- 30 Eylül 2016
- 1.184
- 1.600
- 133
Birkaç ergen yüzünden işinizden vazgeçmeyin,5 kişilik grubun acilen dağıtılması lazım,muhtemelen birbirlerini saçma sapan sebeplerden ötürü gazlıyorlardır. Ayrıca oylama olayı cidden çok saçma.
Kaç yaşındasınız merak ettim. Ya da kaç gösteriyorsunuz diyim ? Ya cok saçma ama sizi kıskanmış olabilirler. Bence böyle bi oylama yapılmasına müsaade etmeyin ve kendiniz ayrılın o sınıftan. Ve bunu o kızlara haddini bildirmeden yapmayın lütfen
Kendi isteginizle birakmio musunuz
matematikci misiniz ? Dersane tecrubem yok bnm ama sonuc olratk toplu ozel ders gibi dusunursek sen hakkini veriyorsan sorun yok.Niye pesine dustun ki dinlemesinler dinleyenlerle islersin gerilmeye ne gerek.40dk da ders islenmez tiksindirme cocuklari.
Kesinlikle bu cok mantikli, o 5 kisilik kiz grubu teker teker farkli siniflara dagitilirsa bence sorun ortadan kalkar...
Size diger ogrencilerinizle iyiyseniz devam edin demek isterdim ama mudurun sizi dusurdugu durum cok sacma. Ona rest cekmek gerek fakat bu sefer de o kizlar yuzunden isi birakmis gibi gozukeceksiniz. Birkac kezo ergen yuzunden dustugunuz duruma bak. Iki ucu pisli degnek bilemedim simdi.
Bir öğretmen olarak diyorum ki asla böyle bir soru sorulmamalı öğrencilere . Ne demek ya öğretmeni istiyor musunuz diye sorup çoğunluğa göre hareket etmek . Şımarık bir kaç çocuğun egosunu tatmin etmek .Mesleğimizin bu kadar ayaklar altına alınmasına izinn vermeyin lütfen . Müdüre söyleyin ve ben bu sınıfla devam etmek istemiyorum diyin . Başka sınıfla devam edin . Maalesef öğretmenler şu sıralar feci itibarsızlaştırılıyorlar aynısı da devlette şu anda gündemde ,öğrenci ve veli öğretmenin performansını değerlendirecekmiş!!!! Bu sistemi getirmeye çalışıyorlar. Bu demektir ki artık veli ve öğrenciye yaranma devri başlayacak . Öğretmen mesleği ayaklar altına alınacak ! Yazık ki yazık böyle kutsal bir mesleğe ...
Bir de mumkunse "ogrenciye tok" bi kurum bulmaya calis kendine.. Her yerin ayri zorlugu var elbet ama boyle kayit sildirmesin diye ogrencilerin pesinde dolanan kurumlar ogretmeni hem eziyor hem de yipratiyor genelde.. Ogrenciye eyvallahlari olmayinca daha bi dik duruluyor, öğrenci de yerini haddini daha iyi biliyor sanki.. Ben de ozeldeyim ve kurum epey kayit talebi olan bi okul.. Sorun cikaran veya artislik yapan cocuga/veliye (sorun kendilerinde ise) kapi rahatlikla gösterilebiliyor.. "Para veriyoruz, paramizla geliyoruz, istedigimizi yapariz" tavri da haliyle yaygin degil; yapan da sansini 1-2 deneyip agzinin payini alip kesiyor Allah'a sukur..
Sistem cok kotu, ortam cok kotu, ekonomik karsilik cok kotu.. Emeginin karsiligini alabilmek iyice zorlaştı.. Idealist olsan önünü kesmeye calisiyorlar, taviz versen sen mutsuz oluyorsun.. Gercekten cok zor.. Kotunun iyisi diyerek kurum secmek durumunda kaliyoruz resmen.. Yine de dogrularindan, ideallerinden vazgecmemek lazim.. Koca okulda/dershanede 200 ogrenciden 2 cocuk bile hakkiyla anlasa seni, Allah'in izniyle guzel seyler verebilsen, inanc adina, insanlik adina, ahlak adina, ilim irfan adina; buyuk kazanc bence.. Rabbim hepimizi hayirlisiyla feraha çıkarsın..öğretmenler için iş hayatı resmen kumar. bilemiyoruz hangi açılardan sömürüldüğümüzü, emeğimizin karşılığını alıp alamadığımız bile meçhul. Allah ülkemizin geleceğini bahtını açık etsin.
Sistem cok kotu, ortam cok kotu, ekonomik karsilik cok kotu.. Emeginin karsiligini alabilmek iyice zorlaştı.. Idealist olsan önünü kesmeye calisiyorlar, taviz versen sen mutsuz oluyorsun.. Gercekten cok zor.. Kotunun iyisi diyerek kurum secmek durumunda kaliyoruz resmen.. Yine de dogrularindan, ideallerinden vazgecmemek lazim.. Koca okulda/dershanede 200 ogrenciden 2 cocuk bile hakkiyla anlasa seni, guzel seyler verebilsen; buyuk kazanc bence.. Rabbim hepimizi hayirlisiyla feraha çıkarsın..
Ben de devlet okulunda öğretmenim. Bizde de stajyer öğretmenleri istemeyenler müdürün odasına koşar ama genelde geri püskürtülürler. Etik değil. dershaneler para kapısı olduğu için sizden önce öğrencileri dinleyecekler. Bu durumu dershanenin psikolojik danışmanına anlatın varsa belki o müdüre tarafsız bir şekilde bilgi verebilir. Zannediyorum kızların sizi kıskandığından müdürün haberi yok...özel bi dershanede öğretmenlik yapıyorum.
mesleğime inanılmaz aşık biriyim. çok severek yapıyorum. öğrencilerimle de aram çok iyidir. hatta bazen kendimi sorgularım bu kadar yüz vermem doğru mu diye. hiçbir zaman dersime geç girmedim, erken çıkmadım, son ana kadar çözebileceğim her soruyu çözerim ve vicdan rahatlığıyla sınıftan çıkarım.
velhasıl kelam bi sınıfım var. 10 kişilik bi sınıf. 5 kız öğrencim derslerine girdiğim ilk günden beri bana zıt gitmeye dersimi dinlememeye ve sıranın arkasına geçip dikkatlerini çekebilecğeim şekilde başka derslerin testlerini çözmeye çalıştılar. uyardım dersimi dinlemelerini sağladım ertesi hafta başka bir sorun çıkardılar falan. sözlü olarak laf atmaları yok sadece pasif bir şekilde sabote ediliyorum.
bir kaç kez yanlarına gidip nasılsınız nasıl gidiyor diye yakınlık kurmaya çalıştım ama baktım ters tepti. biraz kızları gözlemleyince erkek arkadaşlarının benim yanım gelmelerinden rahatsız olduğunu farkettim. erkek arkadaşları bana soru sorduğunda kolundan tutup sürüklemeler benim yanımda durmalarından rahatsız olmalar falan. ergenlik dedim görmezden geldim...
ek ders koydum katılmadılar, test dağıttım almak istemediler. ygs sınavları da kötü geçmiş.
son 3 haftadır derslerime girmedikleri için müdürün yanına gidip sorun mu var neden derslerime katılmıyorlar dedim. müdür de "sizi istemediklerini söylediler" dedi. ben de "gereğini yapın o zaman neden ben o sınıfla devam ediyorum" dedim.
dershane müdürü de cumartesi günü sınıfta oylama yapacağını sınıf çoğunluğunun beni isteyip istemediğine göre o sınıfı başka bir hocaya vereceğini söyledi.
bu etik mi? cidden kafamda deli sorular dolaşıyor. bu beni mesleki anlamda değersizleştirmek değil mi? bu oylamayla ben istenmeyen öğretmen konumuna düşmeyecek miyim??
dersane müdürüne sert bir dille " ben vicdanen çok rahatım elimden geleni hatta fazlasını yaptım" dedim.
paraya ihtiyacım yok, çalışma gibi bi zorunluluğum da yok. rest çekip ayrılsam mı yoksa diğer sınıflarımla devam mı etsem bilemiyorum ?
öğleden sonraya kadar karar verip bütün ipleri koparmayı düşünüyorum. sizin görüşlerinizi de dikkate alacağım.
Bazen ne yapsan da olmaz.. Seneler icinde istemeyene zorla bisey verilemeyecegini de ogrendik.. Egitim herkesin degil, isteyenin hakki bence.. Herkes okuyacak diye bisey zaten yok.. Ha, sessiz icine kapanik, imkani olmayan, biseylerin farkinda olmayan cocuklara elbette destek verilecek; bu ayri bi konu.. Egitim-ogretim 4 ayakli bi masa bence; okul, ogretmen, ogrenci ve aile.. Bi taraf sorun cikarinca masa sallanmaya başlıyor.. Hicbi sey elbette puruzsuz degil ama hadsizlik, simariklik, edepsizlik cok baska seyler.. Sen elinden geleni yapiyor, kendini gelistirmeye çabalıyor ve cocuklar yardim istediginde geri durmuyorsan, vicdanin rahat olmali bence..evet ben de öyle düşünüyorum ama vicdan konusu sorunlu olan biriyim ben. acaba benim yüzümden mi ygs leri kötü geçti diyorum bi yandan bi yandan da benim emeklerimi karşılıksız bıraktılar diyorum. bi yandan kendimi ezdirmemem lazım diyorum bi yandan da diğer öğrencilere haksızlık mı ediyorum diyorum. bilemiyorum çok kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?