Kız olsun çamurdan olsun!

Gule oynaya buyut bebegi onlar sevmiyor diye atacak degilsin. Evladin hepsi bir nice erkek cocuklari var kiz cocuguna on basar Allah hayirlisini versin bunlarla kafanizi yormayin

Toplum olarak tüm duygularımızı en uçlarda yaşıyoruz maalesef. Seneler önce erkek çocuk evlattan sayılır, yaşlandığımızda bize bakcak diye sevilirdi. Artık kadınlar çalışıp ailelere sahip çıkmaya başlayınca bir de kız çocuk güzellemeleri de eklenince şimdi erkek çocuk istenmez oldu
Duymazdan görmezden gelmek lazım başka yol yok

Hadi anlarım insanın hayalini kurduğu "kızım olsun", "oğlum olsun" sözünü insan söyleyebilir de. Sizin eş tarafı da sacmalamis gerçekten. Kimin kimden, hangi evlattan ekmek yiyeceği belli olmuyor bu hayatta onu unutuyorlar.

kız veya erkek doğurmak tamamen erkeğin spermindeki kromozomlara bağlı. anne xx babada xy vardır. baba y verirse erkek(xy) x verirse kız(xx) olur. liseye gitmiş herkes bilir :)

1cb088d406d50515339a9ba2592b9c87.jpg

Son düzenleme:
Kız olsun çamurdan olsun diyenlerin eline, siz istediniz ben yaptım diyerek çamurdan kız heykeli tutuşturduğunuzu hayal ettim bir an. :KK53: Cahil cahil lakırdılar... Benim de iki kızım var, eşimle ailelerimizde öyle erkek takıntısı yoktur ama komşular o açığı kapatmaya çalışmıştı bir ara. Ağızlarının payını aldılar, şimdi süt liman...

İki oğlum var, bazıları sanki canını yakmak, kıskandirmak icin gözünün içine baka baka aaa kız evladı başka diyor. Gozlerinde o sinsi ışığı görüyorsun . Ne diyelim Allah hayırlı evlat versin, kimseyi evladıyla imtihan etmesin.
Tam bunu yazacaktım ki siz yazmissiniz. Can avutmak veya sırf yorum yapmış olmak için konuşanlar var gerçekten. Kız olunca da ikinci üçüncü oğlan olur inşallah diyorlar. Sırf konuşmak yani amaç.
Konu sahibi bende de 3 oğlan var. Hep erkek çocuk istedim evlendigimden beri. Çok şükür de oldu. Tabii kadın olarak insan kendi cinsiyetinden olan, susleyecegi, cici cici elbiseler giydirecegi bir evlat da isteyebiliyor bazen, bu istek olabilir ancak dozunda olmalı. Bir dördüncüyü dogurursam ileride, kızım olsun diye değil, bebek sevmeyi özledim diye doğurabilirim belki. Kızım olsun/oğlum olsun diye doğurmaya çok basit bir düşünce olarak görüyorum. Olmadı diyelim, olana kadar devam mı?
3 kız çocuğu yetistirene cennet var vs hadislerde geçen bir şey fakat söylenen ortama bakmak lazım, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir zamandan bahsediyoruz, hak ettikleri değere vurgu yapması açısından çok çok mantıklı ve yerinde bir söz, fakat bu demek değil ki üç oğlan yetistirdin sana cennet yok ama kız yetiştirene var. Halbuki ne farkı var, ikisinin de insan olarak sorumluluğu birbirinin aynısı.

İki oğlum var, bazıları sanki canını yakmak, kıskandirmak icin gözünün içine baka baka aaa kız evladı başka diyor. Gozlerinde o sinsi ışığı görüyorsun . Ne diyelim Allah hayırlı evlat versin, kimseyi evladıyla imtihan etmesin.
Bende inadına bunu yapanı diyonki şakayla karisik kızına iyi bak on sene sonra başkasının da kız i olacak
Hakediyolaaaa napcennn

Paralel evren mi orası? :D Normalde hep tersine şahit oldum da. Annem hamileyken, kardeşin kız mı erkek mi olacak diye sorduklarında "kız" cevabını verdiğimde aldığım fiks yanıt şuydu çünkü ; "Olsun..."

Eğer kız olsaydı da "olsun napalım" diyenler çıkacaktı. Var yani ondan biliyorum :D Bu tiplerin amacı insanların enerjisini sömürmek. Her şeye bir negatif cevapları var ve bunu son nefeslerini verene kadar kullanmaya yemin etmişler sanki.

Allah öncelikle sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin inşallah herkese. Densizlik yapan kayınvalideye bir daha böyle abuk subuk konuşursa, bir bardak suyu benim beğenmediğin oğlumdan görürsünde utanırsın bu dediklerinden umarım deyin.

Benim ilk cocugum kiz. İkinciye hamileyken herkes ins erkek olur diyordu. İkinciside kiz oldu. Uzulme ucuncu erkek olur dediler 😅 sanki ben üçüncüyü istiyorum yada üzülüyorum.

Ya bu milletin laflarindan gina geldi.

Eskisi kadar olmasada bizde de erkek cocuga deger verirler.

Saxma oysa ikiside senin cocugun. Allah akil fikir versin bu millete.

Be eginizi gule gule buyutun. Milleti de takmayin kafaniza.

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler
bacımhayırlısını isteyin..evladın hayırlısı olur kızı erkeği olmaz.bugün bir konu okudum kız bayramda babasına köpeğin elini öpseydim demiş..ne kızlar var aman aman

Insanları anlamak zor benm 3 oğlum var . Kızda şart gibi gelip hem dalga geçiyolar yine mi kiz değil gibi bi de bidaha yaparsın demeler , boşversene zamanında erkek için kendini paralayan insanlar bunlar .. benim kızlarım gelinlerim olacak inşallah

Var böyle aileler. Kimisi de erkekci olur.
Allah yaratmış,sağlığı sıhhati yerinde cok şükür diye şükür edip,sevinecekleri yere bir de burun mu kiviriyorlar.
Yazıklar olsun. Üstelik uzak yoldan gelmis bebeginiz daha cok üstüne titremeleri gerekirdi.

Bundan sonra tavrınız şöyle olsun "Cocugumu sevmeyen beni de sevmesin"

Büyük konusmuyorum ama,bu ay tüp bebek tedavisine başlıyorum başıma gelse,göstermem bile çocuğumu. Millet nelerle uğraşıyor,şunların derdine bak. Terbiyesizler. Siz oglunuzun tadını çıkarın..Allah bağışlasın sıkmayın güzel canınızı 🤗🤗

Inşallah tedavin olumlu sonuçlanır cnm. Bende 7sene sonra 3.deneme de oğluma kavuştum. 2.denemem de tutmuştu 21.hafta da ölü doğum ile kizimi dünya ya getirdim. Ve kızıma kimse sevinmemisti 14.haftada cinsiyetini öğrendiğim de . Kaybettiğim zaman da kimse üzülmesin, 'yalandan' diyordum. Kimse kimsenin derdini, çektiğini bilmez işte.

Üzüldüğüm tek nokta oğlumun büyüyünce bu insanlarla muhattap olmak zorunda olacağı. Onlara düşman olarak yetiştirmek istemiyorum ama yapılanlar söyleneneler yenilir yutulur değil. Kendi öz babannem yıllarca hasta oldu baktım o bile çocuğumu görmeye gelmedi birgün annemde karşılaştık resmen kız olsaydı severdim dedi. Kuzenimin çocuğuna altınlar aldı aldı taktı. İnsan olarak utanıyorum. Çok istiyorsanız kendiniz kız doğurun sülalenize diyeceğim ben ar ediyorum demeye. Ya hiç samimiyetim olmayan komşu bile olsun ikinci kız olur diyor. Olsun ne? İkinci yapacağımı ne biliyorsun ki

Inşallah tedavin olumlu sonuçlanır cnm. Bende 7sene sonra 3.deneneme de oğluma kavuştum. 2.denemem de tutmuştu 21.hafta da ölü doğum ile kizimi dünya ya getirdim. Ve kızıma kimse sevinmemisti 14.haftada cinsiyetini öğrendiğim de . Kaybettiğim zaman da kimse üzülmesin yalandan diyordum. Kimse kimsenin derdini çektiğini bilmez işte.
Amin insallah canım. Insanlar o kadar acımasız ve o kadar dusuncesiz olabiliyorlar ki,dedigin gibi kimse kimsenin derdini çektiğini bilmiyor. Allah bağışlasın oğlunu güle güle büyüt sağlıkla inşallah 🙏

Back
X