• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

sizin düşünceniz inanıp inanmamak ta özgürsünüz fakat gerçek.olan bu
ben kardeşime o şekilde yaklaşmiyorum zihnimden bile geçirememeye çalışıyorum. belki inanmayacaksınız tüm söylediklerim gbi fakat bazı insanlar nispet yaparlar ayrılmış veya yalnız gördükleri kişilere ben yine kardeşim üzülmesin diye eşime karşı yaklaşımıma dikkat ediyorum.esiyle yaşadıkları aklına gelmesin bunalmasin diye.bn ona böyle hissettirmeye çalışırken onun bana beni kötü hissettirmeye calisacak şeyler yapmasini anlamiyorum

ben kardeşime o şekilde yaklaşmiyorum zihnimden bile geçirememeye çalışıyorum. belki inanmayacaksınız tüm söylediklerim gbi fakat bazı insanlar nispet yaparlar ayrılmış veya yalnız gördükleri kişilere ben yine kardeşim üzülmesin diye eşime karşı yaklaşımıma dikkat ediyorum.esiyle yaşadıkları aklına gelmesin bunalmasin diye.bn ona böyle hissettirmeye çalışırken onun bana beni kötü hissettirmeye calisacak şeyler yapmasini anlamiyorum
Yoo kimse de bekarlara nispet yapmıyor hem de neyin nispeti benim kocam var mı diyeceksiniz. Evliliğin nesi nispet. Kimse sizi ve kocanızi umursamıyor . Dünyada tek evli siz değilsiniz, ne kocaymis 40 kapı dolasilsa bulunmayacak. Her görenin aşık olduğu , bence siz ise fln göndermeyin evde tutun. Gerçek önerim bir uzmandan yardım alın dışardan düşünce yapınız hiç sağlıklı görünmüyor

evet tam olarak bu şekilde yani rahatsız olacağım ne varsa yapmasını istemediğim ne varsa beni sinir edecek şeyleri ısrarla yapıyor bunu neden yapar insan birini sinir etmek hoş biseymi .nabzimi yokluyor ve bende sinirlenmiyorum. bnde onun damarını biliyorum .Beni kızdırıp patlama noktasına getirecek ve ortalık kızışacak ve herkez bana karşı onu savunacak Tıpkı burda söylenenler gbi boşanıyor diye yapıyorsun dedirtip .oyunu kendi lehine çevirecek
E akrabalarınız kardeşiniz araba anahtarını enişteden istiyor diye yadırgayan insanlar , neden boşanıyor diye yaptığınızı düşünsünler? Sizin düşünceniz onlara göre normal olduğu için sizi haklı bulmaları lazım değil mi?

Erkek parfumunu siz zaten hep sikiyormussunuz
Bence o gun bu kadar parfum sikinca siz, o da en fazla bir fıs daha sikip size "valla abla bu kadar parfumle enistemin yanina gidince nerden geliyon diyecek" dedi.

Yani parfume vurgu yapti aslinda bence ama ne derler adamin birinin bastonu kaybolmuş köydeki bütün çocuklar hırsız gibi yürüyor hırsız gibi konuşuyor hırsız gibi gülüyormuş.
Ertesi gün bastonu bulunmuş köydeki bütün çocuklar normal çocuklar gibi gülüyor yürüyor konuşuyorlarmış.

Şimdi sizin baston kayip ve asiri inatcisiniz asiri hirslisiniz, ille de bir seyler bulucam derdindesiniz o yuzden size gore kardes hep hirsiz.

Bir seyler elde etmek amaciyla kardesinizin yaninda yöresinde geziyorsunuz, bir sey olsun ki haah bu son damlaydi diyebilesiniz.
Bosuna kendi kendinizi hasta ediyorsunuz.
Bir sey varsa bile kardesiniz alenen ask itirafi yapacak degil, sizin yuzunuze alenen soyleyecek degil
Siz ay acaba oyle mi boyle mi diyerek omur curuteceksiniz.
o benim erkek parfümü sıktıgımı bilmiyor . ben genelde esimle gittiğimizde sıkıyorum kokusunu begenirse hoşuna giderse alırız diye.cunku eşim orda sıkmayı sevmiyor. Ben orda parfüm denemedim bile ihtiyacımı aldım. oda kendince birsey yaptığını sandi .bende şunu diyorum sıktı diyelim. şöyle deseydi anlardım ( enişteme kokusunu gösterirsin belki beğenir diyebilirdi bu normal ama ( enistem bu koku ne kimin yanında geliyon diye sorarsa ) demesi mantıksız. ben kendimi haklı çıkartmaya değil düşüncelerim yersiz çıksın diye uğraşıyorum.ama o inadına inadına sessiz kaldığım için beni zorluyor

E akrabalarınız kardeşiniz araba anahtarını enişteden istiyor diye yadırgayan insanlar , neden boşanıyor diye yaptığınızı düşünsünler? Sizin düşünceniz onlara göre normal olduğu için sizi haklı bulmaları lazım değil mi?
Değil mi? Leş ağızlı akrabaları döne döne ne diye boşanıyorsun diye dedikodusunu yapacak, kocaları saklayacak, kız hasbelkader eğilirse vay efendim kocama karşı "domaldı" denilecek, normal hareketlere ekstra anlam yüklemeyenlere "genişsiniz" diyecekler, kız boşandı diye önüne gelen evlinin evliliğini yıkıp viski kadehiyle kahkaha atacak falan.
Kadın ya hele bir de boşanmış kadın, nefes bile alırken "içi erkek çekmiş" gibi almayacak. İçi erkek çekerse, yabancı erkek değil denenmişi alacak falan.
O kız kardeş aynı zihniyetle büyüdüğü için hepsinin ciğerini okuyor.

Neyin nispetini yapcaksiniz ki zaten
Cocuk gibi baaak benim kocam var senin yok mu diyeceksiniz
Ki Allah askina distan boylesiniz de icten ice neler neler kaynatiyorsunuz
Neler neler dusunuyorsunuz biliyoruz.
Kardesiniz de aptal biri degilse anliyordur az çok.
Gicik oluyordur muhtemelen ve gicik etmeye calisiyordur.

Ayrica bence sizin zihniyetinize gore kardesiniz soyledigi sozde bir sacmalik yok.
Sizde daima erkek/koca önceleniyor.
Dolayisiyla "kız kocan duymasin, kocandan izin aldin mi, kocan şunu bunu der mi, cok parfum siktin kocan bu koku nereden geliyor der mi" vs vs diye laf etmesi normal.
Az cok tahmin ettigimiz ataerkil zihniyet işte.
Dolayisiyla esprileriniz ya da laf sokmalariniz bile koca uzerinden oluyor.

Neyin nispetini yapcaksiniz ki zaten
Cocuk gibi baaak benim kocam var senin yok mu diyeceksiniz
Ki Allah askina distan boylesiniz de icten ice neler neler kaynatiyorsunuz
Neler neler dusunuyorsunuz biliyoruz.
Kardesiniz de aptal biri degilse anliyordur az çok.
Gicik oluyordur muhtemelen ve gicik etmeye calisiyordur.

Ayrica bence sizin zihniyetinize gore kardesiniz soyledigi sozde bir sacmalik yok.
Sizde daima erkek/koca önceleniyor.
Dolayisiyla "kız kocan duymasin, kocandan izin aldin mi, kocan şunu bunu der mi, cok parfum siktin kocan bu koku nereden geliyor der mi" vs vs diye laf etmesi normal.
Az cok tahmin ettigimiz ataerkil zihniyet işte.
Dolayisiyla esprileriniz ya da laf sokmalariniz bile koca uzerinden oluyor.
Çünkü kocası var , ömrü hayatımda koca nispeti yapmadım diye övünen ilk insan konu sahibi .

Boşanma finalinde olan biriyim.Simdiden kendimi sıkmaya başladım.Zaten geç evlenmiştim.Gec evlenen de boşanmış kadın gibi muamele görüyor bu ülkede.Kuzenim mesela... Kocasını çalacakmisim gibi kapısına yanastirmiyordu beni bekarken aynı şehirde olmamıza ve yakın oturmamıza rağmen, şimdi de aynı yaklaşımını sürdürüyor.Onunla bir arada olacak olsak ,onun bu korkusunu bildiğim için güven vermek amacıyla saç baş dağınık makyajsız gider basma etekle dolanırdim.Oysaki dünyada kocası ve ben kalsak dönüp bakmam bile.Ama kimseyi kinamiyorum,ülkede neler neler oluyor boyle yaprak dökümü Necla Leyla olayı duyuyoruz okuyoruz.Birileri bir şeyler yapıyor diye herkes zan altında kalıyor malesef.Konu sahibinin kardeşinin kötü niyeti var ise enisteden yüz bulmasa bunlari yapamazdı.Ya doğru hissetmiş konu sahibi ya da aşırı laubali bir kardeşi var fakat kadın normal dışı davranıyor demekki kadın hislerine güvenirim ben diyeceğim de kuzen gibi aşırı takıntılı da olanlar var bilemedim 🤷🏻‍♀️

Değil mi? Leş ağızlı akrabaları döne döne ne diye boşanıyorsun diye dedikodusunu yapacak, kocaları saklayacak, kız hasbelkader eğilirse vay efendim kocama karşı "domaldı" denilecek, normal hareketlere ekstra anlam yüklemeyenlere "genişsiniz" diyecekler, kız boşandı diye önüne gelen evlinin evliliğini yıkıp viski kadehiyle kahkaha atacak falan.
Kadın ya hele bir de boşanmış kadın, nefes bile alırken "içi erkek çekmiş" gibi almayacak. İçi erkek çekerse, yabancı erkek değil denenmişi alacak falan.
O kız kardeş aynı zihniyetle büyüdüğü için hepsinin ciğerini okuyor.
Üzücü bir yanı var bu hikayenin. Konu sahibine ailede sülalede gelen vuruyor giden vuruyor, hasbelkader az iyi davranan bir kocası olmuş, ödü kopuyor alacaklar diye. Halbuki kızkardeşin derdi ablasının altından mamul kocası değil, dedim ya bulmuş konu sahibinin damarını basıyor da basıyor nasıl da zevk alıyor. Kaybedecek neyim kaldı bu yapının içinde deyip boşvermiş kim ne der ne düşünür salmış artık kendini .

Tüm konuyu okudum, söylenmesi gerekenler söylenmiş.Kız kardeşiniz düşündüğünüz gibi biri olsa dahi siz haksızsınız.Çünkü tüm sıkıntı sizin kocanıza olan aşırı bağımlılığınızdan, onunla var olmuşsunuz gibi saçma sapan bir psikoloji içerisinde bulunmanızdan kaynaklanıyor.
Dün komşu, iş arkadaşı , bugün kızkardeş, yarın kuzeni bla bla.. uzar gider bu...
“Eşim yokken kokusunu sıkıp onu yanımda kendimi güvende hissederim” bu nedir ya :D sizi o mu var etti?
Kendinizi kocaya bağımlılıktan kurtarırsanız bu saçmalıklar da son bulacak.

çok zor değil zaten dediğinizi yapmak kapıdan bırakıp gidebilir. fakat bugün bayram ziyaretine gittik ve kardeşimle markete gittik ve reyonlari gezerken parfümlerin bulunduğu bölümde parfümleri bakarken kardeşim üzerime erkek parfümü sıkarak bana şu kelimeyi kullandı ( enistem şimdi sana kimin yanina gittin bu koku ne diye sorarsa napcan )dedi .siz cevap verin sizce ne söylemek istedi veya ne yapmak istedi ben bisey düşünmedim aklımdanda kötü bisey geçirmedim. ona cevap bile vermedim .sizce neden böyle bisey yaparak bu cümleyi kurdu lütfen cevap verirmisiniz.cunku bn düşünemiyorum

konunun baslangicindan beri herkes size gidin destek alin diyor. bu konuda bir adim attiniz mi? zira kardesiniz yaninizda oksurse "kocamin dikkatini cekmek icin yapti!!!" diyeceksiniz.
aklimdan kotu bir sey gecirmedim diyorsunuz ama ilk gunden beri dusunceleriniz korkunc.

çok zor değil zaten dediğinizi yapmak kapıdan bırakıp gidebilir. fakat bugün bayram ziyaretine gittik ve kardeşimle markete gittik ve reyonlari gezerken parfümlerin bulunduğu bölümde parfümleri bakarken kardeşim üzerime erkek parfümü sıkarak bana şu kelimeyi kullandı ( enistem şimdi sana kimin yanina gittin bu koku ne diye sorarsa napcan )dedi .siz cevap verin sizce ne söylemek istedi veya ne yapmak istedi ben bisey düşünmedim aklımdanda kötü bisey geçirmedim. ona cevap bile vermedim .sizce neden böyle bisey yaparak bu cümleyi kurdu lütfen cevap verirmisiniz.cunku bn düşünemiyorum
Şaka yapmış olma ihtimali hiç mi yok. O zaman dana da sıkalım bu parfümden deyip sıksaydınız ona da.

Bence sen gayet netleştirmişsin bizden duymak istiyorsun, söyleyeyim madem. Parfümü üzerine tuzak olarak zorla sıktı, eşin erkek kokusunu alsın, siz kavga edin, aranız bozulsun, kocan kendisine kalsın diye. 🦂🦂
Peki diyelim bu anlattığın doğru, kardeşine s.lak mısın üzerime niye parfüm sıkıyorsun haber vermeden diyemedin mi? Ya da ne düşünmesini isterdin eniştenin? Diyemedin mi? Naptın peki sen? Ne cevap verdin?
Amacı tuzak kurmak olsa hatekete geçmez miydi, eve dönünce "abla ne değişik bir parfüm bu, aynı erkek kokusu gibi" falan şeklinde. Duruma eniştenin dikkatini çekecek bir şey yapmamış görünüşe göre. Ayrıca böyşe bir şeyi sürekli yapıp yapmadığını kardeş bilir. Ablanın onu o an uydurduğunu mutlaka biliyordur.

Amacı tuzak kurmak olsa hatekete geçmez miydi, eve dönünce "abla ne değişik bir parfüm bu, aynı erkek kokusu gibi" falan şeklinde. Duruma eniştenin dikkatini çekecek bir şey yapmamış görünüşe göre. Ayrıca böyşe bir şeyi sürekli yapıp yapmadığını kardeş bilir. Ablanın onu o an uydurduğunu mutlaka biliyordur.

Konu sahibi yorumunuzu okuyunca , bir kaç sayfa sonra, "bugün de böyle bir şey oldu " yazmaz umarım.

Ben konu sahibinin düşünce şekliyle yazdım. Olayın böyle geliştiğine inanmıyorum. Öyle olsa bu kadar tepkisiz kalınmaz.

Ben konu sahibinin düşünce şekliyle yazdım. Olayın böyle geliştiğine inanmıyorum. Öyle olsa bu kadar tepkisiz kalınmaz.
Ben de sizin söyledimleriniz üzerinden kafama takılanları yazdım amacım sizi eleştirmek değildi 😊

Yoo kimse de bekarlara nispet yapmıyor hem de neyin nispeti benim kocam var mı diyeceksiniz. Evliliğin nesi nispet. Kimse sizi ve kocanızi umursamıyor . Dünyada tek evli siz değilsiniz, ne kocaymis 40 kapı dolasilsa bulunmayacak. Her görenin aşık olduğu , bence siz ise fln göndermeyin evde tutun. Gerçek önerim bir uzmandan yardım alın dışardan düşünce yapınız hiç sağlıklı görünmüyor

Konu sahibi yorumunuzu okuyunca , bir kaç sayfa sonra, "bugün de böyle bir şey oldu " yazmaz umarım.
yo artık yazmicam çünkü ne söylesem abartı uydurma yalan saçma oluyor en iyisi bosvermek zaten mesafeli durmak en iyisi bn kendimi anlatamadıktan sonra hep yalancı durumundayım.
neyse daha fazla söze gerek yok zaten. Allah büyüktür o bir çare verir

Boşanma finalinde olan biriyim.Simdiden kendimi sıkmaya başladım.Zaten geç evlenmiştim.Gec evlenen de boşanmış kadın gibi muamele görüyor bu ülkede.Kuzenim mesela... Kocasını çalacakmisim gibi kapısına yanastirmiyordu beni bekarken aynı şehirde olmamıza ve yakın oturmamıza rağmen, şimdi de aynı yaklaşımını sürdürüyor.Onunla bir arada olacak olsak ,onun bu korkusunu bildiğim için güven vermek amacıyla saç baş dağınık makyajsız gider basma etekle dolanırdim.Oysaki dünyada kocası ve ben kalsak dönüp bakmam bile.Ama kimseyi kinamiyorum,ülkede neler neler oluyor boyle yaprak dökümü Necla Leyla olayı duyuyoruz okuyoruz.Birileri bir şeyler yapıyor diye herkes zan altında kalıyor malesef.Konu sahibinin kardeşinin kötü niyeti var ise enisteden yüz bulmasa bunlari yapamazdı.Ya doğru hissetmiş konu sahibi ya da aşırı laubali bir kardeşi var fakat kadın normal dışı davranıyor demekki kadın hislerine güvenirim ben diyeceğim de kuzen gibi aşırı takıntılı da olanlar var bilemedim 🤷🏻‍♀️
kardeşim aşırı şımarık laftan anlamaz kendi bildiğini yapar .yapma dediğin şeyi inadına yapar.ben ne yazsam tepkiler hep benim kötü düşündüğüm veya yalan söylediğim yönünde fakat olanlar bunlar daha ne demeliyim.insanlar şaka falan diyorda bn hiç şaka olarak hissetmiyorum.yazdigim şey tuhaf geldigi için sormak istedim yine yapan değil susan suçlu oluyor.yaklasimlari ilerlemeye başladı hissetmesem bu kadar huzursuz olmam .hep hissettiklerim cikti

Back
X