- 9 Kasım 2007
- 16.974
- 248
- 88
- Konu Sahibi december90
-
Herkesin düşüncesi farklı bu konuda. Burada da farklı farklı yorumlar alırsın. Biz evlenirken ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden bişey almadık. Herşeyi kendimiz yaptık. Hiç pişman da olmadık.
ne güzel inşallah bend eöyle yapmayı düşünüyorum peki eşyaları alırken zorluk çektiniz mi ? eşiniz uyguna git bizödeyeceğiz vs. gibi sözler etti mi?
Canım biz mesela ilk başta düğün olmasın masraf olur nikah yapalım dedik, sonra vazgeçtik bildiğin yemekli içkili düğün yaptık.
Eşya bakmaya başlayınca eşim bana tercihlerini bir gösterdi; aman allahım çok canım sıkılmıştı :) dertlenip durmştum. Sonra herşey istediğim gibi oldu.
Evim içine girince bana yuvam olduğunu hissettiren bir ev oldu herşey içime sindi. Bir de bizim kendi evimiz mutfak banyo yerler falan komple yeniden yaptırdık.
Düğünü çok fuzuli masraf olarak görürdük ikimizde; hayatımda en çok eğlendiğim gündü.
Ama bunların en büyük sebebi; ben o ilk başta üzüldüm dedim ya ondan sonra dedim ki amaç üzüm yemekse takmayacaksın. Ve hiç stres yapmadım inan, düşün ki biz evlendik evin içinde ustalar vardı. Balayına gittik geldik, salonda koltuk yok ( almıştık ama daha gelmemişti) ışık yok. Lcd yerde iki sandalyeye oturup tv seyrediyorduk ama bir şeyler olsun diye uğraşıyorduk ve bu günler geçici diyerek durumu tiye almayı seçtik.
Evet istediklerim oldu ama ben de eşime çok destek oldum, bir kere bile herşeye çalışırken zaman sıkıntısı içerisnde kendimiz koştururkenstrese girip kırmadık birbirimizi.
Sen de böyle yapmaya çalış canım. Mesele huzur sevgi saygı. Gerisi boş.
Ödemelere gelince 1 sene de taksitlerimiz bitti.
eğer mümkünse kendiniz yapın ilerde kafanız rahat eder kimse kalkıp da sizden bişey beklemez..eşiniz de ailesine karşı minnet hissedeceğine biz her şeyi kendimiz yaptık biz bi aileyiz kimse bize karışamaz moduna daha kolay girer diye düşünüyorum..
Ne zaman evleneceksiniz bikmiyorum ama düğüne çok varsa eşya almak yerine para biriktirmemizi tavsiye ederim.
Bu arada ben de çok zor beğenirim o sebeple eşya alırken netten falan araştırıp seçenkler hakkında fikir ediniyordum. Alışverişe ne istediğimi bilerek gittim hep. Dolayısıyla çok dolaşmadık.
Merhaba Kızlar,
Önceden kız tarafı ile erkek tarafına düşen ne ise yapılırdı eşya , altın vs.
Hala böyle şeyler devam ediyor mu?
Biz sevgilimle çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz yapıp borçlarımızı kendimiz ödemeyi düşünüyoruz , ailelerden hiç bir beklentimiz yok , Yani ben sevgilime söyledim ben ailenden yana beklentim yok , samsunun bir ilçesinde yaşayan yaşlı insanlar. ne kadar durumları olabilir ki olsa bile 2 insan çalışıyor ve kendileri halletmeli diye düşünüyorum . yanlış mı düşünüyorum.
Ben ablamdan biliyorum bu sene ablamı evlendirdik ve ben olmasaydım annem çok zor durumda kalırdı eminim.
Böyle bir şeyi yaşayıp gördüğüm için onun ailesine de kendi aileme de yük olmadan ev , beyaz eşyaları kendimiz alalım istiyorum .
Arkadaşlarıma söylüyorum sen saf mısın bırak yapsınlar niye kendine yükleniyorsun diyor ?
Ben vicdanen rahat olamayacağımı , ben buda yaşarken ailelerimizin zorluk çekmesini istemiyorum açıkçası.
Yanlış mı düşünüyorum acaba bilemedim ?
Evli , şu an nişanlı , sözlü kızların fikirlerini almak istiyorum.
Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?