Kız kardeşimle ailemin arasında kaldım lütfen bi akıl verin arkadaşlar

bahar4252

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
3
0
36
Ankara
selam arkadaşlar kız kardeşim evlenmek istiyor fakat ailem evlenmek istediği kişiyi kabul etmiyor ve ancak benim ve eşimin bu konuyu çözebileceğimizi düşünüyorlar kardeşimle konuşup vazgeçirmemi istiyorlar fakat ben böyle bi vebal almak istemiyorum. kardeşimle konuştuğumda onu haklı buluyorum abla seviyorum diyor. sevme diyemem . annemle ve babamla konuştuğumda onlarda haklı kendince 11 yaş farkı var 2 ayın içinde evlenme kararı aldı güvenemiyoruz diyolar. bu konuya yaklaşık 3 senedir bi çözüm getiremedik karşı taraf sürekli bi hata yapıp ailemi kendinden iyice soğuttu işin içinden çıkamıyoruz artık.. lütfen bi akıl verin kardeşime yardım edemiyorum çünkü tamamen ailesine sırtını dönmüş durumda ne yapmalıyım bi abla olarak

3 ayda evlenme kararı mı verdi? Ne zamandan beri tanışıyorlar?
11 yaş fazla biraz evet.. Benim kuzenimle eniştemin arasında da o kadar yaş var sanırım. 7 8 aydır evliler gayet uyumlular, mutlular.
Yaş önemli şey fakat ille de yaş diye takılıp kalmamak lazım.

Cikmaz bi sokak. Bi tarafta baciniz bi tarafta ana babaniz. Kardesiniz kac yasinda? Yani henuz 18-20 lerinde ise cok saglikli karar alamayabilir belki? Yani su acidan diyorum ilk kez asik olup sevmistir belki?

Son düzenleme:
ben birşeyi anlayamadım lütfen eleştiri olarak algılamayın 3 aydır tanıyor demişsiniz ,3 yıldır bu işe çözüm getiremedik demişsiniz ,yanlış yazım mı yoksa 3 yıldır bu konu mevcut mu? anladığım kadarıyla kardeşiniz oldukça kararlı, eminim kendisi de ailenizin zaman ve yaştan ötürü onay vermediğini biliyordur konuşmuşsunuzdur, eğer yaşı çok küçük değilse aileyi ikna edin derim ben çünkü bir çok kez şahit olduk ailem istemiyor tamam vazgeçiyorum'' diyen insan sayısı çok az gönüllü olmazsa malesef kaçmayı tercih ediyorlar çok üzücü ama durum bu umarım sizin başınıza gelmez eğer öyle birşey olursa aileniz şuan üzüldüğünden daha çok üzülecektir tatlılıkla halletseniz mesela şart koşun tamam kabul ama önce nişan olursa ve bu nişan 1 yıl sürerse razıyız deseniz belki o süreçte kardeşiniz kendiliğinden vazgeçebilir yada aileniz o beyfendiye ısınabilir?

Son düzenleme:
bak arkadaşım, kardeşin aşık mı değil mi bunu bi yana bırak; evlenmek istediği o adam kardeşini mutlu edebilir mi, düzgün biri mi ona bak önce. adamın düzgün biri olmadığına karar verirsen "kardeşim aşık ama." deme sakın, onun için en doğru kadarı vermesini sağla. en azından birkaç ay daha bu adamı tanımasını, flörtüne devam etmesini rica et. yaşları aynı olsa bile bu kadar kısa sürede evlenmeyi planlamak doğru değil. ailenizin engel olmak istemesinin sebebi yalnızca yaş farkıysa, haksızlık ediyorlar derim. çevremde bu yaş farkına rağmen mutlu çiftler var.

tanıştıktan sonraki 3 ay içinde evlilik kararı aldı 3 yıldır ailem uğraşıyor ayırmak için .. açıkçası durum böyle olduğu için bende sağlıklı bi karar aldığını düşünmüyorum kardeşimin.. bunu kendisine söyledim ama ayrılmaktan korkuyor. karşı tarafı kaybetme korkusu var..yani kendine zaman vermiyo düşünmek için açıkçası buna ikna da edemedim.. ailemin de hataları var.. aşırı korumacı davranıyolar bunu söylediğimde bana da tavır alıyolar. hatalarını kabul etmiyolar

Şimdi anladım3 ay içinde evlilik kararı almış ama 3 yıldır da bekliyor bu güzel birşey demek ki nekadar kızsa da tavır yapsa da ailesine önem veriyor ,kardeşinizi en iyi siz tanırsınız sağlıklı karar aldığını düşünmüyorsanız tabiki uyarıda bulunucaksınız bu en doğal hakkınız,arada kalmak kötü birşey umarım herşey güzellikle hal olur ,kendinizi daha fazla üzmeyin lütfen siz bir abla olarak uyarıda bulunmuşsunuz gönlünüz rahat olsun ,

2 ya da üç ayda aldıkları evlilik kararını 3 senedir neden resmiyete dökemediler?

canım bence sen bikere sakin kafa otur bir düşün
hangi taraf daha haklı karar ver
kardeşin cann ciğerin evet ama ailende onu korumakla mükellef
benim kardeşimdede yaşadık aynı şeyleri canım
malesef evlendiler şimdi çocuklarıda var ve her iki ayda bir boşanmaya kalkışıyorlar
çok mantıklı kararlar almalısın
bunun içinde objektif olmak zorundasın
yakın gördüğün ve güvendiğin insanlardan fikir iste

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…