Kız olsun çamurdan olsun!

ya ben anlamiyorum bazi insanlardan utanma duygusunu almis Rabbim. insan once Allahtan korkar boyle konusurken. sonra da kuldan utanir. ne bicim degisik insanlar var hayret ediyorum.

Benimde iki kızım var ananem her görüşte üzülür vah vah bir oğlu olsaydı diye hatta son doğumda çok zorlandım bari bu kadar zorlanmaya erkek olsaydı bari diyen oldu. Biri bebeğimin cinsiyetini sordu kız diyince olsun o da evlat diyor güya beni teselli ediyor. Benim evladım kız olsun erkek olsun zerre fark etmez kimselere takılma..

Benim de iki kızım var ,bi tane daha olsun erkek olur belki diyenler var 🤦‍♀️ sırf onlara inat doğurmak istemiyorum resmen.
Cahilliğin köküne kibrit suyu....

Benimde oğlumun cinsiyetini soranlar göz devirip “yaa olsun” diyorlardı.
Keşke kız olsaymış diyenlerde oldu.
Neler neler..
Erkek zihniyeti kalmamış ama kız zihniyetine dönmüş. (Kendi çevrem için diyorum)
Keşke bi evlat ayrımı yapılmasa, keşke.

Bizde de bunların "hımm kızın mı olacak, yazık olsun bakalım ikinciye oglun olur inşallah" diyen versiyonları mevcut :confused:
Hiç kız çocuğun üstün tutulduğunu duymamıştım.
Bana da kızıma hamileyken ‘ neyse canım oğlan da bizim kız da bizim, ikinciye olur ‘ falan demişlerdi.

Kız olsa erkek çocukları överler.Erkek olsa kız çocuklarını.
İnsanlara yaranılmaz hangi kafayı yaşıyor böyle konuşanlar anlamıyorum.
Ablamın ikinci oğlu olduğunda cinsiyetini öğrenenler olsun napcan diyenler oldu.
Neyin hayırlı olduğunu Allah bilir yeterki evlat olsun sağlıklı olsun.

Benim kadın doğumcum bu kafadaydı kız çocuklarını ayrı severdi kendi ilk oğlu sonra kızı olmuş kızı aşırı ayrı seviyor çok belli kızım mutluysa ben mutluyum kızım şunu istedi kızım bunu yaptı paylaşımları bile hep böyle içim şişiyo bazen. İşinin ehli olmasa gitmezdim de işte. Bence takılmaya gerek yok on tane doğursan niye onbirinci yok derler. Benimde oğlum olunca üzülme ikinciye olur dediler tövbe yarabbim niye üzüleyim manyak mıdır nedirler :))

Oğlum olacağını duyduğunda görümcem hiç sevinmedi, kesin mi, bir daha baktirin diyip durdu. Sonra aldı ağzının payını. Kaynana hamileyken bir keresinde hastanede kız bebekle karissin dedi. Ortalığı ayağı kaldırdım, şaka dedi. Ben suçlu oldum :) sanki kızım olsa size verecem, ne münasebet yani. Bir oğlum var, şimdi bir oğlum daha olsa hiç üzülmem, bebeğimin arkadaşı olur diye sevinirim bile valla. Konuşsun dursunlar aaaman zırt!

Çocuğun cinsiyetine neden bu kadar takılınır hiç anlamıyorum. Demekki insanlar şekilci bu konu da bile. Kimisi erkek kimi kız olsun diyor. Hayırlı evlat olsun inşallah gerisi boş.

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler

Böyle düşünen zihniyetler malesef hala var..
Ben öyle birine denk geldim ve şunu dedim..
YA HIÇ BIRI OLMASAYDI? Ayyy allah korusun dedi.. sustum..
benim çocuğum olmuyor insanlar cinsiyet ayrımı derdinde o kadar zoruma gidiyo ki böyle düşünceli insanların yaptıkları.. oysa bilselerdi mucizenin farkına varsalardı ama ne bilecekler sadece yaşayan anlar yaşayan bilir...

Benzer bisey yasiyorum.
Ikizlerime hamileyim.Cinsiyetleri ne diye sorulunca ikisi de erkek diyorum.
Hadi ya tuh keske biri kiz olsaydi istisnasiz aylardir duydugum tek cevap.Bende ne sabir varmis ki icimde agizlarinin payini vermek icin firtinalar koparken saglikli,hayirli evlat olsunlar da diyorum.
Ya bunu ben de diyorum o_O Ama tuh falan diyerek degil de ay keske bir kiz bir erkek olsaymis ne tatli olurlardi demi bicir bicir falan diyorum. Demeyim iyisi mi. Valla hic kirilacak bisey oldugunu dusunmemistim soylerken :olamaz:

Hamileyken annemin karsi komşusu bir teyzeyle karşılaşmıştım . Bebeğin cinsiyetini sordu, kızım olcak deyince gözlerini devirip olsuunnn,belki ikinvi erkek olur dedigini hatırladım 😀

Benim de oglum olacak. Esimin ailesi kiz istiyordu ama alistilar su an. Hala kiz olsa gibi muhabbetleri olsa ne kendim gorurdum ne de bebegimi gosterirdim. Cok isteyen kendi kiz yapsin. Cok sinirlendim su an.

Gerçekten çok cahil insanlar varmis çevremizde. Ne demek kız olsun da çamurdan olsun. Normal insanlar "sağlıklı olsun da gerisi önemli değil" falan der. Benim boyle bi arkadaşım var kizin halaları falan kız doğmadan önce kız olsun da nolursa olsun falan demisler sürekli, kız olmuş ama engelli. Şimdi de halaları utaniyo engelli olduğu için kızın yüzüne bile bakmak istemiyorlar.

Gerçekten çok cahil insanlar varmis çevremizde. Ne demek kız olsun da çamurdan olsun. Normal insanlar "sağlıklı olsun da gerisi önemli değil" falan der. Benim boyle bi arkadaşım var kizin halaları falan kız doğmadan önce kız olsun da nolursa olsun falan demisler sürekli, kız olmuş ama engelli. Şimdi de halaları utaniyo engelli olduğu için kızın yüzüne bile bakmak istemiyorlar.
İşte en güzel örneği. Nolursa olsun çamurdan olsun diyip sanki bakıp büyüten kendileri. Utanmada yok korkuda yok insan böyle şeyleri düşünürken bile içi titremeli. Üzüldüm Allah yardım etsin anneye.

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler
Rabbim saglik versin oglunuza benim de 4 oglum var banada aciyo herkes :D sallamiyorum kimseyi Rabbimin var bir bildigi elbet ne belli kiz olup hayirsiz olmayacagi .Rabbim olana hayirli saglikli ömür versin

Bir kız çocuk meraklısı da benim :KK48: böyle cicili bicili giydiriyosun, saçlarına tokalar falan çok tatlı oluyorlar çok seviyorum napiyim :KK68:bu arada benimde oğlum var, ona canım feda :KK200: yani sanmayin ki kız annesiyim de o yüzden böyle yazıyorum.

Sizde alınmayın öyle diyenlere. Genel davranış şekli bu, kızı olana oğlun olsun, oğlu olana kızın olsun demek.
Benimde ikinci çocuğum olsa kız olsun isterim, çünkü erkek çocuğu büyütmenin tadını aldım. Kız çocuğu büyütmek nasıl olur onuda bilmek isterim.

Şaka bir yana kız yada erkek hiç farketmez, sağlıklı hayırlı evlat olsun gerisi önemli değil

Kayınvalidemin 3 erkek evladı olmuş, kız çocuk hasreti çekmişler hep. Benimde oğlum olacağını duyunca çok rahatsız oldu özellikle kayınpederim hala da oğlumu kabullenmedi ilk evlattan ilk torun ama hiç candan sevenedi, ayrı şehirlerdeyiz yılda 1 kez bile aramaz torunum nasıl demez, düğünde bayramda gitsek oğlumu görmezden gelir. Bana da sürekli baskıları olur ikinci çocuk için Belki kız olur diye umutları var ama ben ikinci çocuk istemediğimizi çok net kestirip attığım için artık bizden ümidi kestiler☺️

Üzüldüğüm tek nokta oğlumun büyüyünce bu insanlarla muhattap olmak zorunda olacağı. Onlara düşman olarak yetiştirmek istemiyorum ama yapılanlar söyleneneler yenilir yutulur değil. Kendi öz babannem yıllarca hasta oldu baktım o bile çocuğumu görmeye gelmedi birgün annemde karşılaştık resmen kız olsaydı severdim dedi. Kuzenimin çocuğuna altınlar aldı aldı taktı. İnsan olarak utanıyorum. Çok istiyorsanız kendiniz kız doğurun sülalenize diyeceğim ben ar ediyorum demeye. Ya hiç samimiyetim olmayan komşu bile olsun ikinci kız olur diyor. Olsun ne? İkinci yapacağımı ne biliyorsun ki
Valla ben diyorum cok istiyosaniz kendiniz yapin diye :)

Back
X