• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

hergün de kadın cinayetleri işleniyor ona bakarsınız.e evdeki kocalarımızı sevgililerimizi potansiyel katil olarak görüp uzaklaşalım mı hepsinden?
2021 verileri onu gösteriyor. Kadınları öldürenlerin yarısına çok yakını kocaları. O zaman napıyoruz kocaları boşuyoruz. 😶

2021 verileri onu gösteriyor. Kadınları öldürenlerin yarısına çok yakını kocaları. O zaman napıyoruz kocaları boşuyoruz. 😶
elbette boşamalıyız hepimiz.binde bir ihtimal bile olsa gece elinde bıçakla tepemizde bulma ihtimali var :KK53: aynı kızkardeşimizin kocamıza göz koyma ihtimali gibi bu da bir ihtimal:KK45:

elbette boşamalıyız hepimiz.binde bir ihtimal bile olsa gece elinde bıçakla tepemizde bulma ihtimali var :KK53: aynı kızkardeşimizin kocamıza göz koyma ihtimali gibi bu da bir ihtimal:KK45:
Sonra hepimiz toplanıp konu sahibinin kocasına koro halinde "kıyaaamaam" deriz. :KK53:

Hala tartışılıyor mu bu konu. 😂 Kimse olmaz demiyor, insanın olduğu yerde herşey mümkün. Ama okuyunca konu sahibininki paranoyaklık belli. Bir de elde böyle düşünmesi için veri yok. Kız eğilmiş, Bi de boşanıyor muş. Zihniyet yanlış, sırf boşanıyor diye şüpheleniyor, eğer evli ve mutlu olsa böyle birşey beklemeyecek belli kardeşinden. Burada daha önceleri böyle konular okuduk kız kardeşinden ablasından şüphelenen. Daha ciddi sebepleri vardı, arada alkoller ablanın kocanın kucağına bacağını uzatması vs gibi. Hatta Bi keresinde konu sahibinin şüphesi gerçek de çıktı. Ama o konu sahipleri bile kardeşleri hakkında ölçülü konuşuyordu. Emin olmadan sütü bozuk, kendi evliliği bozuldu ya benim evliliğimi kıskanıyor demiyordu. Bu kadar az sebeple insan emin olmadan kardeşinin bu kadar günahına giremez. Bu kadar kolay yakıştıramazsın.
Boşanınca kadının her yaptığı batıyor, sanki boşandı diye uçan kuşa sarkıyor, düz duvara tırmanıyor. Konu sahibinin zihniyeti böyle. Sorun bu. Yoksa asla olmayacak birşey demiyor kimse. Sadece yazdıklarından anlıyorsunuz iftira atma potansiyelinin olduğunu.

Hala tartışılıyor mu bu konu. 😂 Kimse olmaz demiyor, insanın olduğu yerde herşey mümkün. Ama okuyunca konu sahibininki paranoyaklık belli. Bir de elde böyle düşünmesi için veri yok. Kız eğilmiş, Bi de boşanıyor muş. Zihniyet yanlış, sırf boşanıyor diye şüpheleniyor, eğer evli ve mutlu olsa böyle birşey beklemeyecek belli kardeşinden. Burada daha önceleri böyle konular okuduk kız kardeşinden ablasından şüphelenen. Daha ciddi sebepleri vardı, arada alkoller ablanın kocanın kucağına bacağını uzatması vs gibi. Hatta Bi keresinde konu sahibinin şüphesi gerçek de çıktı. Ama o konu sahipleri bile kardeşleri hakkında ölçülü konuşuyordu. Emin olmadan sütü bozuk, kendi evliliği bozuldu ya benim evliliğimi kıskanıyor demiyordu. Bu kadar az sebeple insan emin olmadan kardeşinin bu kadar günahına giremez. Bu kadar kolay yakıştıramazsın.
Boşanınca kadının her yaptığı batıyor, sanki boşandı diye uçan kuşa sarkıyor, düz duvara tırmanıyor. Konu sahibinin zihniyeti böyle. Sorun bu. Yoksa asla olmayacak birşey demiyor kimse. Sadece yazdıklarından anlıyorsunuz iftira atma potansiyelinin olduğunu.

Konu sahibi 1980ler, mahallenin cahil teyzesi kafasını taşıyor.
Safi kocası söz konusu olunca böyle düşündüğünü sanmıyorum, kadınların geneline bakışı bu bence. Yorumlarını alt alta okuyunca (Her ne kadar kendi aksini iddia etmeye çalışsa da) tüm çarpık, köhne fikirleri dökülüyor. Kardeşmiş, arkadaşmış, komşuymuş değil; "başında erkeği olmayan" her kadın, onun için potansiyel rakip, potansiyel tehlike.

En doğru tanım bu belki de: Zihniyeti bozuk

Ben haklı buldum sizi. Rahatsız edici davranışlar bunlar. Hatta daha fazlası olduğunu düşünüyorum. İnsanın kendi kardeşi için bunları düşünmesi çok zor ve acı olsa gerek. Bazı kızlar biraz şeydir. Bütün erkekleri potansiyel olarak görürler ya. Başka hangi rahatsız edici davranışlarına şahit oldunuz?

Boşanma aşamasında bir kadının kız kardeşi bile böyle bakıyorsa,dışardakiler neler neler yapmaz 😒

Ablanız çok şanssız.
Ne kocadan yana yüzü gülmüş ne kardeşten…
Ne bahtsız bir kadınmış. Çok üzüldüm anlatamam.

(Kuzenim henüz yeni boşandı. Eşim morel olsun diye tatil ısmarladı bize. Sürekli mesaj atıyor,arıyor morel olsun diye. Ne yazıyor diye bakmıyorum bile..hoşuma gidiyor aşırı seviniyorum destek veriyor morel oluyor kuzenime diye..)

Boşanma aşamasında bir kadının kız kardeşi bile böyle bakıyorsa,dışardakiler neler neler yapmaz 😒

Ablanız çok şanssız.
Ne kocadan yana yüzü gülmüş ne kardeşten…
Ne bahtsız bir kadınmış. Çok üzüldüm anlatamam.

(Kuzenim henüz yeni boşandı. Eşim morel olsun diye tatil ısmarladı bize. Sürekli mesaj atıyor,arıyor morel olsun diye. Ne yazıyor diye bakmıyorum bile..hoşuma gidiyor aşırı seviniyorum destek veriyor morel oluyor kuzenime diye..)
Mesajınızı çok beğendim ama nolur morel yazmayin daha fazla 😐

İsteyen istediğini yazsin ama kız kardeş yapmaz demesin .herkesin kız kardeşi bir değil. Benim kardeşim yapmaz mesela bilirim. Ama yapanı da çok gördüm. Şirinlik namına koca kızın ablasının eşinin kucağına oturduğunu gördü bu gözler. Ağzının içine gireni gördü. İnsan art niyetli olanı biliyor .Sen istediğin kadar gözünü kapa bir gün gerçek öyle bir çarpar ki yüzüne sen de neye uğradığını şaşırırsın.
Kıskanç misin falan yazanlar ,fesatsin yazanlar siz Pembe rüyalar ülkesinde mi yaşıyorsunuz???O kadar çok kişi var ki akrabasiyla kaçan.
Yapanı da çok mu gördünüz😱hadi bir iki gördüm deseniz neyse ama çokk gördüm deyince nerde,nasıl yaşıyorsunuz merak ediyor insan

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Sen bence eşinle kardeşini pek görüştürme.Kardesinin sana kötü gelen bir hareketine, sözüne o anda mudahe et ki yüz bulamasin.İnsan kardeşine bunu yakıştırmaz ama yakıştırıyorsa da vardır bir bildiği.

Reyting uğruna yazılan yorumlar olmaları olasılığı daha yüksek bence. Normal toplum yaşayışı dışındaki paylaşımlar sosyal medyada , hatta haberlerde yayınlanıp , yer buluyor. Bu haberler esnasında da paylaşımı yapan "psikoloğun" veya "sosyal medya ünlüsü" nün reklamı yapılmış oluyor.

Hiçbir olay için "asla" diyemeyiz ancak sosyal medyadaki her paylaşımı da sayısal veri kabul edemeyiz.
O kişinin hiç haz etmiyorum yaptığı her şey pr çalışması zaten . O kadar kıymetli alanda kişiler var ki bu kadar popüler olmasına aşırı üzülüyorum :(

mutlaka vardır toplumumuzda tv de bile izliyoruz canlı canlı ama ben her konuda 2 3 psikoloğun adının geçmesine karşıyım.sanki her derde deva bu kadınlar.bir tülay kök bir esra ezmeci öğrenilmiş her konuya yapıştırılıyor.araştırsan kendilerine faydası yoktur bu kadınların.başka psikologlar mı yok psikiyatrlar mı yok?neden hep bu kadınlar?
Tülay kök yine daha daha Esra ezmeci kendisi de söylüyor sosyal medyada psikolog olarak değil başka şekilde destek oluyorum diye . Terapi defteri Deniz hanım var mesela soru cevapları o kadar şahane ki bir sürü ekran görüntüsü almisimdir ufkunu aciyor ama Deniz hanım reyting soruları değil gerçek sorular ve gerçek yasama gerçekçi destek sunuyor .

Ya bırakın ne şaşkıntılısı.
Kadın boşanıyor, bekar bekar dibimizde geziyor diye rahatsız olmuş hanımefendi öz be öz kardeşinden.
Neymiş önünde eğilmişmiş, pilates mi esneme mi yapıyordu kadın, hangi insan durduk yere eğilir, ağır konuşacağım susuyorum vallahi.
Onunki yıkılıyormuş eşini zorda bırakmışmış, neden başkası mutlu olsunmuşmuş diyebilirmiş sütü bozukmuş vs vs.

Yemin ediyorum, böyle bir şey olsa ablama değil şerefsiz kocama söverim ilk, ümit mi verdin ne yaptın, ar damarın mı çatladı, yanlış anlayacağı şeyler mi yaptın diye onu şutlarım da yine ablama yakıştıramam, beynime dahi giremez bu düşünce.
Off neyse…
Biraz agir konusmussunuz konudan bagimsiz olarak soyluyorum boyle bisey olsa " ilk serefsiz kocama soverim" ne demek.. bu dusunce yapisi cok yanlis. Ya es kisisi bir umit vermediyse isi karistiran karsi tarafsa o zaman ne yapacaksiniz. O pismanlik vicdan azabi kul hakkinin altindan nasil kalkilacak. Ki gerceklerin bir gun mutlaka ortaya cikma gibi bir huyu vardir. Bence dogru duzgun gozlem yapip gercekten ne oldugunu anlayip oyle mudahale etmek gerekir.

Gerçekten kadınlardan korkulur bunu bir kez daha anladım. Allah size kolaylık versin . İnşallah siz kardeşinizi yanlış anlamışsınızdır. İnşallah öyle birşey yoktur . Umarım kardeşiniz de bu boşanma sürecini çabucak atlatır.

Burada sanki eniştesi ile kız kardeş arasında kötü şeyler hisseden ilk insanmışsınız gibi lanse edilmiş ama bu ülkede torununa tecavüz eden dedeler (!l bile var ! Bu ülkede kızına taciz eden baba (!)soysuzları var! Bu ülkede yengesine, kuzenine, otuna, b..kuna kötü gözle ahlaksızca bakan bir ton insan var .

Bunları da geçtim , evlilik hak olduğu gibi boşanmak da hak bunu biliyoruz . Kimse kimsenin kahrını cekmiyor artık. Evet bu da güzel birşey. Ama kadının kocası harbiden iyiyse , ve kadın kocasını seviyorsa pardon ama kocası hakkında kötü söyleyenler de onun kocasının hakkına girmiş olmuyor mu ? Burada hep kız kardeşin hakkına girilmiş ya ! Birde kimse yakıştırmaz böyle herseyi ailesine . Kadın şüphelenmiş . Konuyu çarpıtmış herkes.

Herkes kötü değil. İyi kız kardeş enişte ilişkisi çok var. Ama konuya benzer bir çooookkkkkkk olay var. Harbiden sizler Pembe dünya da mı yaşıyorsunuz. Kadın boşanma aşamasında olduğunu belirtti diye , sizler boşanmış kadınlara laf söylüyor , onları tehlike gibi algılıyor demişsiniz ve bunu da sanki o söylemiş gibi yansıtmışsınız .

Bu forumda daha neler öğreneceğim bilmiyorum . Yalnız şunu gördüm ki insan ister Kadın olsun ister erkek olsun birlikte herkes herseyi yapabilir.

Konu sahibi de eğer bu kadar rahatsız oluyorsanız kardeşinizle mesafeli olursunuz. Bahaneler üretin gelmesin . Yada siz destek için tek gidin. Bu şekilde belki de düşüncelerinizi değiştirebilirsiniz

Ya es kisisi bir umit vermediyse isi karistiran karsi tarafsa o zaman ne yapacaksiniz. O pismanlik vicdan azabi kul hakkinin altindan nasil kalkilacak. Ki gerceklerin bir gun mutlaka ortaya cikma gibi bir huyu vardir.
Duygusal ilişkiden bahsediyorsak biri sizin rızanız olmadan nasıl sizinle duygusal ilişki yaşayabilir ki?
Eş nasıl masum olabilir bu durumda?

Gerçekten kadınlardan korkulur bunu bir kez daha anladım. Allah size kolaylık versin . İnşallah siz kardeşinizi yanlış anlamışsınızdır. İnşallah öyle birşey yoktur . Umarım kardeşiniz de bu boşanma sürecini çabucak atlatır.

Burada sanki eniştesi ile kız kardeş arasında kötü şeyler hisseden ilk insanmışsınız gibi lanse edilmiş ama bu ülkede torununa tecavüz eden dedeler (!l bile var ! Bu ülkede kızına taciz eden baba (!)soysuzları var! Bu ülkede yengesine, kuzenine, otuna, b..kuna kötü gözle ahlaksızca bakan bir ton insan var .

Bunları da geçtim , evlilik hak olduğu gibi boşanmak da hak bunu biliyoruz . Kimse kimsenin kahrını cekmiyor artık. Evet bu da güzel birşey. Ama kadının kocası harbiden iyiyse , ve kadın kocasını seviyorsa pardon ama kocası hakkında kötü söyleyenler de onun kocasının hakkına girmiş olmuyor mu ? Burada hep kız kardeşin hakkına girilmiş ya ! Birde kimse yakıştırmaz böyle herseyi ailesine . Kadın şüphelenmiş . Konuyu çarpıtmış herkes.

Herkes kötü değil. İyi kız kardeş enişte ilişkisi çok var. Ama konuya benzer bir çooookkkkkkk olay var. Harbiden sizler Pembe dünya da mı yaşıyorsunuz. Kadın boşanma aşamasında olduğunu belirtti diye , sizler boşanmış kadınlara laf söylüyor , onları tehlike gibi algılıyor demişsiniz ve bunu da sanki o söylemiş gibi yansıtmışsınız .

Bu forumda daha neler öğreneceğim bilmiyorum . Yalnız şunu gördüm ki insan ister Kadın olsun ister erkek olsun birlikte herkes herseyi yapabilir.

Konu sahibi de eğer bu kadar rahatsız oluyorsanız kardeşinizle mesafeli olursunuz. Bahaneler üretin gelmesin . Yada siz destek için tek gidin. Bu şekilde belki de düşüncelerinizi değiştirebilirsiniz
Çünkü konu sahibi herkesten rahatsız oluyor. Daha önce de evli komşusundan rahatsız olmuş. Sürekli kocamı çalıyorlar diye hezeyanlar içinde konu açan, çevresinde arkadaş bırakmadığını söyleyen bir kadın. Elbette herkes bına tepki gösterdi

Torununa tecavüz eden erkek, kızına tecavüz eden erkek, genel olarak tecavüzu erkekler yapıyor ama ortada birşey yokken sırf boşanıyor diye öz kardeşinden şüphe duyan biri var.

Benim eşim ve kız kardeşim çok daha samimi. hatta kız kardeşimin tüm arkadaşları eşimi tanıyor. "Abim" diyince benim eşim akıllarına gelir, erkek kardeşimiz değil. Ben ne eşime nede kardeşime bunu yakıştırmam.
Aklının ucundan böyle saçma bir şey geçirenin aklını alırım.

Back
X