki evlenmeli..size sorması bile saçma olur "bekleyeyim mi? "diyerek..eşimin erkek kardeşi 2 sene önce evlendi mesela ..üstelik eşim bilerek dedi sen evlen beni bekleme sakın ben eşyalarımı kendim alacağım demiş.lütfen şaka olarak bile düşünmeyin herkesin nasip zamanı vardır derler..sizin de inşallah hayatınızda güzellikler olur hayırlı bir eş ile evlenirsiniz.ama 25 de fazla geç değil bunu bilin 25 /27 den sonra o kadar evlenen arkadaşım var ki..inşallah hakkınızda hayırlısı olur..

Bu tarz bir dusunce beni sasirtti dogrusu. Neden sizi beklemek zorunda oldugunu dusunuyorsunuz? Kimin nasibi once cikarsa o evlenir. Bu isin sirasi töresi olmaz ki. Bence kardesinize bu sekilde psikolojik bir baski uygulamayin, yazik gunahtir.

Iki kiz kardes tanidiklarimiz vardi. Ikisi de otuzun bayagi uzerindelerdi. Kucuk için uygun bir aday çikti fakat buyuk kiz, ondan once evlenmesinin yanlis oldugunu, buna asla izin vermedigini soyleyip huzursuzluk hatta tabiri caizse cingar çikartti. Kucuk mecburen yesil isik yaktigi adaya "hayir" dedi. Buyuk yillar sonra evet evlendi ama evlenmesine izin verilmeyen kucuk kardes hala bekar, uygun biri çikmadi. Tabiiki kaderin de bir hissesi var ama ne oldu simdi? buyugun kiskancligi yuzunden (sizi tenzih ederim) kucuk olan hala bekar ve kirkin uzerinde su an...

Bence bunlari hiic dert etme.
Benim halamin kizlari var 2 tane aralarinda 2 yas var.
Kucuk olan ablasindan once evlenip, ablasindan once anne bile oldu.
Nasip kismet bu isler :)

Hatta diyer halamin oglu ablasindan once evlendi.
Ertesi yilda ablasi evlendi ama Allah var.
Ablasi durdu durdu durdu 29 yasinda turnayi gozunden vurdu.

niye kızcağız senin evlenmeni beklesin ki
ne kadar bencilsin
senin daha aday adayın bile yok
5 yıl beklenir mi
tamamen kendini düşünüyorsun galiba
ya kardeşinin hayatı
sen kardeşinin yerinde olsan sevgilinle birlikte 5 yıl bekler miydin acaba

bunun nesi yanlış olabilir ki ? nasip ; kısmet işi bunlar... etraf ne der kaygısına kapılmana hiç gerek yok...

böyle düşünen çok insan var; hem de okuduğu halde... mesela benim ablam. kaç kere rest çekti, kaç kere ağladım bilmiyorum... işi olurun bıraktım. kardeşlik bağlarımızı koparabileceğini bile söyledi evlenirsem. sakın kardeşinize böyle bir şey yapmayın. üzmeyin onu... Allah kimin karşısına kimi ne zaman çıkarır bilinmez. çok kötü bir durum, yaşadığımdan biliyorum.

Bence kendinize şunu sorun; kardeşiniz sizin yüzünüzden mutluluğunu, hayallerini ertelese, acı çekse vicdanınız rahat olur mu? Dünyaya bir kez geliyoruz, zaman israf edilemeyecek kadar değerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…