Kız olsun çamurdan olsun!

bacımhayırlısını isteyin..evladın hayırlısı olur kızı erkeği olmaz.bugün bir konu okudum kız bayramda babasına köpeğin elini öpseydim demiş..ne kızlar var aman aman
Belki de o ailede hayırlı evlat istemişlerdir. Sizin dediginiz gibi ve onlar icin hayırlısı olan da babasına bu sekilde konusan birisidir !!!!! Hayırlısını istememek gerek.

Aman canım yaaaa boşver duyma benim 2 kızım var 2. Kızıma hamileyken
—Hımmmmmm yine mi kız diyen mi istersin
—Yaaaaaa annene çekmişsin o zaman (biz 3 kız kardeşiz)) diyen mi istersin
— yok yok bu kesin erkek olacak diyen mi istersin milletin ağzı torba değil ki büzesin
Daha bugün parkta kadının biri keşke küçüğün erkek okusaydı bi kız bi erkek olurdu dedi😱😱😱

Rabbim hepimizin yavrularını sağlıklı ve hayırlı etsin 🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Kız olsa kendileri bakacak sanki ekmeğini onlar verecek bilseydim böyle saçma bir aileye en başında eşime uzak olacaksak evlenelim derdim cinsiyeti öğrenene kadar bilmiyordum bu fikirlerini birde ben bekarken bile hep oğlum olsun isterdim

Allah izin verirse bizim de yakinda kizimiz dogacak. Cinsiyetini soranlar kiz oldugunu ogrendiklerinde " aaa olsun, uzme kendini, ikincisi erkek olur insallah" diyorlardi. Yuzlerinde teselli etmeye calisan bir ifade vardi bastan cok sasirdim artik alistim. Cahillik bu.. Evladin kizi da bir erkegi de bir hepsi evlat.. Allah bebek bekleyenlere de isteyenlere de hayirli saglikli evlatlar nasip etsin.

Aman canım yaaaa boşver duyma benim 2 kızım var 2. Kızıma hamileyken
—Hımmmmmm yine mi kız diyen mi istersin
—Yaaaaaa annene çekmişsin o zaman (biz 3 kız kardeşiz)) diyen mi istersin
— yok yok bu kesin erkek olacak diyen mi istersin milletin ağzı torba değil ki büzesin
Daha bugün parkta kadının biri keşke küçüğün erkek okusaydı bi kız bi erkek olurdu dedi😱😱😱

Rabbim hepimizin yavrularını sağlıklı ve hayırlı etsin 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Ya banada ikide bir gelin kaynana döşeğine çekermiş diyor sinirlerim bozuluyor kaynanamında iki oğlu var kızı yok ne biçim sözler bunlar çok üzülüyorum keşke şansımız olsa taşınsak maalesef iş yüzünden çakılı kadroyuz

Ya banada ikide bir gelin kaynana döşeğine çekermiş diyor sinirlerim bozuluyor kaynanamında iki oğlu var kızı yok ne biçim sözler bunlar çok üzülüyorum keşke şansımız olsa taşınsak maalesef iş yüzünden çakılı kadroyuz
Yok yaaaa herkes kendi kafasına göre laf uyduruyor benim kaynanamın 2 oğlu var ama benim 2 kızım hani çekiyordu🤪🤪🤪🤪

Yanılıyorsunuz
Kız olsaydı üzülme yin yaparsınız
Herkes erkek doguramaz
Ayy yine mi kız
Yan uzar da uzar .tek üzülmeniz gereken şey onların cahilligi olmalı gerisi boş

Allah evlatlarımızı vatanımaa bizlere hayrlı eylesin

Ben iki kız doğurdum kendi sülalemde 10 yaş farkla toplamda 10 kız var bu sülaleye babamın amca oğularına kadar amcalar felanda dahil kimse el üstünde tutmadı bizi aksine askeri disiplinle büyüdük..kocanın ailesi ise 3. Doğru belki erkek olur zihniyetin de kusura bakma kızma ama kız çocuğunu bu kadar isteyen bir aileyi ben çok sevimli buldum çünkü duyduğum gördüğüm bir şey değil

Herkes her şeyi der de der boş verin, iyi insan olsun yeter. Kızıma hamileyken " Yaa, Neyse ve Olsun " laflarını duydum. Nerdeyse "Allah başka dert vermesin" diyeceklerdi. Kız olunca da diyecek şeyler buluyorlar. Sanki üçüncü bir cinsiyet ihtimali varmış gibi :işsiz:

Benim de üç oğlum var ve ben bakarken bile kız çocuğu severdim .sanki bazen canımı yakmak için bile tuh biri bari kiz olsaydi diyenlere de alıştım.Annem ikinci hamileliğim de inşallah oda erkek olur diyen kadın bugün kız her zaman yakın olur dedi sustu ki zamanında anne dua edeceksen kız olsun diye dua et diye tartismisligimiz vardır. Ne diyim bu konu içimi çok acıtır ama en önemlisi de sağlıklı olsunlar konu sahibi boşver kulaklarını tıka

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler

Çok şaşırdım genelde erkek.diye deliren bir toplumuz. Az olan kıymetli.oluyor demek🙄

Cahil mahluklar benimde İlk çocuk erkek ikinci kız oldu kp der başkasından örnek verdi birinin dalyan gibi gelini var ne erkek doğurur be dedi .kızım yeni doğmuştu ilkde erkek halbuki beğenmedi mal.bizmi belirliyoruz cinsiyeti:110:

Bu ülkede kızın olur niye erkek olmadı, oğlun olur niye kızın olmadı muhabbetleri hiç bitmez.

Bizim ailede kız da var oğlan da var hem de bolca.

Benim iki oğlum var. Çok şükür. Üçüncüyü yap belki kızın olur diyorlar. Oysa ki üçüncü çocuğum da erkekdi ve ölü doğum yaptım.

Her neyse bu lafı söyleyenlere; bir sorun bakim bana çocuk istiyor muyum diyorum. Hiçbir zaman kızım ya da oğlum olsun demedim. Hep sağlıklı, hayırlı bir evlat olsun gerisi hava civa dedim.

Zorla doğurtacaklar. ;) Oysa ki hamile kalındığında kız ya da erkek olmasının bir garantisi mi var.

O kadar cahil bir toplumda yaşıyoruz ki hâlâ cinsiyet ayrımı yapılıyor. Yazık ki ne yazık.

Oğlunla mutluluklar dilerim, kimseye bakma sen.

Kızdan,erkekten değildir de sizi sevmiyirlardir. Kendimden biliyorum kizim,oğlum var diğerlerine deli olanlar benimkilere başkasının çocuğu gibi davraniyor. Umrumda mı asla benim sevgim yeter onlara kuzularim,benim pek dadlilar pek.

Ben iki kız doğurdum kendi sülalemde 10 yaş farkla toplamda 10 kız var bu sülaleye babamın amca oğularına kadar amcalar felanda dahil kimse el üstünde tutmadı bizi aksine askeri disiplinle büyüdük..kocanın ailesi ise 3. Doğru belki erkek olur zihniyetin de kusura bakma kızma ama kız çocuğunu bu kadar isteyen bir aileyi ben çok sevimli buldum çünkü duyduğum gördüğüm bir şey değil
Kız isteyebilirler sorun bu değil sorun erkek diye sevmemeleri normal mi neresi sevimli

Kızdan,erkekten değildir de sizi sevmiyirlardir. Kendimden biliyorum kizim,oğlum var diğerlerine deli olanlar benimkilere başkasının çocuğu gibi davraniyor. Umrumda mı asla benim sevgim yeter onlara kuzularim,benim pek dadlilar pek.
Evet kaynanam beni sevmiyor aramaz sormaz bile eşimi arar konuşup kapatır beni istemez bende zamanla çektim kendimi eşime bi sürü kız bulmuş istememiş. Tanışmaya bile gelmedi kaynanam eşimin amcası istemişti beni. İstenmeyen gelinin istenmeyen çocuğu, mantıklı.

Devir tersine mi dönüyor ???? Kız çocuk isteyen bir aile ben şok :) bosverin Rabbim ne güzel erkek evlat vermiş belki de cekemediklerinden öyle diyorlar, Allah kalplere göre verirmiş diyin gecin

Back
X