kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

etrafımda yaşı küçük kardeşin daha erken evlendiği bir sürü evlilik var. nasip kısmet işi... benim eşim en büyük abi. 2tane okullu yeğeni var. hiç evlenmeyi düşünmemiş. küçük kardeşleri mesleklerini elini almışlar, kısmetlerini bulmuşlar... abilerini bekleselerdi ohooo... eşim de aman beni bekleyin dememiş.

kardeşin henüz 21. erken bence. ama çalışıyor. düzeni var. kısmeti de çıkmışsa evlenmek istemesi kadar normal bir şey yok. sen belki yarın kısmeinle karşılarısın, belki 35inde evleneceksin... o senin kaderin. kendi kaderine kardeşini ortak etmen haksızlık olur.

Evet haklısınız arkadaşlar
Erkeklerde bu durumu çok gördüm.Çünkü bir erkek isterse hiç evlenmesin kimse hakkında iyi kötü bişey düşünmez.Ama bizlerde hiç görmemiştim burda yazılanları okuyana kadar.Aslında ben de bu durumu daha önce hiç sorun etmemiştim içimde çünkü evlenmek benim için çok önemli bir konu deildi hayatımda.
Ama en yakın çevremin esprileri şakaları bile çok incitici.Mesela geçen gün amcam kardeşime=hadi ablan evde kaldı sen ne zaman evleniyosun= diye şaka yapıyor kafasınca.Ayy iyiki varsın,sen olmasan nasıl gülücektik şimdi diyecektim ama sesimi çıkarmadım tabi.Yani buna benzer imalar şakalar sanki evlenmek için yaşıyormuşuz gibi

kim ne derse desin canım boş ver. onlara kulaklarını tıka. anladığım kadarıyla sen zaten şu an evlilik düşünmüyorsun. kardeşin senin hazır olmanı bekleyecek değil ya. kısmet bu işler.

Benim yaşım 28, kız kardeşim 25 yaşında.
Ikimizde bekarız. Kız kardeşime görücü geldiğinde, bende bu soruyu kendime sormuştum.
Evlilik olmadı. Olsaydıda mani olmazdım, hem hangi hakla mani olabilirim ki?
Benim için zor bir durum olurdu ama.
Allah kolaylık versin.
Inşallah yakın zamanda hayırlı bir kısmet çıkar karşına.

Sizi beklemesini söyleyemezsiniz böyle bir hakkınız yok. Ailenizde ablanı bekle diyemez onlarında böyle bir hakkı yok. Herşey kader kısmet kardeşiniz eşini 21 yaşında bulur siz 40 böyle bir bencillik olabilirmi? sizi neden beklesinki. neden siz anlayabiliceğiniz biriyle beraber değilsiniz evlenemediniz diye evliliğini ertelesin. Amacım kırmak yermek değil ama aşırı saçma bir düşünce bu sizdeki. Artık öyle bir toplum kalmadı pek.. bakbakbak ablasından önce evlendi diyebilicek .Mahalle kocakarıları vardır bir mimli.. onlarda adı üzerinde mimlidir. Önyargıda oluşturmazsınız damgada yemezsiniz b düşünceleri kafanızdan atın.. Kim ne zaman evlenmek isterse ozaman evlenir. sıkmayın canınızı böyle saçma sapan şeyler için. Bırakın kardeşiniz evlensin sizde nedimesi olun ablası olarak yanında olun size ihtiyacı olucak

Bu konuyla ilgili meşhur bir sözlükte yazılar var!
Çok komik!
Zorda olsa ablalar cool kalmalı!
Demesi kolay, ama benim başıma gelirse ben ne yaparım bilmiyorum.
Bu konuyu kendine dert etmek mantıksız, nefis mücadelesi işte!

Hahaha. Hala buna kafa yoran kadınların olması ne kadar gülünç.

kendinden önce iki kız kardeşi evlenmiş , konu hakkında çift dikiş tecrübesi olan biri olarak yazıyorum ... bence bu işler kısmet işi ve bozulacak, üzülecek bir konu değil... insanın kardeşlerinin mutluluğunu üzüntü sebebi yapması ya da evlilik konusunda kendinde izin verme yetkisi görmesi doğru değil.... eminim sen de kardeşinin mutluluğunu gördükçe daha mutlu olacaksın... hele bir de teyze olduğunda mutluluk katmerlenecek.... sakın olumsuz düşüncelere kapılma, kendini de kardeşini de çok üzersin... doğu kökenli bir ailedenim ama kimsenin büyük abladan önce kardeşlerin evlenmesi hakkında beni üzecek yorumunu duymadım... tabii bu senin kurulan cümlelerde anlam araman ya da yapılan şakalara farklı anlamlar yüklemenle alakalı bir durum ... ( bu arada bir zamanlar evlenmeyi düşünmeyen ben ,şimdi 11 yıllık evli, iki çocuk annesi olarak yazıyorum )

Bencillik etmişsin kardeşin evlensede hep bilinçaltında senin üzüldüğünü düşünecek yerleştirdin bu düşünceyi ona çünkü sevgilisiylede paylaşmıştır belki hiç yorum bile yapmamalısın bu konuda evlenmek için evlencek değilsin ya dediğin gibi karşına biri çıkar kimin kısmetiyse gerekirse 1 ay arayla bile evlenirsin kader işi bu kardeşinle bu konuyu birdaha konuş aynen bu düşüncelerini ona aktar hayatında kimse olmadığını şaka yaptığını sonra onun bunu düşüneceğini kafasına takmamasını hayatının akışına bakmasını söyle ve rahatla bence.

benim kız kardeşim benden 5 yaş küçük ben den önce evlenmişti bırakın sorun etmeyi annemin benim niyetime hazırladığı tüm çeyizi vermiştim canı gönülden hemde.. çok değil 1 sene sonrada kısmet işte ben evlendim.böyle şeyler kardeşler arasında sorun olmamalı el alem ne der mevzusuna gelince o eskidenmiş şimdi kimsenin böyle şeyleri umursadığı yok hem olsa da hiç takılmamalı bence.

Evliliğin yaşla bir ilgisi yok, hazır olup istediğin an evlenirsin kısmet işi olması apayrı tabi.. Artık kadınların 28 29 a kadar yolu var hem

Ben olsam birilerinin birşeyler deme ihtimalini düşünmek yerine kardeşimin mutluluğunu düşünürdüm.

Kızından önce evlenen anneler bile varken kardeşiniz neden sizden önce evlenmesin ki? Bu kadar bencillik görmedim. Kardeşinizin mutluluğunu düşüneceğinize millet ne der kısmetlerim eksilir mi diye düşünüyorsunuz. Hayretler içindeyim bu konu karşısında.

Aynısını ben de yazdım kabul ediniz..bide arkasından PES diyorum o kadar

Eyvah:) sizin Keyfinizi bekleyecekse cok yazık olur kardeşinize:)yapmayın bence, bu tür düşünceler cok bayatladi. Hangi devirde yaşıyoruz. Ayıp bile..

yaa benim bir akrabam var aynen kız kardeşi 22 yaşında evlendi, kendisi 27 yaşında.. küçük olan evlendi, abla bekar henüz..
demek istediğinizi çok iyi anladım ama düşünsenize siz kardeşin yerinde olsaydınız beklermiydiniz? beklemezdiniz bence..

ayrıca sizin yaşınız geç değil henüz. ben 26 yaşındayım yeni evlendim.. 25 yaşımda tanıştım bir anda oldu, beklemediğim anda.
kardeşinize şaka da olsa öyle demeyin bence. ben onun yerinde olsam cidden üzlürdüm

bunları düşünmeyin, etrafta cidden çok böyle durumlar.. eskidendi bunun aksi..

bence Allaha güvenin ve kardeşinizin önünü kapatmayın.o ne der bu ne der demek yerine Allaha tam teslim olup ondan isteyin.ben öyle yaptım.benden küçük 2 kardeşim de benden önce evlendi.ben hiç dert etmediğim gibi bütün hazırlıklarına ben koştum.onların düğününde en çok ben eglendim ve ben mutlu oldum.sonuçta hepsinden daha güzel bir yuvam var

tatlım sen kendini çok iyi ifade etmiş çok da güzel cümleler kurmuşsun acaba köyde mi yaşıyorlar diye düşünmüştüm oralarda kafaya takılır bunlar çünkü..tabi ki evlenecek herkesin kısmeti ne zamansa o zaman takma kafana tabuları artık aştık..millet ne söylese boş sen bekle elbett baskasını seversin bir gün umutsuzluk yapma bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…