Yani haklısınız biliyorum ama evlilik cinsellik sevgili hayatı çocuk doğurma gibi şeylere kötü birşey gibi bakıyorum elimde değliKotu bir şey olur mu o gıcık olduğun erkekleri doğuran onları yetiştiren yine bir kadın..olay bizde bitiryor inşallah ..paşam sen yapma otur diyen annelerin soyu kurudukca kadın olmak daha kolaylaşacak
Inşallah teşekkür ederimSen kucuklugunde baba baskısı gördüğün için öyle düşünüyorsun üni okuyup başka şehire gitmeye çalış o zaman düşüncelerin değişir .ayakların üzerinde durup kendi paranı kazandığında daha farklı düşüneceksin
Ya zaten sormayın annemi bile delirttiler ne eziyetler yaptılar hayattan soğuttular dışarı çıkmıyorum yıllardır odada hapis içindeyim odadan mutfağa tuvalete bile nasıl bi tedirginlikle gidiyorum anlatamam sokağa çıkıyorum zehir soluyorum sanki ağaç bile yeşil gelmiyor öyle bi nefret ediyorum teşekkür ederimSizin sahip oldugunuz bir aile ile yasamak kotu..Farkindaysaniz durum sizi de kotu etkilemis..
Senin bütün olayın ailede bitiyo. İmkanın var mı bilmiyorum ama kesinlikle üniversite okuyup meslek sahibi olmalısın. Şu da var berbat bi baba figürü valla çok üzüldüm canım ama bu düşünceni de değiştirmek senin elinde.. öncelikle kadın olmaya kötü gözle bakma kadın olmak Allah’ın bize nasip ettiği bi lütuf..sen kendi ayakların üzerinde durup düşünce yapını değiştirirsen aileni de pek takmazsın diye düşünüyorum. Ailenden uzaklaş onları hiçe say gibi bi düşüncem de Yok tabi ama ciddi anlamda uğraş vermen gerekiyo o konudaYani haklısınız biliyorum ama evlilik cinsellik sevgili hayatı çocuk doğurma gibi şeylere kötü birşey gibi bakıyorum elimde değli
Anlıyorum teşekkür ederimSenin bütün olayın ailede bitiyo. İmkanın var mı bilmiyorum ama kesinlikle üniversite okuyup meslek sahibi olmalısın. Şu da var berbat bi baba figürü valla çok üzüldüm canım ama bu düşünceni de değiştirmek senin elinde.. öncelikle kadın olmaya kötü gözle bakma kadın olmak Allah’ın bize nasip ettiği bi lütuf..sen kendi ayakların üzerinde durup düşünce yapını değiştirirsen aileni de pek takmazsın diye düşünüyorum. Ailenden uzaklaş onları hiçe say gibi bi düşüncem de Yok tabi ama ciddi anlamda uğraş vermen gerekiyo o konuda
Maalesef bu tamamen ailenin saçmalıklarıyla ve toplumsal tabularla alakalı. Eğitim durumun nedir? Üniversiteyi ailenden uzakta okusan sana o kadar iyi gelir ki. Aynı zamanda travmaların için psikoloğa gitsen çok iyi olur.Yani haklısınız biliyorum ama evlilik cinsellik sevgili hayatı çocuk doğurma gibi şeylere kötü birşey gibi bakıyorum elimde değli
Teşekkür ederimMaalesef bu tamamen ailenin saçmalıklarıyla ve toplumsal tabularla alakalı. Eğitim durumun nedir? Üniversiteyi ailenden uzakta okusan sana o kadar iyi gelir ki. Aynı zamanda travmaların için psikoloğa gitsen çok iyi olur.
Haklısınız teşekkür ederimKız ya da erkek olmak kötülük değil. Babanız gibi daha insan bile olamamak kötü.
Teşekkur ederimÖncelikle düşünce şeklini değiştirmelisin.
Doğarken seçemediğin cinsiyetin üzerinden yapılan telkinler sonucu böyle hissediyorsun.
Bu sana kötü değil adaletsiz hissettirmeli.
Sadece bu ülkede değil dünyanın bir çok yerinde kadınlar kadın olduğu için hayata 1-0 geriden başlıyor.
Senin ise ailen kötü, zihniyeti kötü. Senin cinsiyetin kötü değil. Sen sadece diğerlerine göre 2-0 geriden başlamışsın hayata.
Bu demek değil ki kaderini değiştiremezsin. Değiştirebilirsin.
Maddi manevi güçlü olmalısın.
Okumana izin verdiler mi bilmiyorum. Oku, çalış kurtul o aileden.
Evlilik senin için çözüm değil bunu aklından çıkarma. Sevmeden evlenme.
Kadın olmak kötü değil sadece zor.
Yapabilirsin, sende özgür ve suçlu hissetirilmediğin bir hayat yaşayabilirsin.
Ben bunu yıllarca dedim kendi kendime haklısînız teşekkür ederim annem iyi biri de onunda hayatını mahvettilerKötü mesajını vermiş aileniz. Çok üzüldüm size. Bunca şeye rağmen yine iyi psikolojiniz. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama üniversiteyi uzakta okuyun. Bu aileden olabildiğince uzakta olsun. İşinizi elinize alın. Kim güçlüymüş görsünler. Kusura bakmayın ama ailenizden nefret ettim. Keşke her önüne gelen anne baba olmasa yazık günah.
Haklısınız teşekkür ederimHe birde sevdim beni seveni buldum diyip evlenme konusundaki fikrini değiştirme. Aileden sevgi göremeyen kadınlar kendisine en ufak sevgi belirtisi gösteren erkeğe ölüp bitiyolar sonrası malum son..bütün herşeyini düzene oturttuktan sonra evleneceğin insanı çok iyi tanıdıktan sonra evlen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?