kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Ben size inanmıyorum demedim, yıllardır tanıdığınız kardesinizin davranışlarında değişim varsa bunu siz bilirsiniz.Bazilari da aşırı takıntılı oluyor diyorum kuzeni örnek verdim.O mesela kocasını sürekli takip eder herkesten kıskanır herkesten sakınır.Onun gibi misiniz bilemem bunu söyledim sadece.Yoksa kadın hislerine güvenirim

Ne çıktı ki yazdiklarinizda ortaya çıkan bir şey biz göremiyoruz. Kadın nefes alsa kocama üflemek için alıyor diyeceksiniz

Kardeşiniz şımarık, laftan anlamaz üstelik boşanıyor sizi sinir etmek istemiş. Söylediği aşırı saçma bir cümle, aşırı gereksiz kizmakta haklısınız ama bu kocaniza asik demek değil. Sadece sizi kızdırmak istemiş ve başarmış.

Gerektiği yerde cekseydiniz azarı, düzgün konuş benimle demek zor olmamalı. Abinle kavga edersek kina mi yakacaksin, hayırdır demek zor olmamalı.

Kardeşiniz ters, aksi bir insan olabilir. Aranız kötü olabilir ama esiniz de gözü olduğunu düşünmüyorum.

ben sizin için demedim zaten sakın yanlış anlamayın diğer yorumlarda bahsedilenlerden söz ettim.surekli kıskanç değilim bende eşini her kıskanan kadar normal yani kıskançlığım.. ama bana ters gelen konularda kıskançlık değilde beni rahatsız eden konulara karşı takıntılı oluyorum ve bna garip geliyor.

laf sokuyorum zaten tersliyorum dediğiniz gibi.ama o kelimesinde tutuldum hani derler ya o an söylemek istediği o cümleyi idrak etmekte ve anlamakta güçlük çektim ve ne cevap vermem gerektiğini bilemedim.ya saçmaladı yada beni kızdırmak istedi bunun için inanın duymazdan gelmek işime geldi dışıma yansıtmadim kızdığımı umursamaz bi tavrım oldu.bence bu ona vereceğim en iyi cevap diye düşünüyorum en azından moralimi bozamadigini düşünmüştür.bozuldum açıkçası ama belli etmedim .

peki şöyle yapsam nasıl olur bıraraya geldiğimizde onu kırmadan naif bir dille konuşma yapsam bu davranışlarının sebebini sorsam neden bu şekilde davranıyorsun. bnm sevmediğim tasvip etmediğim şeyleri ısrarla yapmanın sebebi nedir aciklayabilirmisin desem.anlatsam bana yanlış gelen davranışlarını sizce iyi yapmış olurmuyum .Yani bunu denemelimiyim

Yok ya ne gerek var insanca iletişim kurmaya siz kafanızda kurmaya devam edin
Hem sütü bozuk biriyle muhatap olmak size yakışmaz

Eşinizle ilgili konudan bahsetmeden olabilir
Biz kardeşiz bazen bana çok kırıcı davranıyorsun. Sana yardımcı olmak, vakit geçirmek istiyorum ama bazı davranışların beni kırıyor. Neden böyle davranıyorsun diyebilirsiniz. O evde yokken annenize konuşabilirsiniz. Ama anlattıklarınız da konuşacak bir şey yok bence. Fazlası varsa bilemiyorum. Sizi sürekli tersler, aksi davranır, rencide eder o ayrı.

Bende kız kardeşime kızarım bazen. Evin en küçüğü olduğu için biraz şımarıktır. Ama bunun aramızı bozmasına izin vermem. Benim bir tane kız kardeşim var, kıyamam ona. Ama bizim ilişkimiz daha sıcak. Bence sizin ilişkinizde sıkıntı var. Eşinizle ilgili bir hissi olduğunu zannetmiyorum
Ama içiniz rahat değilse eşin ile gitmeyin.

Birde sizin sevdiğiniz şekilde davranmak zorunda değil. Bundan neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama oda size sende bana sevmediğim şekilde davranıyorum derse ne olacak? Bence duygulardan bahsetmek, yargılamadan konuşmak daha iyi olur.

Ama lütfen yok eşimin önünde eğildim, yok gözüne baktın tarzı birşey demeyin. Birisi bana böyle bir saçmalıkla gelse bir daha asla yüzüne bakmam.

Bence kardeşiniz ile konuşmadan bir uzmanla konuşup biraz rahatlatabilirsiniz. Eşinizi kaybetmekden çok korkuyorsunuz sanki.

Son düzenleme:
Çünkü eşi 40 kapı dolasilsa bulunamayacak birisi . Hala ısrar ediyorum kardeşinin böyle davrandığını düşünmüyorum. Aynı evin içinde insanlar ne yapsın egilme, enistenle göz göze gelme.

Nasıl susarsınız,bu soruya nasıl tepki vermezsiniz?
Eve döndüğümde herkesin içinde tüm olanları söyler onu ve fikirlwrini rezil ederdim.

Çünkü eşi 40 kapı dolasilsa bulunamayacak birisi . Hala ısrar ediyorum kardeşinin böyle davrandığını düşünmüyorum. Aynı evin içinde insanlar ne yapsın egilme, enistenle göz göze gelme.

Evet bende kardeşin eniste ile davranışların da problem olduğunu düşünmüyorum. O yüzden dedim profesyonel destek al, esinden bahsetme diye. Bence genel olarak araları iyi değil ve konu sahibi eşini kaybetmekten korkuyor.

Evet çünkü yeterince ailesi tarafından sevilmedigini hissetmiş düşünmüş, şu anda da kendisini seven tek kişi eşi konu sahibine göre. Herkesin onu elinden alacağını dusunuyor. Ama bir insan bu kadar hissettirilise gider zaten . Yardım alması şart dediğiniz gibi.
Düşünce yapısı çok üzücü özellikle boşanmış kadınlar hakkında

Bu Konu daha devam ediyor mu
Konu sahibi gelip iki kelime yazmış zahmet olmuş
Hislerimde yanılmam doğru da cıktı demiş ne doğrusu mesela böyle ortaya bir şey atıp gitmek yerine açık açık yazsa ya

Kız kardeşine domalmak lafı dedi ve boşanıyor dedi boşananların genel durumu bu dedi

Bunlar görülmeyip milyon kere edepsiz cidden enisteye yan gözle bakanlar var oluyor dedik zaten kız kardeşi taclandirmadik

Fakat konu sahibinin yazdıkları önceki konuları kocasına karşı aşırı kaybetme korkusu olduğunu

Kocanın bulunmaz bir değer olduğunu herkesin kocasını kapma telaşında olduğunu
Kocanın aman da aman pek masum olduğunu bunu da yazdık çünkü konu sahibi için hayatı böyle kocası ve çevresindeki potansiyeli boşanmışlar komşular ya bir şey olur da koca giderse
Ayrıca domalmak nedir hepimiz günlük hayatta eğilip bükülüp doğruluyoruz
Eğilince kocama domaldi diyorsa buda akla geliyorsa hanı öyle hissediyormuş ya
O zaman o kız kardeşle görüşmesin attığı adımı aldığı nefesi konuşmayı gülmeyi kocasına karşı yapan bir kiz kardeş varsa
Buraya nasıl yazma cesareti varsa çeksin kardeşini desin ne diyecekse bir dahada iletişime geçmesin
Domalmak bence çok çirkin bir şey ve bunu cidden yapıyorsa o niyette biriyse kimse yokken yapar herkesin içinde değil

Arka sayfalar da çok yazdım kocayı kaybetmemek için ailesini silicek ye çok kişi var malesef
Hani derler ya sakınan göze çöp batar diye
Böyle yaparsa bu gerçekle bir gün karşılaşır kocayı sıkar etrafına tel örgüler koyar bir o koca ordan firar eder bir bakmışın boşanan kadınlar durumuna düşer

Ha olmasin mutlu olsun ama böyle yaparsa mutluluğu kendi elitlere yok edicek o zaman ortada ne aile ne kız kardeş ne koca kalicak

Böyle yaptıkca eşinin radarına girecek kadınlar ben de senin gibiydim normal degil bunu kabullen ilk önce.Ya aşmaya çalış ya da tedavi gör.Ya da esine güvenmiyosun cevresindeki tüm kızlar tehtid senin icin belkide bir sonraki kınu annen olucak

Kardeşiniz demekki zor günler geçiriyor eşinden boşanıyor demekki siz ona iyi geliyor sunuz eşinizi kardeş olarak görüyor böyle düşündünüz mü hiç

Bu ne yaa, girmeyeli forum Aşkı memnuya dönmüş. Ben de eniştemle çok iyiyim çünkü kardeşimden ayrı tutmuyorum. Kardeşim neyse eniştem de o. Ha madem şüphelendiniz kanıt arayın. O sizin kardeşiniz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…