Kız olmak kötü mü

Kız olmak neden kötü olsun. Kötü olan biri varsa o da sizin aileniz. Bir erkekle konuştu diye bekaret muayenesine götüren kişilere aile değil anca yobaz topluluğu derim. Erkekler anca fiziken güçlü, kadın erkekten fizik dışında 10 kat daha güçlü bundan emin olabilirsin. Hayatı daha görmediğin için dünyayı ailenin dediklerinden ibaret sanıp etkileniyorsun. Sana tek tavsiyem üniversitesiye gideceksen şehir dışına git. Yalnız başına yaşayınca hem gücünü hemde dünyayı fark edeceksin.

Problemin cinsel kimliğin değil, aile zihniyetin.
Biliyorum çocukluk travmaları, aile ilişkilerinin sağlıksızlığı, maruz kaldığin durumlar karakterini, özgüvenini her şeyini etkiliyor ve de zedeliyor. Bunlara maruz kalmış olmak senin suçun değildi ama bunların sende bıraktığı etkiden kurtulmak ve mutlu bir birey olmak senin sorumluluğun. Mutlu olmak bizim kendimize olan sorumluluğumuz. O yüzden lütfen psikolojik destek al, üniversite, iş gibi sebeplerle kalabiliyorsan biraz uzak kal, kalamıyorsan da ailenin yanlış zihniyette olduğunun bilincinde ol ve onlara kulak asmadan kendi benliğini güzelleştir.

Kadın olmak müthiş bir şey, ne konuda erkelerden eksikmişiz ki?
Çalışıyoruz, her mesleği okuyup başarabiliyoruz, iş hayatında erkeklere göre daha dikkatli, detaycı ve yaratıcı olabiliyoruz.
Bulunduğumuz ortama dişilik ve estetik katıyoruz, kadın enerjisi bambaşka bir şey ve bu enerji ilişkimizden, çevremize, iş hayatımıza dokunduğumuz, bulunduğumuz her yere yayılıyor.
Kadının duygu tarafının da yoğun olması, sevgi dolu tavrı ve sanatsal yaklaşımı dünyayı kucaklıyor.

Cinsellik harika bir şey ve inan bana erkeklerden daha güçlüyüz bu konuda. Onlar fiziksel olarak belli sayıda kalırken bizim ereksiyon ve orgazm gibi belli bir kotamız yok ve erkeğe göre sınırsız ve daha etkin cinsellik yaşayabiliyoruz.

Gücümüz, dişi enerjimiz, başarılarımız, üretkenliğimiz, estetik ve güzellik anlayışımızla dokunduğumuz her yeri güzelleştirmemiz, gülümsememizin bile yaydığı atmosfer, sezgilerimiz, bedenimiz, keyiflerimiz, tutkularımız.. hepsi çok özel, çok güzel, çok yaşanmaya değer. 🌸

Son düzenleme:
Hayir kadin olmak harika bir sey. Bakin kiz olmak degil kadin olmak. Kiz diue kucuk cocuklara denir bana gore 18 den sonra artik ozgur birer kadin oluyoruz. Bu hikayede tek bir kotu var o da aileniz

Kız olmak kötü değil ailenizin size sırf kız olduğunuz için yaşattıkları kötü.

Yani haklısınız biliyorum ama evlilik cinsellik sevgili hayatı çocuk doğurma gibi şeylere kötü birşey gibi bakıyorum elimde değli
Daha 13 yaşındasın. Evlilik cinsellik kelimesini bilmene düşünmene bile gerek yok. Çocuk doğurma falan nedir yaa. Canm senin yaşında biz evcilik falan oynardık. Ailen biraz cahil sanırım. Kızlık mevzusunda falan diretmeler. Senin şuan tek yapman gekeren şey okumak. Oku ki ilerde cahil bir kadın cahil bir anne olma. Ailende yanlış bulduğun davranislari sen yapma . Ailenin sana karşı yanlış bı tavrı olduğunda tavrını koy. Daha çok küçüksün . Ergenlik çağı insanı biraz hassaslastirir. Güzel bı gelecegin olmasını diliyorum. Bu arada kız olmak kadın olmak güzel bişey. Çünkü dünyayı guzellestiren varlık biziz😍😍

Herşey sende, bende, onda bitiyo. Böyle yetiştirmeyin çocuklarınızı, erkek ve kızı sadece cinsiyet olarak öğretmeliyiz o kadar, ötesi yok. Ahlakı, ayıbı, günahı cinsiyete göre biçmeden. Şimdiye her aile bunu yapsaydı bunu konuşuyo olmazdık, ama yine de başlamak lazım bi yerden.

İnşallah ailen gibi düşünen zihniyetin kökü kurur, kız olmak kötü birşey değil, kız olmanın kötü bir şey olduğuunu düşündürten zihniyete kötü bile diyemem, iğrenç ötesi... Ailenin sana yaşatrıklarını kriter alarak kendini değerlendirme... İnşallah çok güzel bir geleceğin olur...Ama o aileyle değil...

Biliyorum sağlıklı değil ama kadın kız olmaktan nefret ediyorum başta o her ay çektiğimiz ağrı ikincisi baba denilen adamın yaptıkları beni büyütürken satıcam seni diyerek her türlü iğrençlik yaptı ailem sürekli namus namus diyip durdu ölsem mesela önce ilişkiye girmiş mı diye bakarlar başlarda bilgim olmadığı ve her ay çok sancılı olduğu için sevmedim kız olmayı bide erkeklerin bedenen daha güçlü olmalarına çok sinir ooluyorum özgürlükleri var ben erkek arkadaşım olmadığı halde yolda biri gördüm bi erkekle demiş birsürü olay yaşadım kızlık kontrolüne bile götürceklerdi ben dedim ki ölümü bulursunuz bi yerde dedim de zor durdurdum yani kız olmak zayıflık gibi geliyor bu konuda nasıl düşüncelerimi değiştirebilirim sizce doktora gittim ama işe yaramadı içinde bulunduğum durumdan nefret ediyorum zorla evlendirilmek daha 13 yaşında falan çok travma yaşadım sizce kadın kız olmak kötü birşey mi
kız-kadın olmak dünyanın en keyifli şeyidir.
kız-kadın olmak kötü bir şey değildir sen yanlış coğrafyada, yanlış ailede doğmuşsun.
yaşın gelince terket bu aileyi.

Kadin olmaktan degil ailenizden nefret etmeniz sonucunu cikardim bu mesajda..
Ben olsam okuyorsam ve bekarsam meslegimi edinip ailemden uzaklasirim.
Iliskimi bagimi koparirim.
Olmaz olsun kizini mal gibi goren aile..

Vallahi kadın olmak cok güzel bir şey. Hep söylerim, dünyaya on kere daha gelsem dokuzunda daha kadın olmak isterdim.
Senin problemin seref yoksunu, iğrenç bir ailede dogman. İnan ki böyle leş ve toplumsal cinsiyet kurallarina sıkı sıkı sarılan bir ailede erkek de olsan zorluk cekerdin.
Okuyor musun bilmiyorum ama tez elden o evden kurtulursun inşallah
Inşallah teşekkür ederim

Herkese yürekten teşekkür ederim çok sağolun hepiniz haklısınız çok teşekkür ederim

Biliyorum sağlıklı değil ama kadın kız olmaktan nefret ediyorum başta o her ay çektiğimiz ağrı ikincisi baba denilen adamın yaptıkları beni büyütürken satıcam seni diyerek her türlü iğrençlik yaptı ailem sürekli namus namus diyip durdu ölsem mesela önce ilişkiye girmiş mı diye bakarlar başlarda bilgim olmadığı ve her ay çok sancılı olduğu için sevmedim kız olmayı bide erkeklerin bedenen daha güçlü olmalarına çok sinir ooluyorum özgürlükleri var ben erkek arkadaşım olmadığı halde yolda biri gördüm bi erkekle demiş birsürü olay yaşadım kızlık kontrolüne bile götürceklerdi ben dedim ki ölümü bulursunuz bi yerde dedim de zor durdurdum yani kız olmak zayıflık gibi geliyor bu konuda nasıl düşüncelerimi değiştirebilirim sizce doktora gittim ama işe yaramadı içinde bulunduğum durumdan nefret ediyorum zorla evlendirilmek daha 13 yaşında falan çok travma yaşadım sizce kadın kız olmak kötü birşey mi
Asla kotu bisey degil ama malesefki aileler cok onemli rol oynuyor burda senin ailende sana boyle hissettirmiş cok uzuldum umarim hayatında hersey yolunda istediğin gibi gider kac yaşındasın bilmiyorum ama enazindan oku meslek sahibi ol kurtul o beyine sahip olan kişilerden

Kız olmak muhteşem bir şey! Iyi ki varım... Kendimi bir kere daha sevdim...😍💐Sen de önce kadınlığını sev...

Bende hep bu hislere sahibim. Eşcinsel biseksüel filan asla değilim ancak doğadaki rolüm bana ağır geliyor ve sevemiyorum. Adaletsiz bir dağılım var ve ben bunun üstesinden gelmek zorunda olmaktan nefret ediyorum. Regl bizde doğum bizde cinsel ilişki nedeniyle yaşanan hastalıklar bizde,ülkede gördüğümüz namusu koruması gereken unsur olma muamelesinin hedefi yine biz..Akrep kadını hep doğduğu andan beri erkek olmadığına gizli bir pişmanlığı olurmuş. Başkalarında nasıl bilmem ama ben sevmiyorum bu cinsiyeti. Sevmeme nedenimde bu yükün ağır olması.Sevenlerede hayranlığım büyük..

erkek de olsan kız da olsan ailen cahil hemde çok cahil. böyle bir zihniyetleri varken erkek dahi olsan seni sokağa atarlar. sana tavsiyem mi bilmiyorum kaç yaşındasın ama ailenden uzak dur. o zehirli sarmaşıklardan uzak dur. üniversite oku başka şehire git sonra mesleğini eline alınca kendi hayatın olsun ama ailen ile yaşama. hem iyiyi düşün, arkadaşlarını iyi seç, kendini geliştir ama aileden uzak dur.

Al bu yazıyı bastır duvarlara afişe et
Kadına şiddetin boyutu bu
Biz buyuz zihniyetimiz ahlakımız kültürümüz bu
Nesilden nesile aktardığımız kokuşmuş cinsiyet eşitsizliğinin röntgeni olmuş bu yazı
Bir sen değilsin ki niceleri var sayısız çocuğumuz bu muameleyi görüyor.

Back
X